menu
zoek

Nieuws Den Dolder

Den Dolder/ Soest - Voortgang zoekactie Anne Faber dinsdag 10 oktober

dinsdag 10 oktober 2017, 09:56 uur

De zoektocht naar Anne Faber gaat vandaag dinsdag 10 oktober verder in Den Dolder en Soest.

Waar: Distelvlinder in Den Dolder

De ME (Mobiele Eenheid) zal samen met Defensie, Veteranen, de brandweer, Rode Kruis, BOA’s, vrijwilligers en familie en vrienden het gebied in de omgeving van de Forneselaan en de Dolderseweg, ten noorden van Den Dolder en een gedeelte gemeente Soest, doorzoeken. We krijgen nog steeds veel aanbod van mensen die willen helpen zoeken, maar dat is op dit moment niet nodig.  Er zijn voldoende mensen die meehelpen. Maandagavond 9 oktober is na de aanhouding van de 27-jarige verdachte de woning waar hij verbleef verzegeld en doorzocht. Specialisten van Forensische Opsporing zijn daar op zoek naar sporen. Dat onderzoek gaat vandaag verder. In verband met dit sporenonderzoek is daar de omgeving afgezet. De Officier van Justitie heeft in het onderzoek bij de verdachte beperkende maatregelen opgelegd. Met deze maatregelen mag de verdachte geen contact hebben met de buitenwereld met uitzondering van zijn advocaat. Ook geldt dan dat de politie gebonden is aan een grote terughoudendheid in het geven van onderzoeksinformatie.

Vermist in Den Dolder

» Politie.nl

Kaart nieuws Den Dolder. Locatie nieuws: 52.09074 / 5.12142 Distelvlinder


maandag 9 oktober 2017, 16:07 uur
Verdachte aangehouden, Anne Faber nog steeds vermist
Politie.nlEen 27-jarige man uit Den Dolder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Anne is nog steeds vermist.
Zondag 8 oktober leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige man, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. Openbaar Ministerie en politie besloten de verdachte niet direct aan te houden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden.  Hij werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dat maandagmiddag nog niet gebeurd was, werd hij aangehouden. De familie van Anne is op de hoogte gebracht van de aanhouding. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door.   De burgemeesters van de betreffende gemeenten, Jan van Zanen van Utrecht en Koos Janssen van Zeist, zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen rond de vermissing van Anne. Burgemeester Zeist Koos Janssen: “Ik voel mij zeer begaan bij de ontwikkelingen rond de vermissing van Anne. Familierechercheurs van de politie hebben vanmiddag de familie van Anne geïnformeerd over de aanhouding. De familie en vrienden zitten al heel lang in onzekerheid. Aan die grote onzekerheid komt met de aanhouding helaas nog geen einde. Want alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles.” In het dossier Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing.  

Vermist in Den Dolder
» Politie.nl
woensdag 11 oktober 2017, 09:51 uur
Politie zoekt in bos van Pijnenburg naar Anne Faber
RTV UtrechtUTRECHT/DEN DOLDER - De politie zoekt vandaag verder naar Anne Faber in het bos van Pijnenburg bij Soest. Daar is nog niet eerder gezocht. De politie zoekt op deze locatie omdat Anne Faber hier mogelijk heeft gefietst.
» RTV Utrecht
woensdag 11 oktober 2017, 08:22 uur
'Verdachte vermissing Anne Faber had auto'
NOSDe man die vastzit in verband met de vermissing van Anne Faber uit Utrecht, Michael P., had de beschikking over een auto, schrijft De Telegraaf. Volgens de krant hebben diverse getuigen hem in Spakenburg zien rijden in de auto van zijn moeder.
» NOS
dinsdag 10 oktober 2017, 20:08 uur
Zoekactie naar Anne Faber rond kliniek levert nog niets op
Hart van NederlandDe arrestatie van een 27-jarige verdachte heeft de vermissing van Anne Faber nog niet opgehelderd. ME’ers, militairen, brandweermensen, vrijwilligers en naasten van de vrouw uit Utrecht hebben dinsdag de hele dag het bosgebied bij Den Dolder (Utrecht) afgezocht. Inmiddels zijn ook een of meerdere graafmachines en hekken naar het terrein van de forensisch psychiatrische kliniek […]
» Hart van Nederland
dinsdag 10 oktober 2017, 13:16 uur
Politie zoekt bij kliniek naar vermiste Faber
Hart van NederlandDe zoektocht naar de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht gaat dinsdag verder. Het leger, de Mobiele Eenheid, het Rode Kruis, vrijwilligers en familie kammen het gebied uit rond de psychiatrische kliniek in Den Dolder. Maandag werd in de instelling een 27-jarige verdachte aangehouden.
» Hart van Nederland
dinsdag 10 oktober 2017, 12:15 uur
Vermissing Anne Faber: politie zoekt verder rond psychiatrische kliniek
Omroep GelderlandOp de elfde dag van de vermissing van Anne Faber wordt de omgeving van de psychiatrische Altrecht Aventurijn-klinkiek in Den Dolder opnieuw uitgekamd. Het leger zoekt ook vandaag weer mee, meldt RTV Utrecht.
» Omroep Gelderland
dinsdag 10 oktober 2017, 12:14 uur
‘Omwonenden kliniek angstig en boos’
de TelegraafIn Den Dolder wordt vandaag weer massaal gezocht naar Anne Faber. Verslaggever Daniel van Dam heeft het laatste nieuws.
» de Telegraaf
dinsdag 10 oktober 2017, 09:49 uur
Oproep: weet u meer over zaak Anne Faber?
de TelegraafDe zoektocht naar de vermiste Anne Faber gaat dinsdag verder. Maandagavond werd een 27-jarige verdachte opgepakt in een kliniek in Den Dolder.
» de Telegraaf
dinsdag 10 oktober 2017, 08:56 uur
Omgeving Den Dolder uitgekamd in zoektocht naar Anne Faber
NOSOp de elfde dag van Anne Fabers vermissing zoeken de mobiele eenheid, militairen, veteranen, brandweer, boa's, vrijwilligers, vrienden en familie verder naar de 25-jarige Utrechtse.
» NOS
dinsdag 10 oktober 2017, 06:47 uur
Kamervragen over arrestatie verkrachter voor vermissing Anne Faber
RTV UtrechtUTRECHT/DEN DOLDER - De PVV spreekt er schande van dat de verdachte in de vermissingzaak van Anne Faber uit Utrecht vrij rond kon lopen. Kamerlid Gidi Markuszower heeft Kamervragen aangekondigd.
» RTV Utrecht
maandag 9 oktober 2017, 22:51 uur
Politie doorzoekt kamer van verdachte in vermissing Anne Faber
NOSDe politie heeft de kamer van de verdachte die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber doorzocht. Inmiddels is de kamer, in een psychiatrische kliniek in Den Dolder, verzegeld.
» NOS
maandag 9 oktober 2017, 21:32 uur
Vermissing Anne Faber: politie kamt omgeving kliniek uit
Omroep GelderlandDe omgeving van de psychiatrische Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder is maandagavond uitgekamd door de politie. Dat meldt RTV Utrecht. Dinsdag gaat de zoektocht verder.
» Omroep Gelderland
maandag 9 oktober 2017, 21:21 uur
Groot onderzoek bij kliniek verdachte zaak Anne Faber
de TelegraafDe politie heeft maandagavond groot onderzoek gedaan bij de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn aan de Distelvlinder in Den Dolder. Het onderzoek richtte zich vooral op de kamer van Michael P. die maandagmiddag is opgepakt in verband met de vermissing van Anne Faber.
» de Telegraaf
maandag 9 oktober 2017, 18:49 uur
Scenario kaartenmaker: Anne Faber schuilde bij Den Dolder en verdween
NOSHonderden tips zijn er de afgelopen week binnengekomen bij de politie over de verdwijning van Anne Faber. En rechercheurs struinen zelf ook het internet af voor informatie, scenario's en aanwijzingen. Na het nieuws dat een 27-jarige zedendelinquent uit Den Dolder is aangehouden, springt een van die scenario's eruit.
» NOS
maandag 9 oktober 2017, 18:02 uur
Verdachte vermissing Anne Faber verkrachtte in 2010 twee tieners
Hart van NederlandDe man die maandag is aangehouden in de vermissingszaak van Anne Faber, zou in 2010 zijn veroordeeld voor het verkrachtten van twee tieners. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht en Omroep Gelderland. De verdachte, de 27-jarige Michael P. uit Zeewolde werd in oktober 2012 veroordeeld tot een celstraf van elf jaar voor het verkrachten […]
» Hart van Nederland
maandag 9 oktober 2017, 17:48 uur
Verdachte zaak-Faber pleegde misdrijven in 2010
de TelegraafDe man die maandag is aangehouden in verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht, zat een straf uit voor gewelds- en zedendelicten die hij in 2010 heeft gepleegd. De 27-jarige man zit momenteel in een kliniek in Den Dolder. Hij zit aan het einde van zijn straf waardoor hij meer vrijheden heeft en af en toe naar buiten mag.
» de Telegraaf
maandag 9 oktober 2017, 16:45 uur
Politie pakt verdachte op in zaak-Anne Faber; man van 27 zat in kliniek
Omroep GelderlandEen 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Dat meldt de politie. De in Arnhem opgegroeide vrouw is nog steeds vermist.
» Omroep Gelderland
maandag 9 oktober 2017, 16:43 uur
Man opgepakt in verband met vermissing Anne Faber
de TelegraafIn verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Dolder. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber. Ze is nog steeds vermist.
» de Telegraaf
maandag 9 oktober 2017, 16:42 uur
27-jarige zedendelinquent vast voor vermissing Anne Faber
Hart van NederlandEen 27-jarige man uit Den Dolder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Anne is nog steeds vermist. Het onderzoek heeft zondag geleid naar de verdachte die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. De politie en het Openbaar Ministerie besloten om hem niet […]
» Hart van Nederland
maandag 9 oktober 2017, 16:42 uur
Zedendelinquent aangehouden voor vermissing Anne Faber
NOSIn Den Dolder is een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Het gaat om een zedendelinquent die in een psychiatrische kliniek verbleef. Faber is nog altijd vermist.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Dolder

27 november 18:06Den Dolder neemt afscheid van omgekomen brandweerman
22 november 15:30Bloemen voor omgekomen brandweerman Den Dolder: 'Kan elke brandweerman overkomen'
22 november 11:38Bloemen voor de overleden brandweerman
5 oktober 16:54Automobilist gewond bij botsing tegen boom in Den Dolder
26 augustus 07:52Drie vrachtwagens beschadigd door brand
12 augustus 14:50Zestig passagiers in stilstaande trein zonder airco geëvacueerd
5 juli 12:06Vrachtwagens in brand transportbedrijf Dorrestein
19 februari 17:12Verwarde man uit Den Dolder overlijdt tijdens rit in politieauto
12 december 06:49’Veiligheid samenleving komt in gevaar’ door tekorten tbs-klinieken
10 december 14:52Extra buurtcoach voor wijk naast Fivoorkliniek
23 oktober 13:01Wow: Scooterrijder bijna geraakt door trein
17 augustus 20:30Briefschrijver kliniek Den Dolder meldt zich
1 augustus 09:16Gemeente plaatst hek in woonwijk Den Dolder om patiënten kliniek te weren
23 juli 09:57'Kliniek Den Dolder kent minder snel verlof toe uit angst voor commotie'
9 juli 22:57Patiënt van psychiatrische kliniek gevonden na zoekactie: ‘Een gevaar voor zichzelf’
9 juli 09:28Directeur kliniek Den Dolder: OVV-rapport zaak-Faber mist nuance
23 juni 15:39Twee patiënten Den Dolder niet terug van verlof
13 juni 13:20Altrecht plaatst camera’s in leegstaande panden Den Dolder om hennepteelt
11 juni 19:39Kliniek Den Dolder moet niet-nakomen verlofafspraak bij gemeente melden
7 juni 15:06Dekker: stomme fouten gemaakt rond M.
RSS.