menu
zoek

Nieuws Den Haag

Kerkklokken Den Haag en Utrecht spelen eerbetoon voor Jan van Zanen

vrijdag 29 mei 2020, 21:30 uur

Kerkklokken in Den Haag en Utrecht zullen zaterdag een bijzonder muzikaal eerbetoon spelen voor de nieuwe Haagse burgemeester Jan van Zanen. 'Een muzikale brug', aldus de beheerder van de gemeentelijke torens in Utrecht.

Waar: AD over die herbenoeming weg in Den Haag

» Omroep West


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: AD over die herbenoeming weg


vrijdag 29 mei 2020, 16:53 uur
Eerst Amstelveen, toen Utrecht en nu gaat burgemeester Jan van Zanen naar Den Haag
Blik op NieuwsDonderdagavond heeft de Haagse gemeenteraad Jan van Zanen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag. 'Hij volgt Pauline Krikke op, nadat zij oktober vorig jaar haar functie neerlegde. Johan Remkes is waarnemend burgemeester tot 1 juli 2020', zo heeft de gemeente Den Haag laten weten.
» Blik op Nieuws
vrijdag 29 mei 2020, 15:19 uur
Vertrek Jan van Zanen valt Utrechters zwaar: 'Utrecht gaat hem missen'
Omroep WestDe overstap van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht naar Den Haag, valt veel mensen in Utrecht zwaar. Volgens RTV Utrecht kwam het nieuws voor veel inwoners van de stad als een grote verrassing.
» Omroep West
vrijdag 29 mei 2020, 14:30 uur
Vertrek Van Zanen valt velen zwaar: 'Utrecht kon geen betere burgemeester hebben'
RTV UtrechtUTRECHT - De overstap van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht naar Den Haag komt voor velen als een grote verrassing, blijkt uit de eerste reacties op het nieuws. Duidelijk is dat Utrecht een zeer geliefde burgemeester verliest. En dat veel mensen nog even van het nieuws moeten bekomen.[Video:2576901|Utrechters over Van Zanen: "Uniek in heel Nederland"]Wethouder Maarten van Ooijen: "Ook na een nachtje slapen moet dit nieuws nog een beetje bezinken.
» RTV Utrecht
vrijdag 29 mei 2020, 12:39 uur
Bekende Hagenezen over nieuwe burgemeester: 'Snel marineren in groengeel gevoel'
Omroep WestJan van Zanen wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Maar wat vinden de inwoners van de stad daarvan? En hebben ze nog tips voor de nieuwe burgervader? We vroegen het aan een paar rasechte bekenden van de stad, van de nachtburgemeester tot de goedheiligman.
» Omroep West
vrijdag 29 mei 2020, 12:23 uur
Utrecht baalt van overstap 'Jan van de gemeente' naar Den Haag
NOSJan van Zanen mag zich vanaf 1 juli burgemeester van Den Haag noemen, werd gisteravond bekend. Met de VVD'er haalt de hofstad een bestuurlijk zwaargewicht binnen met jarenlange ervaring in de lokale politiek. En daarom zijn ze in Utrecht, waar Van Zanen nu nog burgemeester is, minder blij met zijn aanstaande vertrek.
» NOS
vrijdag 29 mei 2020, 11:53 uur
Utrechters huilen om vertrek van hun burgemeester naar Den Haag
de TelegraafVolkomen onverwacht werden ook de Utrechters donderdagavond laat verrast door het vertrek van hun burgervader Jan van Zanen naar de hofstad. De verbinder ’pur sang’ werd in januari nog vol overtuiging herbenoemd voor een periode van zes jaar. De stad werd vrijdagochtend wakker met een lichte kater.
» de Telegraaf
vrijdag 29 mei 2020, 06:00 uur
Wie is Jan van Zanen? 'Ik ben Jan van de gemeente'
Omroep West'Ik ben Jan van de gemeente'. Zo stelt burgemeester Jan van Zanen (VVD) zich voor aan zijn stadsgenoten. Wie is de nieuwe burgemeester van Den Haag?
» Omroep West
vrijdag 29 mei 2020, 05:34 uur
Museum speelklok maakt zich op voor heropening en drukte verwacht op het water door corona
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - In dit liveblog houdt RTV Utrecht je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.[Kader:In het kort:- Rijbewijzen blijven langer geldig- Drie provinciegenoten aan corona overleden sinds gisteren- Burgemeester Jan van Zanen: "Kan me voorstellen dat mensen regels verwarrend vinden"- Het liveblog van gisteren teruglezen kan hier][Tijd:11.44|Corona ook lastig voor Gilles de la Tourette-pati?nten]Stichting Gilles de la Tourette vraagt aandacht voor pati?nten met Gilles de la Tourette. Ze worden vaak vreemd aangekeken als ze door een tic moeten hoesten of "ik heb corona" uitroepen. Dat leidt in sommige gevallen zelfs tot geweld.Verhoogde stress, bijvoorbeeld door corona, kan ervoor zorgen dat tics bij pati?nten erger worden.
» RTV Utrecht
donderdag 28 mei 2020, 23:17 uur
'Ik ben zeer vereerd en ik kijk uit naar het werk dat ik te doen heb'
Omroep WestJan van Zanen is zeer vereerd dat hij is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat zegt hij donderdagavond in de gemeenteraad van Utrecht, waar hij nu nog burgemeester is. 'Ik kijk uit naar het werk dat ik daar te doen heb, en dat zal veel zijn, ik verheug mij erop.'
» Omroep West
donderdag 28 mei 2020, 22:52 uur
Van Zanen: 'Ik vertrek uit de stad waar ik elke dag met liefde werk'
RTV UtrechtUTRECHT - "Ik ben zeer vereerd dat ik ben voorgedragen om burgemeester van Den Haag te worden." Met die woorden sprak burgemeester Jan van Zanen van Utrecht vanavond de gemeenteraad toe.Vanavond werd bekend dat Van Zanen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Den Haag. De gemeenteraad van de hofstad heeft hem vandaag voorgedragen en hij gaat op 1 juli aan de slag.UTRECHT"Tegelijk is er een andere kant: ik vertrek uit de stad waar ik het langst heb gewoond en gewerkt, waar m'n beide kinderen zijn geboren, waar ik elke dag met liefde werk en me hartstochtelijk voor inzet en dat overigens ook tot 1 juli zal blijven doen."Van Zanen memoreerde aan zijn 35 jaar aan functies in de lokale politiek. "Van die 35 jaar heb ik 27 jaar alles gegeven voor de stad Utrecht.
» RTV Utrecht
donderdag 28 mei 2020, 22:48 uur
Dit vinden de Haagse politici van de nieuwe burgemeester Jan van Zanen
Omroep WestJan van Zanen wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Hij is nu nog burgemeester van Utrecht. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in Theater Diligentia. De eerste reacties van gemeenteraadsleden en anderen druppelen binnen.
» Omroep West
donderdag 28 mei 2020, 22:34 uur
Jan van Zanen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag
NU.nlDe Haagse gemeenteraad heeft Jan van Zanen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat is donderdagavond bekendgemaakt, nadat tijdens een besloten vergadering werd gestemd over twee kandidaten die door een vertrouwenscommissie naar voren waren geschoven.
» NU.nl
donderdag 28 mei 2020, 22:17 uur
Jan van Zanen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Den Haag
Hart van NederlandJan van Zanen wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Den Haag. De Haagse gemeenteraad heeft de VVD’er donderdagavond voorgedragen. Van Zanen (58) is nu nog burgemeester van Utrecht.
» Hart van Nederland
donderdag 28 mei 2020, 22:12 uur
Jan van Zanen nieuwe burgemeester van Den Haag
Omroep WestDe burgemeester van Utrecht Jan van Zanen (VVD) wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Die aanbeveling heeft de Haagse gemeenteraad donderdagavond gedaan. Hij volgt waarnemend burgemeester Johan Remkes op, die in oktober 2019 werd benoemd als tijdelijke opvolger van Pauline Krikke.
» Omroep West
donderdag 28 mei 2020, 22:12 uur
Jan van Zanen voorgedragen als burgemeester van Den Haag
BN DeStemDe huidige burgemeester van Utrecht Jan van Zanen is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in theater Diligentia in Den Haag. Van Zanen werd in januari nog voor zes jaar herbenoemd in Utrecht.
» BN DeStem
donderdag 28 mei 2020, 22:12 uur
Jan van Zanen voorgedragen als burgemeester van Den Haag
de StentorDe huidige burgemeester van Utrecht Jan van Zanen is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in theater Diligentia in Den Haag. Van Zanen werd in januari nog voor zes jaar herbenoemd in Utrecht.
» de Stentor
donderdag 28 mei 2020, 22:11 uur
Jan van Zanen voorgedragen als burgemeester Den Haag
de TelegraafJan van Zanen is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. De Haagse gemeenteraad koos de burgemeester van Utrecht als opvolger van waarnemend burgemeester Johan Remkes die tot 1 juli aanblijft. „Hij is authentiek, open en benaderbaar”, zegt voorzitter Chris van der Helm van de vertrouwenscommissie.
» de Telegraaf
donderdag 28 mei 2020, 22:11 uur
Jan van Zanen van Utrecht voorgedragen als nieuwe burgemeester Den Haag
RTV UtrechtUTRECHT - Jan van Zanen wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Den Haag. De gemeenteraad van de hofstad heeft hem donderdag voorgedragen. Hij moet op 1 juli aan de slag gaan.
» RTV Utrecht
donderdag 28 mei 2020, 22:10 uur
Jan van Zanen (VVD) wordt nieuwe burgemeester Den Haag
NOSJan van Zanen (VVD) wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. De Haagse gemeenteraad koos voor de 58-jarige Van Zanen, die sinds 2014 burgemeester van Utrecht is, in een besloten vergadering in een Haags theater.
» NOS
donderdag 28 mei 2020, 22:10 uur
Raad Den Haag kiest voor Jan van Zanen als nieuwe burgemeester
NU.nlDe Haagse gemeenteraad heeft Jan van Zanen gekozen als nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat is donderdagavond bekendgemaakt, nadat tijdens een besloten vergadering werd gestemd over twee kandidaten die door een vertrouwenscommissie naar voren waren geschoven.
» NU.nl
donderdag 28 mei 2020, 21:14 uur
Volg hier de extra uitzending over de nieuwe Haagse burgemeester Jan van Zanen
Omroep WestJan van Zanen, de huidige burgemeester van Utrecht, wordt burgemeester in Den Haag. Dat is donderdagavond bekendgemaakt na een vergadering van de Haagse gemeenteraad. Kijk hier naar een extra uitzending van het TV West Nieuws.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

3 juli 22:41Woningcorporatie Woonstad: 'Code rood voor sociale woningbouw Rotterdam'
3 juli 16:07Man bestelt voor ruim een ton aan eten en drinken zonder af te rekenen
3 juli 13:45Amper animo voor boerenprotest op Malieveld
3 juli 12:00Minister Van Nieuwenhuizen bespreekt volgende maand N35 met gedeputeerde
3 juli 11:23Binnenstad Den Haag 'op slot' voor tractoren
3 juli 10:34Hagenaar ernstig gewond bij steekpartij
3 juli 07:05Politie en vrachtwagens van Defensie in Den Haag, nog geen boeren
3 juli 06:46Tweede Kamer stemt tegen afschaffing van de tol in de Westerscheldetunnel
2 juli 23:38Boze boeren in Den Haag en Groningen
2 juli 21:50Iets lucht voor gemeenten
2 juli 18:15Alle boa's Den Haag krijgen versneld bodycam
2 juli 17:49Opera mag omstreden nachtvergunning houden: 'Ik vind dat vrij schokkend'
2 juli 12:06OM eist 20 maanden cel voor nalaten hulp aan verdrinkende Orlando Boldewijn
2 juli 12:00Nederland hoeft gewonde Syriëgangster niet terug te halen
2 juli 11:51Verkeersregelaar bekogeld met stenen in Den Haag, politie zoekt getuigen
2 juli 10:23Drentse gemeenten protesteren in Den Haag voor meer geld
1 juli 21:00Door Europa met Edwin Winkels: dag 1, van Den Haag naar het Belgische Kerkhoven
1 juli 20:44Jan van Zanen beëdigd in Den Haag, ereburger Remkes geëmotioneerd
1 juli 18:29Kerncentrale Borssele langer open? Niks is nog zeker
1 juli 14:12Welkom in Den Haag, Jan van Zanen: 'Gozâh, we gaan nog wel eens een vissie pakken'
RSS.