menu
zoek

Nieuws Den Haag

Richard de Mos reageert op corruptie-onderzoek: 'Ik blijf knokken'

donderdag 3 oktober 2019, 19:18 uur

Richard de Mos heeft voor het eerst zelf gereageerd op het corruptie-onderzoek dat Justitie heeft ingesteld tegen hem en zijn collega Rachid Guernaoui. Hij verstuurde donderdagavond een bericht via Twitter. Hij zegt te blijven knokken voor Den Haag.

» Omroep West
donderdag 3 oktober 2019, 19:03 uur
COMMENTAAR: Vertrek burgemeester Krikke is onafwendbaar (of zou dat moeten zijn)
Omroep WestTwee wethouders en een burgemeester die in een tijdsbestek van iets meer dan een week sneuvelen. Den Haag beleeft tijden die even schadelijk als historisch zijn voor de stad. Dat na de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui ook burgemeester Pauline Krikke haar politiek einde beleeft is onafwendbaar.
» Omroep West
donderdag 3 oktober 2019, 09:28 uur
Arjen Dubbelaar boos over val Haagse coalitie: 'Ik sta voor mijn wethouders'
Omroep West'Ik ben boos. Ik ben echt boos.' Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos windt er na afloop van het spoeddebat geen doekjes om. 'Dit is een politieke afrekening', zo zegt hij over het besluit van de coalitiepartijen om een motie van wantrouwen in te dienen tegen wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui.
» Omroep West
donderdag 3 oktober 2019, 06:27 uur
Haagse gemeenteraad zegt vertrouwen in wethouders op
Hart van NederlandDe gemeenteraad van Den Haag heeft geen vertrouwen meer in de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Die worden verdacht van corruptie en hebben zich daarom tijdelijk teruggetrokken. De raadsleden namen in de nacht van woensdag op donderdag een motie van wantrouwen aan, na een urenlang debat.
» Hart van Nederland
donderdag 3 oktober 2019, 01:49 uur
Gemeenteraad Den Haag zegt vertrouwen in wethouders Groep de Mos op
NU.nlDe Haagse gemeenteraad heeft woensdagavond een motie van wantrouwen tegen wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui aangenomen. De gemeenteraad verloor het vertrouwen, omdat de twee wethouders van Groep de Mos als verdachten bleken te zijn aangemerkt in een groot corruptieonderzoek.
» NU.nl
donderdag 3 oktober 2019, 01:37 uur
Gemeenteraad Den Haag zegt vertrouwen in wethouders De Mos en Guernaoui op
Omroep WestDe Haagse gemeenteraad heeft het vertrouwen opgezegd in de twee van corruptie verdachte wethouders, Richard de Mos en Rachid Guernaoui (beiden Hart voor Den Haag/Groep de Mos). De twee worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 22:41 uur
'De Mos en Guernaoui mogen in theorie terug in gemeenteraad Den Haag'
Omroep WestDe rol van Richard de Mos en Rachid Guernaoui, de in opspraak geraakte wethouders, in de Haagse politiek is nog niet uitgespeeld. Ze zouden kunnen terugkeren in de gemeenteraad, wanneer ze definitief geen wethouder meer zijn. Dat laat de griffie van de Haagse raad desgevraagd weten.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 21:14 uur
Gemeenteraad zegt na urenlang spoeddebat vertrouwen in Haagse wethouders op
NOSDe gemeenteraad van Den Haag heeft een motie van wantrouwen aangenomen tegen de twee wethouders die verwikkeld zijn in een corruptieonderzoek. Tot diep in de nacht werd er in een spoeddebat over de zaak gesproken. Uiteindelijk konden de raadsleden pas na 01.30 uur naar huis.
» NOS
woensdag 2 oktober 2019, 21:07 uur
Motie van wantrouwen tegen wethouders De Mos en Guernaoui
Omroep WestDe Haagse coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag/Groep de Mos). De motie werd woensdagavond ingediend door GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns tijdens een extra gemeenteraadsvergadering vanwege het feit dat de twee wethouders verdachte zijn in een corruptiezaak.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 20:02 uur
'Man van het volk' Richard de Mos werd vaker beschuldigd van vriendjespolitiek
Hart van NederlandHet zijn zware dagen voor politicus Richard de Mos. De corruptiezaak waar hij in verwikkeld is, leidde woensdagmiddag tot de val van het college van de gemeente Den Haag. De Mos zegt zelf dat hij altijd naar eer en geweten heeft gehandeld. Maar het is niet de eerste keer dat hij wordt beschuldigd van vriendjespolitiek.
» Hart van Nederland
woensdag 2 oktober 2019, 19:03 uur
Richard regelde het allemaal wel, totdat de recherche voor de deur stond
de GelderlanderZijn ombudspolitiek maakte Richard de Mos de onbetwiste nummer één in Den Haag. Maar het ritselen en regelen wordt de volksheld nu politiek fataal. Vanmiddag viel zijn college. Portret van een controlfreak die sinds gisteren corruptieverdachte is.
» de Gelderlander
woensdag 2 oktober 2019, 18:49 uur
Van corruptie verdachte wethouder Rachid Guernaoui: 'Dit is met geen pen te beschrijven'
Omroep West'Wat mij de afgelopen twee dagen is overkomen, is met geen pen te beschrijven.' De Haagse wethouder die van corruptie wordt verdacht, Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), reageert voor het eerst op zijn persoonlijke Facebookpagina op het onderzoek van de rijksrecherche.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 18:35 uur
Oppositiepartijen Den Haag over val coalitie: 'Logische en juiste beslissing'
Omroep WestOppositiefracties in Den Haag zien de val van de coalitie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks als 'de enige logische en juiste beslissing'. VVD, D66 en GroenLinks hebben geen vertrouwen meer in Groep de Mos omdat twee wethouders en een raadslid van deze partij verdachten zijn in een corruptiezaak.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 17:15 uur
Hart voor Den Haag/Groep de Mos: 'Een politieke afrekening'
Omroep WestHart voor Den Haag/Groep de Mos ziet de keuze van collegepartijen VVD, D66 en GroenLinks om de stekker uit de coalitie in Den Haag te trekken als 'een politieke afrekening'. Dat stelt Hart voor Den Haag/Groep de Mos woensdag in een schriftelijke reactie.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 17:02 uur
Coalitie Den Haag gevallen om corruptieonderzoek naar grootste partij
NU.nlDe coalitie in Den Haag is woensdag gevallen nadat een dag eerder bleek dat twee wethouders van de grootste partij Groep de Mos als verdachten zijn aangemerkt in een groot corruptieonderzoek. De grootste partijen hebben het vertrouwen opgezegd, waarmee het college op losse schroeven staat.
» NU.nl
woensdag 2 oktober 2019, 16:24 uur
Gemeentebestuur Den Haag gevallen vanwege corruptiezaak wethouders
Hart van NederlandDe coalitie in de gemeente Den Haag is gevallen. VVD, D66 en GroenLinks hebben geen vertrouwen meer in hun partner Hart voor Den Haag/Groep de Mos, na de verdenkingen van corruptie tegen twee wethouders van die partij.
» Hart van Nederland
woensdag 2 oktober 2019, 16:14 uur
Haagse college gevallen over corruptiezaak rond wethouders
NOSHet college van de gemeente Den Haag is gevallen. Coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks hebben het vertrouwen in de grootste partij, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, opgezegd omdat twee wethouders en een raadslid zijn verwikkeld in een corruptiezaak.
» NOS
woensdag 2 oktober 2019, 16:04 uur
Coalitie Den Haag gevallen: geen vertrouwen meer in Groep de Mos door corruptieonderzoek
Omroep WestDe Haagse collegepartijen VVD, D66 en GroenLinks willen niet verder met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Ze hebben geen vertrouwen meer in Groep de Mos omdat twee wethouders en een raadslid van deze partij verdachten zijn in een corruptiezaak. Dat hebben VVD, D66 en GroenLinks bekendgemaakt.
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 12:29 uur
De Mos en Guernaoui: van dissidenten die elkaar vinden naar verdachten in corruptiezaak
Omroep WestDe twee Haagse wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui - allebei van Hart voor Den Haag/Groep de Mos - worden verdacht van corruptie. Maar wie zijn De Mos en Guernaoui?
» Omroep West
woensdag 2 oktober 2019, 11:31 uur
De uitzending van 2 oktober
NOSHoe verder na corruptieverdenking Haagse wethouders? Kan het Haagse College van Burgemeester en Wethouders nog wel door? Door de verdenking van omkoping en corruptie tegen wethouders De Mos en Guernaoui , is de steun van hun partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste in Den Haag, niet vanzelfsprekend. Wat zijn de gevolgen voor het bestuur van de Hofstad? De Britse conservatieven en Johnson's brexit De Britse premier Boris Johnson spreekt vandaag in Manchester aanhangers van zijn Conservatieve Partij toe op een congres. Bij het gebouw staan vanochtend al lange rijen.
» NOS
dinsdag 1 oktober 2019, 22:07 uur
Woensdagavond spoeddebat in Haagse raad
Omroep WestDe gemeenteraad van Den Haag komt woensdagavond bijeen voor een spoeddebat over het corruptie-onderzoek naar de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. De vergadering begint om 19.30 uur, liet de gemeente dinsdagavond weten na een vergadering van de fractievoorzitters.
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 18:32 uur
Crisisberaad Haagse coalitie, verdachte wethouders leggen taken neer
Hart van NederlandDe Haagse coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks “gaan zich zorgvuldig beraden” op de situatie die is ontstaan, nu hun twee collega-wethouders van Hart voor Den Haag/Groep de Mos worden verdacht van corruptie.
» Hart van Nederland
dinsdag 1 oktober 2019, 17:07 uur
Vuurwapen gevonden in Haags corruptieonderzoek
NU.nlIn het corruptieonderzoek naar ambtenaren en wethouders van Den Haag is een vuurwapen met munitie in beslag genomen. Het wapen is aangetroffen bij een van de ondernemers die verdacht wordt. Ook zijn gegevensdragers voor onderzoek meegenomen, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.
» NU.nl
dinsdag 1 oktober 2019, 16:48 uur
Vuurwapen in beslag genomen in Haags corruptieonderzoek
NU.nlIn het corruptieonderzoek naar ambtenaren en wethouders van Den Haag, is een vuurwapen met munitie in beslag genomen. Het wapen is aangetroffen bij een van de ondernemers die verdacht wordt. Ook zijn gegevensdragers voor onderzoek meegenomen, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.
» NU.nl
dinsdag 1 oktober 2019, 15:46 uur
Stadsbestuur vraagt verdachte Haagse wethouders tijdelijk terug te treden
Hart van NederlandDe Haagse wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui moeten tijdelijk terugtreden. Dat vraagt het stadsbestuur van Den Haag de wethouders van Groep De Mos nadat bekend werd dat ze verdachten zijn in een corruptieonderzoek.
» Hart van Nederland
dinsdag 1 oktober 2019, 15:33 uur
College Den Haag vraagt verdachte wethouders tijdelijk terug te treden
NOSHet college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui gevraagd om tijdelijk terug te treden. De werkzaamheden van de twee wethouders worden met onmiddellijke ingang verdeeld onder de overige leden van het college.
» NOS
dinsdag 1 oktober 2019, 14:53 uur
Haags stadsbestuur verzoekt wethouders De Mos en Guernaoui tijdelijk terug te treden
BN DeStemHet Haagse stadsbestuur verzoekt wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui om tijdelijk terug te treden. Dat is gelekt uit het spoedoverleg dat vanmiddag plaatsvindt in het stadhuis in Den Haag en later bevestigd in een persbericht. Beide wethouders worden verdacht van onder meer corruptie.
» BN DeStem
dinsdag 1 oktober 2019, 14:53 uur
Haags stadsbestuur verzoekt wethouders De Mos en Guernaoui tijdelijk terug te treden
de StentorHet Haagse stadsbestuur verzoekt wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui om tijdelijk terug te treden. Dat is gelekt uit het spoedoverleg dat vanmiddag plaatsvindt in het stadhuis in Den Haag en later bevestigd in een persbericht. Beide wethouders worden verdacht van onder meer corruptie.
» de Stentor
dinsdag 1 oktober 2019, 14:53 uur
Haags stadsbestuur verzoekt wethouders De Mos en Guernaoui tijdelijk terug te treden
de GelderlanderHet Haagse stadsbestuur verzoekt wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui om tijdelijk terug te treden. Dat is gelekt uit het spoedoverleg dat vanmiddag plaatsvindt in het stadhuis in Den Haag en later bevestigd in een persbericht. Beide wethouders worden verdacht van onder meer corruptie.
» de Gelderlander
dinsdag 1 oktober 2019, 14:48 uur
Haagse wethouders De Mos en Guernaoui verdacht van corruptie: wat weten we tot nu toe?
Omroep WestDe rijksrecherche is een onderzoek gestart naar twee wethouders van de gemeente Den Haag. Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag/Groep de Mos worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. Wat weten we tot nu toe over het corruptieonderzoek?
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 12:37 uur
Burgemeester Krikke over onderzoek naar corruptie: 'Ontzettend geschrokken, bespreken hoe nu verder'
Omroep WestBurgemeester Pauline Krikke van Den Haag is 'ontzettend geschrokken' van het corruptie-onderzoek naar de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Krikke laat in een reactie aan Omroep West weten niet van te voren te zijn geïnformeerd over de inval door de Rijksrecherche.
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 12:18 uur
VIDEO: woning wethouders doorzocht vanwege corruptieonderzoek
Omroep WestRechercheurs hebben een gevulde verhuisdoos en twee aktetassen op wielen meegenomen uit de woning van de Haagse wethouder Richard de Mos. De Mos wordt, net als zijn collega-wethouder Rachid Guernaoui (beiden Hart voor Den Haag/Groep de Mos), sinds dinsdagochtend verdacht van corruptie.
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 11:47 uur
Wethouder die in Drenthe nog niet dood gevonden wilde worden, wordt verdacht van corruptie
Dagblad van het NoordenDEN HAAG - Richard de Mos, de Haagse wethouder die in Drenthe ‘dood nog niet gevonden’ wilde worden, wordt verdacht van corruptie. De rijksrecherche doorzoekt dinsdag zijn werkkamer op het stadhuis en zijn eigen woning, meldt het OM.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 1 oktober 2019, 11:38 uur
'Napels aan de Noordzee', Haagse politiek reageert op onderzoek corruptie De Mos en Guernaoui
Omroep WestDe Haagse politiek reageert geschokt op het corruptieonderzoek van de rijksrecherche naar de twee wethouder Richard de Mos en Rachid Guernaoui (beiden Hart voor Den Haag/Groep de Mos). 'Wat ongelooflijk heftig', zegt PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster. Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid) beweert dat hij de aanzet heeft gegeven voor het onderzoek van de rijksrecherche.
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 10:47 uur
Haagse wethouders verdacht van corruptie: werkkamers en huizen doorzocht
Hart van NederlandTwee wethouders van de gemeente Den Haag, Richard de Mos en Rachid Guernaoui, worden verdacht van corruptie. Zou zouden tegen betaling vergunningen hebben geregeld. Daarom doorzoekt de rijksrecherche dinsdag hun werkkamers in het stadhuis van Den Haag. Ook hun huizen worden doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.
» Hart van Nederland
dinsdag 1 oktober 2019, 10:45 uur
Invallen bij wethouders Den Haag om verdenking corruptie en omkoping
NU.nlDe Rijksrecherche is dinsdag bezig met een onderzoek in enkele werkkamers van ambtenaren en wethouders in het stadhuis van Den Haag. De verdenkingen zijn corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.
» NU.nl
dinsdag 1 oktober 2019, 10:32 uur
Haagse wethouders De Mos en Guernaoui verdacht van corruptie
Omroep WestTwee wethouders van de gemeente Den Haag, Richard de Mos en Rachid Guernaoui (beiden Hart voor Den Haag/Groep de Mos), worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. Daarom doorzoekt de rijksrecherche dinsdag hun werkkamers in het stadhuis van Den Haag.
» Omroep West
dinsdag 1 oktober 2019, 10:31 uur
Haagse wethouders verdacht van corruptie: werkkamers doorzocht
PZCTwee wethouders van de gemeente Den Haag, Richard de Mos en Rachid Guernaoui, worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. Daarom onderzoekt de rijksrecherche hun werkkamers in het stadhuis van Den Haag. Ook hun woningen worden doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.
» PZC
dinsdag 1 oktober 2019, 10:30 uur
Invallen bij wethouders Den Haag wegens verdenking omkoping en corruptie
NOSDe rijksrecherche heeft in het stadhuis van Den Haag de werkkamers van twee wethouders en werkplekken van een aantal ambtenaren doorzocht. Het onderzoek richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

26 mei 19:48Drugslab opgerold in centrum Den Haag
26 mei 17:01Nog geen spoor van vermiste Patrycja Skoczylas (15)
26 mei 15:50Boa's over hun protest: 'Vijf minuten tot politie er was, voelden lang'
26 mei 08:13Brandweerduikers halen man uit het water
26 mei 07:00Wekdienst 26/5: Demonstrerende boa's • Deadline slachterijen
25 mei 18:59Overheid mag doorgaan met veiling frequenties voor 5G
24 mei 13:12Twee mannen opgepakt na steekpartij Den Haag, messen op straat gedumpt
22 mei 16:00Demonstrerende vechtsporters: 'Iedereen moet blijven bewegen'
22 mei 13:32Omstanders houden man aan na beroving vrouw (74)
22 mei 08:15Omstreden coronadorp bij ADO-stadion opent zonder daklozen
21 mei 08:20Vijf woningen ontruimd in Den Haag om brand in leegstaande woning
20 mei 13:59Patrycja Skoczylas (15) uit Den Haag al maand vermist
19 mei 17:03Ramkraak bij Haagse juwelier mislukt door goede beveiliging
19 mei 13:04In hoger beroep dezelfde straf voor corruptie Gerrit G.
19 mei 07:13ADO maakt nieuwe start met Rankovic als trainer: ‘Ik heb altijd alles gegeven’
18 mei 18:39Woede onder strandtenteigenaren: de een mag open, de ander blijft dicht
18 mei 15:29Verdachten van massale vechtpartij tijdens carnaval Vlijmen opgepakt
17 mei 16:54Politie zoekt surfplank vermiste surfer Scheveningen (nieuwe foto)
16 mei 09:00Kans om vermiste surfer te vinden steeds kleiner: 'Meld het snel als je iets ziet op zee'
15 mei 09:37Haagse agenten milder gestraft, klokkenluider vertrekt
RSS.