menu
zoek

Nieuws Den Haag

Verdachten aangehouden in onderzoek drugshandel

zaterdag 13 juni 2020, 12:47 uur

Tijdens een grote politieactie werden vrijdagavond 12 juni negen verdachten aangehouden. De verdachten, Hagenaars in de leeftijd van 23 tot 42 jaar, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in verdovende middelen en zouden zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan ondermijnende criminaliteit. De aanpak van ondermijnende criminaliteit staat hoog op de agenda bij politie en justitie.

Waar: Zilverstraat in Den Haag

Bij politieteams De Heemstraat, Zuiderpark en Loosduinen kwamen de afgelopen tijd meerdere anonieme meldingen binnen dat de twee hoofdverdachten zich bezig zouden houden met drugshandel. Onderzoek door een gecombineerd rechercheteam van de drie politieteams versterkte dat vermoeden waarop een officier van justitie toestemming verleende om de twee buiten heterdaad aan te houden. Tijdens de daaropvolgende actie werden in totaal 9 verdachten aangehouden.  Doorzoekingen Bij de aanhouding van één van de verdachten werd op het Veluweplein een waarschuwingsschot gelost. Op verschillende locaties in Den Haag en Rijswijk werden zoekingen gedaan in woningen en in een loods aan de Zilverstraat. Eén van de hoofdverdachten bleek ruim een kilo vermoedelijke cocaïne bij zich te hebben op het moment dat hij werd aangehouden, in één van de woningen werd ruime een halve ton aan cashgeld gevonden.  In de loods aan de Zilverstraat vonden agenten bijna 6 kilo vermoedelijke cocaïne en verschillende attributen die gebruikt worden voor het produceren, verwerken en bewerken van synthetische drugs. Daarop werden de vijf aanwezigen aangehouden en besloot de gemeente tot een bestuurlijke spoedsluiting van het pand. Alle verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Onder de verdachten zijn ook de twee hoofdverdachten van 37 en 38 jaar. Ondermijning Ondermijning (de vermenging van de onder- en de bovenwereld) is een maatschappelijk probleem en komt in vele vormen voor. De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, een buurtbewoner die uitkeringsfraude pleegt, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, grootschalige hennepteelt, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Soms gaan er achter ondermijning criminele organisaties schuil die enorme winsten maken met hun activiteiten, zoals bijvoorbeeld bij grootschalige hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed, horeca en het verkrijgen van vergunningen. Omdat dergelijke organisaties geweld, afpersing en corruptie niet schuwen, heeft de aanpak van ondermijning een hoge prioriteit. De politie werkt daarbij nauw samen met haar partners. Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners, gemeenten of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op. Drugsconvenant Om de aanpak van ondermijnende criminaliteit effectiever te maken tekende de burgemeesters binnen de politie-eenheid Den Haag woensdag 3 juni het drugsconvenant. In het convenant, waarin zowel overheidsinstellingen als private partijen de krachten bundelen in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit, staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: Zilverstraat


zaterdag 13 juni 2020, 18:53 uur
Waarschuwingsschot bij aanhouding drugsverdachten
CrimesiteTijdens een actie heeft de politie in Den Haag vrijdagavond negen mensen aangehouden. De verdachten zijn Hagenaars in de leeftijd van 23 tot 42 jaar, die worden verdacht van drugshandel. Bij de aanhouding van één van de verdachten werd op het Veluweplein een waarschuwingsschot gelost.
» Crimesite
zaterdag 13 juni 2020, 13:54 uur
Waarschuwingsschot bij aanhouding negen Hagenaars voor drugshandel
Omroep WestDe politie heeft vrijdagavond negen Hagenaars van 23 tot 42 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen. Bij de aanhouding van een van de verdachten lostten agenten een waarschuwingsschot. In Den Haag en Rijswijk werden huiszoekingen gedaan in woningen en een loods aan de Zilverstraat.
» Omroep West
zaterdag 13 juni 2020, 13:26 uur
Negen verdachten opgepakt in onderzoek naar drugshandel in Den Haag
NU.nlNegen verdachten zijn vrijdagavond tijdens een grote politieactie aangehouden wegens verdenking van drugshandel. Het gaat om Hagenaars in de leeftijd van 23 tot 42 jaar, zo meldt de politie zaterdag.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Den Haag

8 juli 14:40Haagse ambtenaar sluisde geld van gemeente weg via wirwar van bv's
8 juli 13:48Dikke rookwolken boven Den Haag door brand in parkeergarage
8 juli 12:04Laatste woord Geert Wilders in rechtszaal: 'Het was een pure heksenjacht, misselijkmakend'
7 juli 23:31Kopstuk 'martelbende' is sportschoolhouder uit Den Haag
7 juli 19:49Probleem met remsysteem oorzaak ontspoorde trein bij Den Haag
7 juli 18:14‘ADO-hooligan’ steekt ook zichzelf in de fik bij brandstichting trainingscomplex NEC
7 juli 18:11Rechter niet gewraakt in kort geding Viruswaanzin
7 juli 11:43Regering Curaçao boos over voorwaarden Den Haag voor coronahulp
7 juli 11:19Werkstraf geëist tegen agent voor hardhandige arrestatie
7 juli 11:04Huurprijzen in vrije sector gestegen: Bredanaar gaat er flink op achteruit
3 juli 22:41Woningcorporatie Woonstad: 'Code rood voor sociale woningbouw Rotterdam'
3 juli 16:07Man bestelt voor ruim een ton aan eten en drinken zonder af te rekenen
3 juli 13:45Amper animo voor boerenprotest op Malieveld
3 juli 12:00Minister Van Nieuwenhuizen bespreekt volgende maand N35 met gedeputeerde
3 juli 11:23Binnenstad Den Haag 'op slot' voor tractoren
3 juli 10:34Hagenaar ernstig gewond bij steekpartij
3 juli 07:05Politie en vrachtwagens van Defensie in Den Haag, nog geen boeren
3 juli 06:46Tweede Kamer stemt tegen afschaffing van de tol in de Westerscheldetunnel
2 juli 23:38Boze boeren in Den Haag en Groningen
2 juli 21:50Iets lucht voor gemeenten
RSS.