menu
zoek

Nieuws Doetinchem

Coldcaseteam politie overweldigd door reacties

woensdag 31 maart 2021, 09:38 uur

Het coldcaseteam Oost Nederland is overweldigd door alle reacties die de afgelopen week zijn binnen gekomen naar aanleiding van de nieuwe campagne en het onderzoek naar de gewelddadige dood van baby Sem Vijverberg in januari 2006. Dit leverde, inclusief de tips naar aanleiding van Opsporing Verzocht, inmiddels al rond de 50 tips op. Het team bedankt alle tipgevers voor de aangeleverde informatie en gaat ermee aan de slag.

Publiciteit
De campagne die sinds vorige week zaterdag wereldkundig werd gemaakt, leverde zeer veel publiciteit op zowel regionaal als nationaal. Diverse dagbladen, nieuwssites, radiostations en televisieprogramma’s besteedden uitgebreid aandacht aan deze cold case en de unieke samenwerking met voetbalclub De Graafschap en zanger Xander de Buisonjé.

Hartverwarmend
“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiasme en betrokkenheid er is in de samenleving om dit intrieste misdrijf op te lossen en de waarheid te achterhalen” aldus onderzoeksleider Ferdinand Schellinkhout. “Het kan niet zo zijn dat we accepteren als maatschappij dat een weerloos en pasgeboren kind met grof geweld wordt omgebracht, in een koude vijver wordt achtergelaten en het met een verzonnen naam wordt begraven. Wij willen dit kind zijn echte naam geven en achterhalen wie hem dit heeft aangedaan”.

Belangeloos
Aan de campagne werkten ook diverse andere mensen mee. Directeur Hans Martijn Oostendorp van voetbalclub De Graafschap omarmde het voorstel om samen te werken meteen. De club is verankerd tot in de haarvaten van de Doetinchemse samenleving en wil graag meer betekenen voor de stad en regio dan alleen voetbal. Ook producer Edwin van Hoevelaak (bekend van hits van André Hazes jr, Jeroen van de Boom, Nick&Simon en Wolter Kroes) wilde zijn medewerking, studio en netwerk graag volledig belangeloos inzetten voor dit project. Via hem werd zanger Xander de Buisonjé, zelf vader van een zoon die Sem heet, benaderd voor het schrijven van een speciaal lied. Dit nummer, getiteld “Er is nog hoop” werd daarna ook wederom volstrekt belangeloos ingespeeld door diverse topmuzikanten zoals gitarist Marcel Fisser, drummer Marijn van de Berg en bassist Edwin de Groot, allen bekend van het tv programma De beste zangers. Het lied ‘Er is nog hoop’ is o.a. te beluisteren via Spotify en alle opbrengsten gaan naar stichting Nidaa, kenniscentrum voor vondeling leggen en babydoding en naar stichting De beschermde wieg, waar een baby anoniem te vondeling kan worden gelegd en acute hulp kan worden verleend aan zwangere vrouwen in nood.

Wedstrijd
Op vrijdagavond 2 april om 20.00 uur speelt voetbalclub De Graafschap tegen FC Dordrecht. Ter gelegenheid van de cold case zal het stadion die avond eenmalig worden omgedoopt tot het Sem Vijverberg stadion. De spelers van zowel de thuis- als de bezoekende club én de arbitrage zullen opkomen in een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen shirt en een minuut stilte in acht nemen. Ook sponsoren van de club werken aan de actie mee door de boarding langs het veld gedurende dit moment ter beschikking te stellen. Gedurende de wedstrijd zijn er op de tribune grote spandoeken aangebracht waarop aandacht wordt gevraagd voor de cold case Sem Vijverberg. De wedstrijd wordt uitgezonden via ESPN.

Informatie
Gedurende de afgelopen week zijn er al diverse tips bij het team aangeleverd. Daar is het team heel dankbaar voor. Heeft u ook informatie of vermoedens wie (een van de) ouders van Sem is/zijn of wie er betrokken is geweest bij zijn dood of het achterlaten in de vijver? Neem dan alstublieft contact op! Dat kan via het gratis telefoonnummer van de tiplijn: 0800-6070. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  Voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak is een beloning van €15.000,- beschikbaar. Meer informatie over het onderzoek vindt u op: www.politie.nl/semvijverberg

Aangetroffen dode in Doetinchem
Getuigenoproep in Doetinchem
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Doetinchem

» Politie.nl

Kaart nieuws Doetinchem. Locatie nieuws: 51.96470 / 6.29377


dinsdag 30 maart 2021, 22:32 uur
Beloning van 15.000 euro voor gouden tip die de dood van Sem oplost
Omroep GelderlandDe politie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip, die leidt tot de oplossing in de zaak-Sem Vijverberg. Het pasgeboren jongetje werd in januari 2006 dood gevonden in het ijs van een vijver in Doetinchem. De politie heeft de vijftien jaar oude zaak de afgelopen dagen opnieuw onder de aandacht gebracht.
» Omroep Gelderland
dinsdag 30 maart 2021, 22:09 uur
15.000 euro voor gouden tip die leidt naar ouders baby Sem
Brabants DagbladDe politie looft 15.000 euro uit voor degene die de tip geeft die antwoord geeft op de vraag wie baby Sem in januari 2006 ombracht in Doetinchem. Via Opsporing Verzocht werd dinsdagavond op tv, vijftien jaar na dato, opnieuw aandacht gevraagd voor het drama.
» Brabants Dagblad
dinsdag 30 maart 2021, 22:09 uur
15.000 euro voor gouden tip die leidt naar ouders baby Sem
de GelderlanderDOETINCHEM - De politie looft 15.000 euro uit voor degene die de tip geeft die antwoord geeft op de vraag wie baby Sem in januari 2006 ombracht in Doetinchem. Via Opsporing Verzocht werd dinsdagavond op tv, vijftien jaar na dato, opnieuw aandacht gevraagd voor het drama.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Doetinchem

14 maart 22:43OM vervolgt moeder voor dood van baby Sem Vijverberg in 2006
11 maart 19:43Domper in Doetinchem! De Graafschap op achterstand
23 februari 18:01Kind komt vast te zitten met arm in speeltoestel: brandweer moet toestel los zagen
23 februari 08:51Bewakingsbeelden laten zien hoe man Range Rover en Audi A6 in brand steekt op oprit
18 februari 23:13Brand in winkel in Doetinchem, appartementen ontruimd
17 februari 10:48Politie schiet verdachte in arm na steekpartij in Doetinchem
10 februari 21:34YouTuber uit stadion De Graafschap gezet
9 februari 10:15Innovatie in Stedelijke Infrastructuur door Hydraulische Systemen
4 februari 06:41Oplader van AliExpress ontploft, deel appartement in Doetinchem ontruimd na rookwolk
30 januari 13:2529 auto’s in Doetinchem vermoedelijk door één dader vernield: 'Hoop dat de dader berouw toont'
1 januari 22:41Voorbijganger vindt over de kop geslagen automobilist
29 december 13:44Klimaatactie loopt uit de hand in Doetinchem
29 december 03:29Brandweer met veel materieel uitgerukt voor flinke brand in gebouw van voormalig autobedrijf
18 december 16:43Na dodelijke botsing wéér kind aangereden op beruchte rotonde
15 december 10:52Burgemeester vertrekt na zeven jaar, maar blijft in de buurt
9 december 07:58Henk de Jong: ‘Wel even een traantje weggepinkt’
6 december 09:35Buurt hoort explosie, politie doet onderzoek
21 november 12:06Flatbewoners zien dansende man tussen de vlammen, kort daarna springt hij van zijn balkon
8 november 13:09Automobilist gewond bij ongeval op industrieterrein in Doetinchem
3 november 12:19Saneren van giftige grond in Doetinchem uitgesteld
RSS.