menu
zoek

Nieuws Den Haag

Agressieve man aangehouden, hond getaserd

maandag 25 juli 2022, 11:56 uur

De politie heeft zondagavond 24 juli op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. De hond van de man gedroeg zich agressief en dreigend naar de leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT),terwijl zij de man aan hielden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding dat iemand op het Zonneoord gebeten zou zijn door een loslopende hond. Van deze hond is bekend dat hij al eerder iemand gebeten had en daarom bestempeld werd als gevaarlijke hond. Toen de agenten daar aankwamen, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuintje had opgesloten. De eigenaar van de hond zou een riem brengen en de hond meenemen naar huis. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar aan lopen. De man maakte een geagiteerde indruk. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning. Korte tijd later kwam de man zijn woning uitlopen en liep de trap af. Hij sloeg een ruit van het portiek in en reageerde agressief.  Agenten taseren agressieve hond   Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De man stond op een gegeven moment in het raamkozijn en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij naar binnen om vervolgens naar buiten te lopen. Daar werd hij door het Arrestatieteam overmeesterd. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn hond die door de man was aangelijnd, schoot los in het portiek en gedroeg zich vervolgens dreigend en agressief richting de politieagenten. Hierop werd de hond getaserd, waardoor hij tijdelijk was uitgeschakeld en onder controle kon worden gebracht. Het dier liep geen letsel op. De hond is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenopvang.   Nadat de man, die verwondingen had opgelopen bij het inslaan van de ruit, door de ambulance was nagekeken, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast. Geweld door politie Als er door de politie geweld is gebruikt, verantwoorden we dit in de politiesystemen. Registraties van geweld worden altijd gewogen door en besproken met de hulpofficier van justitie. Als de regelgeving dit voorschrijft, geeft de politiechef een oordeel over de professionaliteit van het optreden. De politiechef baseert zich op een advies van de leidinggevende en de commissie geweldsaanwending. De commissie bestaat onder andere uit een onafhankelijke burger benoemd door de minister van Justitie en Veiligheid. Soms doet het Openbaar Ministerie ook onderzoek. Een beoordeling of onderzoek kan soms lang duren. Dat komt omdat we zorgvuldig onderzoek belangrijker vinden dan snelle conclusies.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.04303 / 4.25519


maandag 25 juli 2022, 14:54 uur
Politie tasert hond bij aanhouding baasje
Blik op NieuwsZondagavond heeft de politie in Den Haag op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. 'De hond van de man viel leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aan toen zij de man overmeesterden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 25 juli 2022, 13:47 uur
Politie tasert hond bij overmeestering in Den Haag
de TelegraafDe politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. Zijn hond gedroeg zich agressief en is getaserd bij de arrestatie. Video via Dumpert.
» de Telegraaf
maandag 25 juli 2022, 13:39 uur
Hond van verdachte valt arrestatieteam aan en wordt getaserd in Den Haag
de StentorDe hond van een 37-jarige Hagenaar heeft gisteravond leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aangevallen. ‘Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren’, meldt de politie.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Den Haag

24 september 20:02UNIS Flyers uit Heerenveen moet Ron Berteling Schaal aan HIJS Den Haag laten
24 september 18:57Premier Rutte gaat uur lang in gesprek met Sven Kockelmann
24 september 18:45Geen parade van blote mensen, maar een ingetogen eerste Pride in Ede
24 september 17:41Tientallen mensen in Den Haag demonstreren tegen Iraanse regering na dood 22-jarige vrouw
24 september 14:20ADO in KNVB Beker op bezoek bij Excelsior '31
24 september 13:06Wapens en explosieven voor huis Belgische minister, drie Nederlanders aangehouden
24 september 09:18Grote brand in portiekwoning Den Haag, woningen ontruimd
23 september 23:03Johan Derksen: 'Zonde dat het OM naar dit soort onzin gaat kijken'
23 september 19:15Nabestaanden truckdrama verontwaardigd: waarom mag chauffeur in Spanje blijven?
23 september 15:05Agente in gezicht geslagen en gewond geraakt bij rellen Schilderswijk na voetbalwedstrijd Turkije
23 september 11:15Cocaïne in bloed van Spaanse chauffeur dodelijk drama Nieuw-Beijerland
21 september 20:10‘OM in Den Haag laat strafzaken vallen wegens capaciteitsgebrek’
21 september 19:34Openbaar Ministerie Den Haag wil 53 strafzaken schrappen om personeelstekort
21 september 15:45Video | Actievoerders Extinction Rebellion blokkeren A12 in Den Haag
21 september 14:57Op Prinsjesdag aangehouden mensen weer vrij
21 september 12:27De Peiling: het uitjouwen van de koning gaat te ver
21 september 11:30Uitslag Wat vind jij: Meerderheid vindt uitjoelen koningshuis respectloos
20 september 23:20Harkemase Boys plaatst zich na strafschoppen voor hoofdtoernooi KNVB-beker
20 september 20:25'Den Haag overlegt voor excuses voor slavernij met Suriname'
20 september 17:57Haagse burgemeester: tractoren waren risico verkeersveiligheid
RSS.