menu
zoek

Nieuws Den Haag

Facebook delen

Update 9/11: Vijf aanhoudingen openlijke geweldpleging bijeenkomst anti-zwarte piet

vrijdag 8 november 2019, 23:09 uur

Vrijdagavond 8 november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting. Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van anti-zwarte piet in de Beatrijsstraat.


Waar: Beatrijsstraat in Den Haag

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht. In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer 70 personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield. In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de 13-jaar en 37-jaar en woonachtig in  Den Haag. 

Onderzoek
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad. De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor.

Update zaterdag 9 november
In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging en de poging brandstichting, waren in totaal vijf verdachten aangehouden. Vandaag is er voortdurend onderzoek gedaan, zo zijn de verdachten uitgebreid gehoord, is er een buurtonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Drie verdachten zijn aan het einde van de dag heengezonden maar blijven wel verdachten in het onderzoek. Twee mannen van 25-jaar en 22-jaar zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat onverminderd door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oproep getuigen
Het rechercheteam is nog wel op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche van bureau Zuiderpark via 0800-6070. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Brand in Den Haag
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Den Haag

» Politie.nl
Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: Beatrijsstraat


maandag 11 november 2019, 08:54 uur
Organisator Haagse Sinterklaasintocht ontvangt bedreigingen om Zwarte Piet
Omroep WestOrganisator Peter Boelhouwer heeft bedreigingen ontvangen vanwege de intocht van Sinterklaas van komende zaterdag in Den Haag. 'Het is logisch dat als je met dit soort dingen te maken hebt, dan zullen mensen ook hun mening aan mij geven.'
» Omroep West
zondag 10 november 2019, 23:32 uur
Kick Out Zwarte Piet neemt heft in eigen hand: “Wij gaan zelf bescherming regelen”
Brabants DagbladOmdat ze betwijfelt of de overheid de veiligheid van haar demonstranten kan garanderen, gaat Kick Out Zwarte Piet (KOZP) dit zelf doen. Dat heeft voorman Jerry Afriyie vanavond bekendgemaakt. Aanleiding is het incident in Den Haag, vrijdagavond, waar een bijeenkomst van de actiegroep op gewelddadige wijze werd verstoord.
» Brabants Dagblad
zondag 10 november 2019, 12:55 uur
Oproep organisator Haagse intocht aan voor- en tegenstanders Zwarte Piet: 'Blijf thuis'
Omroep West'Dit is wel het dieptepunt in de hele Zwarte Pietendiscussie in Den Haag. Dit soort verbaal en fysiek geweld zorgt niet voor een oplossing.' Aan het woord is Peter Boelhouwer, organisator van de intocht van Sinterklaas in Den Haag. De gewelddadige verstoring van de bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag heeft hem aangegrepen.
» Omroep West
zondag 10 november 2019, 12:24 uur
Nog één verdachte zit vast na geweld bij bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet
Hart van NederlandEr zit nog één man (25) vast voor openlijke geweldpleging bij een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, vrijdagavond in Den Haag. Een andere man (22) is zondag vrijgelaten, hij is geen verdachte meer.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 november 2019, 18:10 uur
Nog twee man vast voor geweld tegen KOZP
Hart van NederlandDrie van de vijf verdachten die zijn gearresteerd voor openlijke geweldpleging bij een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag zijn zaterdag vrijgelaten.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 november 2019, 17:49 uur
Drie verdachten van vernielingen bij bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet vrijgelaten
Omroep WestDrie van de vijf personen die zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting bij een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet zijn vrijgelaten. De drie zijn verhoord en werden zaterdag aan het einde van de dag vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in het onderzoek. Twee mannen van 25 en 22 jaar uit Den Haag zitten nog vast.
» Omroep West
zaterdag 9 november 2019, 17:49 uur
Kick Out Zwarte Piet veroordeelt 'terreurdaad', twee verdachten nog vast
NU.nlTwee van de vijf voorstanders van Zwarte Piet die vrijdagavond een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag verstoorden, zitten nog vast, heeft de politie bekendgemaakt. Drie anderen zijn zaterdagmiddag vrijgelaten.
» NU.nl
zaterdag 9 november 2019, 15:45 uur
Damian was bij bestorming Kick Out Zwarte Piet: 'Wat je vraagt, kun je krijgen'
Hart van NederlandDamian was vrijdagochtend bij de bestorming van de landelijke bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag. Hij veroordeelt het geweld maar staat wel achter de actie, vertelt hij aan Hart van Nederland.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 november 2019, 15:31 uur
Geweld bij bijeenkomst actiegroep tegen Zwarte Piet
NOSIn Den Haag is een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet flink verstoord. De actiegroep was aan het vergaderen toen er opeens mensen met geweld probeerden binnen te komen.
» NOS
zaterdag 9 november 2019, 15:00 uur
Verbijstering om 'aanslag' op Kick Out Zwarte Piet: 'Ik heb hier echt geen woorden voor’
PZCGisteravond werd in Den Haag een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bruut verstoord door een groep relschoppers. Ministers, politici, de gemeente en KOZP-frontman Jerry Afriyie spreken hun afschuw uit over de vernielingen en bedreigingen die geuit zijn. ,,Ik heb hier echt geen woorden voor wat er is gebeurd.”
» PZC
zaterdag 9 november 2019, 15:00 uur
Drie verdachten ‘aanslag’ op Kick Out Zwarte Piet weer vrij, verbijstering over geweld groot
de GelderlanderDrie van de vijf verdachten die zijn gearresteerd voor openlijke geweldpleging bij een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag zijn vandaag vrijgelaten. Twee mannen van 25 en 22 jaar zitten nog vast. Ministers, politici, de gemeente en frontman Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) hebben hun afschuw uitgesproken over de vernielingen.
» de Gelderlander
zaterdag 9 november 2019, 14:38 uur
Minister Grapperhaus: vrije debatcultuur niet beïnvloeden met geweld
Omroep West'We hebben in Nederland een vrije debatcultuur en vrijheid van meningsuiting. Dat ga je niet proberen te beïnvloeden met geweld of gewelddadige acties.' Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zaterdag in een reactie op het verstoren van een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOPZ) vrijdagavond in Den Haag.
» Omroep West
zaterdag 9 november 2019, 13:26 uur
'Niemand uit Den Andel opgepakt bij bijeenkomst tegen Zwarte Piet'
RTV NoordBij een landelijke bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag zijn vrijdagavond geen inwoners van onze provincie aangehouden.
» RTV Noord
zaterdag 9 november 2019, 12:10 uur
Nog twee verdachten vast voor geweld bij congres Kick Out Zwarte Piet
NOSTwee van de vijf opgepakte verdachten die de bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gisteravond met geweld verstoorden, blijven langer vastzitten. De andere drie zijn vandaag na verhoor vrijgelaten, laat de politie Den Haag weten.
» NOS
zaterdag 9 november 2019, 11:19 uur
Voorman Kick Out Zwarte Piet reageert op bestorming: 'Met geweld krijg je ons niet stil'
Hart van NederlandVoorman Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft op Facebook gereageerd op wat er vrijdagavond is gebeurd bij een landelijke bijeenkomst van de actiegroep. Hun samenkomen in Den Haag werd met geweld verstoord.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 november 2019, 10:04 uur
Kick Out Zwarte Piet frontman Jerry Afriyie: ‘Ik heb echt geen woorden voor wat er is gebeurd’
de StentorDe bestorming van de bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag, waarbij gisteravond vijf mensen zijn aangehouden, heeft veel losgemaakt bij KOZP-frontman Jerry Afriyie. ‘Ik heb echt geen woorden voor wat er is gebeurd’, laat hij weten in een bericht op Facebook.
» de Stentor
zaterdag 9 november 2019, 09:55 uur
Haagse partijen willen spoeddebat over bestorming Kick Out Zwarte Piet-bijeenkomst
Omroep WestDe politieke partijen NIDA en de Haagse Stadspartij hebben een spoeddebat in de Haagse gemeenteraad aangevraagd over het verstoren van een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag.
» Omroep West
zaterdag 9 november 2019, 08:19 uur
Verdachten verstoren bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet komen niet uit Den Andel
Dagblad van het NoordenDe vijf mensen die vrijdagavond een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag verstoorden komen niet uit Den Andel. De politie meldde in een eerder bericht dat tenminste één persoon hier vandaan kwam, maar dat bleek niet te kloppen.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 9 november 2019, 08:03 uur
Bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet in Den Haag verstoord, vijf aanhoudingen
NU.nlEen landelijke bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag is vrijdagavond verstoord. Daarbij zijn vijf voorstanders van Zwarte Piet aangehouden vanwege geweldpleging en poging tot brandstichting.
» NU.nl
vrijdag 8 november 2019, 23:38 uur
Bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet verstoord, vijf aanhoudingen
NU.nlEen landelijke bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag is vrijdagavond verstoord. Daarbij zijn vijf voorstanders van Zwarte Piet aangehouden voor geweldpleging en poging tot brandstichting.
» NU.nl
vrijdag 8 november 2019, 21:53 uur
Bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag hevig verstoord, vier mensen aangehouden
BN DeStemEen bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een pand in de Beatrijsstraat in Den Haag is vanavond hevig verstoord. Het gebouw zou door aanhangers van zwarte piet met vuurwerk zijn bekogeld, ook werden ramen ingegooid. Vier mensen zijn aangehouden, de politie sluit meer arrestaties niet uit.
» BN DeStem
vrijdag 8 november 2019, 21:49 uur
Vandalen verstoren congres Kick Out Zwarte Piet
MetroEen landelijke bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag is ruw verstoord. Er zijn daarbij vier personen aangehouden.
» Metro
vrijdag 8 november 2019, 21:14 uur
'Pro-Pieten' bestormen bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet in Den Haag
Hart van NederlandIn Den Haag is vrijdagavond een landelijke bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) met geweld verstoord. Volgens Mitchell Esajas van KOZP probeerden ‘Pro-Pieten’ het pand waar de bijeenkomst werd gehouden met vuurwerk te bestormen.
» Hart van Nederland
vrijdag 8 november 2019, 20:52 uur
Vijf aanhoudingen voor vernielingen bij bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet in Den Haag
Omroep WestEen landelijke bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag is vrijdagavond met geweld verstoord. De politie heeft vijf mensen gearresteerd. Mitchell Esajas van KOZP schrijft op zijn Facebookpagina dat voorstanders van Zwarte Piet met vuurwerk probeerden het pand in de Beatrijsstraat binnen te komen.
» Omroep West
vrijdag 8 november 2019, 20:49 uur
Bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet verstoord, vier aanhoudingen
NU.nlEen landelijke bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag is vrijdagavond verstoord. Daarbij zijn vier personen aangehouden, maar de politie kan nog niet zeggen of het om voor- en/of tegenstanders van zwarte piet gaat.
» NU.nl
vrijdag 8 november 2019, 20:25 uur
Bijeenkomst actiegroep Kick Out Zwarte Piet met geweld verstoord; vijf aanhoudingen
NOSEen bijeenkomst in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is vanavond met geweld verstoord. Volgens de politie zijn er vernielingen aangericht in het pand aan de Beatrijsstraat. Meerdere ramen zijn ingegooid en auto's op de binnenplaats zijn vernield.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: RTV Noord
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

22 november 15:46Staat hoeft Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen toch niet terug te halen uit Syrië
22 november 13:30Necid dwingt nieuwe kans in de spits bij ADO af
21 november 07:33Immers: Zonder mijn karakter had ik bij de amateurs gespeeld
20 november 22:53Snackbarheld Edsel hoopt dat overvaller 'lekker gaat werken'
20 november 13:10Boeren: 'Koe vaker in de wei scheelt stikstof'
20 november 11:41Snackbarmedewerker laat zich niet zomaar overvallen in snackbar en grijpt naar pistool
19 november 17:03Coldcase: wie bracht Nel Hanegraaff (75) om het leven?
19 november 15:30Gemeente Den Haag: 'Protest '100 rijden in 3de versnelling' gaat niet door'
19 november 11:20Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
19 november 07:23Regio met petitie naar Den Haag voor aanpak files A12: ‘Er moet snel wat gebeuren’
18 november 16:16Gelderse wethouders hopen op meer geld bij jeugdzorgdebat in Den Haag
18 november 14:0510 jaar cel voor man die Wilders om cartoonwedstrijd 'naar hel wilde sturen'
18 november 13:21Ministeries in Den Haag korte tijd ontruimd geweest na brandalarm
17 november 10:0217-jarige verdachte aangehouden na steekincident
16 november 18:32Vijf aanhoudingen tijdens sinterklaasintocht: 'Ordelijk verlopen'
15 november 13:3713-jarige meisje uit Den Haag weer terecht
15 november 10:55Kick Out Zwarte Piet verplaatst betoging bij Sinterklaasintocht Den Haag
15 november 06:07Man die Gitta (27) doodreed in Australië krijgt elf jaar cel
14 november 08:48Verdacht pakket Buitenhof blijkt loos alarm
13 november 21:17Anti-zwartepiet-demonstratie mag doorgaan tijdens Haagse intocht
RSS.