menu
zoek

Nieuws Duiven

Duiven/Angeren - Aanhouding na dumping vermoedelijk drugsafval dankzij alerte omstanders

maandag 17 juni 2024, 13:36 uur

Op twee locaties zijn op zondag 16 juni vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. De politie kreeg een tip van een alerte omstander. Dankzij deze informatie en de hulp van andere omstanders is na een korte zoektocht direct een verdachte aangehouden.

Waar: Maststraat in Duiven

Deze afbeelding is ter illustratie Een voorbijrijdende bus waar damp en rook uitkomt: voor een oplettende omstander reden om zondagavond de politie te bellen. Ter plaatse, ter hoogte van de Maststraat in Duiven, troffen agenten vaten en jerrycans met vermoedelijk drugsafval aan. Van de genoemde bus ontbrak echter elk spoor. Agenten zijn direct een grote zoekactie gestart. Met hulp van de politiehelikopter én de hulp van nog meer alerte burgers werd diezelfde avond nog een 26-jarige man uit IJmuiden gearresteerd. De verdachte zit momenteel nog in hechtenis. Zijn exacte rol wordt nog onderzocht. Eén telefoontje kan het verschil maken Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven is erg te spreken over het kordate optreden van de voorbijganger: “Dit geval heeft bewezen dat één telefoontje van een toevallige voorbijganger het verschil maakt. Op basis van deze melding heeft de politie voortvarend een verdachte kunnen aanhouden en ook zaken in beslag kunnen nemen. De Omgevingsdienst heeft de vervuilende stoffen in de openbare ruimte snel kunnen opruimen, waarmee verdere schade aan het milieu is voorkomen.” Mogelijk verband dumping in Angeren In Angeren (ter hoogte van de Rijndijk) werden zondag soortgelijke vaten en jerrycans gevonden. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen de twee dumpingen. Naar de inhoud van de vaten en jerrycans wordt nu onderzoek gedaan. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht. Hoe herkent u een drugsdumping? Drugsafval zit vaak in kunststof vaten, zoals grote tonnen of jerrycans. Het kan soms ook in metalen vaten of gasflessen zitten. Criminelen dumpen het afval bijvoorbeeld langs de weg, in een bos of in een open veld. Soms zit het chemisch afval in een uitgebrande auto. Een ander signaal dat wijst op een drugsdumping zijn voertuigen die op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied staan. Schade voor dier en natuur Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Heeft u iets gezien of gehoord? De politie komt graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen over de vondsten van afgelopen zondag. Heeft u in de afgelopen dagen iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van de Maststraat of Rijndijk? Of heeft u andere informatie die ons bij het onderzoek kan helpen? Informatie kan worden doorgegeven via onderstaand tipformulier of telefonisch via 0900 - 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. 2024277309 ER/SG


» Politie.nl

Kaart nieuws Duiven. Locatie nieuws: 51.95970 / 5.99276 Maststraat
Maststraat in Duiven


maandag 17 juni 2024, 12:55 uur
Man opgepakt na drugsdumping in Duiven (UPDATE)
CrimesiteDe politie heeft zondagavond na de vondst van drugsafval in Duiven bij een zoekactie een verdachte opgepakt. De lekkende vaten en jerrycans met drugsafval waren gedumpt langs een fietspad op de Maststraat. Er kwamen dampen van de vaten af.
» Crimesite
maandag 17 juni 2024, 10:51 uur
Dampende bestelbus verraadt vermeende drugsdumper
Omroep GelderlandPolitie en brandweer kwamen zondagavond in actie na de vondst van vaten en jerrycans met vermoedelijk drugsafval in Duiven. Na een zoekactie kon er een verdachte worden aangehouden.
» Omroep Gelderland
zondag 16 juni 2024, 21:43 uur
Klopjacht boven Duiven na dumping drugsafval
Gelre NieuwsDUIVEN – Op het industrieterrein van Duiven hebben zondagavond meerdere incidenten met drugsafval plaatsgevonden. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Rond 21:20 uur werd de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten op de Maststraat, waar meerdere drugsvaten op het fietspad werden aangetroffen.
» Gelre Nieuws
zondag 16 juni 2024, 21:20 uur
Fietspad afgesloten vanwege aangetroffen vaten
HardnieuwsDUIVEN - Zondagavond 16 juni om 21.20 uur werd melding gemaakt van aangetroffen vaten aan de Maststraat in Duiven.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Omroep Gelderland

Meer nieuws uit Duiven

3 juli 20:17Ravage nadat vrachtwagen tegen boom botst, chauffeur gewond naar ziekenhuis
28 juni 23:02Woning met spoed op slot na schietpartij: ‘Ook aanwijzing van drugshandel’
17 juni 13:36Duiven/Angeren - Aanhouding na dumping vermoedelijk drugsafval dankzij alerte omstanders
9 mei 13:24Topdrukte en file: bezoekers al voor opening in rij voor outlet van Hornbach
5 mei 13:45Veel schade na kop-staart botsing in Duiven
25 april 18:24Meerdere gewonden bij steekpartij in Duiven
25 april 16:56Lange file door ongeval op A12 bij Duiven
19 april 23:30Brand verwoest tuinhuis en beschadigt woning in Duiven
15 maart 17:08Drie jonge mannen gezocht na geweldsincident in Duiven
9 maart 20:15Auto op z’n kant na eenzijdig ongeval
28 februari 17:42Heldenonthaal voor NEC • Grote politiecontrole op A12
26 februari 11:50Brandweer rukt uit na melding van brand bij Hornbach
16 februari 22:30Fietser raakt gewond bij val op de Lathumsedijk
23 januari 08:21Brand bij Jumbo in centrum Duiven, rook blijft lange tijd hangen
19 januari 19:28Zeer ernstig ongeval in Duiven
29 december 07:10Auto vliegt over de kop, inzittende vlucht
28 december 15:57Twee auto's botsen op A12, snelweg afgesloten
22 december 08:15Auto botst tegen lantaarnpaal, bestuurder ongedeerd
23 november 00:43Auto op zijn dak voor een bedrijfspand na ongeval Duiven
19 november 20:39Vermiste vrouw (37) uit Duiven gevonden
RSS.