menu
zoek

Nieuws Ede

Nederland - Edese autobranden in Opsporing Verzocht

dinsdag 26 oktober 2021, 16:27 uur

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september werden in Ede twintig auto’s in brand gestoken. De politie roept in de komende uitzending van Opsporing Verzocht (dinsdag 26 oktober) het publiek op om informatie te delen die kan leiden tot de oplossing van deze zaak.

Op zes locaties in Ede stonden voertuigen in brand. Op basis van het onderzoek gaat de politie er vanuit dat drie mannen op een scooter verantwoordelijk zijn voor de nachtelijke brandstichtingen. De politie vraagt een ieder die informatie over deze zaak heeft dit te melden.

Alle zaken in de uitzending Hieronder vindt u een overzicht van alle items die in de uitzending van opsporing Verzocht aan bod komen: - Barneveld: rellen tijdens coronademonstratie - Maastricht: straatroof met geweld - Nijmegen: beschieting van woning - Tilburg: overval op filiaal van Scapino - Ede: brandstichtingen bij voertuigen - Schiedam: diefstal gouden munten - Arnhem: poging tot snelkraak bij Kamera Express Daarnaast worden er ook deze week weer vier pinners getoond die betrokken zijn bij pinpasfraude. Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending Opsporing Verzocht wordt dinsdag 26 oktober vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 27 oktober rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.


» Politie.nl


Kaart nieuws Ede. Locatie nieuws: 52.04440 / 5.64008


dinsdag 26 oktober 2021, 09:50 uur
Politie vraagt hulp van burger bij oplossen autobranden Ede
Politie.nlIn de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september gingen in de wijk Veldhuizen twintig auto’s in vlammen op. Gezien de grote schaal van deze branden ging de politie al snel uit van brandstichting. Vanavond worden in Opsporing Verzocht beelden getoond van de verdachten van de brandstichtingen.
Om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken, wordt een SMS verstuurd aan iedereen die in de nacht van 13 op 14 september in (de omgeving van) Ede. In het berichtje wordt aandacht gevraagd voor de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 26 oktober, waarin de beelden van de verdachten worden getoond en de onderzoeksvragen die het team heeft worden besproken. Verdachten mogelijk uit de omgeving ‘Met zijn allen weten we meer dan wij alleen’, zegt de onderzoeksleider, die hoopt dat kijkers van het programma meer informatie hebben over de brandstichters. ‘Er gaan geruchten rond over de brandstichting, maar die verhalen bereiken ons niet rechtstreeks. Door er in Opsporing Verzocht aandacht aan te besteden, hopen we dat mensen de verdachten herkennen en belangrijke informatie doorgeven.’ Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 26 oktober om 21.20 uur uitgezonden op NPO1.  SMS-bom U heeft misschien een SMS ontvangen en wilt weten hoe de politie aan uw nummer komt. De politie kan mastgegevens opvragen om te achterhalen welke telefoons er op een bepaald moment in de buurt waren. Dat levert een lijst op met telefoons die op het gevraagde moment op de mast hebben aangestraald. Met die gegevens kan dus gericht een groep geselecteerd worden die de SMS ontvangt. Het kan echter ook zijn dat u niet in Ede was, maar op dat moment langsreed. Uw telefoon kan dan zijn aangestraald op de mast, waardoor u nu ook een SMS hebt ontvangen. De recherche wil iedereen die de nacht van de branden in (de omgeving van) Ede was dus vragen om mee te denken in het onderzoek. ‘We hopen natuurlijk over informatie over de daders, maar wellicht hebben mensen iets gezien, wat toen niet belangrijk leek, maar wat mogelijk toch iets kan betekenen in dit onderzoek,’ legt de teamleider uit. ‘We kunnen uw informatie goed gebruiken.’ Vertrouwelijk praten of anoniem melden Als u informatie of camerabeelden wilt doorgeven aan de politie dan kan u dat doen via onderstaand tipformulier. Wilt u liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praten, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden. Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TCI is bereikbaar op 088 - 661 77 34. Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

» Politie.nl
woensdag 27 oktober 2021, 08:02 uur
Beelden getoond van verdachten van 20 autobranden in Ede
de TelegraafIn het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdag beelden getoond van drie jongemannen die verdacht worden auto’s in brand te hebben gestoken in Ede. In de Gelderse gemeente gingen vorige maand twintig auto’s in zes verschillende straten in de wijk Veldhuizen in vlammen op.
» de Telegraaf
dinsdag 26 oktober 2021, 22:17 uur
Bewoners achtervolgden verdachten autobranden in Edese wijk Veldhuizen
de GelderlanderEDE - Bewoners van de wijk Veldhuizen hebben in de nacht dat er twintig auto's in de wijk in vlammen opgingen, de daders achtervolgd. Dat werd dinsdagavond duidelijk in een uitzending van Opsporing Verzocht.
» de Gelderlander
dinsdag 26 oktober 2021, 15:38 uur
Wie stichtten twintig autobranden Ede? Beelden verdachten vanavond in Opsporing Verzocht
de GelderlanderEDE - De politie toont vanavond in het programma Opsporing Verzocht op NPO1 beelden van drie mannen die verdacht worden van een reeks van twintig autobranden in Ede. De hoop is dat de publiciteit tips oplevert die de politie helpen om verdachten te kunnen aanhouden.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Ede

13 augustus 16:17Vier voertuigen betrokken bij aanrijding in Ede
12 augustus 15:38Brandend gras zorgt voor forse rookwolken op bedrijventerrein Ede
5 augustus 11:22Bliksem slaat in boom, man op bankje ongedeerd
1 augustus 22:17Politie zet helikopter en honden in in zoektocht naar drie jongens in Ede
27 juli 09:28Boeren demonstreren bij snelweg A30: oprit richting Ede geblokkeerd
13 juli 14:38Tractor botst op peperdure Bentley en nóg een auto in Ede, brandweer bevrijdt gewonde inzittende
27 juni 17:39Nieuwe acties van boeren: A12 tussen Ede en Veenendaal korte tijd dicht
26 juni 12:54Reparatie werkzaamheden na grote lekkage in volle gang
23 juni 19:38Oplettende Edese kinderen waarschuwen voor sinkhole in Jachtlaan
23 juni 15:03Toedracht ongeluk met tractor na protest woensdag nog niet bekend
9 juni 10:21Wereldrecord laptop-domino in Ede: 1.600 laptops vallen om
8 juni 09:28Motorrijder gewond bij aanrijding in Ede
6 juni 10:42Blauwe vaten aangetroffen in verlaten auto in steeg in Ede, brandweer doet onderzoek
4 juni 19:06Minderjarige naar het ziekenhuis door geweld bij flat in Ede
18 mei 08:32Geparkeerde auto gaat in vlammen op
17 mei 22:37Bewoner aangehouden op verdenking brandstichting in eigen woning
11 mei 10:14Derde gaslek in dezelfde straat in Ede, opnieuw woningen ontruimd
2 mei 09:46Wat doe je als je hoogwerker op nokhoogte geen sjoege meer geeft? Dan bel je de brandweer
30 april 21:25Treinverkeer stilgelegd in verband met persoon op spoor bij Ede
20 april 10:44Kind gewond bij aanrijding, bestuurder bestelbus meldt zich bij politie
RSS.