menu
zoek

Nieuws Den Haag

Update: Achttien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs

woensdag 16 september 2020, 10:07 uur

Rechercheurs van de politie Eenheid Den Haag hielden woensdag 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn achttien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

De recherche kreeg deze criminele organisatie in beeld na een langdurig en uitgebreid opsporingsonderzoek. Tijdens de actie vandaag werden bijna duizend politiemensen in verschillende landen ingezet. Naast de achttien aanhoudingen werden er gelijktijdig tientallen invallen gedaan op diverse locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. Witwassen Het vermoeden bestaat dat de in beslag genomen goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals de handel in verdovende middelen. Internationaal onderzoek Dit internationale onderzoek is mogelijk geworden door een Spaans-Nederlandse samenwerking binnen een zogeheten Joint Investigation Team (JIT). Hierbij is samengewerkt via Eurojust, het Europese agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Nederland heeft de Spaanse en Belgische autoriteiten inmiddels verzocht om overlevering van de aangehouden verdachten. Encrochat Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen.  

Drugs in Den Haag

» Politie.nl
woensdag 16 september 2020, 20:03 uur
Achttien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs
Blik op NieuwsRechercheurs van de politie Eenheid Den Haag houden woensdagochtend 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn achttien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.
» Blik op Nieuws
woensdag 16 september 2020, 16:14 uur
Achttien aanhoudingen in internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdag meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn achttien personen tussen 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nl
woensdag 16 september 2020, 15:18 uur
Achttien aanhoudingen bij internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdag meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn achttien personen tussen de 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nl
woensdag 16 september 2020, 13:54 uur
Zeventien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs
Blik op NieuwsRechercheurs van de politie Eenheid Den Haag houden woensdagochtend 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn zeventien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.
» Blik op Nieuws
woensdag 16 september 2020, 10:59 uur
Haagse politie slaat grote slag in internationaal drugsonderzoek: achttien arrestaties
Omroep WestIn een grote internationale actie tegen een criminele drugsbende zijn woensdag achttien mensen aangehouden. Een aantal arrestaties en invallen is in Den Haag en omgeving gedaan, zegt een politiewoordvoerder. Andere aanhoudingen waren elders in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.
» Omroep West
woensdag 16 september 2020, 10:55 uur
Zeventien aanhoudingen bij internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdagochtend meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn zeventien personen tussen de 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Den Haag

18 september 18:27De cel dreigt voor Twentse topondernemer Sanderink
18 september 12:44Jonge Amersfoorter vast voor handel in inlogcodes webwinkels
18 september 11:38ADO Den Haag huurt Israëlisch international
17 september 04:45LIVE | Meer dan 2000 nieuwe besmettingen in Duitsland, horeca vreest nieuwe maatregelen
16 september 22:37Coffeeshop moet veel minder terugbetalen dan geëist
16 september 20:03Achttien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs
16 september 12:42Wilders botst keihard met Tweede Kamer over rechtsstaat en Marokkanen
16 september 12:31Sparta huurt Meijers van ADO, Faye richting Den Haag
16 september 11:36Voorburger Piet S. gearresteerd in internationaal onderzoek (UPDATE2 VIDEO)
15 september 21:02Dit is hoe Gelderland reageert op de miljoenennota
15 september 18:37Demonstranten ketenen zich vast aan hek
15 september 17:54Een andere Prinsjesdag dan normaal, dit is wat Overijsselse Kamerleden ervan vonden
15 september 17:13Vermoedelijk weer vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp
15 september 16:29GGD Haaglanden beperkt contactonderzoek coronabesmettingen
15 september 10:41Warmste Prinsjesdag ook meteen de soberste
14 september 21:44Waarschuwingsschot en arrestaties op ’grootste kermis van Nederland’
14 september 19:52Den Haag bereidt zich voor op Prinsjesdag 2020: wat kunnen we verwachten?
14 september 14:00Man (23) opgepakt voor dodelijke steekpartij in Den Haag
14 september 08:05Brandweer haalt slachtoffer uit het water bij ongeval
14 september 06:00Boze burgemeesters eisen miljarden extra: ‘Berm niet meer maaien om zwembad te behouden’
RSS.