menu
zoek

Nieuws Den Haag

Getuigen gezocht na autobranden

donderdag 2 januari 2020, 10:08 uur

Zeven voertuigen brandden woensdagavond 1 januari rond 19.45 uur volledig uit op een afgesloten parkeerterrein aan de Laan van Wateringse Veld. Tientallen bewoners van het erboven gelegen appartementencomplex zijn door de brandweer geëvacueerd. In totaal zijn er twaalf slachtoffers met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan drie zwaargewond.

Waar: Laan van Wateringse Veld in Den Haag

Na de melding kwam de hulpverlening direct op gang. Het deels overkapte parkeerterrein bevindt zich onder het appartementencomplex en kan via de Dublinweg bereikt worden. Op de parkeerplaats bleken meerdere voertuigen in de brand te staan. Bij de brand kwam veel rook vrij, omdat de auto’s onder een overkapping van een flatgebouw stonden, blokkeerde de rook de vluchtweg van de bewoners. Boven het parkeerterrein zijn drie etages aan woningen. De brandweer ontruimde het hele gebouw en de bewoners zijn met bussen van de HTM vervoerd naar een tijdelijke opvanglocatie. De Laan van Wateringse Veld is gedurende het incident afgesloten geweest voor al het verkeer.   Klik op de afbeelding voor een grotere weergave De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De zeven uitgebrande auto’s zijn door de politiekraan meegenomen voor nader onderzoek. Forensisch rechercheurs zochten naar sporen in de parkeergarage. Agenten spraken al met een aantal getuigen, maar zoekt naar meer informatie. Er is inmiddels aangifte gedaan. Getuigen gezocht De politie vermoedt brandstichting en zoekt getuigen. Hebt u iets verdachts gezien in of bij de ondergrondse parkeergarage? Bel dan met 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Getuigenoproep in Den Haag
Vuurwerk in Den Haag

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.02712 / 4.28979 Laan van Wateringse Veld


donderdag 2 januari 2020, 13:11 uur
Politie vermoedt brandstichting bij flatcomplex in Den Haag, bewoners verdenken groep jongeren
Hart van NederlandDe grote brand die woensdagavond in de wijk Wateringse Veld in Den Haag heeft gewoed, is volgens de politie waarschijnlijk aangestoken. Zeven auto’s die stonden afgesloten geparkeerd bij een appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld brandden uit. Twaalf slachtoffers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waarvan drie zwaargewond.
» Hart van Nederland
donderdag 2 januari 2020, 12:50 uur
Na brand Den Haag: ’Het was net een oorlogsgebied’
de TelegraafDiverse bewoners van het appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag vermoeden dat een burenruzie ten grondslag ligt aan de hevige brand op het afgesloten parkeerdek van gisteravond.
» de Telegraaf
donderdag 2 januari 2020, 11:35 uur
Politie vermoedt brandstichting auto's Haagse flat, 12 gewonden
Blik op NieuwsDe brandweer in Den Haag heeft woensdagavond rond 19.45 uur haar handen vol gehad aan zeven auto’s die in brand stonden onder een flat aan de Laan van Wateringse Veld. 'Bij de brand raakten twaalf personen gewond waarvan drie zwaargewond. Tientallen bewoners van het erboven gelegen appartementencomplex zijn door de brandweer geëvacueerd', aldus de politie die vermoedt dat het om brandstichting gaat.
» Blik op Nieuws
donderdag 2 januari 2020, 11:00 uur
Politie vermoedt brandstichting na grote brand bij flat in Den Haag
NU.nlDe politie vermoedt dat de grote brand die woensdagavond is ontstaan op een afgesloten parkeerterrein bij een flat in Den Haag, is aangestoken. Tientallen bewoners moesten worden geëvacueerd nadat meerdere auto's in brand vlogen.
» NU.nl
woensdag 1 januari 2020, 23:46 uur
Tientallen Hagenaars tijdelijk geëvacueerd na autobranden, drie gewonden
NU.nlTientallen bewoners van een appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag zijn woensdagavond tijdelijk uit hun huizen geëvacueerd vanwege meerdere brandende auto's onder het gebouw. Drie mensen zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, aldus Omroep West.
» NU.nl
woensdag 1 januari 2020, 22:16 uur
Drie gewonden en tientallen mensen tijdelijk geëvacueerd na Haagse autobranden
NU.nlTientallen bewoners van een appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag zijn woensdagavond uit hun huizen geëvacueerd vanwege meerdere brandende auto's onder het gebouw. Drie mensen zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, aldus Omroep West.
» NU.nl
woensdag 1 januari 2020, 21:37 uur
Bewoners flat geëvacueerd om autobranden; Twaalf gewonden
Blik op NieuwsDe brandweer in Den Haag heeft woensdagavond haar handen vol gehad aan enkele auto’s die in brand stonden onder een flat aan de Laan van Wateringse Veld. Bewoners van de flat moesten uit veiligheidsoverweging worden geëvacueerd worden.
» Blik op Nieuws
woensdag 1 januari 2020, 21:33 uur
Bewoners met hoogwerkers uit huis gehaald in Den Haag
de TelegraafTientallen bewoners van een appartementencomplex in de Haagse wijk Wateringse Veld zijn woensdagavond met hoogwerkers en ladders uit hun huis gehaald. Op een parkeerplaats onder het appartement waren zeven auto’s in brand gevlogen. Hierdoor kwam er veel zwarte rook vrij.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 20:54 uur
Bewoners flat geëvacueerd om autobranden
Blik op NieuwsDe brandweer in Den Haag heeft woensdagavond haar handen vol gehad aan enkele auto’s die in brand stonden onder een flat aan de Laan van Wateringseveld. Bewoners van de flat moesten uit veiligheidsoverweging worden geëvacueerd worden.
» Blik op Nieuws
woensdag 1 januari 2020, 20:45 uur
Tientallen mensen in Den Haag huis uit door brandende auto's onder pand
NOSIn de Haagse wijk Wateringse Veld zijn tientallen bewoners van een appartementencomplex uit hun huis gehaald. In een parkeergarage onder het gebouw staan verschillende auto's in brand. Daarbij komt veel rook vrij, die in de huizen van de bewoners trekt.
» NOS
woensdag 1 januari 2020, 20:33 uur
Auto's in brand onder flat in Den Haag, bewoners geëvacueerd
Hart van NederlandIn de wijk Wateringse Veld in Den Haag staan meerdere auto’s in brand. De wagens stonden geparkeerd onder een appartementencomplex. De bewoners worden met een hoogwerker uit het gebouw gehaald.
» Hart van Nederland
woensdag 1 januari 2020, 20:33 uur
Zwaargewonden bij grote brand flat Den Haag, bewoners met hoogwerkers uit huis gehaald
de StentorBij een grote brand onder een appartementencomplex in de Haagse wijk Wateringse Veld zijn vanavond enkele mensen zwaargewond geraakt. Tientallen bewoners moesten vanwege de ernst van de situatie met hoogwerkers uit hun huis worden gehaald. Onder het appartement stonden zeker zes auto’s in brand.
» de Stentor
woensdag 1 januari 2020, 20:33 uur
Zwaargewonden bij grote brand flat Den Haag, bewoners met hoogwerkers uit huis gehaald
de GelderlanderBij een grote brand onder een appartementencomplex in de Haagse wijk Wateringse Veld zijn vanavond enkele mensen zwaargewond geraakt. Tientallen bewoners moesten vanwege de ernst van de situatie met hoogwerkers uit hun huis worden gehaald. Onder het appartement stonden zeker zeven auto’s en zes scooters en fietsen in brand.
» de Gelderlander
woensdag 1 januari 2020, 20:32 uur
Tientallen bewoners met hoogwerkers uit huis gehaald in Den Haag
de TelegraafTientallen bewoners van een appartementencomplex in de Haagse wijk Wateringse Veld moeten met hoogwerkers uit hun huis worden gehaald. Onder het appartement staat een aantal auto’s in brand. Hierdoor komt er veel zwarte rook vrij.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 20:20 uur
Autobranden onder flat Den Haag: twaalf gewonden, tientallen evacuaties
Omroep WestTientallen bewoners zijn woensdagavond met hoogwerkers uit het appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag geëvacueerd. Twaalf bewoners hebben rook ingeademd, die was vrijgekomen omdat onder het complex meerdere auto's in brand stonden. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoe het met ze gaat.
» Omroep West
woensdag 1 januari 2020, 20:20 uur
Dertien gewonden en tientallen evacuaties door brandende auto's bij flat Den Haag
Omroep WestTientallen bewoners zijn woensdagavond met hoogwerkers uit het appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag geëvacueerd. Onder het gebouw stonden meerdere auto's in brand. Drie zwaargewonden en negen lichtgewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

22 februari 06:58Veel minder treinen op Den Haag CS door werk aan spoor
21 februari 15:27Tientallen scholen slaan alarm: heftig geweld en toename wapens leerlingen
21 februari 12:00Inwoners Den Haag en Wassenaar ontvangen afpersingsbrieven
20 februari 22:17Debat Marinierskazerne: boze Zeeuwen blijven braaf
20 februari 19:24Station Den Haag weer vrijgegeven nadat hijskraan instabiel werd
20 februari 17:28Mesdag Zuivelfonds: "Aandeel landbouw in stikstofneerslag is 25 procent"
20 februari 10:22Den Haag wil betere positie sekswerker door verplaatsing raamprostitutie
19 februari 20:29Meerdere boeren toch met trekkers over de snelweg naar huis
19 februari 17:51Gemoedelijk boerenprotest in Den Haag eindigt toch nog even grimmig
19 februari 16:37Bert Blase wil burgemeester van Den Haag worden
19 februari 15:59Noordelijke boeren deden 12 uur over de rit naar Den Haag: 'Het viel ons nog honderd procent mee'
19 februari 13:14Medewerkers van twee avondwinkels bedreigd met wapen tijdens overval
19 februari 11:32Video | Politie deelt beelden van beschieting supermarkt in Den Haag
19 februari 08:09Boeren vertrokken richting Den Haag: "Het schiet niet op"
19 februari 06:57Wekdienst 19/2: nieuw boerenprotest en vervolg proces Caloh Wagoh
19 februari 05:55Lees terug: Boeren voeren actie in Den Haag
19 februari 03:26Tientallen boeren met trekkers op weg naar Den Haag
18 februari 20:21’Minder steun in noordelijke provincies voor boerenprotest’
18 februari 16:22’Gevaarlijke’ verdachte vrij door tekort aan psychiaters
18 februari 11:15Russische Federatie verliest hoger beroep over de Yukos-arbitrage
RSS.