menu
zoek

Nieuws Den Haag

Bouwprotest overwegend ordelijk verlopen op aantal stevige incidenten na

woensdag 30 oktober 2019, 17:45 uur

Het protest van de bouwsector van woensdag 30 oktober in Den Haag is overwegend ordelijk verlopen, op een aantal stevige incidenten na. In totaal hielden agenten 26 personen aan voor onder andere openlijke geweldpleging, opruiing, vernieling, gevaarlijk rijgedrag en poging doodslag.

Waar: Malieveld in Den Haag

Vele duizenden demonstranten kwamen woensdag naar Den Haag, een groot deel met kiepwagens en heftrucks. Dinsdagavond laat stroomde het Malieveld al vol met grote bouwvoertuigen. In de loop van woensdagochtend kwam daar nog een aantal voertuigen bij. Tegen 08:00 uur stond het Malieveld zo goed als vol, en konden er geen voertuigen meer bij. Het verkeer dat afkwam op de demonstratie kon parkeren bij het Cars Jeans Stadion van ADO. Vanaf daar werden demonstranten met pendelbussen naar het Malieveld gebracht. Utrechtsebaan afgesloten Om te voorkomen dat er nog meer bouwvoertuigen het Malieveld op zouden rijden werd de A12 op de Utrechtsebaan afgezet. Demonstranten konden hun voertuigen op de Utrechtsebaan laten staan en konden vanaf daar lopend naar het Malieveld. Een aantal demonstrerende bouwers reed tegen de aanwijzingen van onze motorrijders toch de tunnelbak van de Utrechtsebaan in. Een aantal van hen heeft een boete gekregen en een aantal is aangehouden. Veertien personen werden aangehouden wegens opruiing en vernieling. Een persoon werd aangehouden voor poging doodslag nadat hij probeerde een motoragent van de weg af te rijden. Inzet ME Rond 14:00 uur liep het bouwprotest ten einde. De samenwerking met de organisatie van de demonstratie verliep goed, en gemaakte afspraken werden nagekomen. Een aantal personen op het Malieveld gooide aan het einde van de demonstratie echter met flessen naar agenten. De ME werd ingezet om de orde te herstellen. Zeven personen werden aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Deze mensen leken behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Na afloop van demonstratie wilden de meeste demonstranten weer terug naar huis. Een aantal demonstranten weigerde hun voertuigen weg te halen van de A12, waardoor het verkeer moeilijk op gang kon komen. Ook hier moest de ME ingrijpen nadat een aantal personen stenen gooide naar agenten. Rond 16:45 uur vertrokken alle voertuigen van de A12 en kwam het verkeer weer op gang. Rond 17:15 uur reed een aantal demonstanten erg langzaam en over de volle breedte van de weg. Dit leverde een zeer gevaarlijke situatie op voor het overige verkeer. De stoet werd daarom stilgezet en vier personen werden aangehouden.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: Malieveld


donderdag 31 oktober 2019, 13:31 uur
Wapenstilstand boeren na 'constructief overleg' minister Schouten
Leeuwarder CourantDEN HAAG - Boerenorganisatie Farmers Defence Force begraaft tijdelijk de strijdbijl na een ‘constructief overleg’, woensdag, met Landbouwminister Carola Schouten.
» Leeuwarder Courant
woensdag 30 oktober 2019, 18:52 uur
Politie houdt 26 mensen aan bij bouwprotest Den Haag
NU.nlDe politie heeft woensdag in totaal 26 mensen aangehouden bij het bouwprotest in Den Haag. Zij werden onder meer aangehouden voor openlijke geweldpleging, opruiing, vernieling, gevaarlijk rijgedrag en poging tot doodslag.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 18:42 uur
26 arrestaties na bouwprotest in Den Haag, concrete toezeggingen blijven uit
NOSNa het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag heeft de politie 26 mensen opgepakt. 22 van hen werden gearresteerd tijdens de actiedag, vier mensen werden opgepakt toen ze het verkeer op de A12 stillegden. Volgens de politie leverde het een zeer gevaarlijke situatie op voor het overige verkeer.
» NOS
woensdag 30 oktober 2019, 18:35 uur
Bouwprotest: 26 arrestaties voor onder meer openlijke geweldpleging, opruiing en poging doodslag
Dagblad van het NoordenDoor het vertrek van de boze bouwers uit Den Haag is het al vroeg druk op de wegen. Vooral rondom Rotterdam en Utrecht staat het verkeer al grotendeels stil. Op het Malieveld is de rust wedergekeerd, nadat er vanmiddag - ondanks een verder gemoedelijk protest - ongeregeldheden uitbraken, waarbij demonstranten met flessen naar de politie gooiden.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 30 oktober 2019, 17:30 uur
Dubbel zo druk op de weg als normaal, onder meer door bouwprotest
NU.nlDoor het bouwprotest in Den Haag en verschillende werkzaamheden was het kort voor 17.00 uur al twee keer zo druk op de weg dan op een gemiddelde woensdag, meldt Rijkswaterstaat.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 15:50 uur
Protesterende bouwers op weg naar huis zorgen voor lange files
RTV RijnmondDe bouwers die woensdag op het Malieveld in Den Haag hebben geprotesteerd zijn op weg naar huis. Dat leidt tot flinke vertraging op de weg, onder meer op de A16 tussen Rotterdam en Breda.
» RTV Rijnmond
woensdag 30 oktober 2019, 13:42 uur
De uitzending van 30 oktober
NOSBouwprotest op het Malieveld Bouw- en infraondernemers, baggeraars en hoveniers voeren op het Malieveld in Den Haag actie tegen het stikstofbeleid en de PFAS-norm, waardoor duizenden projecten stilliggen. "Wij accepteren niet dat Nederland op slot gaat", zei de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen. Volgens minister Carola Schouten, die belast is met de stikstofproblematiek, gaat het land niet op slot.
» NOS
woensdag 30 oktober 2019, 12:12 uur
Den Haag slecht bereikbaar door bouwprotest, drukke avondspits verwacht
NU.nlEnkele duizenden bouwers zijn woensdag op het stikstofprotest op het Malieveld in Den Haag afgekomen. Vanavond wordt, net als vanmorgen, veel drukte op de weg verwacht. De Utrechtsebaan (A12) richting Den Haag blijft zeker tot aan het begin van de avondspits dicht.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 11:58 uur
Den Haag nauwelijks bereikbaar door bouwprotest, drukke avondspits verwacht
NU.nlEnkele duizenden bouwers zijn woensdagochtend afgekomen op het stikstofprotest op het Malieveld in Den Haag. De stoet bouwvoertuigen veroorzaakte in de spits flinke overlast. Het laatste deel van de A12 blijft de rest van de dag afgesloten en ook in de avondspits wordt veel hinder verwacht.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 10:28 uur
Bouwprotest in Den Haag: vijf vragen en antwoorden
RTV N-HIn navolging van de boeren voert vandaag de bouwsector actie op het Malieveld in Den Haag. Maar wat zit de bouwsector nu eigenlijk dwars? NH Nieuws zet het voor je op een rijtje.
» RTV N-H
woensdag 30 oktober 2019, 10:21 uur
Malieveld loopt vol voor bouwprotest: 'Veel mensen met oranje vesten'
RTV DrentheHet Malieveld in Den Haag is vol. Door de komst van duizenden demonstranten en de meegebrachte bouwvoertuigen passen er geen nieuwe voertuigen meer bij.
» RTV Drenthe
woensdag 30 oktober 2019, 09:59 uur
Uitgelegd: wat het probleem is met PFAS in de grond
NOSHet is weer druk op het Malieveld in Den Haag. Dit keer komen niet de boeren, maar de bouw-, bagger- en grondverzetsector naar Den Haag. Niet met lege handen, maar met kiepwagens vol grond.
» NOS
woensdag 30 oktober 2019, 09:22 uur
Politie sluit A12 bij Den Haag af, Malieveld vol met actievoerders
NU.nlDe bouwsector protesteert woensdag tegen de nieuwe stikstofregels van het kabinet. Het protest van de bouwsector in Den Haag leidde woensdagochtend tot veel overlast op de wegen. Rond 9.00 uur was de ergste drukte weer voorbij.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 08:43 uur
Livestream: Ministers Schouten en Wiebes zijn op Malieveld bij bouwprotest
Dagblad van het NoordenDe ministers Carola Schouten (Landbouw) en Eric Wiebes (Economische Zaken) zijn aanwezig bij het bouwprotest in Den Haag.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 30 oktober 2019, 08:34 uur
Politie sluit A12 bij Den Haag af wegens bouwprotest, veel files bij Utrecht
NU.nlHet protest van de bouwsector in Den Haag leidt woensdagochtend tot veel overlast op de wegen. Om 8.00 uur stond er in totaal 482 kilometer file en dat is meer dan gebruikelijk. De politie Den Haag heeft het einde van de A12 afgesloten, omdat het Malieveld al vol staat met bouwvoertuigen.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 08:15 uur
Politie sluit einde A12 af door bouwprotest in Den Haag, verkeersinfarct bij Utrecht
NU.nlHet protest van de bouwsector in Den Haag leidt woensdagochtend tot veel overlast op de wegen. Om 8.00 uur stond er in totaal 482 kilometer file en dat is meer dan gebruikelijk. De politie Den Haag heeft het einde van de A12 afgesloten omdat het Malieveld al vol staat met bouwvoertuigen.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 08:14 uur
Politie: Malieveld staat vol, kan niets meer bij
RTV RijnmondHet Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.
» RTV Rijnmond
woensdag 30 oktober 2019, 07:36 uur
Teruglezen: Malieveld vol met demonstranten bouwprotest
RTV RijnmondHet Malieveld in Den Haag staat vol met bouwmateriaal en demonstranten. In dit liveblog volgt Rijnmond de laatste ontwikkelingen:
» RTV Rijnmond
woensdag 30 oktober 2019, 07:33 uur
Demonstranten bouwprotest zorgen voor overlast op snelwegen
NU.nlIn navolging van de boeren protesteert woensdag de bouwsector tegen het stikstofbeleid. Volg ons liveblog voor de laatste ontwikkelingen op het Malieveld in Den Haag.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 07:10 uur
Bouwvoertuigen arriveren op Malieveld voor protest, erg drukke ochtendspits
NU.nlHet protest van de bouwsector leidt woensdagochtend tot veel overlast op de Nederlandse wegen. Om 7.30 uur stond er 356 kilometer file, meer dan normaal het geval is. De eerste tientallen bouwvoertuigen staan al vanaf dinsdagavond op het Malieveld in Den Haag.
» NU.nl
woensdag 30 oktober 2019, 06:52 uur
Lees terug | Bouwprotest eerder klaar, teleurstelling niet ver weg
RTV OostDe bouwsector staakte vandaag op het Malieveld in Den Haag. Ze eisten betere regelgeving rondom het stikstofbeleid en de PFAS. Ook wilden ze dat er weer nieuwe bouwvergunningen verstrekt gaan worden.
» RTV Oost
woensdag 30 oktober 2019, 06:51 uur
Bouwprotest zorgt al vroeg voor lange files
Omroep GelderlandDe snelwegen in Gelderland liepen woensdag al vroeg vol door het protest van bouwbedrijven in Den Haag. De actievoerders zorgden voor veel vertraging op onder meer de A2, A12 en A28, maar inmiddels schuiven de files op naar het westen van het land.
» Omroep Gelderland
woensdag 30 oktober 2019, 06:36 uur
Malieveld vol voor bouwprotest, kunnen geen voertuigen meer bij
Hart van NederlandHet Malieveld in Den Haag staat rond 08.00 uur woensdagochtend zo goed als vol met bouwmateriaal en demonstranten. Veel demonstranten zijn nog onderweg naar Den Haag voor het bouwprotest, wat verkeersopstoppingen op snelwegen richting het westen veroorzaakt.
» Hart van Nederland
woensdag 30 oktober 2019, 06:25 uur
Weer protest in Den Haag: Gelderse bouwbedrijven naar het Malieveld
Omroep GelderlandNa het boerenprotest is het Malieveld in Den Haag weer het toneel van een grote manifestatie. Nu gaat het om bouw- en grondbedrijven, die door de stikstofmaatregelen en strenge vervuilingseisen aan grond in de knel dreigen te komen. Vanuit Gelderland vertrokken vanaf drie locaties bussen met actievoerders naar de hofstad.
» Omroep Gelderland
woensdag 30 oktober 2019, 06:11 uur
Malieveld staat vol bouwers, politie deelt tientallen boetes uit
Omroep WestHet Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld, De Zuid-Hollandlaan, is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.
» Omroep West
woensdag 30 oktober 2019, 06:01 uur
LIVE | Malieveld is vol, er kunnen geen voertuigen meer bij: weg wordt afgesloten
de StentorHet Malieveld in Den Haag staat vanochtend al bijna vol met bouwmateriaal en demonstranten voor het bouwprotest. Er zijn volgens Rijkswaterstaat nog steeds bouwvoertuigen onderweg naar Den Haag, waardoor automobilisten de komende uren rekening moeten houden met vertragingen. Rond 08.30 uur stond er 390 kilometer file in Nederland.
» de Stentor
woensdag 30 oktober 2019, 05:35 uur
Stoet van bouwvoertuigen veroorzaakt lange files in Midden-Nederland: "Komende uren nog hinder"
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Vanuit het hele land zijn bouwvoertuigen op weg naar Den Haag voor de demonstratie van de actiegroep Grond in Verzet. Het is daardoor erg druk op de snelwegen in de regio Utrecht. Rijkswaterstaat verwacht de komende uren nog hinder en adviseert weggebruikers hun rijstijl aan te passen als ze bouwvoertuigen tegenkomen.De betogers van Grond in Verzet vragen vandaag op het Malieveld aandacht voor de gevolgen van de milieuregels van het kabinet.
» RTV Utrecht
woensdag 30 oktober 2019, 00:40 uur
Eerste bouwvoertuigen arriveren op Malieveld, erg drukke ochtendspits
NU.nlDe eerste tientallen bouwvoertuigen zijn dinsdagavond na 23.00 uur aangekomen op het Malieveld in Den Haag. De rest van de achterban van de actiegroep Grond in Verzet komt dinsdagnacht of woensdagochtend aan, om te protesteren tegen onder meer het stikstofbeleid.
» NU.nl
dinsdag 29 oktober 2019, 22:22 uur
Boze bouwers bereiden zich voor op protest: 'lakens liggen klaar, alleen nog wat oneliners bedenken'
Hart van NederlandNa de boerenacties vindt morgen het grote bouwprotest plaats op het Malieveld in Den Haag. De voorbereidingen bij de bouwers zijn in volle gang. Zo ook bij Oostvliet bv in Zoeterwoude. Daar liggen de lakens voor de spandoeken al klaar. “Ik moet alleen nog wat oneliners bedenken,” aldus eigenaar Willem Hoogendoorn.
» Hart van Nederland
dinsdag 29 oktober 2019, 22:10 uur
Bouwmachines komen aan op Malieveld, Rutte overlegt over noodplan
de StentorDe eerste bouwmachines zijn vanavond al op het Malieveld in Den Haag aangekomen voor het grote ondernemersprotest van morgen. De actiegroep meldt dat er duizend voertuigen naar Den Haag komen, waaronder zo'n zeventig kiepwagens vol grond. Rutte overlegt vanavond laat met de betrokken bewindspersonen over een noodplan voor de bouw.
» de Stentor
dinsdag 29 oktober 2019, 22:10 uur
Bouwvoertuigen onderweg naar Den Haag, eerste wagens op Malieveld
NOSVanuit het hele land zijn bouwvoertuigen op weg naar Den Haag voor de demonstratie van de actiegroep Grond in Verzet. De betogers willen op het Malieveld laten zien welk materieel er volgens hen allemaal stil komt te staan door de milieuregels van de regering.
» NOS
dinsdag 29 oktober 2019, 21:12 uur
Eerste bouwmachines komen aan op Malieveld, zeventig kiepwagens vol grond onderweg
de GelderlanderDe eerste bouwmachines zijn vanavond al op het Malieveld in Den Haag aangekomen voor het grote ondernemersprotest van woensdag. De actiegroep meldt dat er duizend voertuigen naar Den Haag komen, waaronder zo'n zeventig kiepwagens vol grond.
» de Gelderlander
dinsdag 29 oktober 2019, 18:47 uur
Eerste bouwmachines aangekomen voor protest op Malieveld
Hart van NederlandDe eerste bouwmachines zijn dinsdagavond bij het Malieveld in Den Haag gearriveerd in aanloop naar het grote ondernemersprotest van woensdag. Dat laat Sjoerd Vogelzang van actiegroep Grond in Verzet weten.
» Hart van Nederland
dinsdag 29 oktober 2019, 18:27 uur
Eerste bouwmachines vanavond al op Malieveld, zeventig kiepwagens vol grond onderweg
de GelderlanderDe eerste bouwmachines zijn vanavond al het Malieveld in Den Haag aangekomen voor het grote ondernemersprotest van morgen. De actiegroep meldt vanavond dat er zo'n zeventig kiepwagens vol grond richting de Hofstad komen.
» de Gelderlander
dinsdag 29 oktober 2019, 18:04 uur
Drukke ochtendspits verwacht door protest met bouwvoertuigen Den Haag
NU.nlDe ANWB waarschuwt voor een drukke ochtendspits op woensdag. Een nog onbekend aantal bouwvoertuigen rijdt namelijk naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen onder meer het stikstofbeleid.
» NU.nl
dinsdag 29 oktober 2019, 17:08 uur
Boze bouwers massaal op Malieveld, drukte op Brabantse wegen voorbij
Omroep BrabantProtesterende bouwers uit onder meer Brabant vertrokken woensdag in alle vroegte met tientallen kiepwagens naar Den Haag om vervuilde grond op het Malieveld te storten. Hierdoor stonden onder meer op de A2 lange files. Van verkeersdrukte door het protest was na negen uur geen sprake meer.
» Omroep Brabant
dinsdag 29 oktober 2019, 16:56 uur
Eerste bouwvoertuigen voor protest op Malieveld
RTV RijnmondDe eerste bouwmachines rijden dinsdagavond al het Malieveld in Den Haag op voor het grote ondernemersprotest van woensdag.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep West
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

2 juni 22:06Video | Zo verliepen de antiracismeprotesten in Den Haag en Groningen
2 juni 19:30Boa’s handhaven morgen niet in de vier grote steden
2 juni 18:18Nieuwe anti-racismeprotesten in Den Haag en Groningen
1 juni 15:50Zwaargewonde Hagenaar na steekpartij afgeleverd bij ziekenhuis
30 mei 19:28Aanhoudingen bij demonstratie Koekamp
30 mei 19:27'Uitbraak coronavirus in Haagse moskee na niet naleven maatregelen'
30 mei 18:25Tientallen betogers opgepakt in Den Haag
30 mei 15:41Enkele tientallen arrestaties bij demonstratie tegen coronabeleid Den Haag
30 mei 14:44Twee personen aangehouden bij antilockdownprotest in Den Haag
30 mei 12:22Man die ruzie wilde sussen gewond naar ziekenhuis, vrouwen aangehouden
29 mei 21:30Kerkklokken Den Haag en Utrecht spelen eerbetoon voor Jan van Zanen
29 mei 14:30ADO Den Haag is met spelers en personeel akkoord over salarisverlaging
29 mei 10:55Twee aanhoudingen na steekincident
28 mei 22:10Hubert Bruls niet als burgemeester naar Den Haag
28 mei 12:47OM eist zeven jaar cel voor Hagenaar na fatale beroving in Hoogeveen
28 mei 11:05Casino’s mogen op 1 juli weer open
27 mei 15:56Arnhemmer krijgt 10 jaar cel en tbs voor gijzeling, afpersing en verkrachting
26 mei 19:48Drugslab opgerold in centrum Den Haag
26 mei 17:01Nog geen spoor van vermiste Patrycja Skoczylas (15)
26 mei 15:50Boa's over hun protest: 'Vijf minuten tot politie er was, voelden lang'
RSS.