menu
zoek

Nieuws Den Haag

Negentien aanhoudingen na ongeregeldheden

zondag 21 november 2021, 10:49 uur

De politie is zaterdagavond 20 november tot na middernacht bezig geweest met optreden tegen relschoppers die de openbare orde verstoorden in de omgeving van de Vaillantlaan. Een grote groep jongeren zocht er bewust de confrontatie met de politie. De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooide met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten.

Waar: Vaillantlaan in Den Haag

Vanwege diverse oproepen op sociale media tot ongeregeldheden in Den Haag en Katwijk waren agenten al vroeg in de avond zichtbaar op straat aanwezig. Katwijk In Katwijk verzamelde er een groep van een paar honderd personen na de sluitingstijd van de horeca op de boulevard. Ondanks het gooien van zwaar vuurwerk bleven grote ongeregeldheden uit. Na enige tijd keerde de rust terug. Den Haag In Den Haag werden relschoppers opgeroepen om huiswaarts te gaan. De groep die rond 22.30 uur nog steeds op straat aanwezig was, leek echter uit te zijn op een confrontatie met de politie. De burgemeester van Den Haag kondigde daarom een noodbevel af voor de gebieden Schilderswijk en Transvaal. De overgebleven relschoppers stichtten een paar brandjes, onder andere in een vuilcontainer en op een kruispunt. Daarnaast werden er vernielingen aangericht onder andere aan verkeerslichten. Ook werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen die vanaf daken werden gegooid. Op sommige plekken is er door de politie daarom ook stevig opgetreden met de inzet van de mobiele eenheid, team surveillancehonden en politiepaarden. De waterwerper bluste een brandje op een kruispunt. Agenten verrichtten in totaal 19 aanhoudingen voor onder andere belediging, openbare geweldpleging, het verstoren van de openbare orde en het niet voldoen aan bevel of vordering. Steen door ruit ambulance Een van de relschoppers gooide in Den Haag een steen door de zijruit van een passerende ambulance, die op dat moment een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde. Vijf agenten gewond Gedurende de inzet in Den Haag raakten vijf agenten gewond. Een agent raakte gewond bij een aanhouding en liep daarbij een knieblessure en een hersenschudding op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Twee politieruiters liepen gehoorschade op en twee collega’s raakten gewond aan hun hand. Ook zij zijn en/of worden behandeld in het ziekenhuis. Handhaving openbare orde De politie handhaaft de openbare orde om de veiligheid van passanten en omwonenden te kunnen garanderen. De politie is er voor iedereen. Voor een veiliger Nederland. De politie stapt naar voren en treed op tegen relschoppers, als er strafbare feiten worden gepleegd of als de gezondheid van omstanders en/of hulpverleners in gedrang komt. Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het geweld dat de politie mag gebruiken is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt achteraf altijd getoetst.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.07207 / 4.29301 Vaillantlaan
Vaillantlaan in Den Haag


zondag 21 november 2021, 13:19 uur
Negentien aanhoudingen bij rellen in Den Haag, twaalf in Roermond
NU.nlDe politie heeft zaterdagavond en in de loop van de nacht bij rellen in Den Haag negentien mensen aangehouden. Eerder sprak de politie nog van zeven aanhoudingen. Een dag na de coronarellen in Rotterdam was het ook in onder meer Roermond onrustig.
» NU.nl
zondag 21 november 2021, 11:44 uur
Meer arrestaties na onrust Den Haag, negentien verdachten vast
NOSDe politie heeft gisteravond en vannacht in de Haagse Schilderswijk negentien mensen aangehouden bij ongeregeldheden. Volgens de politie zocht een grote groep jongeren daar bewust de confrontatie op met agenten. Eerder was nog sprake van zeven aanhoudingen.
» NOS
zondag 21 november 2021, 11:38 uur
Negentien aanhoudingen bij rellen in Schilderswijk Den Haag
NU.nlDe politie heeft zaterdagavond en in de loop van de nacht bij rellen in Den Haag negentien mensen aangehouden. Eerder sprak de politie nog van zeven aanhoudingen. Een dag na de coronarellen in Rotterdam was het op meerdere plekken in Nederland onrustig.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Den Haag

19 augustus 13:09Gezin overvallen in woning: indringers zochten pakketje
18 augustus 18:18'Absurd salaris ADO-speler zorgt voor gezeik in de kleedkamer'
18 augustus 17:59Haagse basisscholen blijven één dag per week dicht vanwege lerarentekort
17 augustus 19:46VluchtelingenWerk spant kort geding aan tegen Rijk en COA om opvangcrisis
17 augustus 18:11Toch beperkt aantal fans welkom bij ADO Den Haag, na rellen eind mei
16 augustus 21:51Weer brandkraan opengedraaid in Den Haag: bewoners in zwempak
16 augustus 09:36Video | Rutte legt krans tijdens Nationale Indiëherdenking in Den Haag
15 augustus 18:14Dit weekend 1 miljoen liter water verspild: 10 vragen over open brandkranen
15 augustus 15:40ADO moet veiligheid stadion garanderen voordat de eigen aanhang welkom is
15 augustus 13:22Rechtbank doet op 17 november uitspraak in proces rond vlucht MH17
14 augustus 14:39FC Den Bosch stunt met prachtgoals tegen ADO Den Haag
13 augustus 11:25Aanhouding na aanrijding en mishandeling, politie zoekt tweede verdachte
12 augustus 16:46’Konijn met poten vastgebonden en verdronken in water Den Haag’
5 augustus 21:58Dirk Kuyt en ADO Den Haag beginnen dramatisch in Almelo: ‘Had vooraf een heel ander gevoel’
5 augustus 16:19Drugswoning mag na twee jaar eindelijk gesloten worden door gemeente
4 augustus 11:49Overstekende man aangereden, bestuurder in BMW rijdt door
3 augustus 14:18Officieel watertekort vanwege droogte, verdeelplan treedt in werking
2 augustus 12:54Speciaal team moet geweld tussen drillrappers in Den Haag aanpakken
29 juli 15:24Kogel door raam belandt in slaapkamer 1-jarig kind
28 juli 15:50Nog vijftien arrestaties voor supportersrellen bij ADO Den Haag
RSS.