menu
zoek

Nieuws de Wijk

Verdachte aangehouden voor dumpen drugsafval

dinsdag 20 april 2021, 10:14 uur

De politie heeft dinsdag 20 april in Eindhoven een man aangehouden die wordt verdacht van het dumpen van drugsafval bij De Wijk in juni 2018. Het gaat om een 22-jarige man uit Eindhoven. Onderzoek van het Team Milieu van de recherche in Noord-Nederland, onder leiding van het Functioneel Parket, heeft geleid tot deze aanhouding.

Het dumpen van dit drugsafval vond plaats bij de Gemeenteweg in De Wijk (Drenthe). Daar werden in juni 2018 enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen bij een bestelbusje. Bij het aantreffen van de vaten was witte damp te zien, wat werd aangezien voor brandrook. Vier agenten zijn toen met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen heeft een nacht in het ziekenhuis moeten verblijven. In deze zaak worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten. Schadelijk voor mens, dier en natuur Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Lees hier wat u moet doen als u drugsafval vindt. Hebt u informatie over deze zaak? Politie en Openbaar Ministerie beschouwen het dumpen of lozen van drugsafval of –bestanddelen als een ernstig milieudelict. Hebt u informatie over deze zaak die u nog niet met ons hebt gedeeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Drugs in De Wijk
Milieu in De Wijk

» Politie.nldinsdag 20 april 2021, 11:08 uur
Verdachte aangehouden voor dumpen drugsafval De Wijk
RTV DrentheDe politie heeft vanochtend een 22-jarige man in Eindhoven aangehouden die wordt verdacht van het dumpen van drugsafval bij De Wijk in 2018.
» RTV Drenthe
dinsdag 20 april 2021, 10:50 uur
Eindhovenaar (22) opgepakt voor dumpen drugsafval bij de Wijk
Dagblad van het NoordenDE WIJK - De politie heeft dinsdag in Eindhoven een 22-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het dumpen van drugsafval bij de Wijk in juni 2018.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit de Wijk

2 oktober 08:11Auto tegen boom in De Wijk. Bestuurder zwaar gewond
21 juni 15:51Vrachtwagen raakt van de weg op A28: verkeersoverlast gaat nog uren duren
13 juni 16:50Busje verliest zonnepanelen op A28 bij De Wijk
20 april 11:08Verdachte aangehouden voor dumpen drugsafval De Wijk
RSS.