menu
zoek

Nieuws Deventer

Acht aanhoudingen en vier doorzoekingen in onderzoek naar wapens

woensdag 4 maart 2020, 15:57 uur

De politie en het Openbaar Ministerie hebben woensdag 4 maart op vier locaties in Deventer doorzoekingen gedaan. Tijdens die doorzoekingen zijn ongeveer twintig wapens aangetroffen, vuurwapens, nep-vuurwapens en andere verboden wapens. Daarnaast zijn er enkele tonnen aan contant geld gevonden.

Waar: Bruggestraat in Deventer

Een aantal weken geleden kwam er een anonieme tip binnen over de aanwezigheid van geld en wapens op een woonwagenkamp aan de Bruggestraat. Dat was aanleiding voor een onderzoek. Op basis van de tip, het onderzoek en extra informatie dat nog binnenkwam is besloten om binnen te treden. Dat gebeurde in samenwerking met de Douane en Defensie omdat zij gespecialiseerd zijn in het vinden van verborgen opbergruimtes.

Resultaat
Politie, Defensie en Douane hebben woensdag de hele dag twee woonpercelen inclusief een loods aan de Bruggestraat, een woning aan het Bellendoornplein en een industriepand op Koningsbergenstraat doorzocht. Alle wapens en het enorme geldbedrag zijn in beslag genomen. De wapens worden onderzocht om na te gaan om wat voor soort wapens het gaat, of ze echt of nep zijn en of ze zijn gebruikt voor strafbare feiten. De acht verdachten, vier mannen en vier vrouwen uit Deventer, zijn overgebracht naar het politiebureau. Daarnaast zijn er twee campers in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat ze betaald zijn met crimineel geld.  

Samen optreden tegen criminaliteit!
Politie, OM en gemeenten in IJsselland halen alles uit de kast om wapengebruik en –bezit tegen te gaan. Districtschef Ramon Arnhem is dan ook heel blij met dit resultaat: “Deze actie toont aan wat de waarde van informatie kan zijn bij het aanpakken van criminaliteit. We hebben hierbij laten zien dat we heel snel gezamenlijk kunnen optreden met onze partners. En met resultaat. Deze wapens zijn in ieder geval van straat. Ik roep dan ook iedereen op om dit soort informatie te blijven delen en om eventuele wapens in te leveren tijdens onze wapeninleveractie volgende week. Ondertussen werken wij, zoals altijd, met onze partners aan een veilig en leefbaar IJsselland”, aldus Arnhem. (2020063467) NV

Georganiseerde criminaliteit in Deventer
Wapens in Deventer

» Politie.nl


Kaart nieuws Deventer. Locatie nieuws: 52.24441 / 6.20411 Bruggestraat


donderdag 5 maart 2020, 11:27 uur
20 wapens en tonnen cash bij grote politieactie woonwagenkamp Deventer
CrimesiteDe politie heeft woensdagochtend bij een grote actie in Deventer ongeveer twintig wapens gevonden, waaronder vuurwapens en nepvuurwapens. Er zijn vier mannen en vier vrouwen uit Deventer opgepakt. Tijdens de doorzoekingen is ook een paar ton cash geld in beslag genomen.
» Crimesite
woensdag 4 maart 2020, 21:10 uur
Twintig wapens en tonnen aan geld gevonden bij inval in woonwagenkamp Deventer
de StentorBij een grote inval op vier plekken in Deventer, waaronder het woonwagenkamp aan de Bruggestraat, zijn twintig wapens en enkele tonnen aan contant geld in beslag genomen. Er zijn vier vrouwen en vier mannen uit Deventer gearresteerd, en twee campers die vermoedelijk met crimineel geld zijn betaald, zijn in beslag genomen.
» de Stentor
woensdag 4 maart 2020, 17:54 uur
Acht aanhoudingen na vier doorzoekingen en vondst 20 wapens woonwagenkamp
Blik op NieuwsWoensdag hebben de politie en het Openbaar Ministerie op vier locaties in Deventer doorzoekingen gedaan. 'Tijdens die doorzoekingen zijn ongeveer twintig wapens aangetroffen, vuurwapens, nep-vuurwapens en andere verboden wapens', zo meldt de politie woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 4 maart 2020, 17:11 uur
Acht arrestaties bij onderzoek naar wapens in Deventer
de TelegraafVier mannen en vier vrouwen uit Deventer zijn woensdag in hun woonplaats gearresteerd tijdens een onderzoek naar wapenbezit. De politie, het Openbaar Ministerie, douane en Defensie vonden bij doorzoekingen op een woonwagenkamp ongeveer twintig wapens en enkele tonnen aan contant geld.
» de Telegraaf
woensdag 4 maart 2020, 17:09 uur
Politie in Deventer vindt illegale wapens na tip over woonwagenkamp
NOSIn Deventer heeft de politie bij een grote actie een hoeveelheid wapens aangetroffen. Er zijn acht mensen aangehouden, vier mannen en vier vrouwen uit Deventer. Tijdens de doorzoekingen is ook een paar ton aan contant geld ontdekt.
» NOS
woensdag 4 maart 2020, 11:28 uur
Politie doet invallen op meerdere locaties in Deventer
de GelderlanderDe politie heeft vanochtend vroeg invallen gedaan op meerdere plekken in Deventer. Er zijn ieder geval invallen gedaan bij een woonwagenkamp aan de Bruggestraat, bij een bedrijf aan de Koningsbergenstraat en een woonhuis op een nog onbekende locatie.
» de Gelderlander
woensdag 4 maart 2020, 11:02 uur
Politie valt locaties binnen in Deventer vanwege illegale wapens
RTV OostDe politie heeft vanochtend rond 10.00 uur meerdere invallen gedaan in Deventer om mogelijke illegale wapens. Onder meer een woonwagenkamp in Deventer aan de Bruggestraat en een bedrijf op het bedrijventerrein aan de Koningsbergenstraat werden binnengevallen. Ook een woonhuis werd binnengestormd. 
» RTV Oost
woensdag 4 maart 2020, 11:02 uur
Politie valt meerdere locaties binnen in Deventer
RTV OostDe politie heeft vanochtend rond 10.00 uur meerdere invallen gedaan in Deventer. Het gaat onder meer om een woonwagenkamp in Deventer aan de Bruggestraat en een bedrijf op het bedrijventerrein aan de Koningsbergenstraat. Ook een woonhuis is binnengevallen. 
» RTV Oost
woensdag 4 maart 2020, 10:35 uur
Politie doet inval in woonwagenkamp Deventer om wapens
de StentorDe politie heeft vanochtend vroeg een grote inval gedaan op het woonwagenkamp aan de Bruggestraat in Deventer omdat er aanwijzingen waren dat er wapens zouden liggen. De inval was bij een garagebedrijf op het kamp, op de hoek van de Bremenweg.
» de Stentor
woensdag 4 maart 2020, 10:35 uur
Grote politieactie rond woonwagenkamp in Deventer
de StentorDe politie heeft vanochtend vroeg een grote inval gedaan bij een woonwagenkamp aan de Bruggestraat in Deventer. Gelijkertijd deed de politie een inval bij een bedrijf aan de Koningsbergenstraat en een woonhuis op een nog onbekende locatie.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS

Meer nieuws uit Deventer

12 september 20:36Alerte omstanders redden vrouw die met auto water inreed in Deventer
12 september 09:17Auto gaat in vlammen op
10 september 14:40Tot drie jaar cel voor WhatsApp-oplichting
10 september 14:25Deventer blij met miljoenenbijdrage als stimulans voor woningbouw
8 september 14:34Bestelbus rijdt scootmobiel doormidden in Deventer
7 september 12:00Definitief streep door Dickens Festijn Deventer: ‘Maatregelen zijn niet te handhaven’
5 september 09:29Grondlegger Deventer Boekenmarkt Johan Bouwmeester overleden
5 september 09:14Vlammen slaan uit het dak bij woningbrand
3 september 16:00Directeur Deventer filmtheater MIMIK bij opening: 'Negatieve sentiment ombuigen'
2 september 16:42Vrachtwagen kan ontploffen, Holterweg bij Deventer dicht
2 september 12:44Man die inreed op groepje jongeren in Deventer vrijgelaten
30 augustus 16:41Man (23) die inreed op groep jongeren in Deventer, was onder invloed van drugs
30 augustus 09:59Auto rijdt in op groep jongeren in Deventer, 3 gewonden
28 augustus 15:58Trein tussen Deventer en Zwolle rijdt niet als gevolg van een aanrijding
28 augustus 15:22Afgesloten rijstrook op A1 bij Deventer weer open
26 augustus 18:40Bestuurder in Deventer glijdt uit de bocht en klapt frontaal op vrachtwagen
26 augustus 13:10Politie zoekt scooterrijder die in Deventer meisje (2) verwondde bij ongeluk en vervolgens vluchtte
26 augustus 12:22Kind (2) aangereden door scooter in Deventer, bestuurder rijdt door
26 augustus 12:14Auto ramt regelkast op A1 bij Deventer, matrixborden buiten werking
22 augustus 13:22Soesterberger aangehouden na steekpartij in Deventer
RSS.