menu
zoek

Nieuws Dinteloord

Zoektocht naar vermisten op Volkerak

woensdag 4 oktober 2023, 11:26 uur

Hulpdiensten waren dinsdag 3 oktober massaal ter plaatse op het Volkerak. Een sportvissersbootje was door nog onbekende oorzaak omgeslagen en vier personen waren vermist geraakt.

Waar: Sasdijk in Dinteloord

In verband met het ongeval schaalden de hulpdiensten op naar GRIP 1. Al snel werd een man, een 40-jarige Duitser, uit het water gehaald door inzet van een reddingsbootje. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en uiteindelijk uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna is hij opgevangen in een hotel. Een van de andere opvarende van het bootje werd door een binnenvaartschipper uit het water gehaald. Het slachtoffer was op dat moment al overleden. Het lichaam van het slachtoffer is overgedragen aan de politie en overgebracht naar een mortuarium. De identiteit van deze persoon moet nog worden vastgesteld. Twee vermisten Rond 20.30 uur werd besloten dat de kans om de twee vermisten nog levend terug te vinden zeer klein was. Besloten werd dat de reddingsoperatie afgesloten werd en er een bergingsoperatie opgestart werd. Specialisten van de politie bleven op het water zoeken naar het vermiste tweetal. Ook woensdag 4 oktober wordt er met behulp van sonarapparatuur op het water gezocht door de politie. Ook wordt er een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.


» Politie.nl

Kaart nieuws Dinteloord. Locatie nieuws: 51.65538 / 4.37188 Sasdijk
Sasdijk in Dinteloord


donderdag 5 oktober 2023, 18:33 uur
Zoet Volkerak is een waar hengelparadijs, maar in de vaargeul is het ‘spelen met je leven’
BN DeStemDINTELOORD – Het Volkerak, internationaal geliefd bij vissers. Maar het ruwe water kan ook levensgevaarlijk zijn. Dat ondervonden niet alleen de Duitse vissers die dinsdag omsloegen, en van wie er drie om het leven kwamen. ,,Laat dit voor iedereen een wake-up call zijn.”
» BN DeStem
donderdag 5 oktober 2023, 18:33 uur
Omgeslagen vissersbootje in Volkerak gevonden op 8 meter diepte
BN DeStemDINTELOORD - Het bootje dat dinsdagmiddag omsloeg op het Volkerak, is donderdag uit het water gehaald. Bergingsbedrijf BST Dintelsas takelde het aluminium bootje op vanaf de bodem op 8 meter diepte.
» BN DeStem
donderdag 5 oktober 2023, 10:56 uur
Visser na drie verdronken collega's: 'Op het Volkerak kan het echt spoken'
RTV RijnmondDrie sportvissers kwamen dinsdagavond om het leven nadat hun bootje omsloeg op het Volkerak. Hoe gevaarlijk is dit water tussen Goeree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord? "Op het Volkerak kan het echt spoken. Bij windkracht 5 of meer is het vragen om ellende", vertelt fanatiek sportvisser Evert Oostdam aan Omroep Brabant.
» RTV Rijnmond
woensdag 4 oktober 2023, 20:11 uur
Derde lichaam gevonden na bootongeluk Dinteloord, zoekactie ten einde
NU.nlBij Dinteloord zijn woensdag de lichamen gevonden van de twee personen die dinsdag vermist raakten nadat een boot was omgeslagen. Een andere inzittende van die boot overleed kort na het ongeluk.
» NU.nl
woensdag 4 oktober 2023, 19:53 uur
Derde en laatste dode visser gevonden uit omgeslagen bootje op Volkerak
RTV RijnmondDe politie heeft woensdagavond ook de derde vermiste opvarende van de omgeslagen vissersboot gevonden. In de middag werd ook al een lichaam gevonden, nadat de eerste vermiste visser dinsdagavond al dood uit het water werd gehaald. Dinsdag rond 16:30 uur sloeg het bootje met vier mensen erop om op het Volkerak tussen Goeree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord.
» RTV Rijnmond
woensdag 4 oktober 2023, 17:57 uur
Tweede dode visser gevonden uit omgeslagen bootje op Volkerak, nog één vermiste
RTV RijnmondDe politie heeft woensdagmiddag een tweede lichaam van een opvarende van de omgeslagen vissersboot gevonden. Dinsdag rond 16:30 uur sloeg het bootje met vier mensen erop om op het Volkerak tussen Goeree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord.
» RTV Rijnmond
woensdag 4 oktober 2023, 17:23 uur
Tweede lichaam gevonden in water bij Dinteloord, nog één vermiste
NU.nlBij Dinteloord is woensdag het lichaam gevonden van een van de twee personen die dinsdag vermist raakten nadat een boot was omgeslagen. Een andere inzittende van die boot overleed kort na het ongeluk.
» NU.nl
woensdag 4 oktober 2023, 17:17 uur
Derde en laatste dode visser gevonden bij zoekactie op het Volkerak
Omroep BrabantDuikers hebben een derde, en laatste, visser gevonden die dinsdagavond is verdronken op het Volkerak bij Dinteloord. Ze hebben het lichaam naar boven gehaald en aan de kant gebracht, zo meldt de politie woensdagavond. Eerder op woensdagmiddag werd een tweede vermiste visser al geborgen.
» Omroep Brabant
woensdag 4 oktober 2023, 09:58 uur
Zoekactie vermiste vissers gaat door, politie zet drone en sonarboot in
RTV RijnmondDe zoektocht naar twee vermiste vissers op het Volkerak tussen Goerree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord gaat woensdagochtend door. Daarbij wordt een speciale sonarboot ingezet, meldt de politie. De hulpdiensten vermoeden dat de slachtoffers zijn verdronken. Toch zetten zij alles op alles om de lichamen te vinden en te kunnen bergen.
» RTV Rijnmond
woensdag 4 oktober 2023, 08:36 uur
Politie zoekt verder naar twee vermisten na drama met omgeslagen bootje Dinteloord
BN DeStemDINTELOORD - De politie zoekt sinds woensdagochtend verder naar de twee vermiste personen die op een bootje zaten dat omsloeg op het Volkerak in Dinteloord. Dit doet ze onder meer met een speciale sonarboot. De veiligheidsregio liet dinsdag al weten dat ze ervan uitgaan dat zij niet meer leven zijn.
» BN DeStem
woensdag 4 oktober 2023, 08:29 uur
Twee vissers vermist: zoekactie gaat door met sonarboot
Omroep BrabantDe zoekactie naar twee vermiste vissers op het Volkerak bij Dinteloord gaat woensdagochtend door. De politie zet een speciale sonarboot in. De hulpdiensten denken dat de slachtoffers zijn verdronken, maar zetten alles op alles om hun lichamen te bergen.
» Omroep Brabant
dinsdag 3 oktober 2023, 20:46 uur
Overboord geslagen persoon Volkerak overleden, nog twee vermisten
Blik op NieuwsDinsdag is rond 16.30 uur op het Volkerak bij het Brabantse Dinteloord een vissersbootje met daarin 4 personen omgeslagen. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dinsdagavond. 'Een persoon is overleden, een ander is uit het water gehaald. Er zijn nog twee personen vermist', aldus de veiligheidsregio.
» Blik op Nieuws
dinsdag 3 oktober 2023, 20:36 uur
Twee vermisten bootongeluk Dinteloord waarschijnlijk niet meer in leven
NU.nlBij Dinteloord is dinsdagmiddag iemand om het leven gekomen doordat de boot waarin het slachtoffer zat was omgeslagen. Ook twee andere opvarenden zijn waarschijnlijk niet meer in leven. Over de identiteit van de overleden slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.
» NU.nl
dinsdag 3 oktober 2023, 19:15 uur
Eén dode, zoektocht naar twee vermisten na bootongeluk bij Dinteloord
NU.nlBij de Noord-Brabantse plaats Dinteloord is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Daarbij is één persoon om het leven gekomen en zijn twee personen vermist geraakt. Een vierde opvarende kon uit het water worden gehaald.
» NU.nl
dinsdag 3 oktober 2023, 18:59 uur
Zoektocht naar drie vermisten na bootongeluk in Dinteloord
NU.nlBij de Noord-Brabantse plaats Dinteloord is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Daarbij zijn drie personen vermist geraakt. Een vierde opvarende kon uit het water worden gehaald.
» NU.nl
dinsdag 3 oktober 2023, 17:48 uur
Dode gevonden na omslaan bootje bij Dinteloord, hulpdiensten zoeken nog twee lichamen
PZCTijdens een zoekactie naar meerdere drenkelingen op het Volkerak in het Brabantse Dinteloord, net over de Zeeuwse grens, is dinsdagavond een dode gevonden. Twee opvarenden zijn nog vermist, de veiligheidsregio gaat ervan uit dat zij niet meer leven.
» PZC
dinsdag 3 oktober 2023, 17:40 uur
Vissersbootje slaat om op Volkerak: vermoedelijk drie doden
RTV RijnmondOp het Volkerak tussen Goeree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord is dinsdagmiddag een vissersbootje omgeslagen. Zeker één opvarende is om het leven gekomen. De hulpdiensten zijn ook in het donker nog op zoek naar twee andere opvarenden. Een vierde opvarende is uit het water gehaald en nagekeken door ambulancepersoneel.
» RTV Rijnmond
dinsdag 3 oktober 2023, 17:25 uur
Twee vermisten en mogelijk een dode bij bootongeluk in Dinteloord
NU.nlBij de Noord-Brabantse plaats Dinteloord is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Daarbij zijn twee personen vermist geraakt. Mogelijk is een derde persoon om het leven gekomen. Een vierde opvarende kon uit het water worden gehaald.
» NU.nl
dinsdag 3 oktober 2023, 17:20 uur
Zoekactie naar twee vermiste vissers op Volkerak gaat verder in het donker
Omroep BrabantDe zoekactie naar twee vermiste vissers op het Volkerak bij Dinteloord gaat dinsdagavond ook in het donker door. De hulpdiensten gaan ervan uit dat de slachtoffers zijn verdronken, maar ze zetten alles op alles om hun lichamen te bergen. Dat laat de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten.
» Omroep Brabant
dinsdag 3 oktober 2023, 17:06 uur
Dode gevonden tijdens grote zoekactie naar drenkelingen bij Dinteloord, nog twee vermisten
BN DeStemDINTELOORD - Tijdens een zoekactie naar meerdere drenkelingen op het Volkerak in Dinteloord, is dinsdagavond een dode gevonden. Dat meldde de Veiligheidsregio rond 19.00 uur. Twee opvarenden zijn nog vermist.
» BN DeStem
dinsdag 3 oktober 2023, 17:06 uur
Dode gevonden tijdens grote zoekactie naar drenkelingen bij Dinteloord, nog twee vermisten
Brabants DagbladDINTELOORD - Tijdens een zoekactie naar meerdere drenkelingen op het Volkerak in Dinteloord, is dinsdagavond een dode gevonden. Dat meldde de Veiligheidsregio rond 19.00 uur. Naar twee andere opvarenden wordt nog gezocht.
» Brabants Dagblad
dinsdag 3 oktober 2023, 16:30 uur
Meerdere personen te water na omslaan vaartuig
HardnieuwsDINTELOORD - Dinsdagmiddag 3 oktober rond 16.30 uur zijn meerdere personen te water geraakt aan de Sasdijk in Dinteloord.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Dinteloord

18 februari 20:28Vier keer is scheepsrecht: belangrijke filmprijs voor cameraman Oppenheimer
6 januari 16:36Auto slaat over de kop op A4 bij Dinteloord, rijstrook dicht
5 oktober 18:33Zoet Volkerak is een waar hengelparadijs, maar in de vaargeul is het ‘spelen met je leven’
19 juni 21:56Auto's botsen met kudde op A4: twaalf schapen dood en één automobilist gewond
19 juni 18:19Twaalf schapen doodgereden op Brabantse snelweg, één auto betrokken bij botsing
31 mei 09:57Exclu: arrestaties voor grootschalige drugshandel en witwassen
22 februari 16:19Man omgekomen bij bedrijfsongeval in Dinteloord
16 december 22:03Nepagenten doorzoeken vrachtwagen met zeep en stelen vermoedelijk drugs uit laadruimte
1 december 09:11Auto vliegt in brand na botsing met vuilniswagen op A4 bij Dinteloord
5 januari 14:41Vuurwerkverbod massaal genegeerd: wat voor straffen kan je daarvoor krijgen?
3 januari 19:01Vuurwerkgeweld in Dinteloord: ‘Dit gun je ons dorp niet’
1 januari 13:44Jongeren gooien zwaar vuurwerk naar handhavers, jongste verdachte is 13
31 december 21:44Aanhoudingen voor afsteken vuurwerk en vernielingen; ME met schilden in Dinteloord
7 november 08:00Na 30 jaar heeft Dinteloord dan eindelijk zijn Prins Carnaval gevonden
19 juni 11:23Twee mannen bekogelen huis met stenen na vermoedelijke zakenruzie
16 juni 08:00Dorp gruwelt van levensgrote betonnen bakken: 'Het lijkt het Oostblok wel'
11 juni 15:41Undercoveroperatie Trojan Shield leidt naar drugsafval in Dinteloord
14 mei 14:06Patsercontrole in jachthaven om criminele booteigenaren op te sporen
25 april 12:11Eerste wolf in West-Brabant gefotografeerd, specialist bevestigt: ‘Dit is er één’
RSS.