menu
zoek

Nieuws Dronrijp

Dronrijp Deinum - Politie onderzoekt schietincident Dronrijp (UPDATE)

maandag 2 oktober 2017, 11:39 uur

Op maandagochtend 2 oktober rond 08.00 uur is er een schietincident geweest op de Dotinga Tun in Dronrijp. De 45-jarige bewoner werd meerdere keren beschoten en raakte zwaar gewond. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Waar: Marnxistraat in Dronrijp

Onderzoek
De man werd op zijn oprit meerdere keren beschoten. In de woning van de man waren op dat moment twee kinderen en een vrouw aanwezig. Zij zijn niet gewond geraakt. Voor hen wordt slachtofferhulp geregeld. Getuigen hebben in ieder geval twee mensen gezien die gevlucht zijn in een auto. De een was donker gekleed en de ander droeg antraciet kleurige kleding. Beiden droegen een bivakmuts. Ze zijn gevlucht in een onbekende auto. Mogelijk zijn naast deze twee meer mensen bij het incident betrokken. Even later kregen we de melding van een brandende auto aan De Seine in Deinum. Uit onderzoek bleek dat de auto was gestolen. We doen onderzoek of dit de vluchtauto van de verdachten is geweest. Er wordt sporenonderzoek ter plaatse gedaan en we spreken met buurtbewoners en eventuele getuigen. De politiehelikopter en de speurhond zijn ook ingezet bij het onderzoek. In Dronrijp staat onze preventietruck. Normaliter gebruiken we deze om voorlichting te geven over bv. woninginbraken. De truck wordt nu gebruikt als mobiele werkplek voor dit onderzoek. 

Vragen en tips
We zijn op zoek naar getuigen van zowel het schietincident als van het achterlaten van de auto en hebben meerdere vragen. Wie heeft voorafgaand aan het schietincident een voor hen onbekende auto in de buurt van de Dotinga Tun gezien? Het is natuurlijk mogelijk dat de verdachten het huis en/of de straat al eerder in de gaten hebben gehouden. Wie heeft gezien dat de auto werd achtergelaten en/of in brand werd gestoken aan de Seine in Deinum? De auto staat in een woonwijk vlakbij het station. In ons onderzoek houden we er rekening mee dat de verdachten of zijn gevlucht in een andere auto of op de trein zijn gestapt. Heeft u meer informatie voor ons dat kan helpen bij ons onderzoek? Bel dan met 0900-8844, blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  U kunt ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen op 079-3458 999.

UPDATE 14.45 uur
Er zijn signalen dat het schietincident hennep gerelateerd zou zijn. Dit is ons bekend en maakt deel uit van ons onderzoek. Een pand, van het 45-jarige slachtoffer, aan de Marnxistraat in Leeuwarden wordt momenteel door ons onderzocht. Dit heeft ook te maken met het schietincident vanochtend in Dronrijp.  

Georganiseerde criminaliteit in Deinum
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Deinum

» Politie.nl


Kaart nieuws Dronrijp. Locatie nieuws: Marnxistraat


maandag 2 oktober 2017, 10:19 uur
Gewonde bij schietpartij in Friese Dronrijp
Hart van NederlandEen man is voor zijn huis in Dronrijp neergeschoten en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd op de oprit van zijn huis in de Friese plaats meerdere keren beschoten terwijl een vrouw en twee kinderen in het huis waren. Volgens getuigen vluchtten twee mensen met een bivakmuts op, in een auto weg. In het […]
» Hart van Nederland
maandag 2 oktober 2017, 10:12 uur
Man voor zijn huis neergeschoten in Dronrijp
de TelegraafEen man is voor zijn huis in Dronrijp neergeschoten en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd op de oprit van zijn huis in de Friese plaats meerdere keren beschoten terwijl een vrouw en twee kinderen in het huis waren.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Dronrijp

2 januari 08:24Woning voor mensen met dementie in Dronrijp ontruimd wegens brand
17 januari 16:28Aart Staartjes in besloten kring begraven in woonplaats Dronrijp
15 januari 20:14Aart Staartjes wordt vrijdag in besloten kring begraven
2 oktober 11:39Dronrijp Deinum - Politie onderzoekt schietincident Dronrijp (UPDATE)
RSS.