menu
zoek

Nieuws Diepenveen

Facebook delen

Politie doet onderzoek naar plofkraak

donderdag 27 juli 2017, 14:21 uur

Diepenveen werd afgelopen nacht rond 04.10 uur wakker geschud door een plofkraak bij de Rabobank in de Dorpsstraat. Direct na de meldingen die van diverse kanten binnenkwamen, stuurde de meldkamer alle eenheden die richting op. Bij aankomst van de politie was de brandweer al ter plaatse.


Waar: Dorpsstraat in Diepenveen

Omdat het niet duidelijk was of er explosiegevaar was, werd de plaats delict ruim afgezet. Kort na de plofkraak ontstond een klein vuur bij de pinautomaat. Voor de zekerheid zijn twee woningen ontruimd. Een expert op het gebied van explosieven kwam ter plaatse, ook verleende de politiehelikopter ondersteuning vanuit de lucht. Even later werd door de meldkamer doorgegeven dat op de Marsmangaarde in Deventer een auto in brand stond. Dit was een zwarte Volkswagen Golf Plus. Deze auto bleek een week geleden te zijn gestolen vanaf de Nicolaas Maesstraat in Twello. De politie onderzoekt of deze auto betrokken is geweest bij de plofkraak in Diepenveen. Tijdens het buurtonderzoek hebben agenten al met meerdere omwonenden gesproken.

Wie kan de politie helpen?
De politie heeft de volgende vragen: Heeft u kort voor of na de plofkraak één of meerdere auto’s zien rijden? Heeft u personen gezien die mogelijk van de ene auto in de andere overstapten? Heeft u informatie over de diefstal van de auto een week geleden vanaf de Maesstraat in Twello? Zijn u andere dingen opgevallen in de omgeving van de Dorpsstraat of de omgeving van de Marsmangaarde die ons kunnen helpen de daders te achterhalen? De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de plofkraak. Misschien hebt u zelfs wel beelden gemaakt of andere informatie die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.   2017349623   (fdv)

Diefstal/Heling in Diepenveen

» Politie.nl
Kaart nieuws Diepenveen. Locatie nieuws: 52.29153 / 6.14859 Dorpsstraat


donderdag 27 juli 2017, 08:04 uur
Forse schade door plofkraak pinautomaat in Diepenveen
de GelderlanderTwee woningen in Diepenveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag ontruimd na een plofkraak op een pinautomaat.
» de Gelderlander
donderdag 27 juli 2017, 07:54 uur
Ontruiming na plofkraak
de TelegraafIn Diepenveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee woningen ontruimd na een plofkraak. De politie van Deventer onderzoekt de plofkraak die rond 4.15 uur plaatsvond in de Dorpsstraat in Diepenveen.
» de Telegraaf
donderdag 27 juli 2017, 07:13 uur
Grote ravage bij plofkraak Diepenveen
Hart van NederlandEen plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank in de Dorpsstraat in Diepenveen heeft donderdagochtend veel schade veroorzaakt. Het is nog onbekend of er iets is buit gemaakt, zo meldt de politie. De daders zijn nog voortvluchtig.
» Hart van Nederland
donderdag 27 juli 2017, 06:02 uur
Twee woningen ontruimd na plofkraak in Diepenveen
RTV OostTwee woningen aan de Dorpsstraat in Diepenveen zijn vanochtend ontruimd na een plofkraak. Een gezin en een bewoner op leeftijd zijn opgevangen bij buren.
» RTV Oost
donderdag 27 juli 2017, 06:02 uur
Forse schade door plofkraak op pinautomaat in Diepenveen
de StentorDonderdagochtend vroeg is rond 04:00 een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Dorpsstraat in Diepenveen. Deze raakte behoorlijk beschadigd door de kraak, die waarschijnlijk met explosieven is gepleegd.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Diepenveen

27 november 13:30Koning Willem Alexander op bezoek bij boeren in Diepenveen en Joppe
29 oktober 13:55IJsseldijk in Diepenveen weer open na aanrijding tussen twee auto's
8 juli 17:13Eigenaresse manege Diepenveen blikt terug op brand: 'Niemand kon hier iets aan doen'
7 juli 16:19Brand in hooibalen slaat over naar twee schuren in Diepenveen
15 februari 18:10Man in woning in Diepenveen niet gewond door misdrijf
27 juli 15:21Vermoedelijke vluchtauto plofkraak Diepenveen vorige week gestolen
27 juli 14:21Politie doet onderzoek naar plofkraak
11 mei 13:59Twee Deventenaren betrapt in garage, politiehond speurt verdachte op
24 maart 14:06Motorrijder botst met auto in Diepenveen
30 januari 06:48Brandweer blust autobranden in Diepenveen (UPDATE)
RSS.