menu
zoek

Nieuws Den Haag

Verkeersregelaar mishandeld; getuigen gezocht

donderdag 2 juli 2020, 10:02 uur

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een verkeersregelaar woensdagavond 1 juli op de kruising van de Erasmusweg en de Muldersgaarde. Twee Hagenaars van 28 en 26 jaar oud zijn aangehouden als verdachten.

Waar: Nieuwe Parklaan in Den Haag

Het 30-jarige slachtoffer uit Voorburg stond rond 19.30 uur het verkeer te regelen op de kruising van de Erasmusweg en de Muldersgaarde toen hij in conflict raakte met twee mannen die in een witte bus aan kwamen rijden. Zij waren het oneens met de aanwijzingen van de verkeersregelaar en besloten om de man meerdere klappen en trappen te geven. Ook bekogelden zij de man met stenen. De verkeersregelaar, die inmiddels aangifte heeft gedaan, is voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Getuigen gezocht De politie komt graag in contact met mensen die deze mishandeling op de kruising van Erasmusweg en Muldersgaarde hebben gezien. Heeft u meer informatie of beschikt u over videobeelden? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

Getuigenoproep in Den Haag

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.10638 / 4.29288 Nieuwe Parklaan


woensdag 1 juli 2020, 11:54 uur
Aanhouding na inrijden op verkeersregelaar
Politie.nlEen 18-jarige Haagse automobilist negeerde dinsdagochtend 30 juni rond 9.00 uur op de Nieuwe Parklaan bewust het stopteken van de verkeersregelaar. De man bleef langzaam doorrijden net zolang totdat zijn auto met de motorkap tegen tegen de verkeersregelaar aanstond. Deze voelde zich hierdoor genoodzaakt opzij te springen.
Vervolgens gaf de man gas en reed door richting de tegemoetkomende auto’s op de enige rijbaan, waardoor er een gevaarlijke situatie voor het tegemoetkomend verkeer ontstond. De politie sprak met getuigen die het hadden zien gebeuren en een foto van de betrokken auto en een filmpje hadden gemaakt. Korte tijd later werd op basis van het signalement, een foto en het kenteken de doorrijder bij een tankstation aan de Ypenburgse Station aangehouden. In de auto van de verdachte vonden agenten een honkbalknuppel op de achterbank. Deze lag binnen handbereik en is in beslag genomen. Voorgeleid Het slachtoffer kwam met de schrik vrij en deed aangifte van poging doodslag c.q. zware mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor de doorrijding en het verboden wapenbezit. Hij wordt donderdag 2 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris. Omleiding De verkeersregelaar stond op de Nieuw Parklaan omdat een deel van de rijbaan daar was afgesloten. Het verkeer uit beide richtingen werd omgeleid over het weggedeelte aan de kant van het Westbroekpark, via de rijbaan in de richting van de Plesmanweg. Het verkeer werd steeds “om en om” van een kant stil gezet door twee verkeersregelaars. Geweld tegen werknemers met een publieke taak De politie en het Openbaar Ministerie treden op bij geweld tegen werknemers met een publieke taak. In heel Nederland gebruiken zij dezelfde aanpak tegen agressie en geweld. Ook werkgevers hebben een verantwoordelijkheid. Met het programma Veilige Publieke Taak leren zij werknemers om te gaan met agressie en geweld. Meer hierover op rijksoverheid.nl > geweld tegen werknemers met een publieke taak  https://bit.ly/3iiQnKe

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Den Haag
Verkeer in Den Haag
» Politie.nl
donderdag 2 juli 2020, 11:51 uur
Verkeersregelaar bekogeld met stenen in Den Haag, politie zoekt getuigen
Hart van NederlandIn Den Haag is woensdagavond een verkeersregelaar mishandeld en met stenen bekogeld. Hij is gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Voor de mishandeling heeft de politie twee mannen opgepakt.
» Hart van Nederland
donderdag 2 juli 2020, 11:25 uur
Twee Hagenaars aangehouden na mishandelen verkeersregelaar
Omroep WestEen verkeersregelaar heeft woensdagavond flinke klappen en trappen gekregen op de kruising van de Erasmusweg met de Muldersgaarde in Den Haag. Ook werd de man bekogeld met stenen. Twee Hagenaars van 26 en 28 jaar oud zijn aangehouden als verdachten.
» Omroep West
woensdag 1 juli 2020, 15:06 uur
Automobilist aangehouden na inrijden op verkeersregelaar
Omroep WestEen 18-jarige automobilist is dinsdagochtend op de Nieuwe Parklaan in Den Haag op een verkeersregelaar ingereden. De man negeerde volgens de politie bewust een stopteken van de verkeersregelaar. Hij bleef langzaam doorrijden, net zolang totdat zijn auto met de motorkap tegen de verkeersregelaar aanstond.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

12 augustus 11:24Aanhoudingen na opendraaien brandkranen Den Haag
11 augustus 15:04Haagse burgemeester eerder terug van vakantie na steekpartij
10 augustus 20:58Politie waarschuwt voor nieuwe en opvallende vorm van WhatsAppfraude
10 augustus 16:57Inzet tijdens druk en zomers weekend Den Haag
10 augustus 12:26Gele waarschuwingsvlag op stranden Hoek van Holland en Ouddorp
10 augustus 10:06Gewonde bij steekpartij Malieveld in Den Haag
10 augustus 09:56Vier mannen verdronken
9 augustus 21:02Twee drenkelingen (24 en 28) omgekomen bij Den Haag
8 augustus 19:39ADO Den Haag wint voor het eerst sinds 19 januari weer een wedstrijd
8 augustus 18:35Verkeersregelaars lastiggevallen door verhitte automobilisten op warme zomerdag in Den Haag
8 augustus 15:50Speler ADO Den Haag besmet met coronavirus; oefenwedstrijd gaat gewoon door
8 augustus 15:46HARC-team onderschept 743 kilo cocaïne en houdt verdachte aan
6 augustus 15:23Introweken studenten mogen toch doorgaan, maar zonder alcohol
5 augustus 19:20Rode vlag gehesen bij Zuiderstrand in Den Haag: ga niet de zee in
5 augustus 09:35Jerrycan aangetroffen bij autobrand
4 augustus 22:25Vandalisten lijmen sloten slagerij dicht, maar staan haarfijn op beeld
4 augustus 21:15Den Haag neemt extra maatregelen tegen overlast op warme stranddagen
4 augustus 10:26Hagenaar aangehouden na achtervolging door stad
1 augustus 08:59Zelfkritische ADO-aanvoerder kijkt ondanks vervelend 'litteken' vooruit: 'Ik moet dit seizoen beter'
30 juli 15:14Bejaarde vrouw (88) gewond na poging tot gewelddadige straatroof, dader gevlucht
RSS.