menu
zoek

Nieuws Den Haag

Negentien aanhoudingen na ongeregeldheden

zondag 21 november 2021, 10:49 uur

De politie is zaterdagavond 20 november tot na middernacht bezig geweest met optreden tegen relschoppers die de openbare orde verstoorden in de omgeving van de Vaillantlaan. Een grote groep jongeren zocht er bewust de confrontatie met de politie. De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooide met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten.

Waar: Vaillantlaan in Den Haag

Vanwege diverse oproepen op sociale media tot ongeregeldheden in Den Haag en Katwijk waren agenten al vroeg in de avond zichtbaar op straat aanwezig. Katwijk In Katwijk verzamelde er een groep van een paar honderd personen na de sluitingstijd van de horeca op de boulevard. Ondanks het gooien van zwaar vuurwerk bleven grote ongeregeldheden uit. Na enige tijd keerde de rust terug. Den Haag In Den Haag werden relschoppers opgeroepen om huiswaarts te gaan. De groep die rond 22.30 uur nog steeds op straat aanwezig was, leek echter uit te zijn op een confrontatie met de politie. De burgemeester van Den Haag kondigde daarom een noodbevel af voor de gebieden Schilderswijk en Transvaal. De overgebleven relschoppers stichtten een paar brandjes, onder andere in een vuilcontainer en op een kruispunt. Daarnaast werden er vernielingen aangericht onder andere aan verkeerslichten. Ook werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen die vanaf daken werden gegooid. Op sommige plekken is er door de politie daarom ook stevig opgetreden met de inzet van de mobiele eenheid, team surveillancehonden en politiepaarden. De waterwerper bluste een brandje op een kruispunt. Agenten verrichtten in totaal 19 aanhoudingen voor onder andere belediging, openbare geweldpleging, het verstoren van de openbare orde en het niet voldoen aan bevel of vordering. Steen door ruit ambulance Een van de relschoppers gooide in Den Haag een steen door de zijruit van een passerende ambulance, die op dat moment een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde. Vijf agenten gewond Gedurende de inzet in Den Haag raakten vijf agenten gewond. Een agent raakte gewond bij een aanhouding en liep daarbij een knieblessure en een hersenschudding op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Twee politieruiters liepen gehoorschade op en twee collega’s raakten gewond aan hun hand. Ook zij zijn en/of worden behandeld in het ziekenhuis. Handhaving openbare orde De politie handhaaft de openbare orde om de veiligheid van passanten en omwonenden te kunnen garanderen. De politie is er voor iedereen. Voor een veiliger Nederland. De politie stapt naar voren en treed op tegen relschoppers, als er strafbare feiten worden gepleegd of als de gezondheid van omstanders en/of hulpverleners in gedrang komt. Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het geweld dat de politie mag gebruiken is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt achteraf altijd getoetst.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.07207 / 4.29301 Vaillantlaan


zondag 21 november 2021, 13:19 uur
Negentien aanhoudingen bij rellen in Den Haag, twaalf in Roermond
NU.nlDe politie heeft zaterdagavond en in de loop van de nacht bij rellen in Den Haag negentien mensen aangehouden. Eerder sprak de politie nog van zeven aanhoudingen. Een dag na de coronarellen in Rotterdam was het ook in onder meer Roermond onrustig.
» NU.nl
zondag 21 november 2021, 11:44 uur
Meer arrestaties na onrust Den Haag, negentien verdachten vast
NOSDe politie heeft gisteravond en vannacht in de Haagse Schilderswijk negentien mensen aangehouden bij ongeregeldheden. Volgens de politie zocht een grote groep jongeren daar bewust de confrontatie op met agenten. Eerder was nog sprake van zeven aanhoudingen.
» NOS
zondag 21 november 2021, 11:38 uur
Negentien aanhoudingen bij rellen in Schilderswijk Den Haag
NU.nlDe politie heeft zaterdagavond en in de loop van de nacht bij rellen in Den Haag negentien mensen aangehouden. Eerder sprak de politie nog van zeven aanhoudingen. Een dag na de coronarellen in Rotterdam was het op meerdere plekken in Nederland onrustig.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Den Haag

26 januari 13:43Onjuist handelen in zaak 'afstandsmoeders' niet meer vast te stellen
26 januari 13:20OM eist in hoger beroep 17,5 jaar voor ’gruwelijke moord’ op Heidy Goedhart
21 januari 16:42Colombiaan (24) opgepakt op Schiphol na vondst dode man Den Haag in november
20 januari 11:56Ouders van dode foetus zijn terecht en krijgen hulp; zij worden niet vervolgd
19 januari 11:21Brute ramkraak bij Haagse juwelierszaak gefilmd
19 januari 08:00Topscorer Odgaard ook bekerheld in Waalwijk na hattrick tegen ADO Den Haag
17 januari 11:15Rechter: niet meer inspanning nodig evacuatie Afghaanse gezinnen
15 januari 11:5019-jarige kreeg een euro per gelekt coronadossier
13 januari 18:33Winkeliers Langstraat wilden kont tegen de krib gooien; versoepeling nét op tijd
12 januari 13:37Schok om gevonden foetus: ‘Dit is heel triest’
10 januari 13:55Modieuze verschijningen op bordes: ’Dilan net uit Suits maar Hugo te gul met gel’
9 januari 09:57Topper tussen Excelsior en ADO Den Haag afgelast vanwege corona
8 januari 13:25Leefbaar Tynaarlo wil met stichting extra gaswinning Groningen aanvechten
6 januari 19:10Wat kun je juridisch doen tegen activisten die de grens opzoeken?
5 januari 16:57OM vervolgt 'beroemde' demonstrant met startkabel op Malieveld en agenten
5 januari 15:04RET hield dag salaris in van handhaver die tatoeage van zijn kinderen niet bedekte
5 januari 12:00Schok in Haagse buurt om brand met dodelijke afloop: ’Ik hoorde een doffe dreun’
30 december 18:24Conny Helder uit Den Bosch nieuwe minister van Medische Zorg
28 december 22:12Dronken Rotterdammer (41) schopt agent in gezicht bij wilde arrestatie
28 december 15:23Verbijstering na moord 75-jarige Haagse
RSS.