menu
zoek

Nieuws Den Dungen

Identiteit slachtoffer drugslab bekend

zondag 27 oktober 2019, 13:52 uur

De identiteit van het dodelijk slachtoffer dat werd aangetroffen bij een drugslab in Den Dungen is bekend. Het gaat om een 36-jarige man uit Kerkrade.

Waar: Spekstraat in Den Dungen

De politie ging vrijdag 25 oktober rond 02.45 uur ter plaatse aan de Spekstraat in De Dungen na een melding. In een kasgebouw achter een woonhuis werd vervolgens een drugslab aangetroffen. Hier was vermoedelijk iets mis gegaan in het productieproces, waarna een explosie had plaats gevonden. In het lab lag het lichaam van een dode man die waarschijnlijk in het lab aan het werk was en bij de explosie om het leven is gekomen. Na uitgebreid onderzoek bleek dit een 36-jarige man uit Kerkrade te zijn.

Omzettingslab
Door de collega’s van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is uitgebreid technisch onderzoek verricht in en om het lab. Pas aan het einde van de zaterdagmiddag was dat onderzoek afgerond en het lab ontruimd. Inmiddels is de locatie vrij gegeven. Duidelijk is in ieder geval dat het ging om een zogenoemd ‘omzettingslab’: er werden grondstoffen gemaakt voor de productie van harddrugs.  Uiteraard gaat het politieonderzoek de komende tijd onverminderd verder.

Gewonde man
In de loop van vrijdag kwam een melding binnen dat er aan de Poeldonk een gewonde en verwarde man op straat lag. Deze is door de ambulance meegenomen voor verdere hulpverlening. Door de politie werd ook hier een onderzoek opgestart. Daaruit is vooralsnog niets gebleken van enige betrokkenheid van deze man bij het aangetroffen drugslab. Er wordt voor de volledigheid nog wel verder onderzoek gedaan.

Gevaar
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De productie van drugs is levensgevaarlijk voor de (directe) omgeving en de gebruikers van de verdovende middelen. De politie neemt daarom informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op.

Milieu
De afvalstoffen die overblijven na het produceren van de verdovende middelen worden regelmatig gedumpt in de natuur of geloosd op het riool. Dit levert grote schade op aan het milieu en gevaar voor de volksgezondheid.

Melden
De politie is vaak afhankelijk van meldingen om dergelijke laboratoria te kunnen oprollen. Vaak heeft de omgeving wel vermoedens ‘dat er iets niet pluis is’ maar meldt men dit niet. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij een vermoeden van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.htm

Drugs in Den Dungen
Georganiseerde criminaliteit in Den Dungen
Ondermijning in Den Dungen

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Dungen. Locatie nieuws: 51.66475 / 5.38421 Spekstraat


zondag 27 oktober 2019, 14:16 uur
Dode in drugslab Den Dungen is Limburger (36), geen link verwarde man Poeldonk
Brabants DagbladDEN DUNGEN - Het dodelijke slachtoffer van een explosie in een drugslab in Den Dungen is een 36-jarige man uit Kerkrade. De Limburger werd vrijdagnacht aangetroffen in het drugslab in het Outlet Tuincentrum in Den Dungen. Uit onderzoek is vooralsnog niet gebleken dat de verwarde man die vrijdag gewond werd aangetroffen aan de Poeldonk iets met de zaak te maken heeft.
» Brabants Dagblad
zondag 27 oktober 2019, 14:15 uur
Dode in drugslab in tuincentrum Den Dungen is een 36-jarige Limburger
Omroep BrabantDe man die om het leven kwam bij een explosie in een drugslab in een voormalig tuincentrum in Den Dungen is een 36-jarige man uit Kerkrade. De Limburger was vermoedelijk in het lab aan het werk toen er iets misging in het productieproces, zo meldt de politie.
» Omroep Brabant
zaterdag 26 oktober 2019, 18:51 uur
Identiteit dode man in drugslab Den Dungen nog niet bekend
Brabants DagbladDEN DUNGEN - Het is nog onduidelijk wie de dode man is die donderdagnacht werd aangetroffen in een drugslab in het Outlet Tuincentrum in Den Dungen. Het is in ieder geval niet de huurder van het kassencomplex. Die liep zaterdag vrijuit rond. Zijn woning pal naast het tuincentrum, die werd afgesloten door de politie, is weer vrijgegeven.
» Brabants Dagblad
zaterdag 26 oktober 2019, 14:06 uur
Ontmanteling drugslab Den Dungen in volle gang, ‘geen klein lab’ volgens politie
BN DeStemDEN DUNGEN - Het drugslab dat in de nacht van donderdag op vrijdag werd ontdekt in Outlet Tuincentrum Den Dungen aan de Spekstraat in Den Dungen, wordt zaterdag ontmanteld. De ontmanteling en de afvoer van materialen gebeurt door de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse).
» BN DeStem
zaterdag 26 oktober 2019, 12:25 uur
Ontmanteling drugslab Den Dungen begonnen: 'Grote vaten chemicaliën worden naar buiten gereden'
Omroep BrabantDe ontmanteling van het drugslab dat donderdagnacht werd ontdekt bij een voormalig tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen is zaterdagochtend gestart.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Den Dungen

15 september 17:307e generatie van hotelfamilie: 'Oudste wil kok worden, de jongste prinses'
3 september 11:11Grijze tunnelbakken N617 straks een kakefonie van kleuren
29 december 09:22Auto van de weg in de sloot
24 december 10:48Auto volledig uitgebrand aan de Kruidnagel in Den Dungen
7 oktober 09:56Personen onwel in woning
11 september 14:28Tot 3,5 jaar cel voor ontploft drugslab met dode in Den Dungen
11 februari 11:30‘Drugslab maakte omzet van 10 miljoen euro’
6 februari 19:04Zwakbegaafde vrouw moest jarenlang als prostituee werken, justitie eist 6 jaar cel
3 februari 11:45Dodelijk drugslab Den Dungen: verdachte zwijgt en politie speurt verder
30 januari 10:48New Kids-friettent tegen de vlakte: wie wàs hier nou de snackbar?
20 januari 12:38Tuincentrum Den Dungen jaar dicht vanwege dode na explosie drugslab
9 januari 08:48‘Bam jonguh’; bekendste friettent in Maaskantje gaat tegen de vlakte
15 november 06:48Gierton vol water aapt forse regenbui na in proefstraat Den Dungen
1 november 16:15Twee Limburgers opgepakt vanwege drugslab Den Dungen waar man overleed na explosie
27 oktober 14:16Dode in drugslab Den Dungen is Limburger (36), geen link verwarde man Poeldonk
25 oktober 12:46Overleden man in Brabants drugslab is omgekomen door explosie
11 september 15:53Koerier (28) verongelukt op snelweg in België: 'We zijn er helemaal kapot van'
31 augustus 13:28Hertenbok gruwelijk verminkt, waarschijnlijk eerst neergeschoten met een kruisboog
9 juli 13:41Grote schade aan speelgoedwinkel Den Dungen na uitslaande brand
RSS.