menu
zoek

Nieuws Den Haag

Meerdere aanhoudingen na overtreden noodbevel Schilderswijk

zaterdag 15 augustus 2020, 03:52 uur

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus heeft een aantal personen voor onrust gezorgd in de Schilderswijk. Ook voor deze nacht gaf burgemeester Jan van Zanen een noodbevel af voor het gebied Hoefkade/Vaillantlaan. De politie verrichtte 27 aanhoudingen en nam zes scooters in beslag.

Waar: Parallelweg in Den Haag

Ook deze avond liepen weer buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om het gesprek aan te gaan met de jeugd op straat. In de loop van de avond verzamelde een groep van ongeveer vijftig jongeren zich op het Vaillantlaan. Agenten stuurden de groep weg, maar daar gaven de jongeren geen gehoor aan. De politie hield direct enkele personen aan. Gedurende de nacht bleven kleine groepjes personen zich ophouden op diverse plekken bij de Vaillantlaan/Hoefkade en gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie. Ook werd er brandgesticht bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein. De Mobiele Eenheid heeft de brandweer ondersteund bij het blussen van de brand.

Organisatie in Den Haag

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.06642 / 4.30445 Parallelweg


vrijdag 14 augustus 2020, 04:28 uur
Opnieuw aanhoudingen na ongeregeldheden
Politie.nlIn de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus veroorzaakte een groep relschoppers opnieuw zware overlast in de omgeving Vaillantlaan/Hoefkade. Op last van de burgemeester werd een noodbevel van kracht. De groep gooide onder andere stenen en zwaar vuurwerk naar de politie.
Vroeg in de avond liepen buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om in gesprek te gaan met bewoners en de jeugd op straat. De sfeer was goed tot het moment dat tientallen jongeren zich rond 23:00 uur verzamelden en agenten bekogelen met eieren, stenen en zwaar vuurwerk. Ook werd er een vuilcontainer in de brand gestoken. Rond 2:30 uur bekogelde een  grote groep jongeren agenten met stenen vanaf de daken. Ook hierbij werden aanhoudingen verricht. Noodbevel Wegens ernstige verstoringen van de openbare orde gaf burgemeester Jan van Zanen rond middernacht een noodbevel af. Het noodbevel was van kracht voor het gebied Hoefkade-Vaillantlaan. Aanhoudingen De Mobiele Eenheid (ME) ging de wijk in om de openbare orde te herstellen. Hierbij werden er gedurende de nacht meer dan 20 verdachten aangehouden voor opruiing, belediging, openlijke geweldpleging en het negeren van het noodbevel. Ook hielden agenten een verdachte aan die een agent mishandelde. Filmpje aanhouding bestuurder witte personenauto Op social media circuleert een filmpje van een aanhouding van een bestuurder van een witte personenauto door een motoragent. De motoragent gebruikte hierbij zijn wapenstok. De verdachte maakte diverse verkeersovertredingen en werkte niet mee aan zijn aanhouding. Vernielingen politievoertuigen Een surveillancevoertuig reed over de Koningsstraat naar een melding toen plotseling iemand een verkeersbord door de autoruit gooide. Later op de avond sneuvelde een autoruit van de politiekraan, die in de omgeving reed. De politie onderzoekt de vernielingen. Schade Op dit moment is niet bekend of er door de ongeregeldheden verdere schade is ontstaan. Hebt u schade? Doe dan aangifte online via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen  of maak een afspraak via 0900-8844. Iets gezien of camerabeelden? Hebt u camerabeelden waarop de ongeregeldheden te zien zijn? Deel die dan met ons via deze link of neem contact op met 0900-8844. Geweldstoepassing Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het gebruik van geweld door de politie is onderdeel van het professioneel vakmanschap van politiemensen. Agenten zetten hun vakmanschap en hun geweldsbevoegdheid in voor een veiliger Nederland en zetten een bewuste stap naar voren als het moet. De politie wil zich op een transparante wijze verantwoorden waarbij tevens recht wordt gedaan aan de bijzondere rol van politiemensen in de samenleving. De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat de politie professioneel omgaat met deze geweldsbevoegdheid. Om dit goed te borgen zorgt de politie dat politiemensen goed getraind zijn, dat zij verantwoording afleggen over het gebruikte geweld, geweld getoetst wordt aan de geweldsinstructie en dat politiemensen leren van gebruikt geweld.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Den Haag
» Politie.nl
donderdag 13 augustus 2020, 06:20 uur
Aanhoudingen na ongeregeldheden
Politie.nlDe politie heeft vanaf woensdagavond 12 augustus tot ver na middernacht in de omgeving van de Vaillantlaan en de Hoefkade moeten optreden na ongeregeldheden. Een grote groep jongeren veroorzaakte daar vanaf 20.00 uur overlast en pleegde vernielingen en brandstichtingen. Naast het optreden van surveillerende agenten zijn er twee inzetten van de Mobiele Eenheid geweest.
De politie surveilleert al een aantal dagen continue in deze omgeving vanwege overlast van groepen jongeren op straat.  Vanaf circa 21.00 uur veroorzaakte een groep van tientallen jongeren op de Parallelweg overlast door het gooien van vuurwerk, stenen en eieren richting omstanders en voorbijgaand verkeer. Hierop sloot de politie toegangswegen af. Jongeren draaiden op meerdere plekken brandkranen open. Hierop begaf de politie zich steeds tussen de jongeren in om zo op te kunnen treden bij strafbare feiten, contact te leggen en de groep te ontbinden. Omdat de sfeer grimmig bleef voerde de Mobiele Eenheid (ME) rond 22.30 uur op de Parallelweg meerdere charges uit. Daarbij werden leden van de ME bekogeld met onder andere stenen en andere voorwerpen. De groep jongeren verplaatste zich vervolgens door de wijk en daarbij werd op verschillende plekken brand gesticht. Op de Hoefkade brandde een stapel pallets op straat af. En later in de nacht, rond 2:30 uur woedde een brand op de kruising Vaillantlaan/Hoefkade. Toen agenten daar een veilige werkruimte wilden creëren voor de brandweer werden zij belaagd door tientallen jongeren. Na een korte inzet van de Mobiele Eenheid kon de brandweer deze brand blussen. Daarna verzamelde de groep jongeren zich op het Palletplein, waarbij een deel van de groep jongeren gezicht bedekking droeg. De groep bekogelde hier agenten met stenen. Meerdere agenten hebben na de ongeregeldheden last van oorsuizen, omdat er zwaar vuurwerk afging vlakbij hen. Ook raakten door de ongeregeldheden drie politievoertuigen beschadigd. Bij één surveillancevoertuig sneuvelde de achterruit door stenen. Schade Op dit moment is bekend dat door de ongeregeldheden meerdere voertuigen in de omgeving beschadigd raakten. En één voertuig werd vernield door de groep. De politie verwacht dat er aangiftes volgen. Aangifte kan online via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen  of maak een afspraak voor het doen van aangifte via 0900-8844. Aanhoudingen Agenten hielden drie verdachten aan voor openlijke geweldpleging en samenscholing (APV) en één verdachte voor vernieling. Tegen de vier verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Iets gezien of camerabeelden? Hebt u camerabeelden waarop de ongeregeldheden te zien zijn? Deel die dan met ons via deze link of neem contact op met 0900-8844.

Getuigenoproep in Den Haag
Overlast/Vandalisme in Den Haag
Vuurwerk in Den Haag
» Politie.nl
zaterdag 15 augustus 2020, 14:22 uur
Onrust en vernielingen in wijken in Den Haag en Utrecht
NOSVannacht was het opnieuw onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Jongeren gooiden met vuurwerk, stenen en ze staken een gebouw in brand. De politie moest hard ingrijpen. Agenten hebben 27 mensen aangehouden en ze hebben zes scooters in beslag genomen.
» NOS
zaterdag 15 augustus 2020, 00:46 uur
Weer noodbevel in Schilderswijk in Den Haag, politie verricht arrestaties
de TelegraafIn een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente. Rond 00.30 uur maakte de politie bekend al enkele aanhoudingen te hebben verricht.
» de Telegraaf
vrijdag 14 augustus 2020, 23:16 uur
Noodbevel van kracht in de Haagse Schilderswijk
Omroep WestIn de Schilderswijk in Den Haag is vrijdagavond een noodbevel van kracht. De afgelopen twee avonden en nachten was het onrustig in de omgeving van de Hoefkade en de Vaillantlaan. Jongeren zorgden daar voor overlast door onder meer met stenen en vuurwerk te gooien.
» Omroep West
vrijdag 14 augustus 2020, 23:14 uur
Vannacht noodbevel in Schilderswijk in Den Haag na rellen
Brabants DagbladIn een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.
» Brabants Dagblad
vrijdag 14 augustus 2020, 09:36 uur
Opnieuw aanhoudingen na ongeregeldheden in Den Haag
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus veroorzaakte een groep relschoppers opnieuw zware overlast in de omgeving Vaillantlaan/Hoefkade in Den Haag. Op last van de burgemeester werd een noodbevel van kracht. De groep gooide onder andere stenen en zwaar vuurwerk naar de politie.
» Blik op Nieuws
vrijdag 14 augustus 2020, 06:46 uur
Opnieuw onrustige nacht in Haagse Schilderswijk, politie arresteert ruim 20 relschoppers
Hart van NederlandDe politie heeft in de Schilderswijk in Den Haag ruim 20 mensen aangehouden. Zij gooiden met onder andere eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Ook werden vernielingen aangericht, onder meer aan twee politieauto’s.
» Hart van Nederland
vrijdag 14 augustus 2020, 06:41 uur
Weer raak in Schilderswijk: ME drijft relschoppers uit elkaar
de TelegraafUPDATE VRIJDAG 06.40 UUR - De politie heeft in de Schilderswijk in Den Haag ruim 20 mensen aangehouden die eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar agenten gooiden.
» de Telegraaf
vrijdag 14 augustus 2020, 05:04 uur
Noodbevel in Den Haag wegens aanhoudende onrust, twintig aanhoudingen
NU.nlDe gemeente Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodbevel afgekondigd voor enkele straten in de Schilderswijk, wegens aanhoudende onrust in de buurt. Net als een dag eerder gooiden jongeren met eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten. De politie zegt twintig personen te hebben aangehouden.
» NU.nl
vrijdag 14 augustus 2020, 03:00 uur
Politie over rellende jeugd: 'Overvolle stranden en korte lontjes’
de GelderlanderOp meerdere plaatsen in het land zijn jongeren aan het rellen geslagen. Ook vannacht in de Schilderswijk in Den Haag was het weer raak. Volgens de politie komt het door een combinatie van vakantie, coronaverveling en de verzengende hitte. ,,Stranden zijn overvol en de lontjes worden wat korter.’’
» de Gelderlander
vrijdag 14 augustus 2020, 00:57 uur
Noodbevel in Den Haag wegens aanhoudende onrust in Schilderswijk
NU.nlDe gemeente Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodbevel afgekondigd voor enkele straten in de Schilderswijk, wegens aanhoudende onrust in de buurt. Net zoals een dag eerder gooien jongeren met eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten. De politie meldt aan NU.nl dat er al enkele personen zijn aangehouden, maar het is nog onduidelijk hoeveel.
» NU.nl
donderdag 13 augustus 2020, 09:28 uur
Chaos in Haagse Schilderswijk door relschoppers
de TelegraafEen groep van zeker honderd jongeren heeft woensdag vernielingen aangericht in Den Haag. Ook werd de politie bekogeld met stenen en eieren.
» de Telegraaf
donderdag 13 augustus 2020, 09:26 uur
Opnieuw onrustig in Den Haag
Blik op NieuwsDe politie heeft vanaf woensdagavond tot ver na middernacht in de omgeving van de Vaillantlaan en de Hoefkade moeten optreden na ongeregeldheden. Een grote groep jongeren veroorzaakte daar vanaf 20.00 uur overlast en pleegde vernielingen en brandstichtingen.
» Blik op Nieuws
donderdag 13 augustus 2020, 09:05 uur
Video | ME voert charges uit tegen grote groep jongeren in Den Haag
NU.nlDe Mobiele Eenheid (ME) van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt, omdat een groep van 100 tot 150 jongeren onrust veroorzaakte in de Haagse Schilderswijk. Er zijn in totaal vier personen aangehouden, bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15.
» NU.nl
donderdag 13 augustus 2020, 07:24 uur
Onrust in Den Haag door rellende jongeren
NOSIn Den Haag is de ME vannacht in actie gekomen tegen een groep jongeren die overlast veroorzaakten. De ME is een soort speciale politie die wordt ingezet bij rellen.
» NOS
donderdag 13 augustus 2020, 06:50 uur
Grote groep jongeren veroorzaakt onrust in Den Haag, vier aanhoudingen
NU.nlDe mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Haagse Schilderswijk omdat een groep van ruim 100 tot 150 jongeren onrust veroorzaakte op straat, bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Er zijn in totaal vier personen aangehouden.
» NU.nl
donderdag 13 augustus 2020, 01:32 uur
Grote groep jongeren zorgt voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uit
NU.nlDe mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat een grote groep jongeren op straat onrust veroorzaakte. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Volgens Regio15 zijn er ruim 100 tot 150 jongeren op straat.
» NU.nl
donderdag 13 augustus 2020, 00:44 uur
ME ingezet tegen groep overlast veroorzakende jongeren in Den Haag
NOSIn de Haagse Schilderswijk heeft een groep jongeren gisteravond en vannacht overlast veroorzaakt. Ze draaiden brandkranen open, staken vuurwerk af en richtten vernielingen aan, zei een woordvoerder van de politie. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de orde in de wijk te herstellen.
» NOS
woensdag 12 augustus 2020, 23:59 uur
ME ingezet tegen groep jongeren in Den Haag
de TelegraafIn de Haagse Schilderswijk heeft een groep van zeker honderd jongeren brandkranen opgezet, vuurwerk afgestoken en vernielingen aangericht. Enkele wegen waaronder de Parallelweg zijn afgezet, meldt de politie.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Den Haag

30 september 17:13Indisch restaurant Garoeda op Haagse Kneuterdijk failliet verklaard
30 september 11:47Gratieverzoek langstzittende gevangene Nederland opnieuw beoordeeld
30 september 11:18Twee aanhoudingen na steekpartij waarbij vrouw (21) gewond raakte
29 september 18:14Mondkapjes verplicht in bijna alle Rotterdamse verpleeghuizen
28 september 22:40Burgemeester Den Haag: willen alles op alles zetten
28 september 20:04Video | Dit verandert er dinsdag: kleine groepen en maximaal drie gasten thuis
28 september 19:41Winkeliers in grote steden mogen klanten zonder mondkapje weigeren
28 september 18:10Ontruimd all-you-can-eat-restaurant in Den Haag blijft twee weken dicht
28 september 16:00'Pretreisjes naar Amsterdam in de ban en horeca vroeger dicht'
28 september 11:46Richard de Mos wil landelijke ambities waarmaken als leider van Code Oranje
28 september 08:46Amsterdam en Den Haag in top-10 coronabrandhaarden
28 september 07:00João Teixeira geeft Feyenoord beetje klasse
27 september 19:09Hagenaar overleden na aanrijding
27 september 15:01Berghuis spreekt over Inter Miami en wereldgoal Senesi: ‘Gruwelijk, Puskás Award!’
27 september 11:25Liveblog teruglezen: Feyenoord-supporters houden afstand bij wedstrijd tegen ADO
26 september 23:11Restaurant Samen langs A13 ontruimd vanwege drukte: 'Ik vond het niet veilig'
26 september 10:10Richard de Mos wil met advocaat Peter Plasman Tweede Kamer in
26 september 03:00Laatste kans voor voetbalfans
25 september 17:06Verzamelaar airsoftwapens uit Elim stapt naar rechter
25 september 16:03Rutte: mogelijk snel extra maatregelen in drie grootste steden, waaronder Den Haag
RSS.