menu
zoek

Nieuws Den Haag

Politie onderzoekt ernstig geweldsincident Leggelostraat

maandag 12 juli 2021, 17:16 uur

In zorginstelling Parnassia aan de Leggelostraat zijn maandag 12 juli twee personen zwaargewond geraakt bij een ernstig geweldsincident. Kort daarop is in een voertuig op de Haveltestraat, in de directe omgeving van de Leggelostraat, een overleden persoon aangetroffen. Dit blijkt om de verdachte te gaan.

Waar: Leggelostraat in Den Haag

Omstreeks 11.45 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een geweldsincident en dat de verdachte gevlucht was. In het pand bleken een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond te zijn. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit eveneens Rijswijk overleed ter plaatse. Beide slachtoffers van de Leggelostraat werden overgebracht naar het ziekenhuis.  De driehoek, bestaande uit de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politiechef van de eenheid Den Haag, is bijeen geweest. “Voor omstanders, patiënten en medewerkers van Parnassia is dit een groot en ingrijpend incident. We bieden hulp waar we kunnen. Ik leef mee met getroffenen en hun naasten en geliefden die zich nu grote zorgen maken,” laat Burgemeester Van Zanen, namens de driehoek, in een reactie weten.   Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Onderzoek Met de dood van een verdachte vervalt zijn rechtsvervolging, wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rondom dit incident. Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link met het incident te hebben. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070.  Slachtofferzorg Omdat wij begrijpen dat dit incident een grote impact heeft, bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.04223 / 4.27795 Leggelostraat


dinsdag 13 juli 2021, 07:01 uur
Twee medewerkers ggz-instelling in Den Haag zwaargewond na geweldsincident
NU.nlBij een geweldsincident in een ggz-instelling in Den Haag zijn twee medewerkers zwaargewond geraakt, bevestigt zorginstelling Parnassia maandagavond. De verdachte werd niet veel later in een auto in de omgeving van de zorginstelling aangetroffen. Hij bleek een einde aan zijn leven te hebben gemaakt.
» NU.nl
maandag 12 juli 2021, 18:12 uur
Ernstig geweldsincident Haagse GGZ-instelling: dode en twee zwaargewonden
Blik op NieuwsBij een ernstig geweldsincident in een GGZ-instelling in Den Haag zijn maandag een dode gevallen en twee personen zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 12 juli 2021, 13:58 uur
Twee gewonden bij ernstig geweldsincident ggz-instelling, mogelijke dader dood gevonden
de GelderlanderTwee personen zijn rond 11.45 uur gewond geraakt bij een ernstig geweldsincident bij Parnassia aan de Leggelostraat in Den Haag. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In een blauwe Renault Twingo, die in de directe omgeving staat geparkeerd, is een overleden persoon aangetroffen. ,,We onderzoeken of dit de verdachte is.”
» de Gelderlander
maandag 12 juli 2021, 13:25 uur
Twee gewonden bij schietpartij Den Haag, overleden persoon aangetroffen
CrimesiteBij een ggz-instelling in de Leggelostraat in Den Haag zijn maandagochtend rond 11.45 bij een schietpartij twee personen gewond geraakt. Het is nog onduidelijk hoe de slachtoffers eraan toe zijn en wat er precies is gebeurd. In een auto op de Haveltestraat vlakbij is een overleden persoon gevonden.
» Crimesite
maandag 12 juli 2021, 13:22 uur
Dode en zeker twee gewonden bij geweldsincident in Den Haag
NU.nlBij een geweldsincident in Den Haag is maandag een dode gevallen, meldt de politie. Twee anderen raakten zwaargewond. Het incident vond rond 11.45 uur plaats in een locatie van ggz-instelling Parnassia aan de Leggelostraat.
» NU.nl
maandag 12 juli 2021, 12:49 uur
Twee gewonden in Den Haag bij geweldsincident, ook dode aangetroffen
NOSIn Den Haag zijn aan het eind van de ochtend twee gewonden gevallen bij een "ernstig geweldsincident", in de woorden van de politie. Nabij de plek van het incident trof de politie een overledene aan in een auto. Volgens de politie was de overleden persoon verdachte van het geweldsmisdrijf.
» NOS
maandag 12 juli 2021, 12:46 uur
Twee doden bij heftig incident in psychiatrisch ziekenhuis Parnassia
HardnieuwsDEN HAAG - Maandagmorgen 12 juli tegen 11.45 uur heeft een heftig incident plaatsgevonden in psychiatrisch ziekenhuis Parnassia aan de Leggelostraat in Den Haag.
» Hardnieuws
maandag 12 juli 2021, 12:33 uur
Twee gewonden na schietpartij bij Haagse GGZ-instelling: dode man gevonden in auto
de TelegraafIn Den Haag zijn maandagmorgen twee mensen gewond geraakt bij een ’ernstig geweldsincident’ bij een GGZ-instelling. Verderop is een dode man aangetroffen in een auto.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Den Haag

27 september 21:49Internationaal homomonument in Den Haag beklad met tekeningen en teksten
27 september 21:40Den Haag verleent eerste vergunning voor vreugdevuur aan Duindorp
27 september 19:28Overvaller bedreigt personeel Zeeman
26 september 10:35A12 van Utrecht naar Den Haag negen dagen dicht, veel overlast verwacht
25 september 15:22Betogers lopen in Den Haag protestmars tegen coronatoegangsbewijs
24 september 17:01Man (21) gewond bij schietpartij in Den Haag, tweetal aangehouden
22 september 10:54Marechaussee mag etniciteit blijven gebruiken als reden voor controle bij grens
22 september 10:40Marechaussee hoeft controles aan grens niet te veranderen, mag huidskleur meewegen
20 september 22:38Maxi Romero verliest bij rentree met Jong PSV van ADO
20 september 21:00Woede over handelwijze gemeente in zaak zwaargehandicapte Abdullah: ‘Ronduit asociaal’
18 september 13:43Gemeente Den Haag wil geen vuurwerkverbod, ook vreugdevuren mogen weer
16 september 19:08Layan (13) en Karam (12) protesteren tegen dreigende uitzetting
16 september 17:16Celstraf voor man die Pieter Omtzigt bedreigde
15 september 15:45Horeca tóch open na 00.00 uur? Burgemeester gaat er nogmaals voor pleiten bij kabinet
15 september 15:13Capellenaar verdacht van betrokkenheid bij overlijden man in Den Haag
15 september 14:05Tata Steel stopt met kolen: binnen tien jaar over op waterstof
14 september 21:52Beelden: Ministerie van Justitie afgesloten wegens protest
14 september 18:26Politie arresteert 31 Greenpeace-activisten op en rond Tweede Kamergebouw
14 september 16:44Kinderopvangmedewerkers staken opnieuw vanwege de hoge werkdruk
11 september 19:53’Opgepakte Siciliaanse maffiabaas blijkt onschuldige Britse F1-fan’
RSS.