menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Vervolging na dashcambeelden op Dumpert.nl

woensdag 17 juni 2020, 16:04 uur

De politie heeft een 29-jarige man uit Eindhoven verhoord voor het plegen van een verkeersmisdrijf op 6 mei 2020 en zijn rijbewijs ingevorderd. De man wordt er onder andere van verdacht op knooppunt Sint Annabosch bij Breda met zijn auto met hoge snelheid over de vluchtstrook te hebben gereden. Hij haalde hierbij een andere auto in, voegde in op de A58 en reed tussen twee auto’s door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden (tripleren).

In de reacties op Dumpert.nl kwamen veel verontwaardigde reacties over het rijgedrag van de bestuurder. In overleg met de officier van justitie is door politiemensen van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op basis van de beelden een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft daarbij de snelheidsberekening uitgevoerd op basis van de videobeelden. Zij kwamen uit op een vermoedelijke snelheid van 164 km/u, waar 100 km/u de toegestane maximale snelheid is.

Verkeersmisdrijf
Sinds 1 januari van dit jaar is artikel 5a van de Wegenverkeerswet van kracht. Dit artikel is een verkeersmisdrijf: ‘het opzettelijk roekeloos rijden waarbij anderen risico lopen op zwaar lichamelijk letsel of de dood is hierin strafbaar gesteld’. De officier van justitie heeft bepaald dat de video en de verklaring van de bestuurder van de auto met de dashcam genoeg aanleiding gaven, om onderzoek te doen naar dit misdrijf. Uit het onderzoek is de naam van de vermoedelijke bestuurder opgedoken. De 29-jarige man uit Eindhoven is op 27 mei verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna hij deze op 5 juni op het bureau kwam inleveren.

Hardleers
Niet lang na het verlaten van het bureau zagen agenten in Eindhoven een bromfiets rijden. De bestuurder had een lachgasballon vast. Bij controle bleek het om dezelfde 29-jarige man te gaan, die een voertuig bestuurde, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs is proces verbaal opgemaakt. Beide zaken zijn ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie zal een besluit nemen over de afhandeling van deze zaken. Daarnaast is melding bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aangemeld om te bepalen of deze man nog geschikt is een voertuig te besturen.

Beelden
Op basis van beelden alleen kan een bestuurder niet worden vervolgd. Naast de beelden is nog een bewijsmiddel nodig, want één bewijsmiddel is meestal niet genoeg. De verklaring van de filmer of andere weggebruikers kunnen als bewijsmiddel dienen. Daarnaast moet de authenticiteit van de beelden worden vastgesteld. Dat kan door een verklaring van de maker van de beelden over bijvoorbeeld datum en tijdstip van de opnames, en dat de beelden onbewerkt zijn.

Verkeer in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.55036 / 4.73943


woensdag 17 juni 2020, 20:15 uur
Dumpert-video met levensgevaarlijke capriolen kost man rijbewijs
de StentorEen 29-jarige Eindhovenaar is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat beelden van meerdere verkeersovertredingen die hij beging online viral gingen. De man reed onder meer veel te hard over de vluchtstrook bij Breda. Op de A58 scheurde hij tussen twee auto's door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden.
» de Stentor
woensdag 17 juni 2020, 17:59 uur
Wegpiraat moet rijbewijs inleveren na filmpje op Dumpert
de TelegraafEen 29-jarige wegpiraat uit Eindhoven heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat een filmpje van zijn roekeloze rijgedrag op Dumpert is gezet.
» de Telegraaf
woensdag 17 juni 2020, 16:48 uur
Dumpert-video met levensgevaarlijke capriolen bij Breda kost man uit Eindhoven rijbewijs
BN DeStemEINDHOVEN - Een 29-jarige Eindhovenaar is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat beelden van meerdere verkeersovertredingen die hij beging online viral gingen. De man reed onder meer veel te hard over de vluchtstrook bij Breda. Op de A58 scheurde hij tussen twee auto's door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden.
» BN DeStem
woensdag 17 juni 2020, 16:47 uur
Dumpert-video met levensgevaarlijke capriolen kost man uit Eindhoven rijbewijs
de GelderlanderEINDHOVEN - Een 29-jarige Eindhovenaar is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat beelden van meerdere verkeersovertredingen die hij beging online viral gingen. De man reed onder meer veel te hard over de vluchtstrook bij Breda. Op de A58 scheurde hij tussen twee auto's door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Eindhoven

3 augustus 18:09Cliënt ggz-instelling Eindhoven aangehouden na dood patiënt
3 augustus 15:38Forse stijging besmettingen met corona onder reizigers op Eindhoven Airport
3 augustus 09:12Overval bij horecagelegenheid
1 augustus 15:21Rob Scheepers ‘geniet zich een ongeluk’ in het Philips Stadion
31 juli 09:27Gewapende overval op tankstation
29 juli 17:51Vrouw zet één euro in bij Holland Casino Eindhoven en wint 75.000 euro
29 juli 12:34Drie aanhoudingen bij groot drugsonderzoek
27 juli 08:12Flinke schade door brand in garagebox
25 juli 14:59Lichamen omgekomen militairen aangekomen in Eindhoven
23 juli 17:3116 woningen ontruimd en EOD in actie in Eindhoven voor plastic speelgoedgranaat
22 juli 20:00Dood van Eindhovenaar Peer: nieuw hoofdstuk in een treurig verhaal in de Sparrenstraat
21 juli 22:19Inspectieteam onderweg naar Curaçao voor onderzoek naar dodelijke helikoptercrash
21 juli 16:27Tiener (16) zwaargewond door aanslag op woning in Eindhoven
20 juli 20:36Weer besmette reizigers terug via Eindhoven Airport
19 juli 15:45Man mishandelt twee politieagenten in uitgaangsgebied Eindhoven
15 juli 13:10Overval hotel
10 juli 21:44Appartement volledig uitgebrand
7 juli 11:04Huurprijzen in vrije sector gestegen: Bredanaar gaat er flink op achteruit
6 juli 17:17Verdachten uit Udenhout en Berkel-Enschot opgepakt na boerenprotest bij Eindhoven Airport
5 juli 12:27Black Lives Matter-kunstwerk in Eindhoven na één dag besmeurd met verf
RSS.