menu
zoek

Nieuws Dokkum

1,4 miljoen kijkers voor huldiging zwemheld Maarten van der Weijden

dinsdag 21 augustus 2018, 10:35 uur

Er hebben maandagavond 1.411.000 mensen op televisie gekeken naar de huldiging van Maarten van der Weijden in Leeuwarden. De huldiging op het Oldehoofsterkerkhof werd live uitgezonden door de NOS.

Waar: Oldehoofsterkerkhof in Dokkum

» Leeuwarder Courant


Kaart nieuws Dokkum. Locatie nieuws: Oldehoofsterkerkhof


maandag 20 augustus 2018, 22:25 uur
Uitzinnig publiek bedankt zwemheld Maarten van der Weijden in Leeuwarden
Leeuwarder CourantZichtbaar ontroerd is Maarten van der Weijden als hij maandagavond op een stampvol Oldehoofsterkerkhof wordt gehuldigd. En dat gevoel is wederzijds.
» Leeuwarder Courant
maandag 20 augustus 2018, 22:10 uur
Van der Weijden haalt met zwemtocht geld op voor kankeronderzoek
NU.nlMaarten van der Weijden is maandagavond gehuldigd in Leeuwarden. De zwemmer heeft in totaal 163 van de geplande 200 kilometer afgelegd langs elf Friese plaatsen. Bekijk de beelden van zijn tocht.
» NU.nl
maandag 20 augustus 2018, 21:46 uur
Prestatie van Maarten van der Weijden oogst lof en bewondering in buitenlandse media
Omroep BrabantLEEUWARDEN - Maarten van der Weijden is na zijn zwemtocht van 163 kilometer ook in het buitenland groot nieuws. De buitenlandse media melden met ongeloof en bewondering de prestatie van de olympisch kampioen uit Waspik.
» Omroep Brabant
maandag 20 augustus 2018, 21:15 uur
Hoe Maarten van der Weijden ieders held werd
MetroOh, wat zou het mooi zijn geweest. Het moment waarop Maarten van der Weijden langs het huis van de familie Van der Velden in Dokkum was gezwommen, even op had gekeken en daar hun zelfgemaakte spandoek had zien hangen: ‘Maarten, het is goed zo. De elfde stad is binnen! Nu maar de centen tellen.’ 
» Metro
maandag 20 augustus 2018, 19:55 uur
Maarten van der Weijden zwemt 2,5 miljoen euro bij elkaar voor kankeronderzoek
Omroep BrabantLEEUWARDEN - Maarten van der Weijden heeft met zijn 11Stedenzwemtocht 2.511.302 euro opgehaald. Hij is maandagavond groots gehuldigd in Leeuwarden. Aan het begin van de middag moest hij zijn zwemtocht stopzetten. Hij werd ziek. Maar de huldiging, daar wilde hij per se bij zijn.
» Omroep Brabant
maandag 20 augustus 2018, 19:48 uur
Maarten van der Weijden gehuldigd in Leeuwarden (opbrengst zwemtocht ruim 2,5 miljoen euro)
Dagblad van het NoordenZwemmer Maarten van der Weijden is maandagavond gehuldigd in Leeuwarden. Van der Weijden deed een poging de elfstedentocht (200 kilometer) in één keer te zwemmen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 20 augustus 2018, 19:46 uur
Van der Weijden haalt met zwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op voor KWF
NU.nlMaarten van der Weijden is maandagavond gehuldigd in Leeuwarden. Hij heeft 2.511.302 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.
» NU.nl
maandag 20 augustus 2018, 19:33 uur
Van der Weijden haalt 2,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek
PZCMaarten van der Weijden heeft Leeuwarden toch gehaald. Niet zwemmend, maar per boot en brancard werd de langeafstandszwemmer naar het podium in de Friese hoofdstad gebracht om te worden gehuldigd na zijn 163 kilometer lange elfstedenzwemtocht. Zijn prestatie leverde ruim 2,5 miljoen euro op voor het KWF.
» PZC
maandag 20 augustus 2018, 18:18 uur
Huldiging Van der Weijden gaat door ondanks voortijdig afbreken zwemtocht
NU.nlMaarten van der Weijden wordt maandagavond gehuldigd in Leeuwarden. De zwemmer moest zijn 200 kilometer lange elfstedenzwemtocht maandag voortijdig afbreken wegens ziekte, maar hij is toch aanwezig op het Oldehoofsterkerkhof. 
» NU.nl
maandag 20 augustus 2018, 17:47 uur
Maarten van der Weijden per boot naar feest in Leeuwarden
Leeuwarder CourantMaarten van der Weijden heeft het grootste deel van de middag in het MCL doorgebracht, maar komt maandagavond per boot naar de huldiging in Leeuwarden.
» Leeuwarder Courant
maandag 20 augustus 2018, 17:23 uur
Van der Weijden bij feest in Leeuwarden: 'Voel me nu stuk beter'
NOSHoewel Maarten van der Weijden zijn Elfstedenzwemtocht heeft moeten staken, is het eindfeest in Leeuwarden gewoon begonnen. De zwemmer is zelf ook aanwezig in de Friese hoofdstad.
» NOS
maandag 20 augustus 2018, 17:07 uur
Goed nieuws: Maarten van der Weijden wordt straks gehuldigd in Leeuwarden
Hart van NederlandNa een paar uurtjes rust en een ziekenhuisbezoek is Maarten van der Weijden straks toch ‘gewoon’ voor een huldiging in Leeuwarden. Na 163 kilometer zwemmen kon de Olympisch kampioen niet meer verder, maar dat doet helemaal niks af aan zijn bovenmenselijke prestatie. LEES HIER ALLES OVER DE 11STEDENZWEMTOCHT VAN MAARTEN VAN DER WEIJDEN Als je […]
» Hart van Nederland
maandag 20 augustus 2018, 14:27 uur
Maarten van der Weijden is aanspreekbaar, maar naar het ziekenhuis gebracht
Hart van NederlandNa zijn bovenmenselijke prestatie is Maarten van der Weijden aanspreekbaar. Hij is wel voor onderzoek naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht. Het team achter de zwemmer is “ongelooflijk trots” op wat hij heeft bereikt.
» Hart van Nederland
maandag 20 augustus 2018, 14:21 uur
Eindfeest op Oldehoofsterkerkhof voor Maarten van der Weijden gaat door
Leeuwarder CourantOndanks dat Maarten van der Weijden zijn 11Stedenzwemtocht moest staken vanwege ziekte en vermoeidheid is er maandagavond wel een feest op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.
» Leeuwarder Courant
maandag 20 augustus 2018, 13:35 uur
Maarten van der Weijden gestopt met zwemmen
MetroMaarten van der Weijden is gestopt met het zwemmen van zijn 11stedenzwemtocht, net voor Dokkum heeft de zwemmer het water verlaten. Hij is met een ambulance naar het MC Leeuwarden gebracht. 
» Metro
maandag 20 augustus 2018, 13:28 uur
Zieke Maarten van der Weijden kan geen medicijnen binnenhouden, maar wil per se naar huldiging
Omroep BrabantDOKKUM - Zwemmer Maarten van der Weijden slaapt in het ziekenhuis in Leeuwarden. Het lijkt weer redelijk goed met hem te gaan, nadat hij maandag zijn 11Stedenzwemtocht had moeten opgeven. Medicijnen kan hij niet binnenhouden, maar toch is hij vastbesloten om maandagavond naar de huldiging te gaan.
» Omroep Brabant
maandag 20 augustus 2018, 12:51 uur
Van der Weijden onderweg naar Dokkum in elfstedenzwemtocht
NU.nlMaarten van der Weijden is maandagmiddag onderweg naar de Friese plaats Dokkum tijdens zijn elfstedenzwemtocht. De zwemmer haalt hiermee geld op voor onderzoek naar kanker.
» NU.nl
maandag 20 augustus 2018, 12:20 uur
'Leeuwarden wordt ingewikkeld', Maarten van der Weijden hint op stoppen in Dokkum
Omroep BrabantBARTLEHIEM - Het is nog maar zeer de vraag of zwemmer Maarten van der Weijden de 200 kilometer van de 11Stedenzwemtocht gaat volbrengen. In een filmpje op de Facebookpagina van zijn eigen foundation hint hij er op dat hij in Dokkum wil stoppen. “In Leeuwarden is er vanavond om zeven uur een mooie afsluiting daar wil ik ook wel graag bij zijn”, zegt hij.
» Omroep Brabant
maandag 20 augustus 2018, 11:35 uur
Bekijk hier hoe Maarten van der Weijden over de laatste kilometers denkt. Houdt hij het vol?
Leeuwarder CourantIn een videoboodschap heeft zwemmer Maarten van der Weijden even na Bartlehiem van zich laten horen. Hij voelt zich oké, maar denkt nu alleen aan Dokkum, nog niet aan Leeuwarden.
» Leeuwarder Courant
maandag 20 augustus 2018, 11:33 uur
Maarten van der Weijden wil vooral Dokkum halen
Hart van NederlandIn een kort interview geeft Maarten van der Weijden aan dat hij zich nu vooral focust op Dokkum. Als hij die stad haalt, kan hij sowieso alle elf steden afstrepen van zijn bovenmenselijke 11stedenzwemtocht. KOM OP MAARTEN!! VOLG HIER LIVE DE 11STEDENZWEMTOCHT VAN MAARTEN VAN DER WEIJDEN
» Hart van Nederland
maandag 20 augustus 2018, 10:54 uur
Regiogenoten naar Friesland om zwemmer Van der Weijden aan te moedigen: 'Dit is heroïsch'
RTV RijnmondOud-Dordtenaar Maarten van der Weijden vertrok maandagochtend naar Dokkum tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. Om hem aan te moedigen zijn regiogenoten naar het noorden gereisd.
» RTV Rijnmond
maandag 20 augustus 2018, 09:26 uur
Maarten van der Weijden in actie: Publiek en bn'ers stuwen zwemmer richting Dokkum
Dagblad van het NoordenMaarten van der Weijden zwemt nog steeds. Maandagochtend om 7 uur werd hij over de sluis bij Alde Leije getild, waarna hij koers zette richting Bartlehiem.
» Dagblad van het Noorden
maandag 20 augustus 2018, 07:17 uur
LIVE: Maarten van der Weijden hoopt in ieder geval Dokkum te halen
de GelderlanderMaarten van der Weijden hoopt in ieder geval Dokkum te halen. Hij zou om 19.00 uur de finishplaats van de zwemtocht van 200 kilometer in Leeuwarden bereiken, maar dat gaat niet lukken. De Olympisch kampioen langzwemmen heeft de aanmoedigingen van mensen langs de kant hard nodig om de laatste 40 kilometer te voltooien.
» de Gelderlander
maandag 20 augustus 2018, 06:55 uur
Van der Weijden is iconisch en stampvol bruggetje Bartlehiem voorbij
NOSDe armslag is flink vertraagd, maar Maarten van der Weijden wil van geen opgeven weten in zijn Elfstedenzwemtocht, waarmee hij geld ophaalt voor onderzoek naar kanker. De olympisch kampioen van 2008 is bezig aan het lange stuk van 45 kilometer tussen Franeker en Dokkum.
» NOS
maandag 20 augustus 2018, 06:20 uur
Maarten van der Weijden heeft moeite met iedere beweging
PZCOlympisch kampioen Maarten van der Weijden is onderweg naar Dokkum, de tiende stad in zijn elfstedenzwemtocht van 200 kilometer. Boeren en brandweerlieden hebben massaal gevolg gegeven aan zijn oproep om tijdens de nacht zijn route te verlichten. De langeafstandszwemmer heeft het ondertussen loodzwaar.
» PZC
zondag 19 augustus 2018, 14:43 uur
Cityswimmers Maarten van der Weijden in Dokkum krijgen alternatief in vorm van Grachtzwemmen
Leeuwarder CourantDe deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Cityswim in Dokkum om twee kilometer met Maarten van der Weijden te gaan zwemmen, krijgen een alternatief.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Dokkum

11 november 09:02Auto op de kop in de sloot: man (31) komt om het leven
30 augustus 16:49Merlier wint hectische openingsrit in Benelux Tour, pech voor topfavoriet Evenepoel
15 mei 20:53Auto vliegt tijdens rijden in brand
3 april 20:31Verwarde man zwaait met mes in Dokkum
19 februari 08:52Oude muzieklokaal DoMuKo in Dokkum in vlammen opgegaan
15 december 14:27Veroordelingen 'blokkeerfriezen' definitief
11 augustus 10:58Kan de verspreider van het coronavirus in Dokkum juridisch worden vervolgd?
9 augustus 08:29Corona-uitbraak in Dokkum na terrasfeestje
7 mei 14:37De oudste man van de Benelux (109) is overleden
28 april 18:36Onderzoek naar poging doodslag op moeder (29) en kind (3) na brand
28 april 18:17Politie vermoedt poging tot doodslag op moeder en kind na brand in Dokkum
27 april 12:33Moeder en dochter (3) gewond bij brand Dokkum: politie arresteert man
25 april 08:48Vrachtwagen belandt in sloot bij Dokkum door overstekend hert
21 februari 15:13Rechter: de anti-Pietdemonstratie in Dokkum had niet verboden mogen worden
13 februari 15:29Defensie oefent volgende week in luchtruim tussen Winsum en Dokkum
8 november 11:41Salmonella bij Weidenaar zat in rundersnippers
6 november 18:08Hoe The Homesick uit Dokkum terecht kwam op het beroemde Amerikaanse label dat Nirvana uitbracht
20 oktober 10:00Politie onderzoekt steekincident
24 september 10:48Kritiek op Mobiele Dodingsunit: Slachthuis doet aangifte tegen inspecteurs van NVWA
24 juni 14:11Elfstedenzwemtocht Van der Weijden brengt tot nu toe 2,7 miljoen op
RSS.