menu
zoek

Nieuws Doornspijk

Facebook delen

Nunspeet, Doornspijk - Politie heeft vragen over auto’s in onderzoek naar ontvoering

zaterdag 3 december 2016, 13:56 uur

Wie waren de mannen die vrijdag 2 december iemand ontvoerden in Nunspeet? Veel mensen vragen zich dat af, en ook voor de politie is dat nog een vraag. Een onderzoeksteam is sinds vrijdag bezig met een groot onderzoek naar de ontvoering, die veel aandacht trok door een filmpje dat op internet verscheen. Daarin was te zien hoe een man door drie andere mannen ontvoerd werd.


Waar: Hertogstraat in Doornspijk

Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Doornspijk. Vrijdagochtend rond 10.30 werd de ontvoering gemeld bij de politie. Als snel werd groot opgeschaald om de man terug te vinden. Het slachtoffer meldde zich vrijdagavond weer bij zijn eigen huis in Doornspijk. Hij was op eigen gelegenheid naar huis gekomen. Het onderzoeksteam is vrijdagavond in gesprek geweest met het slachtoffer. De politie gaat nog steeds uit van een serieuze ontvoering. Over een mogelijk motief en de verklaringen van het slachtoffer geeft de politie geen informatie. 

Politie heeft twee vragen
Wel heeft de politie twee vragen om te delen. In Brabant is vrijdagavond een uitgebrande BMW gevonden, die vermoedelijk door de daders gebruikt is bij de ontvoering. De auto werd rond 23.00 uur brandend aangetroffen op parkeerplaats aan de Hertogstraat in Overlangel. Wie heeft er gisterenavond iets gezien op die plek? De auto van het slachtoffer is nog spoorloos. Het gaat om een zwarte Mercedes Benz E500 4Matic met het kenteken 5-TVB-05. Het kan zijn dat inmiddels het kenteken is verwisseld. Hebt u deze auto gisteren of vandaag gezien? Heeft u antwoord op een van deze vragen of heeft u andere informatie die met deze auto’s of de ontvoering te maken kan hebben? Bel dan de politie met uw informatie. Dat kan via 0900-8844. Of maak gebruik van het online meldformulier. Ook kunt u uw melding anoniem doen. Daarvoor kiest u 0800-7000, het nummer van Meld Misdaad Anoniem. 

Verloop van het onderzoek
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Het onderzoek gaat dit weekend in volle gang door. Over de details van dit onderzoek en de bevindingen tot nu toe geeft de politie verder geen details, om zo het onderzoek niet te verstoren. Als er belangrijke ontwikkelingen te melden zijn zullen deze via politie.nl verspreid worden. (SK)

Getuigenoproep in Doornspijk

» Politie.nl
Kaart nieuws Doornspijk. Locatie nieuws: 52.37477 / 5.76990 Hertogstraat


vrijdag 2 december 2016, 17:51 uur
Politie doorzoekt woning Doornspijk vanwege ontvoering
de StentorDOORNSPIJK - In verband met de ontvoering van een man vrijdagmorgen in Nunspeet onderzoekt de politie momenteel een woning in Doornspijk.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Doornspijk

28 oktober 08:26Opnieuw stacaravan uitgebrand op camping in Doornspijk
18 oktober 22:01Stacaravan volledig verwoest door uitslaande brand Doornspijk
30 april 21:10OM in beroep tegen vrijspraak in zaak ontvoering Doornspijk
18 april 14:45Vrijspraak voor brute ontvoering zakenman uit Doornspijk
14 maart 18:59Celstraffen tot zes jaar geëist in zaak ontvoering Doornspijker Ronald Maurits
17 januari 16:43Ernstig ongeval Doornspijk
29 mei 18:47Verdachten ontvoering van Doornspijker verschijnen voor de rechter
31 december 10:31Video | Brand in leegstaande boerderij Doornspijk mogelijk aangestoken
7 december 09:24Politie krijgt tips over ontvoering Nunspeet
3 december 13:56Nunspeet, Doornspijk - Politie heeft vragen over auto’s in onderzoek naar ontvoering
22 september 13:40Politie zoekt getuigen na aanranding 15-jarig meisje in Doornspijk
RSS.