menu
zoek

Nieuws Den Haag

Nederland - Rustige sfeer bij boerenprotest Den Haag

woensdag 19 februari 2020, 10:38 uur

Den Haag staat vandaag opnieuw in het teken van demonstrerende boeren. Vanuit heel het land komen demonstranten naar de hofstad. De politie is aanwezig voor een veilig en ordelijk verloop van de demonstratie. Rond 12:30 begon het officiële programma. De sfeer was op dat moment gemoedelijk.

Waar: Malieveld in Den Haag

Veruit de meeste demonstranten hielden zich aan de gemaakte afspraken. Daardoor is de ochtendspits bijna probleemloos verlopen. Hier en daar moest de politie handhavend optreden en zijn bekeuringen uitgeschreven als bestuurders met hun tractoren op auto- en snelwegen reden. Zowel in Oost-Nederland als Den Haag is een aanhouding verricht nadat demonstranten aanwijzingen van de politie negeerden, waardoor gevaarlijke situaties op de weg ontstonden.

Verkeersveiligheid
In de aanloop naar de demonstratie is gewezen op het feit dat landbouwvoertuigen op auto(snel)wegen niet zijn toegestaan. Farmers Defense Force dat het protest organiseerde, heeft de boeren opgeroepen zich aan deze regels te houden. De actievoerders zijn zoveel mogelijk geholpen om op een veilige manier in Den Haag te komen. Hiervoor kunnen de demonstranten de B-wegen gebruiken. Ook in Den Haag worden de demonstranten waar mogelijk gefaciliteerd. Zo worden ze begeleid naar diverse parkeermogelijkheden in de buurt van de Koekamp,  de demonstratielocatie tegenover het Centraal Station die door de gemeente Den Haag is aangewezen. Ook voor de thuisreis later vandaag is de politie scherp op de verkeersveiligheid. Landbouwvoertuigen mogen via alle wegen naar huis, met uitzondering van autowegen, snelwegen en wegen met een geslotenverklaring voor langzaam verkeer. Ook zijn er alcoholcontroles om te voorkomen dat bestuurders onder invloed naar huis rijden.

Legervoertuigen
Op verzoek van de gemeente Den Haag heeft Defensie materieel en personeel beschikbaar gesteld. Met vrachtwagencombinaties is het mogelijk de toegangswegen tot de Haagse binnenstad af te sluiten voor tractoren.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: Malieveld


donderdag 20 februari 2020, 17:28 uur
Mesdag Zuivelfonds: "Aandeel landbouw in stikstofneerslag is 25 procent"
RTV OostIn Den Haag heeft het Mesdag-Zuivelfonds een alternatieve berekening van de stikstofdata van het RIVM gepresenteerd. Het aandeel van de landbouw is volgens de boerenorganisatie niet 46 procent, maar 25 procent. Daarentegen zegt het RIVM tegenover de NOS dat het Mesdagfonds per ongeluk ook alle waternatuurgebieden meerekent, waar niet tot nauwelijks stikstofproblemen zijn.
» RTV Oost
donderdag 20 februari 2020, 17:14 uur
Zuivelfonds komt met alternatieve stikstofcijfers, verschil lijkt verklaarbaar
NOSIn Den Haag heeft het Mesdag-Zuivelfonds een alternatieve berekening van de stikstofdata van het RIVM gepresenteerd. Het aandeel van de landbouw is volgens de boerenorganisatie niet 46 procent, maar 25 procent. Volgens het RIVM rekent het Mesdagfonds per ongeluk ook alle waternatuurgebieden mee, waar niet tot nauwelijks stikstofproblemen zijn.
» NOS
donderdag 20 februari 2020, 12:52 uur
Ruim honderd bekeuringen en negen arrestaties bij boerenprotest
NU.nlBij het boerenprotest van woensdag zijn 106 bekeuringen uitgedeeld en zijn negen personen opgepakt, meldt de politie donderdag. Volgens de politie verliep het protest in Den Haag, waar de boeren met hun trekkers samenkwamen, "betrekkelijk rustig".
» NU.nl
donderdag 20 februari 2020, 06:00 uur
Flevoland - Belangenorganisatie Mesdagfonds 'kraakt' het stikstofmodel
Omroep FlevolandHet Mesdag Zuivelfonds presenteert donderdagmiddag in Den Haag het rapport 'Stikstofmodel gekraakt'. Daarin staan conclusies en resultaten van doorrekeningen van de stikstofcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
» Omroep Flevoland
woensdag 19 februari 2020, 17:50 uur
Vier boeren aangehouden tijdens protest in Den Haag
MetroZeker vier boeren zijn woensdag aangehouden tijdens het protest in Den Haag tegen het stikstofbeleid. Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan belediging, opruiing en verstoring van de openbare orde.
» Metro
woensdag 19 februari 2020, 17:46 uur
Boerenprotest in Den Haag voorbij, vier demonstranten aangehouden
Omroep WestZeker vier boeren zijn woensdag aangehouden tijdens het protest in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan belediging, opruiing en verstoring van de openbare orde. Het werd onrustig toen de betogers van het demonstratieterrein naar het nabijgelegen ministerie van Landbouw wilden lopen.
» Omroep West
woensdag 19 februari 2020, 17:26 uur
Politie sleurt boze boer mee
de TelegraafIn Den Haag protesteren boeren weer tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boeren die bij het ministerie van Landbouw wilden protesteren, zijn door de politie tegengehouden.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 17:21 uur
Boeren keren na demonstratie terug naar huis
RTV DrentheDe demonstrerende boeren zijn alweer onderweg naar huis na een dag protesteren op de Koekamp in Den Haag. Om 11 uur vanochtend begon de demonstratie op de Koekamp met verschillende toespraken van leiders van het protest, leiders van Farmers Defence Force (FDF) en politici.
» RTV Drenthe
woensdag 19 februari 2020, 15:41 uur
Duizenden boeren trokken op naar Ministerie van Landbouw, kijk hier de beelden terug
Omroep BrabantDuizenden boeren trokken woensdagmiddag op naar het Ministerie van Landbouw in Den Haag. De boeren reden vanaf het Malieveld naar het ministerie, waar de groep werd tegengehouden door de politie. Kijk hieronder hoe dat eraan toe ging.
» Omroep Brabant
woensdag 19 februari 2020, 14:56 uur
Politie stopt boeren die op weg waren naar Ministerie van Landbouw
Omroep BrabantFarmers Defence Force-voorman Mark van den Oever hield woensdagmiddag een toespraak bij het boerenprotest in Den Haag. Hij gaf hier premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten drie kwartier de tijd hun excuses aan te bieden voor het landbouwbeleid. Beiden hebben dat niet gedaan.
» Omroep Brabant
woensdag 19 februari 2020, 14:42 uur
CDA kibbelt met Farmers Defence Force tijdens boerenprotest
Dagblad van het NoordenTijdens het boerenprotest in Den Haag heeft organisator Farmers Defence Force (FDF) openlijk gekibbeld met het CDA, een partij die van oudsher veel steun heeft onder boeren. "Het is goed dat jullie je hebben verenigd in FDF, maar soms is jullie taalgebruik ongepast. Dat doet afbreuk aan waar we samen voor staan", zei Kamerlid Jaco Geurts op het podium bij de demonstratie.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 19 februari 2020, 14:21 uur
Flevoland - Flevolandse boeren voeren actie in Den Haag
Omroep FlevolandEnkele honderden boeren uit Flevoland hebben woensdag in Den Haag geprotesteerd tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Dat zegt Mick Tinga, één van de woordvoerders van Farmers Defence Force (FDF), de groep boeren die deze actie heeft georganiseerd.
» Omroep Flevoland
woensdag 19 februari 2020, 14:19 uur
Boeren trekken naar ministerie: zeker één arrestatie
de TelegraafUpdate 15.40 uur - Tijdens het boerenprotest in Den Haag zijn de boeren naar het Ministerie van Landbouw getrokken om verhaal te halen, waarbij ze tijdens hun tocht clashen met de politie. De coalitie had tijdens het protest geen excuses aangeboden aan organisator Farmers Defence Force (FDF) zoals geëist werd van premier Rutte en minister Carola Schouten.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 14:19 uur
Boerenprotest: vier arrestaties, rust keert terug
de TelegraafUpdate 15.40 uur - Tijdens het boerenprotest in Den Haag is een groep boeren naar het Ministerie van Landbouw getrokken om verhaal te halen, waarbij ze tijdens hun tocht zijn geclasht met de politie. Vier boeren zijn opgepakt.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 14:19 uur
Boerenprotest: stoet naar ministerie, politie grijpt in
de TelegraafUpdate 15.40 uur - Tijdens het boerenprotest in Den Haag is een groep boeren naar het Ministerie van Landbouw getrokken om verhaal te halen, waarbij ze tijdens hun tocht zijn geclasht met de politie. De boeren zijn boos omdat ze geen excuses krijgen. Organisator Farmers Defence Force (FDF) had geëist dat premier Rutte en minister Carola Schouten ’sorry’ zouden zeggen.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 13:41 uur
Woedende boeren: ‘Jesse Klaver heeft nog nooit gewerkt!’
de TelegraafBoze boeren trekken vandaag weer naar Den Haag om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 12:15 uur
Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest: 'Wij worden van de zee verdreven'
RTV Noord'Wij worden van de Noordzee verdreven. Net zoals de boeren van het land', zegt visser Sander Meijer uit Zoutkamp. Hij heeft zich net met een groep collega-vissers uit andere delen het land aangesloten bij het boerenprotest in Den Haag.
» RTV Noord
woensdag 19 februari 2020, 11:53 uur
Brabantse boeren demonstreren in Den Haag, kijk hier de livestream terug
Omroep BrabantBoeren demonstreren woensdag opnieuw in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Er zijn ook tientallen boeren uit Brabant bij de manifestatie aanwezig.
» Omroep Brabant
woensdag 19 februari 2020, 11:18 uur
De uitzending van 19 februari
NOSOpnieuw boerenprotest tegen stikstofmaatregelen Boeren protesteren in Den Haag vandaag opnieuw tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. De actie wordt georganiseerd door Farmers Defence Force, die boeren opriep niet met hun trekkers over de snelweg naar Den Haag te rijden. Bij de boerenprotesten in oktober en december ontstonden grote verkeersproblemen op de snelwegen doordat boeren massaal met trekkers naar Den Haag reden.
» NOS
woensdag 19 februari 2020, 10:34 uur
Trams en bussen rijden om vanwege boerenprotest in Den Haag
Omroep WestDe HTM heeft woensdagochtend besloten om meer trams en bussen om te leiden. Door het boerenprotest kan het openbaar vervoer niet via het centrum rijden. Den Haag Centraal is sinds begin van de middag wel weer bereikbaar.
» Omroep West
woensdag 19 februari 2020, 09:35 uur
Opnieuw boerenprotest tegen stikstofbeleid
Blik op NieuwsDuizenden boeren hebben zich woensdagmorgen in Den Haag verzameld voor een protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
» Blik op Nieuws
woensdag 19 februari 2020, 07:48 uur
LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, een boer aangehouden
de GelderlanderBoeren uit het hele land trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defense Force (FDF) verwacht in totaal 7500 demonstranten, waarvan 6000 met trekker. Los van een klein groepje boeren dat vanochtend met tractoren de A12 op reed, hebben de meeste boeren gehoor gegeven aan de oproep van FDF om snelwegen te vermijden.
» de Gelderlander
woensdag 19 februari 2020, 07:48 uur
LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, rustige ochtendspits ondanks protest
Brabants DagbladBoeren uit het hele land trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defense Force (FDF) verwacht in totaal 7500 demonstranten, waarvan 6000 met trekker. Los van een klein groepje boeren dat vanochtend met tractoren de A12 bij Den Haag op reed, hebben de meeste boeren gehoor gegeven aan de oproep van FDF om snelwegen te vermijden.
» Brabants Dagblad
woensdag 19 februari 2020, 07:48 uur
LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, een boer aangehouden
BN DeStemBoeren uit het hele land trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defense Force (FDF) verwacht in totaal 7500 demonstranten, waarvan 6000 met trekker. Los van een klein groepje boeren dat vanochtend met tractoren de A12 op reed, hebben de meeste boeren gehoor gegeven aan de oproep van FDF om snelwegen te vermijden.
» BN DeStem
woensdag 19 februari 2020, 07:48 uur
LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, een boer aangehouden
PZCBoeren uit het hele land trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defense Force (FDF) verwacht in totaal 7500 demonstranten, waarvan 6000 met trekker. Los van een klein groepje boeren dat vanochtend met tractoren de A12 op reed, hebben de meeste boeren gehoor gegeven aan de oproep van FDF om snelwegen te vermijden.
» PZC
woensdag 19 februari 2020, 07:27 uur
Legertrucks paraat voor boerenprotest in Den Haag
de TelegraafOp een aantal plaatsen in Den Haag staan legertrucks om het boerenprotest later woensdag in goede banen te leiden. De weg tussen Herengracht en Koekamp, waar de boeren gaan actievoeren, is in beide richtingen afgezet.
» de Telegraaf
woensdag 19 februari 2020, 07:15 uur
Boeren zijn onderweg naar Den Haag, nog geen grote verkeersproblemen
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Boeren trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. In alle vroegte vertrokken vanuit verschillende delen van de provincie actievoerders. Tot grote verkeersproblemen heeft dat vooralsnog niet geleid.
» RTV Utrecht
woensdag 19 februari 2020, 07:07 uur
Lees hier terug hoe het boerenprotest in Den Haag verliep
Leeuwarder CourantBoeren demonstreerden woensdag opnieuw in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Net als bij de eerdere betogingen waren er duizenden tractoren. De boeren zijn weer op huis aan.
» Leeuwarder Courant
woensdag 19 februari 2020, 07:07 uur
Volg hier het boerenprotest in Den Haag
Leeuwarder CourantBoeren gaan woensdag opnieuw in Den Haag demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Net als bij de eerdere betogingen zullen duizenden tractoren naar de Hofstad rijden.
» Leeuwarder Courant
woensdag 19 februari 2020, 07:00 uur
6000 trekkers krijgen het verzoek niet over de snelweg te rijden, maar of dat lukt?
de GelderlanderDe actieboeren van Farmers Defence Force (FDF) rukken vandaag opnieuw met duizenden trekkers op naar Den Haag. Vierenhalve maand na het eerste grote boerenprotest lijkt de onvrede over de overheid en het stikstofbeleid alleen maar toegenomen. Tegelijkertijd leidt de snoeiharde toon van FDF binnen de sector tot steeds meer discussie.
» de Gelderlander
woensdag 19 februari 2020, 06:43 uur
Boerenprotest in Den Haag: groep boeren via A12 de stad in
Hart van NederlandBoeren protesteren woensdag tegen het stikstofbeleid van de overheid. Farmers Defence Force verwacht een opkomst van zo’n 7500 mensen tijdens het nieuwe boerenprotest in Den Haag. Lees hier de laatste ontwikkelingen rond de protestactie.
» Hart van Nederland
woensdag 19 februari 2020, 06:37 uur
Boeren in Den Haag voor protestbijeenkomst, verkeer in stad muurvast
NOSIn Den Haag verzamelen boeren zich voor het protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Zo'n 7500 boeren worden verwacht op de Koekamp. De protestbijeenkomst begint om 11.00 uur.
» NOS
woensdag 19 februari 2020, 06:29 uur
LEES TERUG: Het derde grote boerenprotest in Den Haag
RTV OostVoor de derde keer in een half jaar tijd trekken boeren vanuit heel Nederland naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid. In dit liveblog kon je vandaag alle ontwikkelingen rondom het derde grote boerenprotest volgen. Lees het hieronder terug.
» RTV Oost
woensdag 19 februari 2020, 06:29 uur
LIVEBLOG: Boeren zijn weer onderweg naar Den Haag
RTV OostVoor de derde keer in een half jaar tijd trekken boeren vanuit heel Nederland naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid. In dit liveblog volg je alle ontwikkelingen rondom het derde grote boerenprotest. 
» RTV Oost
woensdag 19 februari 2020, 06:23 uur
Boeren uit de regio trekken naar Den Haag
LokaalGelderlandREGIO - De boeren uit de regio komen opnieuw in actie woensdag. Uit het hele land trekken zo'n 7500 boeren naar Den Haag. 
» LokaalGelderland
woensdag 19 februari 2020, 06:22 uur
Honderden boeren op weg naar Den Haag
RTV N-HVandaag gaan ook Noord-Hollandse boeren weer op pad om te protesteren tegen het stikstofbeleid. De landelijke actiedag wordt georganiseerd door Farmers Defence Force (FDF), voorafgaand aan de nieuwe stikstofberekeningen van het Mesdagfonds en het Tweede Kamerdebat van donderdag.
» RTV N-H
woensdag 19 februari 2020, 06:14 uur
TERUGLEZEN | Duizenden boeren bij protest in Den Haag
Omroep GelderlandVeel Gelderse boeren trokken woensdag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Vanuit verschillende hoeken van de provincie stapten boeren midden in de nacht weer op de trekker om hun stem te laten horen. Omroep Gelderland was er de hele dag bij en reed mee in enkele trekkers.
» Omroep Gelderland
woensdag 19 februari 2020, 06:14 uur
LIVEBLOG | Boeren komen aan in Den Haag, aanhoudingen op snelweg
Omroep GelderlandVeel Gelderse boeren trekken woensdag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Vanuit verschillende hoeken van de provincie stappen boeren midden in de nacht weer op de trekker om hun stem te laten horen. Omroep Gelderland is er de hele dag bij en rijdt mee in enkele trekkers. Volg ons liveblog:
» Omroep Gelderland
woensdag 19 februari 2020, 06:14 uur
Lees terug: Rust keert terug in Den Haag na een dag in het teken van het boerenprotest
Omroep WestBoeren demonstreerden woensdag opnieuw in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Niet de verwachte 7500, maar zo'n 2500 boeren zijn naar de Koekamp gekomen om daar hun ongenoegen te uiten over het beleid. Volgens de politie zijn er woensdag vier aanhoudingen geweest in de stad.
» Omroep West
woensdag 19 februari 2020, 06:10 uur
Lees terug: Akkerbouwers laten van zich horen tijdens protesten in Den Haag
Omroep ZeelandOpnieuw zijn Zeeuwse boeren naar Den Haag gegaan voor een groot protest. Het gaat om zo'n 35 tractoren vanuit Zeeland en actievoerders die per trein en de auto zijn gereisd. Het is de vierde keer dat de boeren in actie komen om te demonstreren tegen stikstofmaatregelen.
» Omroep Zeeland
woensdag 19 februari 2020, 05:40 uur
'Het is oorlog', boeren onderweg naar Den Haag, legertrucks blokkeren weg naar Binnenhof
Omroep WestBoze boeren zijn woensdag weer onderweg naar Den Haag. Daar protesteren ze tegen het stikstofbeleid. Met legertrucks worden wegen in Den Haag geblokkeerd om te voorkomen dat ze het Binnenhof kunnen bereiken. Bij de Herengracht is een waterkanon neergezet.
» Omroep West
woensdag 19 februari 2020, 01:29 uur
Flevoland - Honderden boeren naar protest in Den Haag
Omroep FlevolandEen paar honderd Flevolandse boeren doen vandaag in Den Haag mee aan het landelijke protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Dat zegt Farmers Defence Force (FDF), die de actie heeft georganiseerd.
» Omroep Flevoland
woensdag 19 februari 2020, 01:23 uur
Eerste honderd trekkers aangekomen in Den Haag
RTV DrentheDe eerste honderd trekkers zijn aangekomen in Den Haag, waar boeren opnieuw protesteren tegen het stikstofbeleid. De betogers parkeren hun voertuigen in de omgeving van de Koekamp en het Malieveld. Dat leidt tot enige lokale verkeersoverlast, maar grote problemen deden zich tijdens de ochtendspits niet voor.
» RTV Drenthe
dinsdag 18 februari 2020, 21:36 uur
Boze boeren op vooravond van actiedag al richting Den Haag
Omroep BrabantAan de vooravond van een dag vol boerenprotesten, hebben de eerste boeren zich al verzameld op het Haagse Binnenhof. Een aantal trekkers vertrok dinsdagavond al vanuit Brabant richting Den Haag.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 februari 2020, 21:31 uur
Trekkers al onderweg voor nieuw boerenprotest Den Haag
NOSBoeren protesteren vandaag opnieuw tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De organisatie van het protest, Farmers Defence Force (FDF), verwacht zo'n 7500 mensen in Den Haag.
» NOS
dinsdag 18 februari 2020, 21:15 uur
Boeren op weg naar Den Haag: 'We moeten ons aan de regels houden, deze keer'
RTV NoordEen groep Groningse boeren is dinsdagavond naar Den Haag vertrokken om opnieuw te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet.
» RTV Noord
dinsdag 18 februari 2020, 21:06 uur
Pop-up protest van boeren in Den Haag: trekkers op het Binnenhof
RTV OostDe verwachting was dat de eerste trekkers vannacht pas zouden vertrekken naar Den Haag, maar vanavond staan er al trekkers al op het Binnenhof in Den Haag. Het zou gaan om een kort protest van boeren uit de regio Den Haag.
» RTV Oost
dinsdag 18 februari 2020, 20:56 uur
Eerste boeren met tractoren al in Den Haag voor boerenprotest
Hart van NederlandDe eerste boeren met tractoren zijn al in Den Haag gearriveerd voor hun protest woensdag. Enkele tientallen voertuigen hebben zich opgesteld bij de ingang van het Binnenhof, dat door de politie is afgesloten met een rood-wit lint en een politiewagen.
» Hart van Nederland
dinsdag 18 februari 2020, 20:56 uur
Boeren staan onaangekondigd met tractoren voor ingang Binnenhof
NU.nlEen groep boeren is dinsdagavond onaangekondigd met tractoren voor een ingang van het Binnenhof in Den Haag verschenen. Woensdagochtend zal er een gepland boerenprotest plaatsvinden naast het Malieveld.
» NU.nl
dinsdag 18 februari 2020, 20:56 uur
Binnenhof afgesloten na komst boeren op dinsdagavond
de TelegraafDe eerste boeren met tractoren zijn dinsdagavond al in Den Haag gearriveerd voor hun protest woensdag. Enkele tientallen voertuigen hadden zich opgesteld bij de ingang van het Binnenhof, maar zijn later weer weggegaan.
» de Telegraaf
dinsdag 18 februari 2020, 20:41 uur
Boeren staan onaangekondigd met trekkers voor ingang Binnenhof
NU.nlEen groep boeren is dinsdagavond onaangekondigd met trekkers voor een ingang van het Binnenhof in Den Haag verschenen. Woensdagochtend zal er een gepland boerenprotest plaatsvinden op het Malieveld.
» NU.nl
dinsdag 18 februari 2020, 20:30 uur
Boeren morgen massaal naar Den Haag, maar routes nog onduidelijk
de StentorProtesterende boeren bezorgen het verkeer op provinciale wegen morgen overlast als ze massaal vanuit alle windstreken met hun trekkers oprukken naar Den Haag. Het organiserende Farmers Defence Force (FDF) heeft boeren opgeroepen om niet met hun trekkers over de snelweg te gaan rijden. Welke routes wel van en naar de Hofstad bereden worden is nu nog niet duidelijk.
» de Stentor
dinsdag 18 februari 2020, 20:30 uur
Boeren morgen massaal naar Den Haag: zorgen 6000 trekkers voor nieuw filerecord?
de StentorZorgen de boeren morgenochtend opnieuw voor een filerecord? Zowel Farmers Defence Force (FDF) als de politie rekent op zo’n 6000 tractors die vanuit het hele land naar hartje Den Haag rijden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Maar welke routes ze van en naar de Hofstad nemen, is nu nog niet duidelijk.
» de Stentor
dinsdag 18 februari 2020, 20:20 uur
Tientallen tractoren weer vertrokken bij Binnenhof na onaangekondigd protest
Omroep WestDe eerste boeren zijn dinsdagavond al gesignaleerd in Den Haag. Tientallen tractoren hadden zich voor het Binnenhof opgesteld. De politie ging met de boeren in gesprek en heeft laten weten dat ze moesten vertrekken. Dat gebeurde rond 22.00 uur. De tractoren staan inmiddels ergens anders in Den Haag geparkeerd.
» Omroep West
dinsdag 18 februari 2020, 20:12 uur
Boeren bij Binnenhof weer naar huis
NOSOngeveer twintig boze boeren hebben zich vanavond verzameld voor de ingang van het Binnenhof in Den Haag. Ze blokkeerden enige tijd met hun trekkers de ingang van de parlementsgebouwen aan de kant van het Buitenhof. Om 21.40 uur vertrokken ze weer.
» NOS
dinsdag 18 februari 2020, 20:10 uur
Boeren trekken weer massaal naar Den Haag: nieuw filerecord?
de GelderlanderZorgen de boeren vandaag opnieuw voor een filerecord? Zowel Farmers Defence Force (FDF) als de politie rekent op zo'n 6000 tractors die vanuit het hele land naar hartje Den Haag rijden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
» de Gelderlander
dinsdag 18 februari 2020, 20:10 uur
Boeren trekken weer massaal naar Den Haag: nieuw filerecord?
PZCZorgen de boeren vandaag opnieuw voor een filerecord? Zowel Farmers Defence Force (FDF) als de politie rekent op zo'n 6000 tractors die vanuit het hele land naar hartje Den Haag rijden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
» PZC
dinsdag 18 februari 2020, 20:00 uur
Politie en gemeente bereiden zich voor op boerenprotest in Den Haag
Omroep WestAls het aan Farmers Defence Force (FDF) ligt stroomt woensdag de hele Koekamp in Den Haag vol met protesterende boeren. Het is de derde keer dat de boeren in Den Haag actie gaan voeren. De gemeente Den Haag treft maatregelen om alles in goede banen te leiden en waarschuwt voor extra drukte in de stad.
» Omroep West
dinsdag 18 februari 2020, 17:47 uur
Vijf vragen over het nieuwe boerenprotest
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Daar gaan we weer: boeren voeren vandaag opnieuw actie in Den Haag. De Farmers Defence Force (FDF) wil een gezamenlijk protest laten horen tegen de kabinetsplannen met de stikstofuitstoot. Maar hoe gezamenlijk is het boerenprotest eigenlijk nog? En lopen de snelwegen opnieuw vol met tractoren? Vijf vragen over de boerenprotesten.
» RTV Utrecht
dinsdag 18 februari 2020, 14:33 uur
Tientallen vissers uit Noordkop steunen morgen boeren bij protest in Den Haag
RTV N-HDEN HELDER - Een groep vissers sluit zich aan bij de boeren die morgen in Den Haag gaan betogen. Vanuit de Noordkop zullen naar verwachting zo'n 30 tot 35 vissers gaan. Terwijl boerenorganisatie Farmers Defence Force vooral tegen het stikstofbeleid van het kabinet is, willen leden van vissersorganisatie Eendracht Maakt Kracht (EMK) hun ongenoegen uiten over de aanleg van grote windparken op zee.
» RTV N-H
dinsdag 18 februari 2020, 14:24 uur
FDF wil dat het CDA uit het kabinet stapt vanwege aanpak stikstofcrisis
RTV OostProtestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) roept het CDA op om uit het kabinet te stappen. FDF deed die oproep in een persoonlijke brief aan CDA Kamerleden. De brief met de oproep komt aan de vooravond van de grote manifestatie van boeren woensdag in Den Haag.
» RTV Oost
dinsdag 18 februari 2020, 13:10 uur
Vissers steunen boeren bij protest in Den Haag
Dagblad van het NoordenOVERSCHILD - Vissers sluiten zich aan bij de boeren die woensdag in Den Haag gaan betogen tegen het stikstofbeleid. De visserijbond Stichting Eendracht Maakt Kracht (EMK) stelt dat de vissers steeds meer in de knel komen door met name de bouw van grootschalige windmolenparken op zee. „Voor vissers wordt het vissen op een postzegel”, aldus voorzitter Job Schot van EMK.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 18 februari 2020, 10:34 uur
Protesterende boeren uit Friesland en Flevoland rijden samen naar Den Haag
Leeuwarder CourantProtesterende boeren uit Friesland trekken voor het trekkerprotest in Den Haag woensdag op met boeren uit Flevoland.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 18 februari 2020, 09:02 uur
Boeren gaan woensdag weer op de trekker naar Den Haag
Omroep GelderlandVeel Gelderse boeren trekken woensdag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Vanuit verschillende hoeken van de provincie stappen boeren midden in de nacht weer op de trekker om hun stem te laten horen. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gelderland.
» Omroep Gelderland
maandag 17 februari 2020, 22:56 uur
FDF roept boeren op niet met tractor over de snelweg te rijden
RTV DrentheFarmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet over de snelweg met een tractor naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerster besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden.
» RTV Drenthe
maandag 17 februari 2020, 22:30 uur
Farmers Defence Force: boeren woensdag niet met tractoren over de snelweg
Omroep BrabantFarmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet met hun tractoren over de snelweg naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerster besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden.
» Omroep Brabant
maandag 17 februari 2020, 22:04 uur
Farmers Defence Force: geen trekkers op de snelweg woensdag
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet over de snelweg met een tractor naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerster besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden. De boeren demonstreren woensdag op de Koekamp in Den Haag, naast het Malieveld, tegen de stikstofplannen van het kabinet.
» RTV Utrecht
maandag 17 februari 2020, 21:59 uur
Boeren gaan woensdag niet met trekkers over snelweg naar Den Haag
NU.nlFarmers Defence Force (FDF) roept actievoerders op om woensdag niet met hun trekkers over de snelweg naar Den Haag te rijden om bekeuringen te voorkomen. De boeren zullen in plaats daarvan alleen over "B-wegen" naar de Hofstad trekken, bevestigt een woordvoerder in gesprek met NU.nl na berichtgeving van RTV Oost.
» NU.nl
maandag 17 februari 2020, 21:42 uur
FDF stelt gedragscode op voor nieuw boerenprotest in Den Haag
de StentorFarmers Defence Force heeft een gedragscode voor boeren opgesteld die komende woensdag gaan protesteren in Den Haag. Boeren gaan woensdag opnieuw massaal naar de Hofstad om actie te voeren tegen het stikstofbeleid. Om alles veilig te laten verlopen wil Farmers Defence Force dat de boeren de snelweg mijden.
» de Stentor
maandag 17 februari 2020, 20:56 uur
Farmers Defence Force wil woensdag geen tractoren op snelweg
NOSFarmers Defence Force (FDF) wil dat woensdag bij de boerenprotesten in Den Haag geen trekkers op het Malieveld worden geparkeerd. Dat staat in een gedragscode die de actiegroep heeft verspreid onder de achterban. Ook roept de FDF op om niet over de snelweg te rijden.
» NOS
maandag 17 februari 2020, 15:14 uur
Woensdag weer boerenprotesten, mogelijk verkeershinder
MetroAls je woensdag de weg op moet, houd dan rekening met verkeershinder. Mogelijk duizenden boeren trekken per tractor naar Den Haag.
» Metro
maandag 17 februari 2020, 15:12 uur
Protestboeren willen woensdag weer de weg op: verkeershinder lijkt onvermijdelijk
PZCProtestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) zegt aanstaande woensdag met ongeveer 7500 boeren te willen demonstreren in Den Haag. Dat betekent dat automobilisten zich die dag op kunnen maken voor verkeershinder.
» PZC
maandag 17 februari 2020, 07:54 uur
Zeeuwse boeren toch met de trekker naar Den Haag
Omroep ZeelandDe veertig Zeeuwse boeren die zijn aangesloten bij de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) gaan woensdag toch naar Den Haag om zich daar aan te sluiten bij het landelijke boerenprotest. Eerder gaf de woordvoerder van de Zeeuwse actieboeren, Kees Hanse, nog aan dat er twijfels waren over of de actiegroep nog wel de belangen van de Zeeuwse boeren goed behartigt, na kritiek vanuit de politiek op de felle toon van de FDF.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Drenthe
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Drenthe
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Zeeland
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: LokaalGelderland
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

4 april 15:00Politie valt shishalounge Den Haag binnen, bezoekers krijgen forse coronaboete
2 april 19:20Doorgaan of stoppen? Zo denken de clubs erover
2 april 14:52Afdelingen van Haags ziekenhuis Bronovo worden niet heropend
2 april 09:52’Alleen al in regio Den Haag: honderden leerlingen spoorloos’
1 april 22:16Meerderheid Tweede Kamer laat stort granuliet bij Alphen doorgaan
1 april 15:09Man overmeestert inbreker in zijn huis, inbreker naar ziekenhuis
1 april 11:31Haags restaurant van Britse chefkok Jamie Oliver gaat definitief dicht
31 maart 20:15'Coronahoesters' veroordeeld tot celstraffen: 'Laag bij de grond en verwerpelijk'
31 maart 15:57Deur woning met geweld opengebroken: 41-jarige man neergestoken
31 maart 13:04Politie Den Haag neemt maatregelen tegen komst protesterende taxichauffeurs
31 maart 11:25Getuigen vermoedelijke brandstichting gezocht
30 maart 13:52Huidige coronamaatregelen ook na 6 april van kracht
27 maart 22:32Coalitie wil snel steun verlenen aan wankelende krantenbedrijven
27 maart 17:46'Man (53) door jongeren geschopt en geslagen'
27 maart 14:5221 maanden cel en jeugd-tbs voor dodelijke steekpartij Den Haag
27 maart 12:53Man neergestoken, getuigen gezocht
26 maart 14:11Kijk mee: Gemeenteraad Den Haag vergadert over coronacrisis
25 maart 17:15Haagse Markt per direct gesloten vanwege drukte
25 maart 13:14Schadevergoedingen voor nabestaanden elf geëxecuteerden Zuid-Sulawesi
24 maart 10:52Alle centrale eindexamens geschrapt door coronavirus
RSS.