menu
zoek

Nieuws Den Haag

Politie start onderzoek naar ongeregeldheden

maandag 22 juni 2020, 15:41 uur

De politie is een grootschalig rechercheonderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden die op zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld.

Waar: Malieveld in Den Haag

Ondanks het verbod op de demonstratie van de groep ‘Viruswaanzin’,  begaf een mix van demonstranten en onruststokers zich toch naar het Malieveld in Den Haag. Dat leidde tot onrust in het gebied rond het Centraal Station en Malieveld. Tijdens de confrontaties met de ME is fors geweld gebruikt door de onruststokers. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. De politie heeft meermaals ingegrepen, waarbij de waterwerper werd ingezet De politie hield vierhonderd personen aan. En stelt een onderzoek in naar verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden, maar niet konden worden aangehouden. Daarvoor zijn wij op zoek naar foto’s of filmpjes die gemaakt zijn van de ongeregeldheden

Informatie of beelden
Heeft u nog camerabeelden van de relschoppers  in Den Haag en deze nog niet gedeeld met de politie? Heeft u overige informatie over deze verdachten? Deelt u uw informatie dan alstublieft met de recherche in Den Haag. Dat kan via 0900-8844 of Anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Beelden kunt u naar de politie uploaden via www.politie.nl.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Den Haag

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.08621 / 4.31577 Malieveld


woensdag 24 juni 2020, 17:43 uur
Persconferentie over versoepeling coronamaatregelen: bekijk hem hier live
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - In Den Haag begint om 19.00 uur de persconferentie van minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge. Zij gaan dan de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bekendmaken. Dit is de laatste persconferentie voor de zomervakantie.Er zijn al een paar maatregelen uitgelekt.
» RTV Utrecht
dinsdag 23 juni 2020, 22:59 uur
Zwolse clown Patrick bij protest evenementensector in Den Haag: "Juist nu zijn we hard nodig"
RTV OostDe evenementensector heeft vandaag op het Malieveld in Den Haag geprotesteerd tegen de coronaregels voor evenementen. Het protest verliep rustig. In totaal waren er zo'n 150 mensen aanwezig, onder wie de Zwolse clown Patrick. "Het was niet druk, maar we hebben er wel gestaan." 
» RTV Oost
dinsdag 23 juni 2020, 19:37 uur
Demonstranten op Malieveld positief over versoepeling coronaregels: ‘Dit biedt weer perspectief’
de GelderlanderOp het Malieveld in Den Haag houden horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector sinds vanmiddag een rustig protest. Ze komen in actie tegen ‘te strenge coronaregels’ en vóór meer financiële steun van de overheid. Het bericht dat het kabinet de coronamaatregelen verder gaat versoepelen en dat er vanaf 1 juli geen restricties meer zijn voor het aantal mensen bij evenementen, zolang de 1,5 meter afstand kan worden bewaard, zorgde voor positieve reacties.
» de Gelderlander
dinsdag 23 juni 2020, 18:33 uur
Horeca- en entertainmentsector houdt rustig protest op Malieveld
Omroep WestOp het Malieveld in Den Haag houden horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector een rustig protest. Ze komen in actie tegen 'te strenge coronaregels' en vóór meer financiële steun van de overheid.
» Omroep West
dinsdag 23 juni 2020, 17:52 uur
Protest horeca- en entertainmentsector op Malieveld: kunnen we nog lachen?
de TelegraafOp het Malieveld in Den Haag demonstreren dinsdag horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector. Ze komen in actie tegen „te strenge coronaregels” en vóór meer financiële steun van de overheid. Het is niet heel druk op het Malieveld.
» de Telegraaf
dinsdag 23 juni 2020, 06:24 uur
Horeca en festivalorganisaties demonstreren op Malieveld tegen coronabeleid
Hart van NederlandHet Malieveld in Den Haag is dinsdag opnieuw het toneel van een demonstratie rond de coronamaatregelen van het kabinet. Deze keer is het de beurt aan de horeca, entertainmentbranche en organisatoren van evenementen.
» Hart van Nederland
dinsdag 23 juni 2020, 05:47 uur
Horeca demonstreert dinsdag op Malieveld
Omroep WestDe horeca en de entertainmentsector demonstreren dinsdag op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden de coronabeperkingen waar ze aan moeten voldoen te streng. Over de opzet van het protest overleggen ze met de gemeente.
» Omroep West
maandag 22 juni 2020, 23:14 uur
Korpschef baalt van 'constant bashen', vakbond zegt dat politie vleugellam wordt
NOSDe korpschef van de nationale politie, Henk van Essen is klaar met het constante 'bashen' van de politie. Aanleiding is de kritiek op het politie-optreden op het Malieveld bij een demonstratie van actiegroep 'Virus waanzin'. De politie raakte slaags met voetbalsupporters die ook naar Den Haag waren gekomen, maar ook betogers werden soms geconfronteerd met politiegeweld.
» NOS
maandag 22 juni 2020, 20:23 uur
'Maurice de Hond dwingt ons virologen en epidemiologen scherp te blijven'
NOSMaurice de Hond zou zondag eigenlijk spreken op het Malieveld in Den Haag. De opiniepeiler was er uiteindelijk niet, omdat de betoging eerst was afgelast en later toch deels werd toegestaan. Maar de kritiek die hij al maanden op de coronamaatregelen uit was er wel te horen.
» NOS
maandag 22 juni 2020, 18:18 uur
Malieveldprotest: 'Ik heb het gevoel dat er bewust hard is ingegrepen'
NOSEen dag later is er nog veel te doen om de demonstratie tegen de coronamaatregelen, gisteren op het Malieveld in Den Haag. De betoging begon vreedzaam, maar eindigde met zo'n 400 arrestaties. Agenten zetten daarbij onder meer waterkanonnen in.
» NOS
maandag 22 juni 2020, 14:42 uur
Grapperhaus: 'belachelijke streken' bij demonstratie Den Haag
Hart van NederlandDe rellen bij de demonstratie in Den Haag van zondag zijn fel veroordeeld door premier Mark Rutte en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Grapperhaus sprak tegenover Hart van Nederland van “belachelijke streken”. Volgens premier Rutte waren de rellen het werk van “doorgesnoven hooligans”.
» Hart van Nederland
maandag 22 juni 2020, 13:45 uur
Versoepeling 1,5 meterregel en meer steun: horeca demonstreert morgen op Malieveld in Den Haag
Dagblad van het NoordenHet Malieveld is morgen opnieuw de plek van een demonstratie. De horeca- en entertainmentsector protesteren dan tegen de coronabeperkingen, die zij te streng vinden. De demonstratie is tussen 16.00 en 21.00 uur. Over de opzet van het protest overleggen ze met de gemeente Den Haag.
» Dagblad van het Noorden
maandag 22 juni 2020, 12:53 uur
Rutte: 'Doorgesnoven hooligans misbruikten demonstratie'
Omroep WestPremier Rutte heeft begrip voor de mensen die zondag demonstreerden op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. Maar hij heeft geen goed woord over voor de relschoppers, zegt hij tegen de NOS.
» Omroep West
maandag 22 juni 2020, 11:42 uur
Rutte: ’doorgesnoven hooligans’ misbruikten demonstratie Den Haag
de Telegraaf„Doorgesnoven hooligans” hebben volgens premier Mark Rutte misbruik gemaakt van de demonstratie tegen de coronamaatregelen, die zondag plaatsvond op het Malieveld in Den Haag. Daar werden ongeveer vierhonderd demonstranten opgepakt, nadat er onder meer stenen waren gegooid naar de ME.
» de Telegraaf
maandag 22 juni 2020, 11:07 uur
Rutte: ‘Doorgesnoven hooligans misbruikten demonstratie Den Haag’
de Gelderlander‘Doorgesnoven hooligans’ hebben volgens premier Mark Rutte misbruik gemaakt van de demonstratie tegen de coronamaatregelen, die zondag plaatsvond op het Malieveld in Den Haag. Daar werden ongeveer vierhonderd demonstranten opgepakt, nadat er onder meer stenen waren gegooid naar de ME.
» de Gelderlander
maandag 22 juni 2020, 07:16 uur
'Groepsknuffel op Malieveld is provocatie van rechtsstaat'
RTV NoordDe grote groepsknuffel die de demonstranten op het Malieveld in Den Haag elkaar zondag gaven, is een 'provocatie van de Nederlandse rechtsstaat en de samenleving'. Dat heeft hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen zondagavond gezegd in het NPO-radioprogramma Dit is de Dag.
» RTV Noord
zondag 21 juni 2020, 23:20 uur
Ongeveer vierhonderd mensen opgepakt bij demonstratie Malieveld
Hart van NederlandDe politie heeft zondag op en rond het Malieveld in Den Haag ongeveer vierhonderd demonstranten aangehouden. Een groot aantal mensen is inmiddels weer vrijgelaten.
» Hart van Nederland
zondag 21 juni 2020, 22:00 uur
Hoogleraar: groepsknuffel op Malieveld is provocatie rechtsstaat
de TelegraafDe grote groepsknuffel die de demonstranten op het Malieveld in Den Haag elkaar zondag gaven, „is een provocatie voor de Nederlandse rechtsstaat en de samenleving.” Dat heeft hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer zondagavond gezegd in het NPO radioprogramma Dit is de Dag.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 21:53 uur
Vierhonderd arrestaties rond betoging tegen coronaspoedwet op Malieveld
NU.nlDe politie heeft zondag "richting de vierhonderd" mensen gearresteerd tijdens en na een onrustig verlopen demonstratie tegen de coronaspoedwet op het Malieveld in Den Haag. Een grote groep van de gearresteerde demonstranten is inmiddels heengezonden. Om hoeveel mensen het precies gaat, kan een woordvoerder van de politie zondagavond nog niet zeggen.
» NU.nl
zondag 21 juni 2020, 20:30 uur
Sympathisanten coronademonstratie leggen bloemen bij gemeentehuizen
RTV RijnmondOp verschillende plaatsen in de regio zijn zondagmiddag bloemen gelegd bij gemeentehuizen als steunbetuiging aan de demonstranten in Den Haag. Daar demonstreerden enkele duizenden mensen tegen de coronamaatregelen, met name de corona-spoedwet, ondanks dat de demonstratie verboden werd. Er werden bloemen gelegd in onder andere Spijkenisse, Zwijndrecht en Rotterdam.
» RTV Rijnmond
zondag 21 juni 2020, 20:17 uur
Remkes verbood protest ook omdat hij komst onruststokers voorzag
de TelegraafBurgemeester Johan Remkes van Den Haag verbood de demonstratie van de groep Viruswaanzin vrijdag niet alleen vanwege de coronamaatregelen. Hij vreesde ook wanordelijkheden omdat de politie informatie had dat groepen onruststokers, waaronder voetbalsupporters, zich zouden mengen in de demonstratie.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 20:15 uur
Remkes reageert op onrustige dag in Den Haag; politie arresteert ongeveer vierhonderd mensen
Omroep WestWaarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zondagavond gereageerd op de onrustig verlopen demonstratie op het Malieveld in Den Haag. 'Dit heeft niets meer met demonstreren of vrijheid van meningsuiting te maken. Deze groep was doelbewust uit op het verstoren van de openbare orde', zegt hij.
» Omroep West
zondag 21 juni 2020, 17:58 uur
Grote groepen demonstranten op Malieveld aangehouden
HardnieuwsDEN HAAG - Zondagmiddag 21 juni werd ME, enorm veel politie te voet en te paard en met honden ingezet bij een demonstratie aan de Koningskade - S100 in Den Haag.
» Hardnieuws
zondag 21 juni 2020, 17:55 uur
Tientallen arrestaties rond betoging tegen coronaspoedwet op Malieveld
NU.nlDe politie heeft zondag tientallen mensen gearresteerd tijdens en na een onrustig verlopen demonstratie tegen de coronaspoedwet op het Malieveld in Den Haag. Betogers kwamen op verschillende plekken in confrontatie met de politie.
» NU.nl
zondag 21 juni 2020, 17:13 uur
Stel uit Wormer strijdt in Den Haag tegen spoedwet: "Verwoest onze democratie en burgerrechten"
RTV N-HWORMER - Duizenden betogers zijn samengekomen op het Malieveld in Den Haag om een vuist te maken tegen de spoedwet. Onder hen zijn Jacqueline en Gerard Brantenaar uit Wormer, samen met een vriend. Zij maken zich grote zorgen over de economische en sociale gevolgen van de anderhalvemetersamenleving.
» RTV N-H
zondag 21 juni 2020, 16:51 uur
Politie houdt ruim honderd demonstranten aan op Malieveld Den Haag
de TelegraafDe politie heeft meer dan honderd demonstranten op het Malieveld in Den Haag aangehouden. Het gaat om mensen die zondag rond 17.00 uur ondanks oproepen van de politie om weg te gaan, toch nog op het terrein bleven.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 15:30 uur
Bloemen als alternatief protest tegen coronamaatregelen
RTV N-HHOORN - Op verschillende plekken worden vandaag bloemen gelegd als protest tegen de coronamaatregelen. Het is een alternatief voor de demonstratie die vandaag op het Malieveld in Den Haag zou zijn. Burgemeester Remkes verbood afgelopen vrijdag deze demonstratie.
» RTV N-H
zondag 21 juni 2020, 15:25 uur
Protest tegen corona-maatregelen in Den Haag
NOSIn Den Haag hebben ongeveer 2000 mensen op het Malieveld geprotesteerd tegen de corona-maatregelen. Na het protest werd het onrustig in de stad en ontstonden er rellen met de politie. Daar waren ook hooligans van voetbalclubs bij.
» NOS
zondag 21 juni 2020, 14:24 uur
Toch betoging Malieveld, agenten staan rustig tussen demonstranten
de TelegraafBurgemeester Remkes van Den Haag heeft op het laatste moment toch een betoging op het Malieveld in zijn stad toegestaan. De demonstratie mocht duren tot 13.30 uur en daarna moesten de activisten de locatie eigenlijk verlaten. Dat gebeurde niet en desondanks is de sfeer omstreeks 14.00 uur rustig te noemen, zo meldt een verslaggeefster ter plaatse.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 13:45 uur
LIVE | Toch betoging Malieveld, sfeer wordt grimmiger
de TelegraafBurgemeester Remkes van Den Haag heeft op het laatste moment toch een betoging op het Malieveld in zijn stad toegestaan. De demonstratie mocht duren tot 13.30 uur en daarna moesten de activisten de locatie verlaten. Dat gebeurde niet, de politie waarschuwt nu het veld leeg te maken.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 13:45 uur
Politie Den Haag heeft handen vol aan betogers coronamaatregelen: 'Sfeer slaat om'
Hart van Nederland”De sfeer slaat om bij de betoging tegen de coronamaatregelen op het Malieveld”, dat deelt de Haagse politie via Twitter. Het aantal meer demonstranten neemt nog steeds toe. Ook zouden er nu supporters van verschillende voetbalclubs op het veld staan.
» Hart van Nederland
zondag 21 juni 2020, 13:43 uur
Tot nu toe 7 demonstranten tegen coronamaatregelen opgepakt op Malieveld
NU.nlTot nu toe zijn er zondag zeven demonstranten die protesteren tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag opgepakt. Zij zijn meerdere keren aangesproken, gewaarschuwd en gevorderd om het terrein verlaten. Toen zij dit niet deden, zijn ze opgepakt.
» NU.nl
zondag 21 juni 2020, 13:13 uur
Demonstranten aangehouden in Den Haag
Blik op NieuwsOp het Haagse Malieveld heeft de politie zondagmorgen meerdere personen aangehouden omdat zij zich niet aan het demonstratie verbod hadden gehouden.
» Blik op Nieuws
zondag 21 juni 2020, 13:09 uur
Honderden mensen betogen op het Malieveld tegen coronamaatregelen
Omroep WestOp het Malieveld in Den Haag hebben zich zondag honderden mensen verzameld om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Vrijdag verbood burgemeester Remkes de demonstratie, maar nadat er zondag steeds meer mensen kwamen, besloot hij dat er van 13.00 tot 13.30 uur een korte demonstratie mocht worden gehouden. Een woordvoerder van de burgemeester meldt dat aangezien sprake was van een groep van een paar honderd mensen, er voldoende ruimte zou zijn op het Malieveld om genoeg afstand te kunnen bewaren.
» Omroep West
zondag 21 juni 2020, 13:09 uur
Malieveld stroomt langzaam leeg na demonstratie met honderden betogers
Omroep WestOp het Malieveld in Den Haag hebben zich zondag honderden mensen verzameld om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Vrijdag verbood burgemeester Remkes de demonstratie, maar nadat er zondag steeds meer mensen kwamen, besloot hij dat er van 13.00 tot 13.30 uur een korte demonstratie mocht worden gehouden. Een woordvoerder van de burgemeester meldt dat aangezien sprake was van een groep van een paar honderd mensen, er voldoende ruimte zou zijn op het Malieveld om genoeg afstand te kunnen bewaren.
» Omroep West
zondag 21 juni 2020, 12:08 uur
Acht betogers tegen coronamaatregelen aangehouden op het Malieveld
NOSEr zijn toch betogers naar het Malieveld in Den Haag gekomen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De politie heeft ingegrepen toen zij niet wilden vertrekken en acht mensen opgepakt.
» NOS
zondag 21 juni 2020, 11:06 uur
Eerste demonstranten Virus Waanzin op Malieveld opgepakt
Hart van NederlandEnkele demonstranten van de actiegroep Virus Waanzin in Nederland zijn zondagochtend op het Malieveld in Den Haag aangehouden door de politie. Dat zou gebeurd zijn in de opdracht van burgemeester Remkes.
» Hart van Nederland
zondag 21 juni 2020, 11:02 uur
Betogers Malieveld aangehouden omdat ze niet weggaan
de TelegraafDe politie heeft zeven betogers tegen de coronamaatregelen aangehouden omdat ze niet van het Malieveld in Den Haag wilden vertrekken. Dat gebeurde in opdracht van burgemeester Johan Remkes, meldt de politie.
» de Telegraaf
zondag 21 juni 2020, 10:44 uur
Demonstranten opgepakt op Malieveld omdat ze niet wilden vertrekken
BN DeStemOp het Malieveld in Den Haag zijn vanochtend demonstranten opgepakt omdat ze weigerden het terrein te verlaten. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.
» BN DeStem
zondag 21 juni 2020, 10:44 uur
Sfeer slaat om: Binnenhof aan beide zijden afgezet, honderden betogers op Malieveld
de StentorIn de buurt van het Malieveld in Den Haag is vanmiddag ondanks het verbod van de gemeente een flinke demonstratie tegen de coronaregels op gang gekomen. Burgemeester Johan Remkes gaf rond het middaguur alsnog toestemming aan de betogers dat ze tot halftwee mogen demonstreren. Wie na dat tijdstip nog rondloopt in het park, kan een bekeuring krijgen of aangehouden worden.
» de Stentor
zondag 21 juni 2020, 10:44 uur
ME omsingelt actievoerders op Malieveld na rellen in centrum, ruim 100 aanhoudingen
de GelderlanderEen onverwachte massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag is vanmiddag uitgelopen op ongeregeldheden in het centrum van de stad. Relschoppers zochten bij het centraal station de confrontatie met de politie en gooiden onder meer met vuurwerk. De Mobiele Eenheid voerde met paarden charges uit en zette waterkanonnen in om de relschoppers uit het centrum te verdrijven.
» de Gelderlander
zaterdag 20 juni 2020, 16:51 uur
Video | Honderden Black Lives Matter-demonstranten op Malieveld in Den Haag
NU.nlHonderden Black Lives Matter-demonstranten protesteerden zaterdag op het Malieveld in Den Haag tegen een nieuwe politiewet.
» NU.nl
zaterdag 20 juni 2020, 16:10 uur
Minder demonstranten Black Lives Matter dan verwacht op Malieveld
de TelegraafOp de tweede Black Lives Mattter-demonstratie deze maand op het Malieveld in Den Haag zijn zaterdagmiddag enkele honderden demonstranten afgekomen.
» de Telegraaf
zaterdag 20 juni 2020, 15:40 uur
’Viruswaanzin’ roept op tot ’liefde en geduld’
de TelegraafDemonstranten dreigen – ondanks het door de gemeente Den Haag opgelegde verbod – zondag toch naar het Haagse Malieveld te gaan om actie te voeren tegen de op handen zijnde coronawetgeving. Dat blijkt uit de reacties op de Facebookpagina ’Viruswaanzin’. Daarnaast roept de organisatie op tot ’liefde en geduld’.
» de Telegraaf
zaterdag 20 juni 2020, 14:40 uur
Demonstratie Black Lives Matter op Malieveld trekt enkele honderden mensen
Omroep WestVoor de tweede keer deze maand vond een Black Lives Matter-demonstratie plaats op het Malieveld in Den Haag. Er waren enkele honderden mensen. Dat zijn er een stuk minder dan tijdens de betoging op 2 juni. Toen kwamen rond de 1500 demonstranten. Veel mensen droegen mondkapjes en hielden zich over het algemeen aan de anderhalve meter afstand.
» Omroep West
zaterdag 20 juni 2020, 07:37 uur
Wekdienst 20/6: Digitaal congres SP • Tweede Black Lives Matter-protest in Den Haag
NOSGoedemorgen! Leden van de SP kunnen vandaag online zien hoe Lilian Marijnissen weer benoemd wordt als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen. En in Princessehof in Leeuwarden begint een koninklijke tentoonstelling.
» NOS
vrijdag 19 juni 2020, 23:03 uur
Meerderheid Nederlanders is het eens met Remkes: 'Verbied demonstratie op Malieveld'
Hart van NederlandDrie op de vijf Nederlanders is het eens met de beslissing om de demonstratie tegen de coronabeperkingen in Den Haag te verbieden. Waarnemend burgemeester Johan Remkes nam vandaag het besluit om de demonstratie niet door te laten gaan omdat de anderhalve meter afstand vanwege een verwachte grote opkomst niet kan worden gewaarborgd.
» Hart van Nederland
vrijdag 19 juni 2020, 22:37 uur
Demonstratie actiegroep 'Virus waanzin' verboden door Veiligheidsregio Haaglanden
Blik op NieuwsDe rechtbank in Den Haag heeft vrijdag in een spoed voorlopige voorzieningenprocedure geoordeeld dat de Veiligheidsregio Haaglanden een demonstratie van Stichting Viruswaarheid.nl (actiegroep Virus waanzin) op het Malieveld mag verbieden ter bescherming van de gezondheid en ter voorkoming van wanordelijkheden.
» Blik op Nieuws
vrijdag 19 juni 2020, 19:32 uur
Demonstratie tegen coronamaatregelen op Malieveld mag verboden worden
Hart van NederlandDe demonstratie tegen coronamaatregelen die de groep Virus Waanzin zondag wil organiseren, mag worden verboden door de gemeente Den Haag. Dat oordeelde de rechter in een kort geding.
» Hart van Nederland
vrijdag 19 juni 2020, 19:20 uur
Rechtbank: gemeente mag anti-lockdown protest Malieveld verbieden
de TelegraafDe groep Virus Waanzin, die zondag wil demonstreren op het Malieveld in Den Haag, heeft bot gevangen bij de rechter. Die oordeelde in een kort geding dat de gemeente Den Haag juist heeft gehandeld door de demonstratie te verbieden.
» de Telegraaf
vrijdag 19 juni 2020, 19:15 uur
Rechter handhaaft verbod op coronaprotest Malieveld
NOSHet coronaprotest dat voor zondag was aangekondigd op het Malieveld in Den Haag mag inderdaad niet doorgaan. De rechter handhaaft het verbod dat de Veiligheidsregio Haaglanden eerder vandaag had uitgevaardigd. Actiegroep Viruswaanzin had het kort geding aangespannen.
» NOS
vrijdag 19 juni 2020, 17:20 uur
Kort geding om demonstratie tegen coronamaatregelen door te laten gaan
Hart van NederlandDe organisatie van de inmiddels verboden demonstratie tegen coronamaatregelen starten een kort geding om de demonstratie toch door te laten gaan. De demonstratie staat gepland op zondag 21 juni. Eerder vandaag maakte de gemeente Den Haag bekend de demonstratie te verbieden.
» Hart van Nederland
vrijdag 19 juni 2020, 12:50 uur
Den Haag verbiedt protest op Malieveld, organisatie stapt naar rechter
NU.nlWaarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag heeft de demonstratie tegen de coronamaatregelen van zondag op het Malieveld verboden, zo laat de gemeente vrijdag aan NU.nl weten. De organisatie van het protest laat via Facebook weten een kort geding aan te spannen en vrijdag nog voor de voorzieningenrechter te staan.
» NU.nl
vrijdag 19 juni 2020, 11:39 uur
Organisatie coronademonstratie stapt naar rechter: 'Verbod betekent einde democratie'
Omroep WestActiegroep 'Virus waanzin' stapt vrijdag naar de rechter om te forceren dat er zondag tóch gedemonstreerd mag worden op het Malieveld in Den Haag. Johan Remkes, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, heeft het protest verboden. Het zou een gevaar voor de volksgezondheid vormen en door de gekozen vorm zou er sprake zijn van een 'groot evenement'.
» Omroep West
vrijdag 19 juni 2020, 10:56 uur
Den Haag verbiedt anti-lockdownprotest, Virus Waanzin naar de rechter
de TelegraafDe groep Virus Waanzin, die zondag wil demonstreren op het Malieveld in Den Haag, stapt naar de rechter. De gemeente Den Haag heeft het protest namelijk verboden. Via een kort geding willen de organisatoren de mogelijkheid krijgen om toch te betogen.
» de Telegraaf
vrijdag 19 juni 2020, 10:51 uur
Den Haag verbiedt protest op Malieveld: 'Gevaar voor volksgezondheid'
NU.nlWaarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag heeft de demonstratie tegen de coronamaatregelen van zondag op het Malieveld verboden, zo laat de gemeente vrijdag aan NU.nl weten. De wijze waarop het protest werd georganiseerd, vormt volgens de gemeente een gevaar voor de volksgezondheid. De organisatie van het protest laat via Facebook weten een kort geding aan te spannen en vrijdag nog voor de voorzieningenrechter te staan.
» NU.nl
vrijdag 19 juni 2020, 10:32 uur
Veiligheidsregio verbiedt protest op Malieveld: 'Gevaar voor gezondheid'
NU.nlDe Veiligheidsregio Haaglanden heeft de demonstratie tegen de coronamaatregelen van zondag op het Malieveld verboden, zo laat de gemeente Den Haag vrijdag aan NU.nl weten. De wijze waarop het protest werd georganiseerd, vormde volgens de veiligheidsregio een gevaar voor de volksgezondheid.
» NU.nl
vrijdag 19 juni 2020, 09:55 uur
Demonstratie tegen coronabeperkingen zondag in Den Haag verboden
NOSDe Veiligheidsregio Haaglanden verbiedt een demonstratie van de actiegroep "Virus waanzin" die voor zondag was aangekondigd op het Malieveld. "De wijze waarop deze bijeenkomst wordt georganiseerd, vormt een gevaar voor de volksgezondheid", schrijft plaatsvervangend voorzitter Remkes.
» NOS
vrijdag 19 juni 2020, 09:30 uur
Johan Remkes verbiedt demonstratie tegen coronamaatregelen
Omroep WestJohan Remkes verbiedt een demonstratie tegen de anderhalvemetersamenleving die komende zondag in Den Haag gehouden zou worden. Volgens de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden vormt de wijze waarop de bijeenkomst wordt georganiseerd een gevaar voor de volksgezondheid.
» Omroep West
vrijdag 19 juni 2020, 09:29 uur
Den Haag verbiedt demonstratie tegen coronabeperkingen
de TelegraafEen geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet zondag mag niet doorgaan. De gemeente Den Haag verbiedt het protest. De organisatoren willen op het Malieveld „een urenlang programma met bekende dj’s organiseren.” Aanvankelijk gingen ze uit van 100 deelnemers, maar nu zeggen ze 10.000 bezoekers te verwachten.
» de Telegraaf
vrijdag 19 juni 2020, 09:27 uur
Den Haag verbiedt demonstratie tegen coronabeperkingen
de GelderlanderEen geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet zondag mag niet doorgaan. De gemeente Den Haag verbiedt het protest. ‘Het Malieveld is niet van elastiek.’
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Noord
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

20 juni 10:31Weer noodweer: straten onder water
20 juni 08:37Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal
19 juni 15:36Brood blijft trainer van ADO Den Haag, Franken en Grünholz worden zijn assistenten
19 juni 08:12'Asielzoeker sprak over Iraans plan voor liquidatie in Den Haag'
19 juni 06:38Papieren krant BN DeStem vandaag mogelijk later op de mat door problemen bij drukkerij
18 juni 14:23Verrassingsbezoek koning past in charme-offensief
17 juni 22:321 miljoen liter water verspild door open brandkranen, waterbedrijf doet aangifte
16 juni 08:23Woning onbewoonbaar na matrasbrand
15 juni 20:31Residentie Orkest terug op Haags Spuiplein: 'Het klinkt warm en is heel mooi'
14 juni 13:40Kamervragen over missers Bredase verkrachtingszaak
14 juni 08:02ME ingezet na onrust op Jonckbloetplein in Den Haag
13 juni 12:36Hagenaar (23) rijdt twee mensen aan en laat slachtoffers achter
12 juni 06:00Kelvin (36) doet mee aan de Special Olympics: bijna net zo snel als Dafne Schippers
11 juni 11:58Man die eigen vrouw voor ogen van kinderen doodstak zat in een psychose
10 juni 22:02Man (32) nam meisje (15) uit Berghem in huis en pleegde ontucht
10 juni 18:05'Protestbanner' opgehangen bij RWE: 'Wij willen dat grote vervuilers meebetalen'
10 juni 17:42Politiekorpsen uit 24 landen werken vanuit Den Haag aan veilig verloop EK voetbal
10 juni 10:11Rechtbank bekijkt rol MH17-verdachten bij vliegramp
9 juni 19:09Lachgasverkoper berooft
8 juni 17:32Politie lost waarschuwingsschoten in Den Haag
RSS.