menu
zoek

Nieuws Driebergen-Rijsenburg

Driebergen, Breukelen - Aanhoudingen bij bestelbus met henneptoppen

woensdag 9 oktober 2019, 11:26 uur

De politie heeft dinsdag 8 oktober op de A2 ter hoogte van Breukelen vier inzittenden van een bestelbus aangehouden nadat in hun auto 7.5 kilo henneptoppen werd aangetroffen.

Omstreeks 10.15 uur gaven medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid de bestuurder van een bestelbus een stopteken om een verkeerscontrole uit te voeren. De bestuurder, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Bulgaarse nationaliteit, kon geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs tonen. Verder zaten in de auto drie vrouwen van 43, 48 en 61 jaar oud. Allen de Bulgaarse nationaliteit en alleen de 48-jarige vrouw had een vast adres in Nederland. Zij staat in Rotterdam ingeschreven.

Schaartjes
Bij controle van de auto naar een mogelijk identiteitsbewijs vonden de agenten een etui met schaartjes. Op deze schaartjes zaten duidelijk nog hennepresten. Achter in de bus werden vervolgens twee vuilniszakken met ongeveer 7.5 kilo henneptoppen aangetroffen. Kennelijk waren de henneptoppen net geknipt en waren de schaartjes gebruikt voor het knippen van deze toppen. Alle inzittenden zijn hierop aangehouden. De bus, de schaartjes en de hennep zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de hennep. De verdachten zitten nog vast.

Drugs in Breukelen

» Politie.nl


Kaart nieuws Driebergen-Rijsenburg. Locatie nieuws: 52.18366 / 4.98663


dinsdag 8 oktober 2019, 13:00 uur
Driebergen-Rijsenburg l Breukelen - Grondstoffen drugs aangetroffen in busje op de A2
Politie.nlPolitiecollega’s van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hebben maandagmiddag op de A2 ter hoogte van Breukelen een busje aangetroffen waarin 'precursoren' (grondstoffen) voor het maken van drugs werden aangetroffen. De bestuurder, een 31-jarige man uit Heemskerk, werd in eerste instantie staande gehouden vanwege het gebruik van zijn telefoon tijdens het rijden.
In de bus werd 525 kg citroenzuur, 10 gasflessen met propaan, een cryptotelefoon (een telefoon waarin versleutelde berichten verstuurd kunnen worden) en ruim duizend euro aangetroffen. Deze goederen, als ook de bus van de bestuurder, zijn in beslag genomen.  De politie doet verder onderzoek naar de herkomst en bestemming van de grondstoffen. De bestuurder krijgt een proces verbaal voor het gebruik van zijn mobiele telefoon tijdens deelname aan het verkeer. Hij wordt eveneens verdacht van het overtreden van de Opiumwet en het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen wordt aangemerkt als een economisch delict; een geldboete kan oplopen tot in de duizenden euro’s.

» Politie.nl
woensdag 9 oktober 2019, 11:53 uur
Rotterdamse gepakt met vuilniszakken vol henneptoppen
RTV RijnmondDe politie heeft dinsdag op de A2 bij Breukelen een 48-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Ze was bijrijder in een bestelbus waar twee vuilniszakken vol met henneptoppen in bleken te liggen.
» RTV Rijnmond
woensdag 9 oktober 2019, 11:43 uur
Politie plukt Bulgaren met drugs van de A2 bij Breukelen
RTV UtrechtBREUKELEN - De politie heeft vier personen aangehouden op de A2 bij Breukelen omdat ze een grote hoeveelheid drugs bij zich hadden. In de laadruimte van hun bestelbus lagen twee grote vuilniszakken vol met hennep.In totaal ging het om ruim zeven kilo. Het kwartet liep rond 10.00 uur dinsdagochtend tegen de lamp toen de bestuurder, een 23-jarige Bulgaar, tijdens een verkeerscontrole geen identificatiebewijs kon laten zien.Naast de man zaten nog drie Bulgaarse vrouwen in de auto.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Driebergen-Rijsenburg

31 oktober 13:54Fietsster gewond na ongeluk met auto in Driebergen-Rijsenberg
25 oktober 22:02Schade door brand bij autosloopbedrijf in Driebergen
5 oktober 08:34Twee bestelbussen verwoest door brand
9 september 10:27Driebergse seniorenwoningen mogelijk gesloopt: 'We willen helemaal niet verhuizen'
30 juni 08:50Huishoudens zonder stroom door stroomstoring
2 november 19:17Explosie Driebergen was moedwillige daad, woning vier weken dicht
9 oktober 11:53Rotterdamse gepakt met vuilniszakken vol henneptoppen
10 maart 07:54Brandweer redt twee mensen en een hond van dak na brand Driebergen
RSS.