menu
zoek

Nieuws De Bilt

Loods van lachgashandelaar Bilthoven aangetroffen bij controle

vrijdag 17 februari 2023, 15:50 uur

In een loods op de Hessenweg in De Bilt is woensdag vermoedelijk de thuisbasis van een lachgashandelaar aangetroffen. Dit is het resultaat van een integrale controle door de gemeente, de politie, de omgevingsdienst, de brandweer en Stedin.

Waar: Hessenweg in De Bilt

Er zijn acht locaties bezocht in een controle tegen mogelijke ondermijnende criminaliteit. De politie nam in de loods tenminste twintig lachgasflessen in beslag. Ook een voertuig, dat vermoedelijk is gebruikt voor transport van deze handel is in beslag genomen. Overige constateringen Tijdens de controle is in een aantal panden overtredingen van de brandveiligheidseisen aangetroffen. Daarnaast was in een tweetal panden sprake van illegale bewoning. Omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan gaat de gemeente hier nader onderzoek naar doen en volgt er een handhavingstraject. Veiligheid Volgens teamchef Kim Philipoom van basisteam BES (De Bilt, Eemdal en Soest) toont deze integrale actie aan dat niemand weg komt met dit soort ondermijnende activiteiten. “We geven een duidelijk signaal af richting de inwoners van de gemeente. Wij tolereren dit soort gevaarlijke situaties en criminele activiteiten niet. Voor ons staat de veiligheid van de inwoners voorop.” Effectiever door integrale aanpak De integrale actie laat volgens Philipoom ook zien dat politie, gemeente, omgevingsdienst (ODRU), brandweer (VRU) één overheid zijn die ieder vanuit hun eigen expertise en bevoegdheden dit soort zaken effectiever kan oppakken. “In gezamenlijkheid pakken we dit soort misstanden aan. De gemeente heeft de bevoegdheid het pand te sluiten en wij pakken het strafrechtelijk op.”

Lachgas verboden De gemeente De Bilt heeft het pand gesloten in verband met bezit en verkoop van verdovende middelen. Deze bevoegdheid is beschreven in artikel 13B van de Opiumwet. “Het gebruik van lachgas is gevaarlijk voor de gezondheid en sinds 1 januari 2023 als verboden middel opgenomen in de Opiumwet.”, aldus de teamchef van basisteam BES. Meld Misdaad Anoniem Burgemeester Potters geeft aan dat een aantal panden bezocht is naar aanleiding van Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. “Ondermijnende activiteiten maken het woonklimaat minder prettig en daar hebben onze inwoners last van. Daarnaast leidt het vaak tot valse concurrentie voor onze bonafide ondernemers die wel netjes hun geld verdienen. Ik ben zeer content met de samenwerking van de betrokken partijen bij deze controle en roep onze inwoners op bij een ‘niet pluis gevoel’ melding te maken.” Helpt u mee? Criminele activiteiten vinden vaak stiekem plaats. Signalen vanuit de omgeving zijn daarom erg belangrijk. Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000. Online melden kan ook de website van Meld Misdaad Anoniem. De anonimiteit staat bij Meld Misdaad Anoniem altijd centraal. Zo leveren we gezamenlijk een bijdrage aan de veiligheid in onze eigen omgeving en helpen we elkaar om criminaliteit aan te pakken.


» Politie.nl

Kaart nieuws De Bilt. Locatie nieuws: 52.10306 / 5.19279 Hessenweg
Hessenweg in De Bilt


vrijdag 17 februari 2023, 17:47 uur
Politie ontdekt lachgasloods in De Bilt en neemt grote partij flessen in beslag
RTV UtrechtIn De Bilt is de vermoedelijke thuisbasis van een lachgashandelaar ontdekt door de politie, in samenwerking met de brandweer en Stedin. Bij de doorzoeking van het pand is een grote partij lachgasflessen en een busje in beslag genomen.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit De Bilt

6 april 17:49Nederland geniet van warmste 6 april ooit gemeten, lokaal sprake van eerste ‘zomerse dag’
3 maart 15:47Vandaag warmste 3 maart ooit gemeten, maar de temperatuur daalt alweer snel
25 februari 17:54Februari nu al zeker warmste februari ooit gemeten, 4 graden boven normaal
15 februari 17:34Warmste 15 februari ooit en eerste officiële lentedag van het jaar
15 februari 06:30Schaatsspecialist Jaap wordt niet warm of koud van 15 graden: ‘Eén weekje vorst is genoeg’
9 januari 10:25Eerste matige vorst in De Bilt gemeten, later dan normaal
25 december 18:13Eerste kerstdag was twee na warmste ooit gemeten
26 november 09:14Eerste officiële vorstdag van het najaar, maandag kans op sneeuw
9 september 19:34Opnieuw warmterecord in De Bilt, komende dagen ook warmer dan normaal
6 september 15:30Eerste hittegolf ooit in september? '29,9 of 30,1 graden maakt een groot verschil'
10 juli 12:00Man ligt enige tijd dood in woning
8 juli 16:20Warmste dag van het jaar én volgend weerrecord een feit: 31,9 graden in De Bilt
14 juni 10:53Record: meer dan een maand geen druppel gevallen, maar er hangt verandering in de lucht
11 juni 10:57Officieel tropische dag met 30 graden in De Bilt, in het zuiden al eerste regionale hittegolf
9 juni 13:58Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit
18 mei 21:24Het was de koudste Hemelvaartsdag sinds 1921
4 mei 15:08Eerste officiële warme dag van het jaar: 20,2 graden in De Bilt
17 februari 17:47Politie ontdekt lachgasloods in De Bilt en neemt grote partij flessen in beslag
31 januari 11:31Januari kletsnat en somber, maar wel zacht
17 januari 21:41Eerste officiële vorstdag valt laat dit jaar
RSS.