menu
zoek

Nieuws Den Haag

Facebook delen

'Dat het misging met Malek F. wil niet zeggen dat er fouten zijn gemaakt'

vrijdag 18 mei 2018, 19:46 uur

Zijn er fouten gemaakt bij de invrijheidstelling van Malek F., de verwarde man die op 5 mei drie mensen neerstak in Den Haag? Gisteren werd bekend dat de familie van F. aangifte wil doen tegen Parnassia, de ggz-instelling waar hij twee keer een aantal weken was opgenomen. F. stak kort na zijn tweede opname drie mensen neer.


Waar: Johanna Westerdijkplein in Den Haag

» NOS
Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: Johanna Westerdijkplein


vrijdag 18 mei 2018, 12:13 uur
Opnieuw bewonersbijeenkomst na steekpartij Malek F.
Omroep WestDe Haagse burgemeester Pauline Krikke houdt vrijdagmiddag opnieuw een bijeenkomst voor omwonenden en ondernemers rond het Johanna Westerdijkplein in Den Haag. Malek F. stak daar drie mensen neer. Vorige week was er ook al een bewonersbijeenkomst.
» Omroep West
donderdag 17 mei 2018, 20:24 uur
Haagse burgemeester Krikke betreurt onduidelijkheid over melding steker
NU.nlBurgemeester Pauline Krikke van Den Haag trekt zich de onduidelijkheid aan die is ontstaan over het steekincident op Bevrijdingsdag. Ze betreurt het zeer dat informatie over een anonieme melding waarin wordt gerept over terroristische plannen van de verdachte, niet meteen bij haar bekend was. 
» NU.nl
donderdag 17 mei 2018, 19:51 uur
Burgemeester Krikke betreurt onduidelijkheid na steekincident
NOSBurgemeester Krikke van Den Haag erkent dat de communicatie na het steekincident in Den Haag op Bevrijdingsdag niet goed was. Ze betreurt het dat de anonieme melding over de terroristische plannen van de verdachte niet meteen bij haar bekend was. De burgemeester legde vanavond in de Haagse gemeenteraad verantwoording af voor de onduidelijkheid na de steekpartij.
» NOS
donderdag 17 mei 2018, 19:04 uur
Krikke betreurt communicatie na aanslag Malek F.
Omroep WestBurgemeester Krikke van Den Haag trekt het zich aan dat er onduidelijkheid is ontstaan over haar verklaring na de steekpartij op Bevrijdingsdag waarbij drie gewonden vielen. In een raadsvergadering donderdagavond zei ze dat direct na de aanval van Malek F. de bekende informatie over de verdachte is gedeeld.
» Omroep West
donderdag 17 mei 2018, 17:01 uur
Haagse gemeenteraad in debat over zaak Malek F.
Omroep WestHet debat in de gemeenteraad van Den Haag is donderdag online te volgen via Omroep West. Burgemeester Pauline Krikke moet zich verantwoorden voor de gebeurtenissen rondom de steekpartij op zaterrdag 5 mei, waarbij Malek F. op het Johanna Westerdijkplein met een mes drie mensen neerstak.
» Omroep West
donderdag 17 mei 2018, 15:33 uur
ANALYSE: Zaak Malek F. is vuurdoop voor burgemeester Krikke
Omroep WestBurgemeester Pauline Krikke van Den Haag moet zich donderdagavond in de Haagse gemeenteraad verantwoorden voor de gebeurtenissen rondom de steekpartij op 5 mei. Malek F. stak toen op het Johanna Westerdijkplein drie mensen neer.
» Omroep West
donderdag 17 mei 2018, 15:27 uur
Familie Malek F. overweegt nu óók tuchtklacht, Parnassia wil snel praten
PZCDe familie van Malek F., de man die in Den Haag op 5 mei zomaar drie mensen neerstak, overweegt ook een medische tuchtklacht in te dienen tegen ggz-instelling Parnassia. Vandaag werd via deze site al bekend dat de familie van Malek aangifte van zware mishandeling tegen Parnassia wil doen. Parnassia, waar de paranoïde Malek werd behandeld, wil zo nu snel met de familie in gesprek.
» PZC
donderdag 17 mei 2018, 08:39 uur
Familie Haagse steker Malek F. doet aangifte tegen ggz-instelling
NOSDe familie van Malek F., die in Den Haag op 5 mei drie mensen neerstak, wil aangifte doen tegen de ggz-instelling waar F. was opgenomen. Volgens hun advocaat Job Knoester heeft de familie Parnassia meerdere keren gewaarschuwd dat F. ontspoorde en gevaarlijk was, maar werd daar te weinig mee gedaan.
» NOS
donderdag 17 mei 2018, 08:14 uur
Familie Haagse messensteker doet aangifte tegen GGZ-instelling Parnassia
Hart van NederlandDe familie van de Malek F. gaat aangifte doen tegen de GGZ-instelling Parnassia. De advocaat van de familie heeft dit bevestigd, naar aanleiding van een bericht in het AD. De Syrische man stak op 5 mei in Den Haag drie mensen neer. De broer van Malek zegt dat hij heel vaak meldingen heeft gedaan bij […]
» Hart van Nederland
donderdag 17 mei 2018, 08:01 uur
'Aangifte familie verdachte steekpartij Den Haag tegen GGZ-instelling'
NU.nlDe familie van de 31-jarige man die op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag gaat aangifte doen tegen GGZ-instelling Parnassia. De familie houdt de instelling verantwoordelijk voor het "toebrengen van zwaar lichamelijk letsel".
» NU.nl
woensdag 16 mei 2018, 17:53 uur
Hoe gaan politie en justitie met terreurmeldingen om? Vijf vragen en antwoorden
Omroep WestDe politie kreeg in maart een anonieme, schriftelijke waarschuwing binnen over Malek F., de man die op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag. In de brief stond dat F. van plan zou zijn een terroristische daad te plegen. Hoe gaan de politie en justitie met zulke meldingen om? We stelden vijf vragen aan de politie.
» Omroep West
woensdag 16 mei 2018, 17:07 uur
De anonieme waarschuwing over de plannen van Malek F., de gebeurtenissen op een rij
Omroep WestBegin maart kreeg de politie een brief dat de verdachte van de steekpartij op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag, Malek F. (31), plannen had om een aanslag te plegen. Nu blijkt dat niemand van de top van het Openbaar Ministerie (OM), de gemeente en de politie op de hoogte was van deze waarschuwing. Een tijdlijn van de gebeurtenissen.
» Omroep West
woensdag 16 mei 2018, 11:56 uur
Tip over man die mensen neerstak in Den Haag kwam niet bij 'driehoek'
NU.nlEen anonieme melding over terroristische plannen van verdachte Malek F., die drie mensen neerstak in Den Haag, is niet goed geregistreerd in het systeem. Daardoor was de Haagse 'driehoek' - waarin de top van het Haagse Openbaar Ministerie (OM), de politie en de burgemeester zitten - vlak na de steekpartij op Bevrijdingsdag niet op de hoogte van deze waarschuwing.
» NU.nl
woensdag 16 mei 2018, 09:08 uur
Politiebaas Paul van Musscher: Bevindingen onderzoek briefje Malek F. niet goed verwerkt
Omroep WestDat het briefje waarin wordt gewaarschuwd voor terroristische plannen van Malek F. niet bekend was bij de top van de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester van Den Haag komt door een menselijke fout. 'De bevindingen van het onderzoek zijn niet in het systeem verwerkt', verklaart Paul van Musscher, hoogste baas van de Politie Eenheid Den Haag woensdag tegenover Omroep West.
» Omroep West
woensdag 16 mei 2018, 06:01 uur
West Wekker: Politie gewaarschuwd voor 'terroristische plannen' en eten verbroedert
Omroep WestGoedemorgen! Het nieuws van gisteravond gemist? Geen probleem, wij praten je wel bij. De politie was gewaarschuwd voor 'terroristische plannen' van Malek F., die met een mes drie mensen neerstak in Den Haag. En ondanks het bloedvergieten in de Gazastrook tonen Haagse restauranthouders aan dat vrede tussen Palestina en Israël verre van onmogelijk is.
» Omroep West
dinsdag 15 mei 2018, 23:34 uur
'Burgemeester was niet op de hoogte van briefje over Malek F.'
Omroep WestBurgemeester Pauline Krikke van Den Haag wist direct na de steekpartij op het Johanna Westerdijkplein niets van een briefje waarin werd gewaarschuwd voor terroristische plannen van de verdachte. Dat zegt de woordvoerder van de burgemeester.
» Omroep West
dinsdag 15 mei 2018, 22:39 uur
Politie ontving tip over dader steekpartij Den Haag
MetroDe politie heeft begin maart een anonieme tip gekregen over de 31-jarige Syriër die eerder deze maand drie mensen neerstak in Den Haag. Daarin wordt gewaarschuwd dat de man van plan zou zijn „een terroristische daad" te plegen.
» Metro
dinsdag 15 mei 2018, 20:47 uur
Politie schriftelijk gewaarschuwd voor steekpartij Den Haag
Hart van NederlandDe politie was in maart schriftelijk gewaarschuwd voor de steekpartij in Den Haag, waarbij een 31-jarige man drie mensen neerstak. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. In een anonieme schriftelijke melding in gebrekkig Engels werd gewaarschuwd dat de man van plan was een terroristische aanslag te plegen.
» Hart van Nederland
dinsdag 15 mei 2018, 20:44 uur
VIDEO: Politie werd gewaarschuwd voor 'terroristische plannen' Syriër
Omroep WestDe politie heeft in maart van dit jaar een anonieme brief gekregen, waarin werd gewaarschuwd voor mogelijk terroristische plannen van de man die 5 mei drie mensen neerstak op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het briefje was opgesteld in slecht Engels.
» Omroep West
dinsdag 15 mei 2018, 20:42 uur
Politie werd gewaarschuwd voor man die mensen neerstak in Den Haag
NU.nlDe politie heeft in maart een anonieme brief ontvangen waarin werd gewaarschuwd voor de man die op 5 mei in Den Haag drie mensen verwondde met een mes. In de brief stond in gebrekkig Engels dat de man mogelijk een terroristische daad zou gaan plegen.
» NU.nl
dinsdag 15 mei 2018, 20:33 uur
Anonieme melder gaf politie tip over terreurplan Haagse steker
de StentorDe politie heeft in maart een tip van een anonieme melder gekregen dat Malek F., die op zaterdag 5 mei drie mensen neerstak op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag, van plan zou zijn geweest een terroristische daad te plegen. Uit onderzoek komt echter nog niet naar voren dat de steekpartij uit een terroristisch oogmerk zou zijn gepland.
» de Stentor
dinsdag 15 mei 2018, 20:21 uur
Haagse politie werd gewaarschuwd dat Syriër een aanslag zou plegen
NOSDe politie heeft begin maart een waarschuwing gekregen dat de 31-jarige Syriër die eerder deze maand in Den Haag drie mensen neerstak, van plan zou zijn "een terroristische daad" te plegen. Dat schrijft het Openbaar Ministerie in een update over de zaak.
» NOS
dinsdag 15 mei 2018, 16:19 uur
Malek F. stak medewerker ROC Mondriaan neer
Omroep WestEen van de slachtoffers van de steekpartij op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag op Bevrijdingsdag, is een medewerker van het ROC Mondriaan. Hij is inmiddels thuis. Dat bevestigt zijn moeder dinsdag aan Omroep West: 'Het gaat beter met hem', aldus de vrouw.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

26 september 10:55Deze toppers van OJC Rosmalen gaan het ADO Den Haag moeilijk maken in de KNVB-beker
25 september 18:45Nonchalant Willem II wint bij FC Volendam en bekert verder
25 september 10:53Logopedisten protesteren in Den Haag: "De rek is er helemaal uit"
25 september 10:20HTM haalt contant geld weg bij trambestuurder
24 september 23:0115.000 euro voor slachtoffers van de Q-koorts is een erg mager bedrag
24 september 18:38Rechter die zich terugtrekt uit zaak tegen tabaksindustrie is 'geïrriteerd'
24 september 13:33Podcast De Dag: hoe onafhankelijk zijn onze senatoren?
23 september 23:13Iraanse verzetsgroep, met Delft als thuisbasis, ontkent opeisen aanslag
22 september 22:35Vitesse speelt Airborne-duel teleurstellend gelijk tegen ADO
21 september 21:14Leraren, verplegers en agenten en protesteren op 2 oktober in Den Haag
20 september 22:05Constantijn Huygens-prijs voor schrijfster Nelleke Noordervliet
20 september 20:53Politie zet deel Haagse Bos af na vondst dode persoon
19 september 12:13‘Strafzaak Holland’s got Talent-finalist niet naar België’
18 september 22:48Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland wegens ‘opstoken spionnenkoorts’
18 september 14:39Staphorster dames ruim vertegenwoordigd in Den Haag: "Dat is toch leuk?"
18 september 12:41Woede in Den Haag over milde straf voor asielzoeker na verkrachting
18 september 08:09Eerste Oranjefans staan klaar langs route Glazen Koets
17 september 20:47Drugshandel in Haags woonwagenkamp: tot 8,5 jaar cel geëist
17 september 15:14Indringer speelt naakt blokfluit op balkon
16 september 21:37Twee mannen opgepakt na vondst dode man in Den Haag
RSS.