menu
zoek

Nieuws Dongen

Jongen zwaargewond door afsteken illegaal vuurwerk

donderdag 28 november 2019, 10:17 uur

Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag zwaargewond geraakt aan beiden handen en aan zijn gezicht doordat hij illegaal vuurwerk afstak. Help ons dit te voorkomen.

Op woensdag 27 november 2019 om 16.05 uur  kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum. De jongen was door een buurtbewoner opgevangen die de hulpdiensten belde. Hulp voor de jongen kwam massaal op gang. Ook twee vriendjes bleken gewond te zijn. Het slachtoffer is met de grootste spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek herkomst
Er is kort met het slachtoffer gesproken. We proberen te achterhalen waar het illegale vuurwerk vandaan komt. Vanuit dit vreselijk incident willen we een duidelijke boodschap af geven om meer slachtoffers te voorkomen. Boodschap jongeren: Waarom zou je je toekomst verknallen? Besef je wat je met illegaal vuurwerk in huis haalt en wat je kunt aanrichten bij jezelf en anderen? En welke gevolgen het heeft als je wordt aangehouden.   Boodschap ouders: weet en beseft u wat uw kind in huis heeft en meeneemt op straat? En wat hij/zij kan aanrichten bij zichzelf en anderen? Realiseren u en uw kind zich dat opzettelijk gepleegde strafbare feiten met vuurwerk misdrijven zijn waar 6 jaar gevangenisstraf op staat? Voor jongeren betekent dit ook dat je een strafblad krijgt en mogelijk geen VOG meer krijgt.   Handelingen met professioneel (illegaal) vuurwerk zijn strafbaar en worden als een misdrijf bestempeld. De politie treedt hard op tegen verkopers en kopers /gebruikers van illegaal vuurwerk. Wie wordt aangehouden, heeft een strafblad. Ook tegen mensen die legaal (consumenten) vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken wordt opgetreden, omdat dit levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt.   Bij opslag van illegaal vuurwerk in een woonwijk informeert de politie het lokaal gezag en bv. een woningcorporatie. Er kunnen bestuurlijke maatregelen worden getroffen zoals huisuitzetting, meldplicht of een gebiedsverbod.

Help ons
In de aanloop naar oud en nieuw proberen we zoveel mogelijk illegaal vuurwerk te onderscheppen. Dit om slachtoffers zoals in dit bericht proberen te voorkomen maar ook ter bescherming van ons zelf. Maar we roepen uw hulp in. Weet u waar illegaal vuurwerk ligt opgeslagen laat het ons dan weten. We willen die informatie graag hebben, dat kan anoniem: bel 0900-8844, zeg NIET uw naam en vraag naar de afdeling TCI(Team Criminele Inlichtingen). Of geef ons uw informatie: - via de banner onder dit bericht - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Vuurwerk in Dongen

» Politie.nl
vrijdag 29 november 2019, 07:00 uur
Verboden vuurwerk vaak ‘slecht van kwaliteit’
BN DeStemDONGEN/BREDA - Het vuurwerkincident in Dongen, waarbij een 15-jarige jongen woensdagmiddag ernstig gewond raakte, laat volgens de politie zien hoe gevaarlijk verboden vuurwerk is. ,,Helaas zijn er mensen die erg veel geld verdienen met de handel in dit soort vuurwerk’’, zegt woordvoerder Eric Passchier.
» BN DeStem
donderdag 28 november 2019, 14:30 uur
Vuurwerkslachtoffer (15) had Cobra in de klas al bij zich, melden bronnen aan school
Omroep BrabantDe drie jongens die woensdag gewond raakten bij het afsteken van vuurwerk in Dongen, zaten bij elkaar in de klas op de Prinsentuin, een vmbo-school in Andel. Er gaan geruchten dat een van de jongens het vuurwerk mee naar school genomen zou hebben. "Die geruchten kennen we, we zijn dit nu aan het onderzoeken", aldus de school tegen Omroep Brabant.
» Omroep Brabant
donderdag 28 november 2019, 11:47 uur
Ook verwondingen aan gezicht jongen (15) na afsteken vuurwerk Dongen, twee vriendjes eveneens gewond
BN DeStemDONGEN - De 15-jarige jongen die woensdagmiddag in Dongen zwaargewond raakte door illegaal vuurwerk, heeft ook verwondingen opgelopen aan zijn gezicht. Ook twee andere jongens raakten gewond bij de knal. Dat meldt de politie donderdag.
» BN DeStem
donderdag 28 november 2019, 11:19 uur
Jongen (15) die vingers verloor bij vuurwerkongeluk Dongen ook gewond aan gezicht
Omroep BrabantDe 15-jarige jongen die woensdagmiddag zwaargewond raakte toen hij illegaal vuurwerk afstak, raakte niet alleen gewond aan zijn handen maar ook aan zijn gezicht. Dat laat de politie donderdagochtend weten. Het slachtoffer werd 'met de grootste spoed' naar een ziekenhuis gebracht.
» Omroep Brabant
woensdag 27 november 2019, 19:19 uur
Jongen zwaargewond door afsteken vuurwerk
de TelegraafEen 15-jarige jongen is woensdagmiddag in Dongen (Noord-Brabant) zwaargewond geraakt tijdens het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk.
» de Telegraaf
woensdag 27 november 2019, 18:52 uur
Jongen raakt vingers kwijt door het afsteken van illegaal vuurwerk
Hart van NederlandEen 15-jarige jongen is een aantal vingers kwijtgeraakt toen hij zwaar illegaal vuurwerk afstak. Hij deed dat samen met twee vrienden in het Brabantse Dongen.
» Hart van Nederland
woensdag 27 november 2019, 17:29 uur
Jongen raakt vingers kwijt bij het afsteken van een Cobra, buurtbewoners hoorden enorme knal
Omroep BrabantIn Dongen is woensdag rond vier uur 's middags een jongen (15) zwaargewond geraakt toen hij samen met twee vrienden zwaar vuurwerk afstak.
» Omroep Brabant
woensdag 27 november 2019, 17:24 uur
Jongen (15) raakt vingers kwijt na afsteken illegaal vuurwerk in Dongen
BN DeStemDONGEN - Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij zwaar illegaal vuurwerk afstak. Dat gebeurde rond 16.00 uur in Dongen, zo meldt de politie Tilburg en omgeving. Het zou gaan om zogenaamde cobra's: levensgevaarlijk knalvuurwerk.
» BN DeStem
woensdag 27 november 2019, 17:24 uur
Jongen (15) raakt vingers kwijt na afsteken illegaal vuurwerk in Dongen
de StentorEen 15-jarige jongen is vanmiddag gewond geraakt toen hij zwaar illegaal vuurwerk afstak. Dat gebeurde rond 16.00 uur in Dongen, zo meldt de politie Tilburg en omgeving.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Dongen

11 september 08:08Auto te water in Dongen, slachtoffer uit auto bevrijd door brandweer
22 augustus 10:17Visser in het water geduwd
17 juli 15:22Van Dongen in de bres voor anonieme homoseksueel in Premier League: ‘Wereld beetje mooier maken’
3 juli 11:59Leeuwin Merel van Dongen naar topclub Atlético Madrid
14 juni 16:04Brand op industrieterrein
8 juni 15:21Vuurwapen en drugs aangetroffen in auto in Dongen: twee inzittenden aangehouden
14 mei 14:21Omstreden kunstgrasmatten Tuf in Dongen worden vanaf maandag opgeruimd
25 april 17:06Grote brand bij afvalverwerker in Dongen onder controle, brandend afval uit loods gehaald
21 april 08:00Overbelasting werkenden dreigt: ‘Door coronacrisis lopen mensen op hun tenen’
16 april 21:32Vrouw die 3 keer in 2 dagen Tweede Kamer in brand probeert te steken komt uit Dongen
6 april 18:09Mountainbiker ernstig gewond na aanrijding met auto in Dongen, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis
29 maart 12:29Toch feestjes in Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ondanks coronamaatregelen, politie grijpt in
12 maart 13:05Coronababbeltruc gebruikt om oudere te bestelen in Dongen
4 maart 15:28GHB-lab gevonden in Dongen
1 maart 16:36Volle buit voor Dongen in eerste duel sinds vijf weken
8 februari 21:49Dongen wint van dorpsgenoot Olympia'60, Willem II AV heeft niks in te brengen tegen koploper
26 januari 16:48Jan Gerrits Junior kopt Dongen naar zwaarbevochten zege
24 januari 10:19Niet twee maar één geit omgekomen bij stalbrand in Dongen
15 januari 17:35Houtsilo in brand in Dongen
12 januari 16:41Quick opent kalenderjaar met remise, Westlandia lijdt derde nederlaag op rij
RSS.