menu
zoek

Nieuws Delft

Schietincident Delft en mishandeling in supermarkt in Team West

dinsdag 19 september 2023, 12:25 uur

Vandaag in Team West laat de politie onder andere camerabeelden zien van een schietincident in Delft. De nog onbekende schutter keert zich die dag twee keer tegen een 23-jarige man. Eerst met een mes, later met een vuurwapen.

Waar: Nieuwe Plantage in Delft

Schietincident | Delft                                                         Op vrijdag 23 juni is een 23- jarige man op de Nieuwe Plantage in Delft meerder keren beschoten door een onbekende man. Het slachtoffer was deze onbekende schutter op die dag al eerder op verschillende locaties in Delft tegengekomen. Hij werd door deze onbekende man toen al mondeling en met een mes bedreigd. Na deze eerdere bedreigingen komt het rond 15.45 uur die middag tot een derde confrontatie tussen de twee op de Nieuwe Plantage. De verdachte heeft dit keer een vuurwapen bij zich. Op beelden is te zien dat de onbekende man op de fiets aan komt rijden, uit een schoudertasje een vuurwapen trekt en meerdere keren in de richting van het slachtoffer schiet. Het slachtoffer raakte hierbij gelukkig niet gewond. De verdachte rijdt vervolgens, op een licht gekleurde damesfiets weg in de richting van de tramhalte aan de Vrijebanselaan. In de uitzending worden camerabeelden getoond van het schietincident en de schutter. Mishandeling supermarkt | Den Haag Op zaterdag 17 juni heeft er in een supermarkt aan de Ambachtsgaarde in Den Haag een mishandeling plaats gevonden. Een onbekende man sloeg twee voortanden uit de mond van een 27- jarige man die het opnam voor een oudere vrouw die in de rij stond bij de kassa. En dat vanwege het verschuiven van een boodschappenmandje. De onbekende man dreigde het slachtoffer ook nog met de dood. Het hele incident staat op beeld, maar op verzoek van de officier van justitie worden alleen beelden getoond van voor én na het incident. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gegaan voor een spoedbehandeling aan zijn kaak. Helaas zal hij nog een aantal behandelingen nodig hebben om de schade te herstellen. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachte. Inbraak winkel | Voorburg Op zondag 19 maart vond een poging inbraak plaats bij een winkel aan het Koningin Julianaplein in Voorburg. Op de camerabeelden is te zien dat de inbreker met een breekijzer naar de voordeur van het pand loopt. Ook is te zien dat de inbreker twee tassen bij zich heeft. Het lukt de verdachte niet om het raam van de voordeur in te slaan, er is wel een klein gat ontstaan. De verdacht probeert vervolgens met vuurwerk een gat in het raam te maken maar dit lukt ook niet. De man loopt weg in de richting van de Van Tuyll van Serooskerkenstraat. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachte. Hebt u informatie over een van deze zaken? Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.    


» Politie.nl

Kaart nieuws Delft. Locatie nieuws: 52.01800 / 4.35174 Nieuwe Plantage
Nieuwe Plantage in Delft


dinsdag 19 september 2023, 17:01 uur
Meerdere keren geschoten op 23-jarige man die op straat liep
Omroep WestDe schoten die eind juni zijn gelost op de Nieuwe Plantage in Delft, waren gericht op een 23-jarige man die op straat liep. Hij wist te vluchten en is niet geraakt door de kogels. De schutter is vastgelegd op bewakingsbeeld en de politie is nog naar hem op zoek.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Delft

21 april 10:26In beeld | Openbaar vervoer staat drie minuten stil uit protest tegen agressie
17 april 11:40Politie zoekt twee daders na plofkraak bij geldwisselkantoor op station
16 april 15:35Universiteitsblad haalt artikel offline na juridische druk van eigen universiteit
10 april 17:44Politie houdt man aan voor ontvoering Rotterdamse imam
1 april 22:49Dode gevonden in woning
26 maart 14:30Remi paste tang aan om olifantje Yindi te bevrijden van tak in slurf
22 maart 18:18Drie aanhoudingen voor ontvoering 42-jarige man in Egmond aan Zee
20 maart 11:57Motorrijder overlijdt week na ongeluk met drie bestelbusjes en auto
19 maart 11:15TU Delft mag vrouwelijke studenten van inspectie geen voorrang geven
2 maart 08:31Minister praat met TU Delft over sociale onveiligheid, sluit ingrijpen niet uit
10 februari 17:44Veel rook bij grote brand in Delft
26 januari 09:31Man scheurt met 226 kilometer per uur langs politie op A4, maar krijgt lekke band
19 januari 19:50Student Max doet zijn verhaal na heldenactie: ‘Zag dat het helemaal mis was’
26 december 13:22Steekpartij in Delftse woning: twee gewonden, een aanhouding
19 december 22:02Delft biedt excuses aan voor slavernijverleden: 'Sporen zijn nog altijd zichtbaar in stad'
13 december 15:08Handgranaat gevonden voor snackbar in Delft
12 december 16:56Verongelukten Delft komen uit Colombia, Venezuela en Dordrecht
10 december 17:09Op motorkap van te water geraakte auto waarschuwt zwaargewonde man: er zijn nog meer inzittenden
4 december 15:40Man vast voor diefstal iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro
23 november 19:51RUG-historicus: gematigde Wilders wist 'juiste snaar te raken' bij Groningse kiezer
RSS.