menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Driebergen l Eindhoven - Ruim 12,5 miljoen euro aangetroffen in verborgen ruimte, man (35) vast

woensdag 6 mei 2020, 10:38 uur

De Dienst Landelijke Recherche heeft op 1 mei een 35-jarige man in een woning in Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. Dat gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook is beslag gelegd op ongeveer 12,580 miljoen euro.

Waar: Paradijslaan in Eindhoven

Tijdens de doorzoeking in de woning is in een verborgen ruimte een contant geldbedrag van ruim 12,5 miljoen euro aangetroffen. Dit was allemaal papiergeld van 5 tot 500 euro biljetten met dus een enorme gezamenlijke waarde maar ook een behoorlijk gewicht van 255 kilo.  Ook zijn o.a. twee vuurwapens met munitie, een PGP telefoon en een geldtelmachine gevonden. Op het geld en de goederen is beslag gelegd. De verdachte zit in beperkingen en mag enkel contact hebben met zijn raadsman. De verdachte is maandag 4 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris in Rotterdam. De rechter-commissaris heeft de bewaring bevolen voor 14 dagen. Witwassen Witwassen regelt het betalingsverkeer binnen de criminele industrie en houdt die draaiend. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van hun vermogen te genieten. Het aanpakken van witwassen heeft prioriteit bij de Landelijke Eenheid en het Openbaar Ministerie omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Jaarlijks wordt in Nederland voor miljarden euro’s aan crimineel geld witgewassen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij drugshandel, oplichting of financiële fraude. De ondermijnende werking van deze vorm van criminaliteit is steeds vaker aan de oppervlakte zichtbaar wanneer het criminele geld en de criminele invloeden de legale economie en gewone samenleving bereiken. Ondergronds bankieren Ondergronds bankieren is het verplaatsen van criminele opbrengsten buiten het zicht van overheden om. In dit criminele systeem regelt de ondergrondse bankier betalingen voor bijvoorbeeld drugstransporten, zonder dat  geld het land in- of uitkomt en zonder het gebruik van bankrekeningen. De bankier gebruikt geldvoorraden in verschillende landen waar hij medebankiers heeft zitten. Tekorten die hierdoor in bepaalde landen ontstaan, kunnen worden opgelost door bijvoorbeeld betaling van tegengestelde legale goederenstromen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: Paradijslaan


donderdag 7 mei 2020, 07:11 uur
Niemand kent de gearresteerde 'man van 12,5 miljoen’ in Eindhoven
BN DeStemEINDHOVEN - Vijftien boodschappentassen afgeladen vol met in totaal 255 kilo bankbiljetten heeft hun buurman de afgelopen maanden het appartementencomplexje in gesjouwd. De op een na grootste vondst van contant verdacht geld ooit in Nederland: ruim 12,5 miljoen euro. Maar niemand van de flats aan de Paradijslaan in het Eindhovense centrum lijkt te weten wie de 35-jarige man is die de Landelijke Recherche vrijdag heeft opgepakt.
» BN DeStem
donderdag 7 mei 2020, 07:00 uur
Niemand kent de gearresteerde 'man van 12,5 miljoen’
de GelderlanderEINDHOVEN - Vijftien boodschappentassen afgeladen vol met in totaal 255 kilo bankbiljetten heeft hun buurman de afgelopen maanden het appartementencomplexje in gesjouwd. De op een na grootste vondst van contant verdacht geld ooit in Nederland: ruim 12,5 miljoen euro.
» de Gelderlander
donderdag 7 mei 2020, 07:00 uur
Niemand kent de gearresteerde ‘man van 12,5 miljoen’
de StentorVijftien volle boodschappentassen met in totaal 255 kilo bankbiljetten heeft hun buurman de afgelopen maanden het appartementencomplexje in gesjouwd. De op een na grootste vondst van contant verdacht geld ooit in Nederland: ruim 12,5 miljoen euro. Maar niemand van de flats aan de Paradijslaan in Eindhoven lijkt te weten wie de 35-jarige man is die de Landelijke Recherche vrijdag heeft opgepakt.
» de Stentor
woensdag 6 mei 2020, 15:45 uur
Ruim 12,5 miljoen aan cash in woning Eindhoven: ’Ik schrok me kapot’
de Telegraaf„Ik kwam vier rechercheurs in de kelder tegen, met bivakmutsen op. Ze legitimeerden zich wel gelukkig. Ondertussen stond de hele straat vol met politiebusjes”, zegt een bewoner van het appartementencomplex in Eindhoven waar vrijdag ruim 12,5 miljoen euro aan cash werd gevonden. De 35-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van witwassen.
» de Telegraaf
woensdag 6 mei 2020, 13:44 uur
Politie vindt 12,5 miljoen euro in een huis in Eindhoven
NOSDe politie in Eindhoven heeft afgelopen vrijdag in een huis 12,5 miljoen euro contant geld gevonden. Het geld lag in een verborgen ruimte. Volgens de politie is dit het hoogste bedrag dat tot nu toe in Nederland op één plek is gevonden.
» NOS
woensdag 6 mei 2020, 13:08 uur
Politie doet grootste geldvondst ooit
MetroDe politie heeft op 1 mei een recordbedrag van 12,58 miljoen euro aangetroffen in een verborgen ruimte in een woning in Eindhoven. Een 35-jarige man is aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld is in beslag genomen.
» Metro
woensdag 6 mei 2020, 12:46 uur
Miljoenen aan cash in verborgen ruimte
CrimesiteDe landelijke recherche van de Nationale Politie heeft op 1 mei beslag gelegd op 12.580.000 euro. Het geld werd gevonden in een verborgen ruimte in een woning in Eindhoven. Daar is ook een verdachte (35) aangehouden op verdenking van witwassen.
» Crimesite
woensdag 6 mei 2020, 11:59 uur
Recordbedrag van 12,5 miljoen euro contant geld ontdekt in huis Eindhoven
NU.nlPolitierechercheurs hebben vrijdag ruim 12,5 miljoen euro aan contant geld aangetroffen in een verborgen ruimte van een huis in Eindhoven, meldt de Landelijke Eenheid van de politie woensdag. Nog nooit vond de politie zo'n hoog geldbedrag op één locatie. De 35-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van witwassen.
» NU.nl
woensdag 6 mei 2020, 11:48 uur
12,5 miljoen euro gevonden in verborgen ruimte in Eindhoven: 'Hoogste bedrag ooit op één locatie'
Dagblad van het NoordenIn een verborgen ruimte in een woning aan de Paradijslaan in Eindhoven is afgelopen vrijdag maar liefst 12,580 miljoen euro gevonden. Een 35-jarige man is opgepakt. Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit op één locatie is gevonden, aldus de politie.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 6 mei 2020, 11:33 uur
Politie vindt 12,5 miljoen euro in verborgen ruimte woning Eindhoven
NOSDe politie in Eindhoven heeft vrijdag in een woning 12,5 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Het was verstopt in een verborgen ruimte. Volgens de politie is dit het hoogste bedrag dat tot nu toe in Nederland op een locatie is gevonden.
» NOS
woensdag 6 mei 2020, 11:25 uur
12,580 Miljoen euro aangetroffen in verborgen ruimte
Blik op NieuwsDe Dienst Landelijke Recherche heeft op 1 mei een 35-jarige man in een woning in Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. Dat gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook is beslag gelegd op ongeveer 12,580 miljoen euro.
» Blik op Nieuws
woensdag 6 mei 2020, 11:23 uur
Politie doet grootste vangst cashgeld ooit in woning Eindhoven
de TelegraafDe Dienst Landelijke Recherche heeft op 1 mei een 35-jarige man in een woning in Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. Bij de aanhouding werd ruim 12,5 miljoen euro aangetroffen in een verborgen ruimte in de woning. Dat is het hoogste bedrag dat tot nu toe op één locatie is gevonden.
» de Telegraaf
woensdag 6 mei 2020, 11:21 uur
Politie vindt ruim 12,5 miljoen euro cash in verborgen ruimte in woning Eindhoven
Hart van NederlandDe Dienst Landelijke Recherche heeft op 1 mei in een verborgen ruimte in een woning in Eindhoven het hoogste bedrag op één locatie ooit gevonden: ruim 12,5 miljoen euro. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Eindhoven

5 juli 12:27Black Lives Matter-kunstwerk in Eindhoven na één dag besmeurd met verf
4 juli 07:00Een sneakpreview in de ‘Chinese HEMA’ Miniso in Eindhoven: dit is wat je er koopt
3 juli 13:56TU Eindhoven schiet door in voorkeursbeleid vrouwen
3 juli 08:4777 helikopters vanaf Eindhoven over Brabant naar Rotterdam
30 juni 18:51Nieuwe Airbus Multi Role Tanker Transportvliegtuig geland op thuisbasis Eindhoven
29 juni 10:07Vertellen over je worstelingen. Dat is prachtig én krachtig
28 juni 18:15Nieuwsoverzicht | Gewonden na aanval door honden - Treitercrimineel laat weer van zich horen
26 juni 09:14Erwin Koeman ondergaat hartoperatie
26 juni 08:2221 jongeren opgepakt in Eindhoven
23 juni 18:18Politie Eindhoven verzocht niet in te gaan op beledigingen tijdens protest
23 juni 09:12Jorrit Hendrix deelt beelden van inbraak in zijn huis: PSV'er hoopt dat daders zo gepakt worden
22 juni 10:27Politieagent rijdt ’voor de grap’ op bekende in
19 juni 13:51Politie schiet Eindhovenaar in been die met mes zwaait
18 juni 17:20Man aangehouden voor schietpartij in Haagse Bezuidenhout
17 juni 20:15Dumpert-video met levensgevaarlijke capriolen kost man rijbewijs
17 juni 16:23Geen vliegverkeer Eindhoven Airport door radiostoring
16 juni 18:49Veroordeling voor verkrachting en doden van Nicole van den Hurk definitief
12 juni 16:18Gemeente reageert op noodkreet horeca Stratumseind, deel cafés blijft wel gewoon open
9 juni 18:38‘Man van 12,5 miljoen’ in Eindhoven is Georgiër
8 juni 19:37Vliegveld Eindhoven dicht na klapband kustwachtvliegtuig
RSS.