menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Aanhoudingen en boetes bij feestje in bedrijfspand

zaterdag 14 november 2020, 12:13 uur

Na een melding dat er mogelijk een coronafeestje aan de gang was in een bedrijfspand aan de Kruburg, namen agenten daar aan het eind van de vrijdagavond een kijkje. Zij troffen totaal tien mensen aan die werden beboet. Vier van hen werden aangehouden omdat er geweld tegen de politie werd gebruikt, waarbij een collega gewond raakte.

Waar: Tongerseweg in Eindhoven

Collega’s zagen dat meerdere mensen aanwezig waren in het pand en hoorden ook luide muziek. Een man opende de deur, maar weigerde de agenten de toegang omdat hij vond dat ze daar niet toe gerechtigd waren. Omdat dit gegeven de omstandigheden wel degelijk zo was, duwde een van de collega’s de man uiteindelijk aan de kant om naar binnen te kunnen. Dit ontaardde in een stevig verzet van de man en een tweede man die zich in de situatie mengde. Tijdens het geweld dat dat door de mannen werd gebruikt, werden flinke klappen uitgedeeld. Eén van de agenten werd hard tegen zijn knie getrapt en hij kwam op de grond terecht. Zijn collega wist vervolgens door het gebruik van pepperspray het verzet te breken. De mannen vluchtten naar binnen, vanuit de toegangshal de bedrijfsruimte in. Aanhoudingen Korte tijd later betraden ter assistentie geroepen collega’s alsnog het bedrijfspand, waarbij onder andere een diensthond werd ingezet. De twee mannen, een 18-jarige inwoner van Nuenen en een 47-jarige Eindhovenaar werden aangehouden. Een 45-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden voor het overtreden van de corona noodverordening en omdat hij enorm tekeer ging tegen de aanwezige politiemensen. Hij verzette zich echter ook stevig tegen zijn arrestatie. Zijn eveneens aanwezige 16-jarige zoon werd vervolgens gearresteerd omdat hij agenten flink beledigde. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en de drie volwassenen werden ingesloten. De minderjarige zoon werd aan de zorg van zijn moeder toevertrouwd en zal zich binnenkort moeten melden voor verhoor. Letsel agent De gewonde politieman, die ook gewond raakte aan zijn hoofd, werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn knieschijf bleek uit de kom te zijn geschopt. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten, maar zal door dit letsel geruime tijd niet inzetbaar zijn voor de dienst. Hij doet aangifte van zware mishandeling. Overtreding coronamaatregelen De aangetroffen situatie bij het bedrijf wordt door de politie gerapporteerd aan de gemeente. Behoudens de vier aangehouden personen waren nog zes mensen meer in het pand aanwezig. Het gaat daarbij om vier vrouwen en twee mannen, die beboet werden voor het niet naleven van de corona maatregelen. Uiteraard worden ook de aangehouden mannen daarvoor beboet. Het uitdelen van bekeuringen is echter nooit een primair doel op zich. De inzet is het beëindigen van een onveilige situatie. Of er wordt bekeurd hangt af van de situatie, bv. van het aantal bezoekers ten opzichte van het aantal collega’s. Bij grote aantallen mensen op een feest,  houdt het vasthouden van aanwezigen alleen om persoonsgegevens te noteren een onveilige situatie in stand. De inzet is er dan op gericht het feest zo snel mogelijk te beëindigen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.48278 / 5.49441 Tongerseweg


zaterdag 14 november 2020, 14:00 uur
Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven
de TelegraafIn Eindhoven is een agent gewond geraakt toen hij met collega’s een einde wilde maken aan een feest in een bedrijfspand aan de Kruburg. De agent raakte gewond aan zijn hoofd en een knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij doet aangifte van zware mishandeling.
» de Telegraaf
zaterdag 14 november 2020, 13:57 uur
Agent gewond bij beëindigen illegaal feest in Eindhoven
NU.nlEen politieagent is vrijdagavond gewond geraakt bij het beëindigen van een feestje in een bedrijfspand in Eindhoven. De aanwezige feestgangers verzetten zich hevig tegen de politie en deelden 'flinke klappen uit', zo laat de politie zaterdag weten.
» NU.nl
zaterdag 14 november 2020, 13:21 uur
Agent geschopt bij beëindiging coronafeestje in Eindhoven: 'Er werden flinke klappen uitgedeeld'
Omroep BrabantEen agent is vrijdagavond gewond geraakt toen hij met een aantal collega's een feestje beëindigde in een bedrijfsgebouw aan de Kruburg in Eindhoven. Om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn samenkomsten en feestjes verboden. Toen de agenten aankwamen bij het gebouw, hoorden ze luide muziek en zagen ze dat daar tien mensen aanwezig waren.
» Omroep Brabant
zaterdag 14 november 2020, 13:19 uur
Agent raakt gewond bij beëindigen coronafeestje in Eindhoven
Brabants DagbladEINDHOVEN - De politie heeft vrijdagavond een coronafeestje beëindigd in een bedrijfspand aan de Kruburg in Eindhoven. Vier mensen zijn aangehouden, omdat er geweld werd gebruikt tegen de politie. Een agent raakte hierbij gewond. Zijn knieschijf werd uit de kom geschopt en hij liep een hoofdwond op.
» Brabants Dagblad
zaterdag 14 november 2020, 08:01 uur
LIVEBLOG | Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven
Hart van NederlandNa een flinke daling neemt het aantal nieuwe besmettingen gestaag weer toe. Wel liggen er steeds minder patiënten in de ziekenhuizen. Tot en met volgende week woensdag gelden er in ieder geval nog strengere coronamaatregelen. Volg hier het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Eindhoven

6 mei 15:44Vlammen slaan uit het dak bij schuurbrand in Eindhoven
6 mei 11:02Guus Meeuwis verschuift Groots naar Ahoy in november vanwege corona
6 mei 08:30Bouzambou verkast van Hovocubo naar FC Eindhoven
1 mei 16:27Drukke winkelstraten na versoepelingen, veel Duitsers in grenssteden
1 mei 12:05Korstanje snelt naar nieuw Nederlands record op 100 meter vlinderslag
30 april 14:01Man gewond na steekincident in Eindhoven
30 april 13:37Brandstichting restaurant Eindhoven: twee jonge mannen opgepakt
30 april 07:00Elize en Harrie gaan in het eerste 3D-geprinte huis wonen
28 april 20:46Jorritsma blikt trots terug op Koningsdag, online programma trok 125.000 bezoekers
28 april 08:00Column: Een gewone verjaardag
27 april 18:46Dit was Koningsdag 2021: Oranjes in Eindhoven, rijen voor tompoucen en drukte
27 april 15:06Zo luxe woonde Johan Vlemmix, eigenaar laat oude landhuis compleet strippen
27 april 14:38Prinses Ariane (14) schittert tijdens viering Koningsdag in Eindhoven
27 april 12:01Oranjes hadden even moeten binnenwippen bij PSV: 'Op de foto met Phoxy'
26 april 09:52Willy en René: 'Willy van der Kuylen kreeg het afscheid dat hij verdiende'
25 april 12:37Burgemeester Eindhoven: liever langer gewacht met versoepelingen
24 april 14:33Eindhoven bewijst massaal de laatste eer aan Willy van der Kuijlen, het icoon van PSV
24 april 09:17In deze auto rijdt Willem-Alexander tijdens Koningsdag
22 april 17:39De beste steden om je portemonnee te verliezen (en weer terug te krijgen)
21 april 05:53Camper en auto branden uit op oprit in Eindhoven, 'Besef moet nog komen'
RSS.