menu
zoek

Nieuws Den Haag

Haagse burgemeester: tractoren waren risico verkeersveiligheid

dinsdag 20 september 2022, 17:57 uur

De tractoren die in de nacht van maandag op dinsdag naar Den Haag reden, zouden daar een "risico voor de verkeersveiligheid" hebben gevormd. Ook zouden ze de routes van politie, brandweer en ambulance kunnen belemmeren. Daarom mochten de tractoren niet verder rijden, legt de Haagse burgemeester Jan van Zanen na afloop van Prinsjesdag uit.

Waar: Ypenburgse Boslaan in Den Haag

» Leeuwarder Courant


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.04901 / 4.37462 Ypenburgse Boslaan
Ypenburgse Boslaan in Den Haag


dinsdag 20 september 2022, 16:47 uur
Prinsjesdag volgens politie 'redelijk rustig' verlopen: vijf aanhoudingen
NU.nlPrinsjesdag in Den Haag is redelijk rustig verlopen, zegt een politiewoordvoerder tegen NU.nl. De politie verrichte in totaal vijf aanhoudingen en nam zes tractors in beslag.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 13:17 uur
Midden in de nacht ging Den Haag op slot voor trekkers: wat is een noodbevel?
Omroep WestIn het centrum van Den Haag geldt deze Prinsjesdag een noodbevel omdat de gemeente vreest voor 'verstoring van de openbare orde en veiligheid'. Dat bevel is midden in de nacht afgekondigd door de Haagse burgemeester Jan van Zanen. Het bevel is, naast een noodverordening, een van de twee noodbevoegdheden die een burgemeester heeft.
» Omroep West
dinsdag 20 september 2022, 08:52 uur
Burgemeester Den Haag: 'Of de trekkers vertrekken, of ze worden weggesleept'
Omroep West'Demonstreren mag, ook op Prinsjesdag, maar alleen niet met groot materiaal.' Dat zegt de Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) in een reactie op het boerenprotest in Den Haag tijdens Prinsjesdag. Boeren demonstreren dinsdagochtend vroeg door het hun trekkers het centrum van Den Haag binnen te willen rijden. De politie heeft op verschillende plekken al tractoren tegengehouden en in beslag genomen.
» Omroep West
dinsdag 20 september 2022, 08:22 uur
Politie neemt trekkers in beslag van boeren die noodbevel Den Haag negeren
NU.nlEen groep van zo'n veertig boeren met trekkers is onderweg naar Den Haag. Ze negeren daarmee een noodbevel dat afgelopen nacht is ingesteld door het gemeentebestuur. De politie heeft een aantal trekkers in beslag genomen.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 08:11 uur
Video | Bekijk hoe tientallen boeren met trekkers op weg zijn naar Den Haag
NU.nlEen groep van zo'n 40 boeren met trekkers is dinsdagochtend richting Den Haag vertrokken. Ze negeren daarmee een noodbevel dat in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 08:01 uur
Zien: tientallen trekkers op weg naar Den Haag
de TelegraafTientallen trekkers zijn onderweg naar Den Haag, de bestuurders negeren een noodbevel van de gemeente.
» de Telegraaf
dinsdag 20 september 2022, 08:00 uur
LIVE | Oranjefans én protesterende boeren langs route Glazen Koets
PZCPrinsjesdag 2022 staat in het teken van koopkrachtplaatjes vanwege de hoge inflatie. Het is de eerste derde dinsdag van september met een rol van prinses Amalia, én de eerste in drie jaar waarin publiek weer welkom is. Wel zijn er veel veiligheidsmaatregelen. In Den Haag protesteren ook enkele boeren. Volg alles via ons liveblog.
» PZC
dinsdag 20 september 2022, 08:00 uur
LIVE | Eerste mensen verzamelen zich langs de route, strikte veiligheidsmaatregelen in Den Haag
Brabants DagbladPrinsjesdag 2022 staat in het teken van koopkrachtplaatjes vanwege de hoge inflatie. Het is de eerste derde dinsdag van september met een rol van prinses Amalia, én de eerste in drie jaar waarin publiek weer welkom is. Wel zijn er veel veiligheidsmaatregelen. Op het Malieveld protesteren enkele boeren. Volg alles via ons liveblog.
» Brabants Dagblad
dinsdag 20 september 2022, 08:00 uur
LIVE | Eerste mensen verzamelen zich langs de route, strikte veiligheidsmaatregelen in Den Haag
de GelderlanderPrinsjesdag 2022 staat in het teken van koopkrachtplaatjes vanwege de hoge inflatie. Het is de eerste derde dinsdag van september met een rol van prinses Amalia, én de eerste in drie jaar waarin publiek weer welkom is. Wel zijn er veel veiligheidsmaatregelen. Op het Malieveld protesteren enkele boeren. Volg alles via ons liveblog.
» de Gelderlander
dinsdag 20 september 2022, 07:56 uur
Trekkers in beslag genomen in Den Haag
Leeuwarder CourantOp de Binckhorstlaan niet ver buiten het centrum van Den Haag worden vier trekkers in beslag genomen van boeren die in het centrum probeerden te komen. Ze maken deel uit van een grotere groep die op Prinsjesdag naar de Hofstad is gekomen om te demonstreren.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 20 september 2022, 07:50 uur
Meerdere trekkers in beslag genomen
HardnieuwsDEN HAAG - Dinsdagmorgen 20 september om 07.50 uur heeft de politie meerdere trekkers in beslag genomen aan de Schenkviaduct in Den Haag.
» Hardnieuws
dinsdag 20 september 2022, 07:48 uur
Tientallen boeren met trekkers ondanks noodbevel onderweg naar Den Haag
NU.nlEen groep van zo'n veertig boeren met trekkers is onderweg naar Den Haag. Ze negeren daarmee een noodbevel dat afgelopen nacht is ingesteld door het gemeentebestuur.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 07:27 uur
Lees terug: Zo verliepen de protesten op Prinsjesdag
Omroep WestOp Prinsjesdag heeft de politie vijf personen aangehouden en zes trekkers werden in beslag genomen. De dag begon met een noodbevel van de gemeente Den Haag. Op dinsdagochtend werden er op verschillende plekken tractoren tegengehouden.
» Omroep West
dinsdag 20 september 2022, 07:15 uur
LIVE | Boeren: plan was om met 150 trekkers naar Den Haag te komen
de TelegraafPrinsjesdag, de dag waarop de regering haar beleidsplannen voor het komende jaar bekendmaakt, zal dit keer voornamelijk in het teken staan van de koopkracht. Zorgde de twee vorige jaren corona voor onzekerheid, nu is dat de torenhoge inflatie.
» de Telegraaf
dinsdag 20 september 2022, 07:08 uur
Tientallen trekkers ondanks noodbevel onderweg naar Den Haag
NU.nlEen groep van zo'n veertig trekkers is dinsdagochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur. Of de colonne staande wordt gehouden door de politie, is nog niet duidelijk.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 07:05 uur
Groep van zo'n veertig trekkers onderweg naar Den Haag
Dagblad van het NoordenEen groep van zo’n veertig trekkers is dinsdagochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur. Of de colonne staande wordt gehouden door de politie, is nog niet duidelijk.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 20 september 2022, 06:17 uur
Noodbevel en boerenprotest op Prinsjesdag in Den Haag
Omroep WestDe gemeente Den Haag heeft voor deze dinsdag een noodbevel afgekondigd voor het centrum van de stad. Boeren die op Prinsjesdag met trekkers afreizen naar de stad worden teruggestuurd. Dat schrijft de gemeente in een tweet.
» Omroep West
dinsdag 20 september 2022, 06:10 uur
Noodbevel in Den Haag: boeren willen met trekkers orde verstoren op Prinsjesdag
NU.nlIn het centrum van Den Haag geldt dinsdag een noodbevel. Het gemeentebestuur besloot daartoe na signalen van boeren die met hun trekkers de orde op Prinsjesdag willen verstoren. De mobiele eenheid staat paraat op verschillende plekken in de stad. Tot nu toe zijn vier boeren op tractoren in het centrum gezien.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 05:39 uur
Groepje boeren met trekkers in Den Haag, noodbevel tijdens Prinsjesdag
de TelegraafEen aantal protesterende boeren is met trekkers in Den Haag aanwezig, bevestigt een politiewoordvoerster. Het gaat om een groepje van ongeveer vier tractoren die stilstaan op de Benoordenhoutseweg, aldus de politie. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur.
» de Telegraaf
dinsdag 20 september 2022, 05:13 uur
Trekkers protesterende boeren in Den Haag in beslag genomen, noodbevel afgegeven
PZCEen groep van zo’n veertig trekkers was vanochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeerden daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag was ingesteld door het gemeentebestuur. Vier trekkers zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.
» PZC
dinsdag 20 september 2022, 05:13 uur
Trekkers protesterende boeren in Den Haag in beslag genomen, noodbevel afgegeven
Brabants DagbladEen groep van zo’n veertig trekkers was vanochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur. Vier trekkers zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.
» Brabants Dagblad
dinsdag 20 september 2022, 05:13 uur
Trekkers protesterende boeren in Den Haag in beslag genomen, noodbevel afgegeven
de GelderlanderEen groep van zo’n veertig trekkers was vanochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur. Vier trekkers zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.
» de Gelderlander
dinsdag 20 september 2022, 05:13 uur
Trekkers protesterende boeren in Den Haag in beslag genomen, noodbevel afgegeven
de StentorEen groep van zo’n veertig trekkers was vanochtend onderweg naar Den Haag, binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur. Vier trekkers zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.
» de Stentor
dinsdag 20 september 2022, 05:09 uur
Noodbevel in Den Haag: signalen dat boeren met trekkers orde willen verstoren op Prinsjesdag
NU.nlIn het centrum van Den Haag is dinsdag een noodbevel van kracht. Het gemeentebestuur is daartoe overgegaan "wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag", zo meldt de gemeente op Twitter.
» NU.nl
dinsdag 20 september 2022, 04:49 uur
Boeren negeren noodbevel Den Haag, trekkers in beslag genomen
NOSDe politie in Den Haag heeft een aantal trekkers in beslag genomen. In de stad geldt deze Prinsjesdag een noodbevel, maar tientallen boeren hielden zich daar niet aan en probeerden met trekkers het centrum binnen te rijden. Ze protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Den Haag

27 november 11:17Alle 150 opgepakte demonstranten van Extinction Rebellion weer op vrije voeten
27 november 09:43Yunus Aktas grote winnaar Cameretten Festival
26 november 22:41Man neergestoken in Amsterdam, ook steekpartijen in Den Haag en Rotterdam
26 november 17:03Dick Advocaat (75) neemt eerste liefde ADO bij de hand: 'Hoe ouder de wijn, hoe beter'
25 november 21:29Overleden persoon gevonden in water Haagse gracht
25 november 11:03112-nieuws | Gewonde na aanrijding in Den Haag - Woning met drugslab in Den Haag gesloten
24 november 13:00Het was niet de vraag of, maar wanneer Dirk Kuyt bij ADO zou worden ontslagen
24 november 11:21Tot twaalf jaar cel voor doodsteken Myron (17) in Den Haag
21 november 19:33Avondwinkel voor negende keer overvallen: 'Hij stond met een mes boven haar'
20 november 17:28Gemeente Den Haag biedt excuses aan voor koloniaal slavernijverleden
18 november 14:17Russische ambassadeur opnieuw op het matje: ’Reactie MH17-uitspraak verwerpelijk’
17 november 20:59Wordt jouw werk het tijdelijke Meisje met de parel?
16 november 20:03LIVE | Volg hier de tussenstand van ADO Den Haag - Roda JC
16 november 17:12Journaliste mogelijk opzettelijk aangereden door scooterrijder in Den Haag
16 november 10:21Bellingcat, het onderzoekscollectief van ’nerds’, heeft glansrol in mega-strafzaak MH17
15 november 08:02Dik 100 miljoen euro van het Rijk voor betere bereikbaarheid Foodvalley
14 november 16:42OM: Verdachte verplaatste lichaam Esmee (14) achterop haar eigen fiets
14 november 16:08NAVO-chef Stoltenberg: 'Poetin wil Oekraïne koud en donker houden'
14 november 13:38Slachtoffer (16) zwaargewond na steekincident Alberdingk Thijmstraat
14 november 10:39OM bekijkt uitspraken FVD-Kamerlid over revolutie bij parlement
RSS.