menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Aanhoudingen en boetes bij feestje in bedrijfspand

zaterdag 14 november 2020, 12:13 uur

Na een melding dat er mogelijk een coronafeestje aan de gang was in een bedrijfspand aan de Kruburg, namen agenten daar aan het eind van de vrijdagavond een kijkje. Zij troffen totaal tien mensen aan die werden beboet. Vier van hen werden aangehouden omdat er geweld tegen de politie werd gebruikt, waarbij een collega gewond raakte.

Waar: Tongerseweg in Eindhoven

Collega’s zagen dat meerdere mensen aanwezig waren in het pand en hoorden ook luide muziek. Een man opende de deur, maar weigerde de agenten de toegang omdat hij vond dat ze daar niet toe gerechtigd waren. Omdat dit gegeven de omstandigheden wel degelijk zo was, duwde een van de collega’s de man uiteindelijk aan de kant om naar binnen te kunnen. Dit ontaardde in een stevig verzet van de man en een tweede man die zich in de situatie mengde. Tijdens het geweld dat dat door de mannen werd gebruikt, werden flinke klappen uitgedeeld. Eén van de agenten werd hard tegen zijn knie getrapt en hij kwam op de grond terecht. Zijn collega wist vervolgens door het gebruik van pepperspray het verzet te breken. De mannen vluchtten naar binnen, vanuit de toegangshal de bedrijfsruimte in. Aanhoudingen Korte tijd later betraden ter assistentie geroepen collega’s alsnog het bedrijfspand, waarbij onder andere een diensthond werd ingezet. De twee mannen, een 18-jarige inwoner van Nuenen en een 47-jarige Eindhovenaar werden aangehouden. Een 45-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden voor het overtreden van de corona noodverordening en omdat hij enorm tekeer ging tegen de aanwezige politiemensen. Hij verzette zich echter ook stevig tegen zijn arrestatie. Zijn eveneens aanwezige 16-jarige zoon werd vervolgens gearresteerd omdat hij agenten flink beledigde. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en de drie volwassenen werden ingesloten. De minderjarige zoon werd aan de zorg van zijn moeder toevertrouwd en zal zich binnenkort moeten melden voor verhoor. Letsel agent De gewonde politieman, die ook gewond raakte aan zijn hoofd, werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn knieschijf bleek uit de kom te zijn geschopt. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten, maar zal door dit letsel geruime tijd niet inzetbaar zijn voor de dienst. Hij doet aangifte van zware mishandeling. Overtreding coronamaatregelen De aangetroffen situatie bij het bedrijf wordt door de politie gerapporteerd aan de gemeente. Behoudens de vier aangehouden personen waren nog zes mensen meer in het pand aanwezig. Het gaat daarbij om vier vrouwen en twee mannen, die beboet werden voor het niet naleven van de corona maatregelen. Uiteraard worden ook de aangehouden mannen daarvoor beboet. Het uitdelen van bekeuringen is echter nooit een primair doel op zich. De inzet is het beëindigen van een onveilige situatie. Of er wordt bekeurd hangt af van de situatie, bv. van het aantal bezoekers ten opzichte van het aantal collega’s. Bij grote aantallen mensen op een feest,  houdt het vasthouden van aanwezigen alleen om persoonsgegevens te noteren een onveilige situatie in stand. De inzet is er dan op gericht het feest zo snel mogelijk te beëindigen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.48278 / 5.49441 Tongerseweg


zaterdag 14 november 2020, 14:00 uur
Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven
de TelegraafIn Eindhoven is een agent gewond geraakt toen hij met collega’s een einde wilde maken aan een feest in een bedrijfspand aan de Kruburg. De agent raakte gewond aan zijn hoofd en een knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij doet aangifte van zware mishandeling.
» de Telegraaf
zaterdag 14 november 2020, 13:57 uur
Agent gewond bij beëindigen illegaal feest in Eindhoven
NU.nlEen politieagent is vrijdagavond gewond geraakt bij het beëindigen van een feestje in een bedrijfspand in Eindhoven. De aanwezige feestgangers verzetten zich hevig tegen de politie en deelden 'flinke klappen uit', zo laat de politie zaterdag weten.
» NU.nl
zaterdag 14 november 2020, 13:21 uur
Agent geschopt bij beëindiging coronafeestje in Eindhoven: 'Er werden flinke klappen uitgedeeld'
Omroep BrabantEen agent is vrijdagavond gewond geraakt toen hij met een aantal collega's een feestje beëindigde in een bedrijfsgebouw aan de Kruburg in Eindhoven. Om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn samenkomsten en feestjes verboden. Toen de agenten aankwamen bij het gebouw, hoorden ze luide muziek en zagen ze dat daar tien mensen aanwezig waren.
» Omroep Brabant
zaterdag 14 november 2020, 13:19 uur
Agent raakt gewond bij beëindigen coronafeestje in Eindhoven
Brabants DagbladEINDHOVEN - De politie heeft vrijdagavond een coronafeestje beëindigd in een bedrijfspand aan de Kruburg in Eindhoven. Vier mensen zijn aangehouden, omdat er geweld werd gebruikt tegen de politie. Een agent raakte hierbij gewond. Zijn knieschijf werd uit de kom geschopt en hij liep een hoofdwond op.
» Brabants Dagblad
zaterdag 14 november 2020, 08:01 uur
LIVEBLOG | Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven
Hart van NederlandNa een flinke daling neemt het aantal nieuwe besmettingen gestaag weer toe. Wel liggen er steeds minder patiënten in de ziekenhuizen. Tot en met volgende week woensdag gelden er in ieder geval nog strengere coronamaatregelen. Volg hier het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Eindhoven

26 november 17:17Nog 152 nachtjes tot Koningsdag: Johan Vlemmix gaat iets leuks bedenken
26 november 14:14Vrouw (28) aangehouden voor grote brand in appartement Eindhoven
22 november 14:37Actievoerders Pegida demonstreren als Zwarte Piet in Eindhoven, drie arrestaties
21 november 17:57Tegendemonstranten opgepakt bij protest tegen Zwarte Piet in Venlo
19 november 09:31Bijenkorf weigert gehandicapte die geen mondkapje draagt maar een spatscherm op heeft
17 november 11:11Licht aan einde van coronatunnel voor ijshockeyers: eerste divisie hoopt op start half januari
16 november 17:09Soms reed Harry van Raaij nog even om, door Haps: ‘Dan zie ik dat er veel veranderd is’
15 november 18:22Bestelbus botst hard op voorligger op A50 bij Eindhoven, inzittende raakt gewond
14 november 19:25Brand in appartementencomplex aan Karel de Grotelaan in Eindhoven, mogelijk aangestoken
14 november 17:36Dader die tankstation probeerde te beroven was nog maar 15 jaar oud
14 november 15:40Vrachtwagenchauffeur schuldbewust na ongeluk bij spoor: ‘Het was een inschattingsfout’
14 november 14:00Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven
14 november 06:05Overval tankstation Eindhoven mislukt volledig: dader krijgt geen geld
12 november 21:11Als het doorgaat… dan is Koningsdag 2021 in Eindhoven
12 november 18:42Marechaussee meters meegesleurd door auto bij Eindhoven Airport
9 november 20:50FC Eindhoven maakt gehakt van hekkensluiter Dordrecht
9 november 18:18Götze vindt oude vorm terug: ‘Het EK is een droom, vooral omdat ik het WK heb gemist’
7 november 20:08Sportvliegtuig botst vermoedelijk met drone
6 november 12:03Eindhoven krijgt een XL-coronateststraat, ook grote testlocatie naar West-Brabant
5 november 15:09OM wil celstraf voor Hagenaars na gewelddadige ontvoering
RSS.