menu
zoek

Nieuws Diemen

Twee explosies in één nacht, Amsterdam-West en Diemen

vrijdag 20 oktober 2023, 16:18 uur

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 oktober 2023 vinden er twee explosies plaats, waarvan één aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam West. De andere ontploffing vond plaats aan de Tjalk in Diemen. Er is beide keren sprake van veel schade, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Waar: Johan Huizingalaan in Diemen

Johan Huizingalaan Amsterdam (2023239119)      Rond 03.10 uur bellen omstanders de politie. Ze kunnen melden dat er bij een sportschool aan de Johan Huizingalaan een explosie is geweest. Agenten zien ter plaatse dat veel ramen, mogelijk door een explosief voorwerp, zijn gesneuveld. De Teamleider Explosieven Verkenningseenheid (TEV) en specialisten van de Forensische Opsporing (FO) doen vervolgens onderzoek. Op 9 augustus 2023 vond er op dit adres ook al een explosie plaats. Een mogelijk verband tussen beide explosies wordt door de recherche onderzocht. Tjalk Diemen (2023238130) Rond 04.08 uur worden agenten door de meldkamer opnieuw naar een melding van een explosie gestuurd, ditmaal aan een flat aan de Tjalk in Diemen. Ter plaatse treffen ze een enorme ravage aan, waarbij de portiek compleet is verwoest. Op het moment van de explosie bevinden zich gelukkig geen mensen in de portiek. Getuigenoproep De recherche doet onderzoek in beide zaken en is op zoek naar getuigen die meer weten over deze explosies. Heeft u meer informatie over deze zaken? Weet u bijvoorbeeld waarom deze woningen doelwitten zijn? Of heeft u informatie over vluchtende verdachte(n)? Dan spreekt de recherche u graag. Explosies Politie-eenheid Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang. Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Diemen. Locatie nieuws: 52.34751 / 4.82807 Johan Huizingalaan
Johan Huizingalaan in Diemen


vrijdag 20 oktober 2023, 12:30 uur
Weer ontploffing bij sportcentrum in Amsterdam, ook explosie in Diemen
RTV N-HBij een sportcentrum aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam en bij een woning aan de Tjalk in Diemen zijn vannacht explosies geweest. Beide gebouwen zijn beschadigd door de knal. De politie doet onderzoek.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Diemen

19 juli 05:54Diemen gaat condooms uitdelen om toename soa's onder jongeren tegen te gaan
22 mei 13:19Verdachte springt van balkon naar balkon om arrestatie te voorkomen
16 mei 17:53OM eist zestien jaar cel en tbs voor 'abortusmoord' Diemen
15 april 14:11Eetcafé in Diemen twee nachten op rij getroffen door explosie
23 januari 18:40Invallen in vijf landen om schenden Ruslandsancties door Voorschotens bedrijf
15 januari 14:33Man in woning Diemen vermoedelijk dood door misdrijf, vrouw vast
19 december 17:02Getuigen gezocht gewapende overval juwelenbezorger Diemen
18 december 18:35OM vraagt vrijspraak voor opa en oma bij door hond doodgebeten kleinkind
30 november 15:42Man en vrouw gewond bij steekpartij in woning Diemen
28 november 11:41Gewonde na melding van schietpartij in flat in Diemen, politie houdt verdachte aan
20 oktober 16:18Twee explosies in één nacht, Amsterdam-West en Diemen
27 september 14:37Explosieven gevonden in Diemense flat, mogelijk bedoeld voor plofkraken
1 september 09:17Baby Robin werd doodgebeten door de herdershond van zijn opa en oma
30 augustus 17:10Raad van State vernietigt vergunning voor biomassacentrale in Diemen
4 augustus 16:04Auto uitgebrand in Diemen: politie zoekt getuigen
3 augustus 10:36Rechercheonderzoek naar explosie bij woning in Diemen
3 augustus 10:30Getuigen gezocht na explosie winkelpand Herenstraat
26 juli 10:42Opnieuw auto in brand in Diemen
24 juli 11:45Autobrand door explosief in Diemen
19 juli 11:35Explosie bij woning én uitgebrande auto in Diemen-Zuid
RSS.