menu
zoek

Nieuws Den Haag

Karin Krukkert nieuwe politiechef Eenheid Den Haag

donderdag 1 juni 2023, 11:00 uur

Met de voorgedragen benoeming per 15 juli van Karin Krukkert tot politiechef en de benoeming per 1 juni van Tolga Koklu tot plaatsvervangend politiechef is de eenheidsleiding van de Eenheid Den Haag deze zomer weer op volle sterkte.

‘Na een heel mooie periode in de Eenheid Rotterdam ben ik ontzettend blij met mijn overstap naar de Eenheid Den Haag’, reageert Karin (55), die ernaar uitkijkt weer aan de slag te gaan in de eenheid waar ze eerder al zo’n 25 jaar werkte. ‘Afscheid nemen valt me wel zwaar. In Rotterdam heb ik de afgelopen jaren echt mogen ervaren wat het politiewerk zo mooi maakt: dat je het alleen samen kunt doen, op een warme en collegiale manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook in de Eenheid Den Haag, samen met alle collega’s en met veel plezier, een waardevolle bijdrage kan leveren aan zowel een veilige samenleving als aan een eenheid waarin collega’s zich veilig en mee verbonden voelen.’ Karin werkt sinds januari 2017 als hoofd Operatiën van de Eenheid Rotterdam, waar zij in oktober 2019 werd benoemd tot plaatsvervangend politiechef. Voor zij in deze eenheid toetrad tot de eenheidsleiding vervulde zij al diverse leidinggevende functies binnen de Eenheid Den Haag, onder meer als teamchef bij de Haagse bureaus Segbroek en Jan Hendrikstraat, waarnemend adjunct-directeur van (het toenmalige) Haaglanden IV en als sectorhoofd in Den Haag Centrum. Op 25 juli start Karin in haar nieuwe functie. Korpschef Henk van Essen feliciteert Karin van harte met haar benoeming: ‘Karin omschrijft zichzelf als een leidinggevende die het iedere dag weer een beetje beter wil doen voor de samenleving en de mensen in de organisatie. Een prachtige drijfveer voor een politiechef. Ik wens haar namens de korpsleiding veel succes in haar nieuwe rol in de eenheid waar ze ooit ook haar politieloopbaan begon.’

Tolga Koklu plaatsvervangend politiechef Ook Tolga Koklu (53) is geen onbekende in de Eenheid Den Haag, waar hij sinds 1 januari 2022 werkt als hoofd Operatiën. Daarvoor werkte hij al ruim anderhalf jaar als toegevoegd lid bij de eenheidsleiding. ‘Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en zal me ook in mijn nieuwe rol blijven inspannen voor de veiligheid in de Eenheid Den Haag en voor onze collega’s’, reageert Tolga op zijn benoeming tot plaatsvervangend politiechef. Tot de komst van Karin neemt hij eveneens de functie van politiechef waar. Namens de korpsleiding feliciteert Henk hem met zijn nieuwe rol. Voor Tolga toetrad tot de eenheidsleiding was hij onder andere sectorhoofd van district Den Haag West, operationeel specialist E in district Den Haag Zuid, teamchef in Delft en bij de Politieacademie. Daarnaast volgde hij gedurende vier jaar het International Management Development (IMD-)traject en was hij senior strategisch adviseur voor de internationale politiesamenwerking tussen Duitsland en Nederland en programmamanager bij de Europese Politieacademie in Boedapest.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.07207 / 4.29300


donderdag 1 juni 2023, 12:05 uur
Karin Krukkert wordt nieuwe politiechef in Den Haag
Omroep WestKarin Krukkert wordt de nieuwe politiechef van de eenheid Den Haag. De 53-jarige vrouw volgt vanaf eind juli Paul van Musscher op, die na tien jaar vertrok. Tolga Koklu wordt de plaatsvervanger van Krukkert en neemt tot eind juli de honneurs waar.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Den Haag

4 oktober 06:04Opnieuw explosie bij huis met link naar dodelijke schietpartij
3 oktober 22:18Cornelie zat al drie keer op de A12: 'We zijn bewust vervelend'
3 oktober 17:00Man gearresteerd voor plaatsen cashtraps op geldautomaten
2 oktober 18:43Explosies bij woningen in Den Haag en Leiden
2 oktober 12:01Omrijden: opnieuw is A12 afgesloten voor verkeer
30 september 16:08Van Egmond kopt PEC Zwolle Vrouwen in blessuretijd langs ADO Den Haag
30 september 12:02A12 opnieuw bezet door klimaatdemonstranten, politie grijpt meteen in
28 september 15:15Man die AH-werknemer doodstak: 'Ze was op verkeerd moment op verkeerde plek'
28 september 12:51Overwin­ning voor gedupeer­den woekerpo­lis­af­fai­re, onaangename schok voor beleggers
27 september 14:32Parkeren niet duurder en lasten blijven gelijk, dit wil de nieuwe coalitie
27 september 13:08Nauwelijks politie aanwezig op A12, demonstranten in tunnelbak van de snelweg
25 september 15:02Slachtoffer overlijdt na ongeval
25 september 13:44Politiemedewerkers gestraft na ‘grensoverschrijdende opmerkingen’
24 september 16:22Gewelddadige overval in Den Haag: drie gemaskerde verdachten mishandelen bewoners
24 september 14:41Politie waarschuwt voor oplichterstruc bij pinautomaten, die vorig jaar al in Limburg opdook
24 september 12:03Politie grijpt razendsnel in: 317 actievoerders van A12 gehaald, zonder inzet waterkanon
23 september 23:52FC Utrecht - RKC in eerste ronde KNVB beker
22 september 12:3516-jarige jongen aangehouden voor aftuigen van man door groep jongeren in tram
22 september 08:10Tweede explosie deze week bij huis in Den Haag
20 september 17:09Man (39) krijgt tbs met dwangverpleging voor neersteken huisarts in Den Haag
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?