menu
zoek

Nieuws Delft

Delft, Zoetermeer, Den Haag - Dodelijk steekincident Delft in Team West en Opsporing Verzocht

dinsdag 7 februari 2023, 11:48 uur

In de uitzending van Team West en Opsporing Verzocht doen wij een getuigenoproep over het dodelijk steekincident op de Frederik van Eedenlaan in Delft, waarbij een 33-jarige vrouw om het leven kwam. In Team West laten wij nu herkenbare beelden zien van de straatroof in Zoetermeer. Ook is er aandacht voor een beschoten pand en een mishandeling in Den Haag.

Waar: Frederik van Eedenlaan in Delft

Dodelijk steekincident Frederik van Eedenlaan Delft Op zondag 5 februari is een 33-jarige vrouw overleden na een steekincident. Bij dit steekincident raakten ook een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw zwaar gewond. Dit steekincident vond plaats op de Frederik van Eedenlaan ter hoogte van nummer 35. Kort na het incident, na een achtervolging in België, is een 31-jarige man aangehouden, hij zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang, al wijzen de eerste bevindingen er op dat het incident vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek. In de uitzending een getuigenoproep het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en beelden van het incident om zo goed mogelijk een beeld te krijgen van wat er gebeurd is.

Straatroof Zoetermeer Op dinsdag 26 juli heeft er rond 21.30 uur een straatroof op het station Meerzicht plaats gevonden. Het 17-jarige slachtoffer is samen met een vriend op het station. Toen de twee jongens het station wilde verlaten werden ze tegengehouden door een groep jongens. De twee jongens moeten hun spullen inleveren. De 17-jarige jongen wil dat niet doen en zet het op een rennen. Bij winkelcentrum Meerzicht wordt hij klem gezet. De groep dwingt de jongen om zijn airpods en een mobiele telefoon af te geven. Hierbij wordt de jongen ook nog geslagen. De vriend van het slachtoffer heeft de hulp ingeroepen van familieleden en die heeft één van de straatrovers op het Jagerspad kunnen achterhalen. De straatrover roept dat hij niks heeft gedaan, een getuige ziet dat deze jongen een mobiele telefoon weggegooid. Dit blijkt de eerder weggenomen telefoon te zijn van het 17- jarige slachtoffer. Van de straatrover zijn beelden gemaakt. Vorige week toonden we de beelden van deze straatrover nog onherkenbaar omdat de straatrover vermoedelijk minderjarig. Omdat de straatrover zich niet heeft gemeld worden de beelden nu herkenbaar gedeeld.  

Pand Buitenlandse Zaken beschoten Den Haag In de nacht van oud- en nieuw 2023 is er op de gevel van het pand van Buitenlandse Zaken aan de Schedeldoekshaven 101 in Den Haag geschoten. Tijdens een controleronde van de beveiliging op maandagmorgen 2 januari werden meerdere inslagen aangetroffen in de gevel van het pand op de 4e en de 6e verdieping. Na uitgebreid onderzoek werden er op de openbare weg op de Ammunitiehaven ter hoogte van 393 een aantal hulzen aangetroffen. In de uitzending doen wij een getuigenoproep.

Mishandeling Heeswijkplein Den Haag Op woensdag 30 december rond 16.40 uur heeft er op het Heeswijkplein in Den Haag een zware mishandeling plaats gevonden. Hierbij is een 53-jarige man zwaar mishandeld door een groep jongeren. Het slachtoffer is na het aanspreken van een aantal jongeren zwaar mishandeld. Hij heeft zijn neus en zijn kaak gebroken. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan. Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.  Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO2. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Delft. Locatie nieuws: 51.99139 / 4.36036 Frederik van Eedenlaan
Frederik van Eedenlaan in Delft


dinsdag 7 februari 2023, 17:00 uur
Beelden en meer getuigen gezocht van dodelijk steekincident in Delft
Omroep WestDe politie is op zoek naar zoveel mogelijk informatie over de dodelijke steekpartij in Delft van afgelopen zondag. Een 33-jarige vrouw kwam om het leven, een man van 55 en een vrouw van 57 raakten zwaargewond. Een 31-jarige verdachte uit België zit vast en een Team Grootschalige Opsporing doet uitgebreid onderzoek naar de zaak.
» Omroep West
maandag 6 februari 2023, 19:40 uur
Buurt zit vol vragen na fatale steekpartij in voortuin: ‘Haar dochtertje heeft alles gezien’
de GelderlanderMet twee blauwe strips is de deur dichtgeplakt. Het is het enige dat er op wijst dat zich zondag iets gruwelijks heeft voltrokken in de voortuin van het huis in de Frederik van Eedenlaan in Delft. Een dag na de fatale steekpartij waarbij de 33-jarige Esmeralda om het leven kwam, zit het Delftse buurtje vol vragen.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Delft

16 mei 19:08Moeder van 11 maanden vermiste Johan de Bruijn houdt hoop: 'Hij is er nog'
9 mei 19:25Man heeft spijt van in brand steken regenboogvlag Delft
7 mei 17:17Regenboogvlag van lhbtiq+-vereniging in Delft met opzet verbrand
26 april 17:35Mooi aandenken voor Bente die op A13 levenslicht zag: baby heeft eigen hectometerbordje
17 april 19:30Hoe Bente in tien minuten tijd op afrit van snelweg ter wereld kwam: ‘Ik moet nú die auto uit!’
3 april 06:41Studenten in badjas en slippers op straat na brand: 'Mijn hele kamer is eraan'
26 maart 03:10‘Tijdbewaker’ sliep vannacht lekker door en checkt de atoomklok ‘s ochtends pas
23 maart 11:53Dit zijn de vier voordelen van een lokale netwerkspecialist gebruiken
16 maart 08:04Brand in slaapkamer van woning
21 februari 09:01Identiteit overleden persoon Vrijenbansekade bekend
14 februari 06:41112-nieuws | Twee auto's in brand op dezelfde parkeerplaats in Delft
11 februari 08:21Hond overleden en één gewonde bij woningbrand
7 februari 17:00Beelden en meer getuigen gezocht van dodelijk steekincident in Delft
6 februari 19:15Verdachte steekincident Delft overgeleverd aan Nederland
1 februari 08:13Aanhouding zedenzaak na tip Opsporing Verzocht
24 januari 16:59Wie weet waar de vermiste Jim Olsthoorn (26) is?
22 januari 17:26Grote zoekactie met 120 man naar vermiste Jim (26): ‘Laat iets van je horen, we missen je enorm’
13 januari 12:11Bommelding op containerschip, tientallen rechercheurs sporen verdachten op
13 januari 09:33Analyse CE Delft: CO2-uitstoot privéjets verviervoudigd tijdens World Economic Forum van 2022
2 januari 19:39Man (23) uit Delft overlijdt na afvuren van lichtkogel op Stille Oceaan
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?