menu
zoek

Nieuws Den Haag

Gezin met baby van dak gehaald

maandag 17 mei 2021, 11:16 uur

Aan de Weissenbruchstraat woedde in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei een grote brand in een winkel en meerdere woningen. Een alerte buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van de omliggende panden. De brandweer bluste de brand en ontruimde zes woningen.

Waar: Weissenbruchstraat in Den Haag

Brandweerlieden redden met een hoogwerker twee volwassenen met hun baby van het dak. Zeven bewoners zijn gecontroleerd in de ambulance. Vijf van de slachtoffers, waaronder de baby, zijn daarna vervoerd naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Een van hen had daarbij nog een hoofdwond. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. Gevaarszetting Kort na middernacht ontvingen hulpdiensten een melding dat een winkel in de brand stond en dat het vuur oversloeg op erboven gelegen woningen. Op dat moment waren de bewoners thuis, de meeste lagen te slapen. Uit een bovenwoning waren twee volwassenen met hun baby genoodzaakt het dak op te vluchten. Voor vier ontruimde panden was de ontruiming tijdelijk, de bewoners konden later hun woning weer in. Brandstichting De politie heeft sterke vermoedens dat er sprake is van brandstichting. Een buurtbewoner meldde dat hij rond 00:15 uur twee in het donker geklede personen bij de winkel zag staan. Een van hen droeg een petje. Kort daarna hoorde de buurtbewoner het geluid van brekend glas en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag hij de twee wegrennen richting de Neuhuyskade. Direct rende hij zelf de straat op om omwonenden te waarschuwen. Al snel kreeg hij daarbij hulp van drie passanten die meehielpen de bewoners te waarschuwen. Onderzoek De politie doet uitgebreid onderzoek naar de brandstichting en zoekt getuigen. Forensisch brandonderzoekers onderzoeken de oorzaak van een brand. De brandonderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld. Er wordt een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Iets verdachts gezien of gehoord? Help mee om deze brandstichting op te lossen. Nog steeds zoeken wij mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de brand aan de Weissenbruchstraat. Misschien viel u rond middernacht daar iets op of juist de dagen of weken daarvoor. Bel de districtsrecherche Den Haag-West met informatie op 0900-8844. Meld u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Camerabeelden De politie zoekt camerabeelden uit de omgeving die helpen dit zware misdrijf op te lossen. Heeft u een dashcam, een video deurbel of een camera bij uw woning? Kijk deze beelden dan uit en check of daarop verdachte situaties te zien zijn. U kunt de beelden direct uploaden via deze link op politie.nl . Of bel met de politie via 09000-8844 dan komen rechercheurs de beelden ophalen.

Brand in Den Haag
Getuigenoproep in Den Haag

» Politie.nl

Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.09126 / 4.32334 Weissenbruchstraat
Weissenbruchstraat in Den Haag


maandag 17 mei 2021, 14:23 uur
Gezin met baby gered van dak bij grote brand Den Haag
Blik op NieuwsDe brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag bij een grote brand aan de Weissenbruchstraat in Den Haag met een hoogwerker twee volwassenen met hun baby van het dak gered. Dit meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 17 mei 2021, 10:57 uur
Uitslaande brand in Den Haag waarbij vijf gewonden vielen blijkt aangestoken
NU.nlDe brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag, was aangestoken, meldt de politie maandag. Bij de brand raakten vijf bewoners van omliggende woningen gewond. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 09:33 uur
Winkelbrand Den Haag aangestoken: ’Buurtbewoners zagen twee jongens met jerrycans’
de TelegraafDe brand in de winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag is aangestoken, meldt de politie. Zondagnacht raakten vijf bewoners van woningen boven en naast het winkelpand gewond door de brand. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» de Telegraaf
maandag 17 mei 2021, 08:19 uur
Vijf mensen naar ziekenhuis na brand
HardnieuwsDEN HAAG - Maandagmorgen 17 mei rond 0.20 uur was brand ontstaan in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag.
» Hardnieuws
maandag 17 mei 2021, 07:39 uur
Vijf gewonden bij uitslaande brand in winkel Den Haag
NU.nlVijf mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag. Het gaat om bewoners van de woningen boven en naast het winkelpand.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 06:19 uur
Gezin met baby van dak gered bij brand in winkel, brand aangestoken
Omroep WestIn de Weissenbruchstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag een brand uitgebroken waarbij vijf mensen gewond zijn geraakt. De brand ontstond in een winkel, de vlammen sloegen volgens de brandweer door naar de bovenliggende woning. De politie bevestigt dat het gaat om brandstichting, er is momenteel een onderzoek gaande naar de oorzaak van de brand.
» Omroep West
maandag 17 mei 2021, 03:40 uur
Vijf gewonden door overslaande brand in winkel Den Haag
NU.nlDoor een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om bewoners van woningen boven en naast het winkelpand, zegt een brandweerwoordvoerder. "Ze hebben rook ingeademd en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd." Drie mensen moesten met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 03:23 uur
Gezin met kindje gered van dak bij brand in Den Haag
NOSVijf inwoners van Den Haag zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in de winkel waar zij boven en naast wonen. Ze hadden rook ingeademd. Volgens de politie is de brand in het pand aangestoken.
» NOS



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Den Haag

18 april 16:24Brand in nagelstudio aan huis, twee aanhoudingen
18 april 13:45Man die AH-medewerker doodstak veroordeeld tot tien jaar cel en tbs
16 april 21:30Twee arrestaties voor pogingen tot explosies in Den Haag
16 april 17:41Ov in grote steden ligt zaterdag ook even stil wegens mishandeling conducteur
16 april 17:04Ook trams, bussen en metro's zaterdag 3 minuten stil uit protest tegen geweld
16 april 13:50Twee jongens aangehouden na schietincident
16 april 13:10Twee mannen gearresteerd voor aanslagen in België
16 april 12:08Kosten renovatie Binnenhof lopen fors op: circa 2 miljard euro
14 april 18:50Conducteur in trein geschopt en van trap geduwd
13 april 04:50Week overlast door werkzaamheden aan het spoor, ook ’s nachts
11 april 21:39Beveiliger loopt zwaar letsel op bij mishandeling op Haagse kermis
11 april 20:50Beveiligers gewond door actievoerders Extinction Rebellion
10 april 11:13Zeeuwen laten kabinet weten: geen horizonvervuiling bij kerncentrale Borsele
7 april 10:24Alle XR-klimaatactivisten weer vrijgelaten na A12-blokkades Den Haag
4 april 13:53OM eist 10 jaar cel en tbs voor doodsteken supermarktmedewerkster
3 april 14:05Politie dringend op zoek naar vermiste man
3 april 07:06LIVE | Oud-president Porosjenko wil Zelensky uitdagen bij volgende verkiezingen in Oekraïne
2 april 17:42OM eist 12 jaar tegen man die gezin doodreed: 'Hij heeft zijn auto als wapen gebruikt'
2 april 16:47Celstraf en rijontzegging na veroorzaken dodelijk verkeersongeluk Koningskade Den Haag
2 april 16:08Twaalf jaar cel geëist tegen man die met Kerst 2022 gezin doodreed in Rotterdam
RSS.