menu
zoek

Nieuws Den Haag

Update: Achttien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs

woensdag 16 september 2020, 10:07 uur

Rechercheurs van de politie Eenheid Den Haag hielden woensdag 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn achttien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

De recherche kreeg deze criminele organisatie in beeld na een langdurig en uitgebreid opsporingsonderzoek. Tijdens de actie vandaag werden bijna duizend politiemensen in verschillende landen ingezet. Naast de achttien aanhoudingen werden er gelijktijdig tientallen invallen gedaan op diverse locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. Witwassen Het vermoeden bestaat dat de in beslag genomen goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals de handel in verdovende middelen. Internationaal onderzoek Dit internationale onderzoek is mogelijk geworden door een Spaans-Nederlandse samenwerking binnen een zogeheten Joint Investigation Team (JIT). Hierbij is samengewerkt via Eurojust, het Europese agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Nederland heeft de Spaanse en Belgische autoriteiten inmiddels verzocht om overlevering van de aangehouden verdachten. Encrochat Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen.  

Drugs in Den Haag

» Politie.nl
woensdag 16 september 2020, 20:03 uur
Achttien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs
Blik op NieuwsRechercheurs van de politie Eenheid Den Haag houden woensdagochtend 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn achttien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.
» Blik op Nieuws
woensdag 16 september 2020, 16:14 uur
Achttien aanhoudingen in internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdag meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn achttien personen tussen 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nl
woensdag 16 september 2020, 15:18 uur
Achttien aanhoudingen bij internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdag meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn achttien personen tussen de 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nl
woensdag 16 september 2020, 13:54 uur
Zeventien aanhoudingen bij internationale actie tegen drugs
Blik op NieuwsRechercheurs van de politie Eenheid Den Haag houden woensdagochtend 16 september samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Op dit moment zijn zeventien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.
» Blik op Nieuws
woensdag 16 september 2020, 10:59 uur
Haagse politie slaat grote slag in internationaal drugsonderzoek: achttien arrestaties
Omroep WestIn een grote internationale actie tegen een criminele drugsbende zijn woensdag achttien mensen aangehouden. Een aantal arrestaties en invallen is in Den Haag en omgeving gedaan, zegt een politiewoordvoerder. Andere aanhoudingen waren elders in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.
» Omroep West
woensdag 16 september 2020, 10:55 uur
Zeventien aanhoudingen bij internationaal onderzoek naar drugs
NU.nlAgenten in Den Haag, België en Spanje hebben woensdagochtend meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een crimineel drugsnetwerk. In totaal zijn zeventien personen tussen de 25 en 68 jaar oud opgepakt.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Den Haag

25 juli 06:5824-jarige man overleden na ongeval bij Den Haag
24 juli 16:30Haagse politieagent verdacht van buitenproportioneel geweld
23 juli 16:44Doodgeschoten beveiliger ggz-instelling Den Haag herdacht
22 juli 14:34Complotdenker Micha K. opgepakt in Noord-Ierland
21 juli 10:28‘Mishandelde’ Shima Kaes: ‘Familie De Mol bood mij zwijggeld’
20 juli 15:56Kind zwaargewond uit water gehaald
16 juli 08:45Lex Immers (35) levert NAC-contract in en stopt per direct met voetballen
14 juli 19:47Slachtoffer (53) ernstig schietincident Leggelostraat overleden
13 juli 15:41Man bedreigt met mes en beroofd
13 juli 07:01Twee medewerkers ggz-instelling in Den Haag zwaargewond na geweldsincident
12 juli 16:27Vier verdachten opgepakt voor meerdere crystal methlabs (VIDEO)
12 juli 11:03Advocaten: Staat discrimineert vrouwen met kosten anticonceptie
11 juli 21:12Aboutaleb deelt persoonlijke herinneringen tijdens herdenking Srebrenica: 'Er was gebrek aan alles'
8 juli 13:07Stoeptegel vanaf brug door voorruit rijdende auto gegooid
7 juli 21:00Van zacht applaus voor CDA tot Baudets opstootje: zo verliep het boerenprotest
7 juli 20:39Boeren gaan andere koers varen
7 juli 10:34Op verschillende plaatsen boerenprotest
7 juli 08:00Boer Baltus pal achter actievoerende boeren: "We moeten ons wel laten horen"
7 juli 07:02Nederland is landbouw-supermacht: vorig jaar voor 95,6 miljard euro geëxporteerd
5 juli 22:07Weinig hoop bij ADO op komst van Chinese miljoenen
RSS.