menu
zoek

Nieuws Doetinchem

Coldcaseteam politie overweldigd door reacties

woensdag 31 maart 2021, 09:38 uur

Het coldcaseteam Oost Nederland is overweldigd door alle reacties die de afgelopen week zijn binnen gekomen naar aanleiding van de nieuwe campagne en het onderzoek naar de gewelddadige dood van baby Sem Vijverberg in januari 2006. Dit leverde, inclusief de tips naar aanleiding van Opsporing Verzocht, inmiddels al rond de 50 tips op. Het team bedankt alle tipgevers voor de aangeleverde informatie en gaat ermee aan de slag.

Publiciteit
De campagne die sinds vorige week zaterdag wereldkundig werd gemaakt, leverde zeer veel publiciteit op zowel regionaal als nationaal. Diverse dagbladen, nieuwssites, radiostations en televisieprogramma’s besteedden uitgebreid aandacht aan deze cold case en de unieke samenwerking met voetbalclub De Graafschap en zanger Xander de Buisonjé.

Hartverwarmend
“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiasme en betrokkenheid er is in de samenleving om dit intrieste misdrijf op te lossen en de waarheid te achterhalen” aldus onderzoeksleider Ferdinand Schellinkhout. “Het kan niet zo zijn dat we accepteren als maatschappij dat een weerloos en pasgeboren kind met grof geweld wordt omgebracht, in een koude vijver wordt achtergelaten en het met een verzonnen naam wordt begraven. Wij willen dit kind zijn echte naam geven en achterhalen wie hem dit heeft aangedaan”.

Belangeloos
Aan de campagne werkten ook diverse andere mensen mee. Directeur Hans Martijn Oostendorp van voetbalclub De Graafschap omarmde het voorstel om samen te werken meteen. De club is verankerd tot in de haarvaten van de Doetinchemse samenleving en wil graag meer betekenen voor de stad en regio dan alleen voetbal. Ook producer Edwin van Hoevelaak (bekend van hits van André Hazes jr, Jeroen van de Boom, Nick&Simon en Wolter Kroes) wilde zijn medewerking, studio en netwerk graag volledig belangeloos inzetten voor dit project. Via hem werd zanger Xander de Buisonjé, zelf vader van een zoon die Sem heet, benaderd voor het schrijven van een speciaal lied. Dit nummer, getiteld “Er is nog hoop” werd daarna ook wederom volstrekt belangeloos ingespeeld door diverse topmuzikanten zoals gitarist Marcel Fisser, drummer Marijn van de Berg en bassist Edwin de Groot, allen bekend van het tv programma De beste zangers. Het lied ‘Er is nog hoop’ is o.a. te beluisteren via Spotify en alle opbrengsten gaan naar stichting Nidaa, kenniscentrum voor vondeling leggen en babydoding en naar stichting De beschermde wieg, waar een baby anoniem te vondeling kan worden gelegd en acute hulp kan worden verleend aan zwangere vrouwen in nood.

Wedstrijd
Op vrijdagavond 2 april om 20.00 uur speelt voetbalclub De Graafschap tegen FC Dordrecht. Ter gelegenheid van de cold case zal het stadion die avond eenmalig worden omgedoopt tot het Sem Vijverberg stadion. De spelers van zowel de thuis- als de bezoekende club én de arbitrage zullen opkomen in een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen shirt en een minuut stilte in acht nemen. Ook sponsoren van de club werken aan de actie mee door de boarding langs het veld gedurende dit moment ter beschikking te stellen. Gedurende de wedstrijd zijn er op de tribune grote spandoeken aangebracht waarop aandacht wordt gevraagd voor de cold case Sem Vijverberg. De wedstrijd wordt uitgezonden via ESPN.

Informatie
Gedurende de afgelopen week zijn er al diverse tips bij het team aangeleverd. Daar is het team heel dankbaar voor. Heeft u ook informatie of vermoedens wie (een van de) ouders van Sem is/zijn of wie er betrokken is geweest bij zijn dood of het achterlaten in de vijver? Neem dan alstublieft contact op! Dat kan via het gratis telefoonnummer van de tiplijn: 0800-6070. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  Voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak is een beloning van €15.000,- beschikbaar. Meer informatie over het onderzoek vindt u op: www.politie.nl/semvijverberg

Aangetroffen dode in Doetinchem
Getuigenoproep in Doetinchem
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Doetinchem

» Politie.nl


Kaart nieuws Doetinchem. Locatie nieuws: 51.96470 / 6.29377


dinsdag 30 maart 2021, 22:32 uur
Beloning van 15.000 euro voor gouden tip die de dood van Sem oplost
Omroep GelderlandDe politie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip, die leidt tot de oplossing in de zaak-Sem Vijverberg. Het pasgeboren jongetje werd in januari 2006 dood gevonden in het ijs van een vijver in Doetinchem. De politie heeft de vijftien jaar oude zaak de afgelopen dagen opnieuw onder de aandacht gebracht.
» Omroep Gelderland
dinsdag 30 maart 2021, 22:09 uur
15.000 euro voor gouden tip die leidt naar ouders baby Sem
Brabants DagbladDe politie looft 15.000 euro uit voor degene die de tip geeft die antwoord geeft op de vraag wie baby Sem in januari 2006 ombracht in Doetinchem. Via Opsporing Verzocht werd dinsdagavond op tv, vijftien jaar na dato, opnieuw aandacht gevraagd voor het drama.
» Brabants Dagblad
dinsdag 30 maart 2021, 22:09 uur
15.000 euro voor gouden tip die leidt naar ouders baby Sem
de GelderlanderDOETINCHEM - De politie looft 15.000 euro uit voor degene die de tip geeft die antwoord geeft op de vraag wie baby Sem in januari 2006 ombracht in Doetinchem. Via Opsporing Verzocht werd dinsdagavond op tv, vijftien jaar na dato, opnieuw aandacht gevraagd voor het drama.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Doetinchem

14 mei 17:28Noodverordening rond stadion tijdens De Graafschap - Roda
14 mei 15:11Vijf relschoppers Doetinchem nog vast, politie sluit meer aanhoudingen niet uit
13 mei 13:09Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’
13 mei 13:08Twee ME'ers gewond bij onrust nabij stadion Doetinchem, zeven aanhoudingen
11 mei 19:06Geen extra agenten op de been rond promotieduel De Graafschap: 'Maar we zijn op onze hoede'
8 mei 23:41Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap
7 mei 23:05Teleurstelling bij fans van De Graafschap: 'Honderd minuten voor niks gestreden'
4 mei 16:01Definitief geen feest als De Graafschap promoveert, ‘al zal niet iedereen zich daaraan houden’
30 april 12:14Gemeenteraad Doetinchem roept omgevingsdienst op het matje over gifvaten
28 april 14:24Drugsafval en -grondstoffen gevonden in Langerak
3 april 09:51Aangrijpende beelden uit Doetinchem: De Graafschap vraagt aandacht voor cold case
2 april 11:32Veroorzaker gifvaten was pronkstuk van de gemeente Doetinchem, forse kritiek op handhavers
31 maart 10:4750 tips over dode baby Sem Vijverberg uit Doetinchem
31 maart 09:38Coldcaseteam politie overweldigd door reacties
29 maart 20:20Xander de Buisonjé maakt lied over dode baby Sem Vijverberg
23 maart 07:13Horeca open? Dan is er niet genoeg bier: ‘Met liefde heb ik dat luxeprobleem’
22 maart 13:55Politie krijgt tips over Doetinchemse dode baby uit 2006
20 maart 20:50De Graafschap speelt voor één keer in stadion Sem Vijverberg
12 maart 08:32Harde kern De Graafschap eist vertrek Seuntjens na NAC-transfer; club blijft achter standpunt staan
10 maart 13:28Raad van State stelt pompeigenaar in gelijk: 'Er is niet naar ons geluisterd'
RSS.