menu
zoek

Nieuws Diemen

Auto uitgebrand in Diemen: politie zoekt getuigen

vrijdag 4 augustus 2023, 16:04 uur

De politie komt graag in contact met getuigen van een autobrand afgelopen nacht, vrijdag 4 augustus, aan de Rode Kruislaan in Diemen. De auto is grotendeels uitgebrand. De politie vermoedt dat de auto opzettelijk in brand is gestoken. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en kijkt naar mogelijke verbanden in drie andere zaken.

Waar: Rode Kruislaan in Diemen

De hulpdiensten krijgen kort voor middernacht, rond 23:30 uur, de melding van de brand. De brandweer blust snel het voertuig, waarna de forensische opsporing ook ter plaatse komt voor onderzoek. De recherche houdt er rekening mee dat dit incident verband houdt met de explosie aan het Van Markenplantsoen in Diemen van afgelopen woensdag 3 augustus. Door die explosie is de woning onbewoonbaar. Samenhang Vermoedelijk houdt het incident ook verband met de handel in verdovende middelen en een andere explosie. Op 5 mei 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hasj in beslag genomen aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. Twee dagen later vindt op datzelfde adres een explosie plaats. De recherche doet onderzoek naar de drie afzonderlijke incidenten. In totaal zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden, waarvan twee personen nog altijd vastzitten op verdenking van respectievelijk de handel in verdovende middelen en de betrokkenheid bij de explosie aan de Staalmeesterlaan.  Onderzoek Mochten mensen meer informatie hebben over één van deze incidenten of over een mogelijke achtergrond, dan worden zij gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2023176009. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beschikt u over relevant beeldmateriaal dat kunt u via onderstaand formulier uploaden. Explosies Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang. Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Diemen. Locatie nieuws: 52.34124 / 4.97164 Rode Kruislaan
Rode Kruislaan in Diemen


donderdag 3 augustus 2023, 23:35 uur
Personenwagen flink beschadig door brand
HardnieuwsDIEMEN - Donderdagavond 3 augustus om 23.35 uur was brand ontstaan in een personenwagen aan de Rode Kruislaan in Diemen.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Diemen

30 november 15:42Man en vrouw gewond bij steekpartij in woning Diemen
28 november 11:41Gewonde na melding van schietpartij in flat in Diemen, politie houdt verdachte aan
20 oktober 16:18Twee explosies in één nacht, Amsterdam-West en Diemen
27 september 14:37Explosieven gevonden in Diemense flat, mogelijk bedoeld voor plofkraken
1 september 09:17Baby Robin werd doodgebeten door de herdershond van zijn opa en oma
30 augustus 17:10Raad van State vernietigt vergunning voor biomassacentrale in Diemen
4 augustus 16:04Auto uitgebrand in Diemen: politie zoekt getuigen
3 augustus 10:36Rechercheonderzoek naar explosie bij woning in Diemen
3 augustus 10:30Getuigen gezocht na explosie winkelpand Herenstraat
26 juli 10:42Opnieuw auto in brand in Diemen
24 juli 11:45Autobrand door explosief in Diemen
19 juli 11:35Explosie bij woning én uitgebrande auto in Diemen-Zuid
17 mei 20:1722 jaar gevangenisstraf voor liquidatie
17 mei 11:56Explosief gaat af in Diemens bedrijfspand, verderop brandje bij een voordeur
24 januari 17:39Gedumpte kippen en haan ’opgepropt in krat’ in Diemen
10 januari 10:46Bewoner betrapt inbrekers op heterdaad en raakt gewond; politie zoekt getuigen
20 juni 21:22EOD zet robot in na aantreffen verdacht pakket bij Bentley
13 mei 14:19Misselijkmakende geur leidt naar illegale tabaksopslag in Deventer en Emmeloord
18 februari 16:46Persoon overleden door boom op auto in Diemen
31 december 11:02Gasten schrikken wakker door plofkraak hotel Diemen: "Het was tegenover mijn kamer"
RSS.