menu
zoek

Nieuws Den Haag

Gezin met baby van dak gehaald

maandag 17 mei 2021, 11:16 uur

Aan de Weissenbruchstraat woedde in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei een grote brand in een winkel en meerdere woningen. Een alerte buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van de omliggende panden. De brandweer bluste de brand en ontruimde zes woningen.

Waar: Weissenbruchstraat in Den Haag

Brandweerlieden redden met een hoogwerker twee volwassenen met hun baby van het dak. Zeven bewoners zijn gecontroleerd in de ambulance. Vijf van de slachtoffers, waaronder de baby, zijn daarna vervoerd naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Een van hen had daarbij nog een hoofdwond. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. Gevaarszetting Kort na middernacht ontvingen hulpdiensten een melding dat een winkel in de brand stond en dat het vuur oversloeg op erboven gelegen woningen. Op dat moment waren de bewoners thuis, de meeste lagen te slapen. Uit een bovenwoning waren twee volwassenen met hun baby genoodzaakt het dak op te vluchten. Voor vier ontruimde panden was de ontruiming tijdelijk, de bewoners konden later hun woning weer in. Brandstichting De politie heeft sterke vermoedens dat er sprake is van brandstichting. Een buurtbewoner meldde dat hij rond 00:15 uur twee in het donker geklede personen bij de winkel zag staan. Een van hen droeg een petje. Kort daarna hoorde de buurtbewoner het geluid van brekend glas en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag hij de twee wegrennen richting de Neuhuyskade. Direct rende hij zelf de straat op om omwonenden te waarschuwen. Al snel kreeg hij daarbij hulp van drie passanten die meehielpen de bewoners te waarschuwen. Onderzoek De politie doet uitgebreid onderzoek naar de brandstichting en zoekt getuigen. Forensisch brandonderzoekers onderzoeken de oorzaak van een brand. De brandonderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld. Er wordt een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Iets verdachts gezien of gehoord? Help mee om deze brandstichting op te lossen. Nog steeds zoeken wij mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de brand aan de Weissenbruchstraat. Misschien viel u rond middernacht daar iets op of juist de dagen of weken daarvoor. Bel de districtsrecherche Den Haag-West met informatie op 0900-8844. Meld u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Camerabeelden De politie zoekt camerabeelden uit de omgeving die helpen dit zware misdrijf op te lossen. Heeft u een dashcam, een video deurbel of een camera bij uw woning? Kijk deze beelden dan uit en check of daarop verdachte situaties te zien zijn. U kunt de beelden direct uploaden via deze link op politie.nl . Of bel met de politie via 09000-8844 dan komen rechercheurs de beelden ophalen.

Brand in Den Haag
Getuigenoproep in Den Haag

» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.09126 / 4.32334 Weissenbruchstraat


maandag 17 mei 2021, 14:23 uur
Gezin met baby gered van dak bij grote brand Den Haag
Blik op NieuwsDe brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag bij een grote brand aan de Weissenbruchstraat in Den Haag met een hoogwerker twee volwassenen met hun baby van het dak gered. Dit meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 17 mei 2021, 10:57 uur
Uitslaande brand in Den Haag waarbij vijf gewonden vielen blijkt aangestoken
NU.nlDe brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag, was aangestoken, meldt de politie maandag. Bij de brand raakten vijf bewoners van omliggende woningen gewond. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 09:33 uur
Winkelbrand Den Haag aangestoken: ’Buurtbewoners zagen twee jongens met jerrycans’
de TelegraafDe brand in de winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag is aangestoken, meldt de politie. Zondagnacht raakten vijf bewoners van woningen boven en naast het winkelpand gewond door de brand. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» de Telegraaf
maandag 17 mei 2021, 08:19 uur
Vijf mensen naar ziekenhuis na brand
HardnieuwsDEN HAAG - Maandagmorgen 17 mei rond 0.20 uur was brand ontstaan in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag.
» Hardnieuws
maandag 17 mei 2021, 07:39 uur
Vijf gewonden bij uitslaande brand in winkel Den Haag
NU.nlVijf mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag. Het gaat om bewoners van de woningen boven en naast het winkelpand.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 06:19 uur
Gezin met baby van dak gered bij brand in winkel, brand aangestoken
Omroep WestIn de Weissenbruchstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag een brand uitgebroken waarbij vijf mensen gewond zijn geraakt. De brand ontstond in een winkel, de vlammen sloegen volgens de brandweer door naar de bovenliggende woning. De politie bevestigt dat het gaat om brandstichting, er is momenteel een onderzoek gaande naar de oorzaak van de brand.
» Omroep West
maandag 17 mei 2021, 03:40 uur
Vijf gewonden door overslaande brand in winkel Den Haag
NU.nlDoor een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om bewoners van woningen boven en naast het winkelpand, zegt een brandweerwoordvoerder. "Ze hebben rook ingeademd en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd." Drie mensen moesten met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 03:23 uur
Gezin met kindje gered van dak bij brand in Den Haag
NOSVijf inwoners van Den Haag zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in de winkel waar zij boven en naast wonen. Ze hadden rook ingeademd. Volgens de politie is de brand in het pand aangestoken.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Den Haag

24 juni 12:26Voetbalschermen op terrassen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam
24 juni 10:52Grote stroomstoring in Den Haag, ook Tweede Kamer getroffen
23 juni 14:38Zoon ziet live moeder beroofd worden via beveiligingscamera na babbeltruc ‘nieuwe buren’
23 juni 14:17Man spreekt tieners (14) aan op wangedrag en wordt in rug geschopt
22 juni 13:35Grotere borden moeten ongelukken door Haagse 'horrorpoller' voorkomen
20 juni 10:31Weer noodweer: straten onder water
20 juni 08:37Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal
19 juni 15:36Brood blijft trainer van ADO Den Haag, Franken en Grünholz worden zijn assistenten
19 juni 08:12'Asielzoeker sprak over Iraans plan voor liquidatie in Den Haag'
19 juni 06:38Papieren krant BN DeStem vandaag mogelijk later op de mat door problemen bij drukkerij
18 juni 14:23Verrassingsbezoek koning past in charme-offensief
17 juni 22:321 miljoen liter water verspild door open brandkranen, waterbedrijf doet aangifte
16 juni 08:23Woning onbewoonbaar na matrasbrand
15 juni 20:31Residentie Orkest terug op Haags Spuiplein: 'Het klinkt warm en is heel mooi'
14 juni 13:40Kamervragen over missers Bredase verkrachtingszaak
14 juni 08:02ME ingezet na onrust op Jonckbloetplein in Den Haag
13 juni 12:36Hagenaar (23) rijdt twee mensen aan en laat slachtoffers achter
12 juni 06:00Kelvin (36) doet mee aan de Special Olympics: bijna net zo snel als Dafne Schippers
11 juni 11:58Man die eigen vrouw voor ogen van kinderen doodstak zat in een psychose
10 juni 22:02Man (32) nam meisje (15) uit Berghem in huis en pleegde ontucht
RSS.