menu
zoek

Nieuws Dokkum

Demonstratie verboden in Dokkum

zaterdag 18 november 2017, 11:46 uur

De Locoburgemeester van Dongeradeel heeft besloten dat de geplande demonstratie in Dokkum bij de intocht van Sinterklaas niet door gaat.

Waar: Afsluitdijk in Dokkum

Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden op de wegen naar Dokkum en de vrees voor ernstige wanordelijkheden als de demonstratie alsnog door zou gaan. Gezien de situatie die is ontstaan is de veiligheid van de demonstranten en publiek niet te garanderen. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Dokkum. Locatie nieuws: 53.32555 / 6.00015 Afsluitdijk


zaterdag 18 november 2017, 07:00 uur
Sinterklaas 2017 intocht in Dokkum - Politiewerk in beeld
Politie.nlTijdens de intocht van Sinterklaas op 18 november is de politie op allerlei manieren aan het werk om deze bijzondere dag voor iedereen veilig en feestelijk te laten verlopen.
Met een livebeeldverslag geven we je een impressie van de veelzijdigheid van het politiewerk. De intocht in Dokkum is een evenement waar ongeveer 25.000 bezoekers op afkomen en nog eens 2 miljoen mensen vanuit huis meekijken. Kijk vanaf 7.30 uur op deze plek (politie.nl), via Twitter (@POL_polfryslan & @Politie_NOF), Instagram (@politienoordnederland) en/of Facebook (@politienoordnederland en @politienoordoostfryslan) en je ziet vanaf de vroege ochtend politiemensen in de weer. Van politievrijwilliger tot verkeersregelaar, de wijkagent op de kade en onze bikers, samen maken we er een feestelijke dag van in Dokkum. #SintDokkum ----------------------------------------------------

Bedankt
Sint en zijn pieten zijn weer in het land. Veel politiecollega’s waren vandaag in touw om van de intocht in #Dokkum een mooi en feestelijk geheel te maken. Hiermee beëindigen we ons liveverslag van de intocht van de heiligman. Bedankt voor het volgen. #SintDokkum

Op de Markt
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint, de vriend van ieder kind. Sinterklaas heeft de Markt in #Dokkum bereikt. Het is één groot feest en de stemming zit er al goed in. #SintDokkum

Aankomst Sint
De pakjesboot is aangemeerd in Dokkum aan de kade. Sint begint nu aan zijn tocht naar de Markt. Veel politiecollega’s zijn vandaag in touw bij de intocht. Heb jij ze al gezien?

Beredenen
Ook de collega’s van de beredenen zijn er klaar voor. De politieruiters en hun paarden hebben vanuit de hoogte een goed overzicht van het gebied. #SintDokkum

Langs de route
Langs de route loopt het al aardig vol. Politieagenten en -bikers houden toezicht langs de volledige route. #SintDokkum

Brandweercollega's
Collega’s van de #reddingsbrigade werken vandaag onder andere vanaf het water.

Parkeren
Er worden heel veel bezoekers verwacht vandaag. Politievrijwilligers en verkeersregelaars wijzen de weg. Benieuwd waar je kunt parkeren of wat de route is? Kijk op www.sintdokkum.nl. #SintDokkum

Politieheli
Bij @MeldkamerNN in Drachten is @DePolitieheli geland. Stijgt zo weer op en vliegt richting Dokkum voor surveillance. #SintDokkum

Briefing
Vandaag bezoeken #Sinterklaas en zijn pieten #Dokkum. Samen met onze partners zijn we er klaar voor. Voordat we de straat of het water opgaan nemen we nog één keer alles door. #briefing  

Organisatie in Dokkum
» Politie.nl
maandag 20 november 2017, 12:33 uur
Flevolander start doneeractie voor blokkade: 'Heeft niets met racisme te maken'
Leeuwarder CourantDe voorstanders van Zwarte Piet die zaterdag de A7 bij Joure blokkeerden, worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Naar aanleiding daarvan startte Flevolander Robin van Prattenburg een geldinzamelingsactie (de teller staat inmiddels op ruim 35.000 euro, verdeeld over meer dan 4300 donaties) om de eventuele boete van deze 'helden' te betalen. Daarna stroomde het geld binnen.
» Leeuwarder Courant
maandag 20 november 2017, 10:39 uur
Al ruim 35.000 euro binnen voor eventuele boetes blokkeer-Friezen
Hart van NederlandDe inzamelingsactie voor de pro-piet demonstranten die zaterdag op de A7 bij Joure de bussen vol met anti-piet demonstranten tegenhield worden op het internet al goed gesteund. Maandagmiddag staat de teller van de actie al op ruim 35.000 euro. Op de pagina van de doneeractie schrijft initiatiefnemer Robin van Prattenburg: ” Deze actie loopt veel beter […]
» Hart van Nederland
zondag 19 november 2017, 17:06 uur
Steunactie voor deelnemers blokkade anti-Zwarte Piet-betogers
NOSOp internet is een voorstander van Zwarte Piet een actie begonnen om geld in te zamelen voor actievoerders die mogelijk een boete krijgen voor het blokkeren van de snelweg. Het geld is voor eventuele boetes die mensen krijgen die gisteren op de A7 bij Joure een blokkade opwierpen tegen bussen met anti-Zwarte Piet-betogers die op weg waren naar de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Er was vanmiddag om 16.30 uur volgens informatie van de website doneeractie.nl al meer dan 20.000 euro opgehaald.
» NOS
zondag 19 november 2017, 11:58 uur
Doneeractie voor blokkade levert al meer dan 33.000 euro op
Leeuwarder CourantDe doneeractie als steun voor de blokkade van anti-pietbeweging Kick Out Zwarte Piet, leverde al meer dan 33.000 euro op. Een groep Friezen hield zaterdag demonstranten van Kick Out Zwarte Piet tegen, die onderweg waren naar de landelijke intocht in Dokkum om te demonstreren
» Leeuwarder Courant
zondag 19 november 2017, 08:03 uur
Intocht Sinterklaas best bekeken programma
de TelegraafDe intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Dokkum heeft ruim twee miljoen kijkers getrokken. De aankomst, die te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, was het best bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
» de Telegraaf
zondag 19 november 2017, 07:59 uur
Fotoserie: Intocht Sinterklaas in Dokkum in tien foto's
Leeuwarder CourantIn de regen en de kou stonden mensen, klein en groot, zaterdagochtend al vroeg langs de kade aan De Dijk in Dokkum te wachten op het aanmeren van de boot van Sinterklaas. De blaaskapel blies er nog maar wat moed in toen niet de boot maar nieuwe donkere wolken in de verte verschenen en richting de stad dreven.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 18:11 uur
15.000 bezoekers bij intocht Sinterklaas in Dokkum (+video)
Leeuwarder CourantDe intocht van Sinterklaas heeft zo’n 15.000 bezoekers naar Dokkum getrokken. Dat zegt burgemeester Marga Waanders.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 15:17 uur
Politie verwachtte meer blokkades naar Dokkum
de TelegraafDe politie verwachtte dat er nog meer blokkades zouden worden opgeworpen op de snelweg naar Dokkum, waar actievoerders eerder op de dag werden tegengehouden. Ook waren er signalen dat er in de Friese stad mensen waren die contact hadden met de blokkeerders, zei burgemeester Marga Waanders na afloop van de landelijke Sinterklaasintocht.
» de Telegraaf
zaterdag 18 november 2017, 14:12 uur
Fotoserie: Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Leeuwarder CourantVerpakt in poncho's (door Sinterklaas regenjurken genoemd) wachtten grote en kleine mensen de goedheiligman zaterdag op in Dokkum.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 13:57 uur
Anti-Pietbetogers spreken schande van verbod
de TelegraafDe demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet zijn zeer verbolgen dat ze niet hebben mogen demonstreren bij de sinterklaasintocht in Dokkum. Nadat twee bussen op de snelweg A7 waren tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet, besloot de locoburgemeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, de demonstratie om veiligheidsredenen te verbieden.
» de Telegraaf
zaterdag 18 november 2017, 13:57 uur
Anti-pietendemonstranten: 'Demonstratieverbod is verlies voor democratische staat'
Leeuwarder CourantJeffrey Afriyie en Anousha Nzume, leiders van de protestgroep Kick Out Zwarte Piet, reageren op social media verbolgen op het besluit van de gemeente Dongeradeel om hun demonstratie bij de landelijke sinterklaasintocht in Dokkum te verbieden.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 12:55 uur
Sinterklaas en (Zwarte) Piet komen aan
de TelegraafSinterklaas en zijn (Zwarte) Pieten zijn aangekomen in het Friese Dokkum.
» de Telegraaf
zaterdag 18 november 2017, 12:49 uur
Sinterklaas arriveert in Dokkum
Hart van NederlandSinterklaas is weer in het land. De goedheiligman arriveerde zaterdagmiddag met zijn pieten in het Friese Dokkum. Burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel, waar de stad onder valt, heette het gezelschap welkom in het bijzijn van duizenden kinderen.
» Hart van Nederland
zaterdag 18 november 2017, 12:28 uur
Sinterklaas toegejuicht bij intocht in Dokkum
NOSSinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Dokkum. "Dag lieve schatten, dag Dokkum!" riep de goedheiligman vanaf het dek van de Pakjesboot toen hij binnen kwam varen.
» NOS
zaterdag 18 november 2017, 12:03 uur
Demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum verboden (+video)
Leeuwarder CourantDOKKUM - De loco-burgemeester van Dongeradeel heeft de geplande demonstratie van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet verboden.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 12:01 uur
Loco-burgemeester Dokkum: ‘Demonstratie tegen Zwarte Piet verboden’
Hart van NederlandDe demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum is verboden. De locoburgemeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft dit besloten na de problemen op de wegen naar de Friese stad. Twee bussen met actievoerders van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet werden tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet.
» Hart van Nederland
zaterdag 18 november 2017, 11:35 uur
Actie tegen Zwarte Piet verboden
de TelegraafDe locoburgemeester van Dongeradeel heeft besloten dat de geplande demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum niet doorgaat. Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden op de wegen naar Dokkum.
» de Telegraaf
zaterdag 18 november 2017, 10:33 uur
Anti-Pietdemonstranten tegengehouden op A7
de TelegraafFriese actievoerders hebben zaterdagochtend enige tijd de A7 bij Joure geblokkeerd om twee bussen van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet tegen te houden. Met een groep auto’s blokkeerden voorstanders van Zwarte Piet de weg richting Dokkum. Ook liepen er mensen op de weg.
» de Telegraaf
zaterdag 18 november 2017, 10:19 uur
A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video's)
Leeuwarder CourantDOKKUM - Op de A7 is zaterdagochtend de weg geblokkeerd om demonstranten tegen te houden van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. 
» Leeuwarder Courant
zaterdag 18 november 2017, 10:17 uur
Burgemeester verbiedt protest tegen Zwarte Piet bij intocht Dokkum
NOSBurgemeester Waanders van Dongeradeel besloot vanmorgen vlak voor de intocht van Sinterklaas alle protesten te verbieden omdat ze signalen had gekregen dat voorstanders van Zwarte Piet nieuwe blokkades planden, zowel buiten als binnen Dokkum. "Het is het enige goede besluit dat genomen kon worden, gelet op de situatie", zei Waanders na afloop tegen de NOS.
» NOS
zaterdag 18 november 2017, 09:13 uur
Sinterklaas komt aan in Dokkum
NOSOndanks wat gedoe met het Grote Boek, is Sinterklaas vandaag aangekomen in Nederland. Zijn stoomboot kwam aan in de Friese plaats Dokkum.
» NOS
zaterdag 18 november 2017, 07:39 uur
Wekdienst 18/11: Sinterklaas komt aan in Dokkum en NK dieren opzetten
NOSGoedemorgen! Vandaag komt Sinterklaas aan in Dokkum (en daarna op andere plaatsen in het land). De Libanese premier gaat langs bij president Macron in Frankrijk en in Friesland is het NK dieren opzetten.
» NOS
zaterdag 18 november 2017, 06:52 uur
Sinterklaas komt weer in het land
de TelegraafSinterklaas komt zaterdag weer in het land. De goedheiligman zet aan het begin van de middag voet aan wal in het Friese Dokkum. Dokkum verwacht zo’n 25.000 mensen die Sinterklaas en zijn gevolg van dichtbij komen bekijken.
» de Telegraaf
vrijdag 17 november 2017, 22:46 uur

Friezen willen anti-Pietdemonstranten achtervolgen

de TelegraafFriese actievoerders willen anti-Pietdemonstranten zaterdagochtend gaan volgen vanaf de Afsluitdijk, om ze ervan te weerhouden een protest te organiseren bij de Sinterklaasintocht in Dokkum. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.
» de Telegraaf
vrijdag 17 november 2017, 19:40 uur
Voorbereidingen sinterklaasintocht Dokkum in volle gang
de TelegraafDe repetitie van de landelijke sinterklaasintocht in het Friese stadje Dokkum trekt veel publiek aan.
» de Telegraaf
vrijdag 17 november 2017, 16:01 uur
Video: laatste voorbereidingen voor komst Sinterklaas in Dokkum
Leeuwarder CourantIn Dokkum worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor de landelijke intocht van Sinterklaas.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 17 november 2017, 15:44 uur
Dokkum maakt zich klaar voor Sinterklaas en zijn Pieten
Hart van NederlandDokkum is flink bezig om de laatste voorbereidingen te treffen op de landelijke intocht van Sinterklaas. Het pittoreske Friese plaatsje zal zo’n 25.000 bezoekers ontvangen op zaterdag. Dat vereist, naast de vrolijke, feestelijke en uitbundige aankleding van de straten, ook de nodige zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen – en dat allemaal onder het alziend oog van […]
» Hart van Nederland
vrijdag 17 november 2017, 14:38 uur
Sinterklaasintocht in Dokkum: dit moet je weten
Leeuwarder CourantDOKKUM - Zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Dokkum. Hoe laat begint het, waar moet je staan en wat is er te doen?
» Leeuwarder Courant
vrijdag 17 november 2017, 13:33 uur
Demonstratie Dokkum tijdens de intocht
de TelegraafDokkum, waar zaterdag de jaarlijkse Sinterklaasintocht gaat plaatsvinden, heeft één aanmelding gekregen voor een demonstratie tegen Zwarte Piet. Stichting Nederland Wordt Beter gaat in samenwerking met actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) voorafgaand aan en tijdens de intocht demonstreren.
» de Telegraaf
donderdag 16 november 2017, 15:25 uur
Friese moeder wil Afsluitdijk blokkeren voor anti-Piet-demonstranten
Hart van NederlandHet is bijna een traditie an sich: demonstraties tegen Zwarte Piet tijdens de nationale Sinterklaasintocht. Zo ook aanstaande zaterdag bij de intocht in Dokkum. Jenny Douwes (39), ondernemer en moeder, vindt de demonstraties prima en snapt dat ze nodig zijn.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Dokkum

30 augustus 16:49Merlier wint hectische openingsrit in Benelux Tour, pech voor topfavoriet Evenepoel
15 mei 20:53Auto vliegt tijdens rijden in brand
3 april 20:31Verwarde man zwaait met mes in Dokkum
19 februari 08:52Oude muzieklokaal DoMuKo in Dokkum in vlammen opgegaan
15 december 14:27Veroordelingen 'blokkeerfriezen' definitief
11 augustus 10:58Kan de verspreider van het coronavirus in Dokkum juridisch worden vervolgd?
9 augustus 08:29Corona-uitbraak in Dokkum na terrasfeestje
7 mei 14:37De oudste man van de Benelux (109) is overleden
28 april 18:36Onderzoek naar poging doodslag op moeder (29) en kind (3) na brand
28 april 18:17Politie vermoedt poging tot doodslag op moeder en kind na brand in Dokkum
27 april 12:33Moeder en dochter (3) gewond bij brand Dokkum: politie arresteert man
25 april 08:48Vrachtwagen belandt in sloot bij Dokkum door overstekend hert
21 februari 15:13Rechter: de anti-Pietdemonstratie in Dokkum had niet verboden mogen worden
13 februari 15:29Defensie oefent volgende week in luchtruim tussen Winsum en Dokkum
8 november 11:41Salmonella bij Weidenaar zat in rundersnippers
6 november 18:08Hoe The Homesick uit Dokkum terecht kwam op het beroemde Amerikaanse label dat Nirvana uitbracht
20 oktober 10:00Politie onderzoekt steekincident
24 september 10:48Kritiek op Mobiele Dodingsunit: Slachthuis doet aangifte tegen inspecteurs van NVWA
24 juni 14:11Elfstedenzwemtocht Van der Weijden brengt tot nu toe 2,7 miljoen op
15 november 13:58Kick Out Zwarte Piet wil protesteren in Leeuwarden en Dokkum
RSS.