menu
zoek

Nieuws Dordrecht

Wat voor snelheid moet jouw internet hebben in een nieuw pakket?

dinsdag 9 juni 2020, 15:22 uur

Als je kijkt op internetvergelijken.nl om een nieuw internet abonnement af te sluiten dan zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Allereerst moet je gaan uitzoeken wat voor internet aansluiting jij gebruikt in je woning. Deze verbinding moet namelijk natuurlijk wel aansluiten op je nieuwe pakket. Daarnaast zul je ook zeker moeten gaan bepalen welke internet snelheid jij wilt in je gloednieuwe abonnement van een provider. Dit kan best lastig zijn, aangezien er zoveel verschillende mogelijke snelheden zijn. Gelukkig wordt er in dit artikel getoond wat voor snelheden geschikt zijn voor bepaalde leefsituaties. Naar alle waarschijnlijkheid zul je hierdoor vele malen gemakkelijker kunnen bepalen wat voor snelheid jouw internet moet hebben.

20 Mb/s: Gewoon internet voor een stel
Allereerst kun je kiezen voor een pakket met internet dat een snelheid van 20 Mb/s heeft. Eerst even wat uitleg over Mb/s, dit bepaalt namelijk hoe snel het internet is. Hoe hoger het aantal Mb/s is, hoe sneller het internet zou moeten zijn. Nu terug naar dit abonnement met een snelheid van 20 Mb/s. Het is geschikt voor twee personen die internet niet super veel gebruiken, maar eigenlijk alleen voor een aantal basiszaken. Zo kun je met dit pakket gewoon mailen en surfen op het web. Ook kun je in principe video’s kijken op YouTube, maar als je Netflix wilt gaan gebruiken dan zal de snelheid meestal te laag zijn.

40 Mb/s: Sneller internet voor een gezin
Als je een huishouden hebt van meer dan twee personen dan zul je al snel voor een abonnement met een internetsnelheid van zo’n 40 Mb/s. Hiermee kunnen de leden van het gezin het internet onder meer gebruiken voor het bekijken van filmpjes op YouTube in een hoge kwaliteit. Ook kun je natuurlijk alsnog mailen en browsen op Google. Bovendien kan de wifi verbinding bij deze snelheid gebruikt worden door meerdere mensen op hetzelfde moment. Met dit snellere pakket zul je in een huishouden dus een soepele ervaring hebben met het internet.

100 Mb/s: Zeer snel internet voor meerdere mensen
Als je gezin bestaat uit in totaal vier mensen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid nog een snellere internet verbinding moeten hebben. Dan is zo’n abonnement met 100 Mb/s geschikt. Op deze manier zal niet één last ondervinden van een traag internet signaal, terwijl je ook allemaal tegelijkertijd gebruik kunt maken van het internet op je smartphone, tablet of laptop. Bovendien is dit pakket geschikt voor een gezin waarin iemand veel online gamet.

150 Mb/s: Extreem snel internet voor het hele huishouden
Als je aan 100 Mb/s nog niet genoeg hebt dan kun je kiezen voor een abonnement met nog sneller internet. Zo’n pakket zal dan een snelheid hebben van bijvoorbeeld 150 Mb/s. Hiermee kan hoe dan ook elk gezinslid gebruik maken van wifi, dat zou echt geen enkel probleem meer moeten zijn. Bovendien zal de verbinding van dit abonnement ook erg stabiel zijn, wat onder meer van pas kan komen als je in de toekomst series en films wilt gaan streamen in 4K.

300 Mb/s: Mega snel internet voor de zware gebruikers
Een internet abonnement met een snelheid van 300 Mb/s klinkt erg extreem, wat het in principe ook wel wat is. Zo’n pakket moet eigenlijk alleen afgesloten worden door de zware internetgebruikers. Denk hierbij aan gezinnen die constant online zijn en heel veel online gamen. Als ze dan ook nog regelmatig ervoor kiezen om live te streamen op Twitch dan is dit abonnement zeker geschikt. Een pakket met zo’n hoge internetsnelheid heeft natuurlijk wel één groot nadeel, want het zal zeker geen goedkoop internet zijn.


Meer nieuws uit Dordrecht

14 januari 09:25Beëdiging rechter blijkt niet in orde, beslissingen strafzitting nietig verklaard
13 januari 20:37Fietser gewond door aanrijding met auto in Dordrecht, bestuurder rijdt door
8 januari 18:31Duizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom
2 januari 21:14GGD Zuid-Holland Zuid start eerder met vaccineren
1 januari 13:05Fietser zwaargewond bij aanrijding in Dordrecht, chauffeur rijdt door
29 december 17:36Verdachte vast na gewelddadige diefstal Dordts hotel
21 december 09:04Inbreker betrapt in hotel
14 december 18:56Drie personen gewond bij frontale aanrijding
14 december 18:40OM: Dordtenaar die dreigde met terroristisch misdrijf handelde alleen
12 december 18:32Debuterend trainer Jan Zoutman over FC Dordrecht: 'Er vallen soms nog te veel ruimtes'
11 december 21:44Politie pakt vuurwapen dragende man op na dreigen met terroristisch misdrijf
9 december 17:51Tweede verdachte vast voor oplichtingszaak Dordtse Annie: 'Nu is het hopen dat ze gestraft worden'
7 december 06:41Bijna 100 cobra's en ander zwaar vuurwerk in Dordtse woning
6 december 22:10FC Dordrecht stunt en pakt in allerlaatste seconden de volle buit in Breda
6 december 19:09Vader en zoon aangehouden voor trappen en verstikken van agenten
6 december 07:5818-jarige winkeldief bedreigt beveiliger met wapen
5 december 21:29Politie treft vuurwerk aan in woning jongen (16) in Dordrecht: ’Levensgevaarlijk’
5 december 14:53Voormalig trainer Katwijk en Quick Boys aan de slag als hoofdcoach bij FC Dordrecht
4 december 23:12Wie overviel supermarkt Admiraalsplein?
28 november 16:32winkels sluiten na noodbevel burgemeester
RSS.