menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Groot onderzoek naar beschieten woning leidt naar mogelijke gijzeling

woensdag 30 oktober 2019, 09:34 uur

Aan het einde van donderdagavond 24 oktober, tegen middernacht, werd een woning aan de Delibesweg beschoten. Het onderzoek naar deze geweldpleging leidde de recherche naar een conflict in het criminele milieu en een vermoedelijke ontvoering die daarmee te maken had.

Waar: Delibesweg in Eindhoven

Het vermoeden ontstond dat de beschieting van de woning als een soort vergeldings- of pressiemiddel in het criminele milieu moest worden gezien. Bij deze schietpartij werd, zeer waarschijnlijk met een automatisch wapen, vele malen op de woning geschoten. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig en er raakte niemand gewond. Het heeft er alle schijn van dat deze schietpartij direct te maken had met een conflict tussen criminelen. De eventuele rol daarbij van de bewoner van deze woning wordt onderzocht. Kort na het schietincident kwam informatie binnen over een mogelijke relatie tussen dat incident en een gijzeling van een andere man, die ook actief is in het criminele milieu. Er waren aanwijzingen dat deze man, van 39 jaar zonder vast woonadres , al meerdere dagen gegijzeld werd door andere criminelen. We zijn daarop direct een groot onderzoek gestart.

Niet meer gezien
In de loop van dat onderzoek kreeg het rechercheteam zicht op de identiteit van enkele criminelen die mogelijk betrokken waren bij het conflict. Uit informatie opgedaan in het onderzoek bleek dat hij aan het begin van die week gezien was met mannen, die in de loop van het onderzoek in beeld kwamen als mogelijke verdachten van de ontvoering. De man was daarna niet meer gezien, maar had wel signalen gegeven dat  hij werd vastgehouden. Met man en macht is er vervolgens door de recherche gewerkt aan het vinden van het slachtoffer en zijn veilige terugkomst.

Aangehouden
Dit leidde er toe dat het arrestatieteam zaterdagavond drie mannen aanhield op de rijksweg A27, die er van verdacht werden betrokken te zijn bij de gijzeling van de man. In het verlengde van deze aanhoudingen vielen we in de nacht van zaterdag op zondag binnen bij een aantal panden in Oost-Brabant, die aan de aangehouden mannen te linken waren. We hadden de verwachting dat de vermiste man daar mogelijk werd vastgehouden. Dat bleek echter niet het geval.

Gewond
Het onderzoek ging vervolgens op zondag onverminderd door, waarbij de veilige terugkomst van de vermiste man steeds voorop stond. In de hoop op meer informatie zochten we contact met familieleden van het vermoedelijke slachtoffer. Tot onze verbazing bleek de man bij een familielid in huis te zitten. Hij was daar enkele uren eerder gewond aan komen lopen. Zijn verwondingen duidden op stevige mishandelingen. De man wilde op geen enkele manier mee werken aan het politieonderzoek en weigerde te vertellen waar hij was geweest of wat er was gebeurd.

Grote inzet
Ondanks dat de man zelf niets wil verklaren lijkt het er op dat hij in verband met een crimineel conflict tegen zijn wil enkele dagen is vastgehouden, maar uiteindelijk onder druk van de grote politie-inzet is vrij gelaten. Een groot aantal politiemensen heeft zich vanaf die vrijdagavond  doorlopend ingespannen voor de veilige terugkeer van de man, hetgeen ogenschijnlijk door die vasthoudende inzet ook is gelukt. Ook zonder de hulp van het slachtoffer zetten wij er op in dat we duidelijkheid krijgen over wat zich heeft afgespeeld en wie daarvoor verantwoordelijk zijn. 

Slachtoffer veroordeeld in België
De drie mannen die voor deze zaak op de A27 werden aangehouden zijn dinsdag wegens onvoldoende verdenkingsgronden door de officier van justitie in vrijheid gesteld.  Alleen werd wel het slachtoffer vastgezet, omdat bleek dat hij in België nog een gevangenisstraf van 8 jaar moet uitzitten voor zijn betrokkenheid bij een drugslab en het bezit van automatische vuurwapens.

Ontvoering/Gijzeling in Eindhoven
Schietincident/steekincident in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: Delibesweg


woensdag 30 oktober 2019, 17:42 uur
Vermoedelijk slachtoffer gijzeling Eindhoven uiteindelijk zelf naar de gevangenis
Hart van NederlandEen gijzeling zou mogelijk de oorzaak kunnen zijn van de beschieting van een woning aan de Delibesweg in Eindhoven afgelopen week. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. het vermoedelijke slachtoffer moest uiteindelijk zelf naar de gevangenis.
» Hart van Nederland
woensdag 30 oktober 2019, 10:05 uur
Crimineel gegijzeld en mishandeld, politie vermoedt verband met beschieting van huis in Eindhoven
Omroep BrabantDe politie vermoedt een verband tussen het beschieten van een woning aan de Delibesweg in Eindhoven en de gijzeling van een man uit het criminele circuit. Dat meldt de politie woensdagmorgen. De 39-jarige man is meerdere dagen gegijzeld door andere criminelen.
» Omroep Brabant
woensdag 30 oktober 2019, 09:59 uur
Onderzoek naar beschieten woning in Eindhoven leidt naar mogelijke gijzeling van man
Brabants DagbladEINDHOVEN - Het onderzoek naar het beschieten van een woning aan de Delibesweg in Eindhoven vorige week donderdag heeft geleid naar een mogelijke gijzeling. Een 39-jarige man, actief in het criminele milieu, werd al meerdere dagen gegijzeld door andere criminelen. De beschieting van de woning is volgens de politie een soort vergeldings- of pressiemiddel in het criminele milieu geweest.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Eindhoven

7 juli 11:04Huurprijzen in vrije sector gestegen: Bredanaar gaat er flink op achteruit
6 juli 17:17Verdachten uit Udenhout en Berkel-Enschot opgepakt na boerenprotest bij Eindhoven Airport
5 juli 12:27Black Lives Matter-kunstwerk in Eindhoven na één dag besmeurd met verf
4 juli 07:00Een sneakpreview in de ‘Chinese HEMA’ Miniso in Eindhoven: dit is wat je er koopt
3 juli 13:56TU Eindhoven schiet door in voorkeursbeleid vrouwen
3 juli 08:4777 helikopters vanaf Eindhoven over Brabant naar Rotterdam
30 juni 18:51Nieuwe Airbus Multi Role Tanker Transportvliegtuig geland op thuisbasis Eindhoven
29 juni 10:07Vertellen over je worstelingen. Dat is prachtig én krachtig
28 juni 18:15Nieuwsoverzicht | Gewonden na aanval door honden - Treitercrimineel laat weer van zich horen
26 juni 09:14Erwin Koeman ondergaat hartoperatie
26 juni 08:2221 jongeren opgepakt in Eindhoven
23 juni 18:18Politie Eindhoven verzocht niet in te gaan op beledigingen tijdens protest
23 juni 09:12Jorrit Hendrix deelt beelden van inbraak in zijn huis: PSV'er hoopt dat daders zo gepakt worden
22 juni 10:27Politieagent rijdt ’voor de grap’ op bekende in
19 juni 13:51Politie schiet Eindhovenaar in been die met mes zwaait
18 juni 17:20Man aangehouden voor schietpartij in Haagse Bezuidenhout
17 juni 20:15Dumpert-video met levensgevaarlijke capriolen kost man rijbewijs
17 juni 16:23Geen vliegverkeer Eindhoven Airport door radiostoring
16 juni 18:49Veroordeling voor verkrachting en doden van Nicole van den Hurk definitief
12 juni 16:18Gemeente reageert op noodkreet horeca Stratumseind, deel cafés blijft wel gewoon open
RSS.