menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Aanhoudingen na verzet bij controle mondkapjesplicht

zaterdag 9 januari 2021, 11:19 uur

Bij de assistentie van BOA’s van de gemeente Eindhoven bij een controle op de naleving van de mondkapjesplicht bij een winkel aan de Kleine Berg, werden aan het einde van de vrijdagmiddag twee mannen en een vrouw aangehouden. Twee politiemensen raakten daarbij gewond.

Waar: Kleine Berg in Eindhoven

Medewerkers van de gemeente voerden een controle uit bij de betreffende winkel ter controle van de mondkapjesplicht door het winkelpersoneel. De aanwezige medewerkers bleken geen van allen een mondkapje te dragen en werkten niet mee aan de controle. Vervolgens schakelden de handhavers de hulp van de politie in, die de eigenaar vorderde om mee te werken. Toen de eigenaar dat bleef weigeren, hielden agenten de man aan. Daar verzette hij zich hevig tegen en hij moest met geweld onder controle worden gebracht. Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen en hij nam een van de politiemensen in een stevige wurggreep. De politieman liep daardoor stevige spierkneuzingen in zijn nek op. Dezelfde verdachte schopte een andere politiemedewerker met kracht tegen haar been. Ook een derde, 47-jarige, medewerkster van de winkel verleende geen medewerking aan de controle van haar identiteit. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers samen de mannen en de vrouw onder controle te krijgen en aan te houden. Een vierde winkelmedewerker wordt alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig. Poging doodslag De aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De medewerkster en de eigenaar van de winkel werden later op de avond na verhoor weer vrijgelaten. Twee politiemensen deden aangifte van poging doodslag en mishandeling tegen de 59-jarige medewerker. Hij zit nog vast. Reactie Burgemeester Burgemeester Jorritsma is zeer verontwaardigd over de toedracht van dit incident en het handelen van de winkeleigenaar en zijn personeel “Dit is te gek voor woorden, een grens is overschreden.”

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.43665 / 5.47494 Kleine Berg


zaterdag 9 januari 2021, 19:24 uur
Eindhovense winkelier die geen mondkapje wilde dragen: 'Politie heeft míj zwaar mishandeld'
Hart van NederlandHet geweldsincident dat vrijdag plaatsvond in een delicatessenwinkel in Eindhoven steekt volgens de winkelier anders in elkaar dan de politie doet voorkomen. Volgens de politie werden twee agenten door het winkelpersoneel, dat geen mondkapje wilde dragen, mishandeld. De winkelier zegt echter tegen Hart van Nederland dat de agenten hém eerst aanvielen en zwaar toetakelden.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 januari 2021, 19:19 uur
Eigenaar delicatessenzaak zegt gemarteld te zijn, medewerker reageert furieus op verslaggever
Omroep BrabantRonald Stoot, eigenaar van de Delicious Store in Eindhoven, zegt zelf te zijn mishandeld door agenten bij het opstootje vrijdagavond in zijn zaak aan de Kleine Berg. Toen de eigenaar door agenten werd gewezen op de mondkapjesplicht liep het uit de hand. Een medewerker van de zaak zit nog vast voor mishandeling en poging doodslag tegen agenten.
» Omroep Brabant
zaterdag 9 januari 2021, 15:13 uur
Gemeente Eindhoven sluit winkel na weigering om mondkapjes te dragen en mishandeling agenten
Omroep BrabantDe delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg waar zowel personeel als bezoekers weigerden een mondkapje te dragen en waar agenten vrijdag werden mishandeld, moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Jorritsma bepaald. "Wie niet horen wil, moet maar voelen." De burgemeester is bepaald niet te spreken over wat er vrijdag gebeurde.
» Omroep Brabant
zaterdag 9 januari 2021, 13:20 uur
Buurt over mishandeling agenten in winkel: 'Ineens negen auto's voor de deur, ik schrok ervan'
Omroep Brabant“Ik zag ineens negen auto’s voor de deur en een busje om mensen in te laden, ik schrok ervan.” Commotie vrijdagmiddag in Eindhoven. In de Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven werden twee agenten mishandeld, nadat die de medewerkers van de zaak aanspraken op het feit dat ze - ondanks de geldende mondkapjesplicht - geen mondkapje droegen. De agenten werden ingeschakeld omdat het winkelpersoneel weigerde te luisteren naar de boa's die hen in eerste instantie aanspraken op de mondkapjesplicht.
» Omroep Brabant
zaterdag 9 januari 2021, 13:12 uur
Agent in wurggreep genomen door winkelmedewerkers zonder mondkapje
Hart van NederlandEen bizar voorval in een delicatessenwinkel in Eindhoven. Twee agenten zijn daar vrijdag mishandeld door het winkelpersoneel, dat geen mondkapje droeg. Ze kwamen naar de winkel om boa’s van de gemeente assisteren. Omdat de eigenaar van de winkel aan de Kleine Berg weigerde om mee te werken, werd hij aangehouden.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 januari 2021, 12:33 uur
Agenten mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje
de TelegraafDe winkel aan de Kleine Berg in Eindhoven, waar vrijdag twee agenten zijn mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje, blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Daartoe heeft burgemeester John Jorritsma besloten, zegt een woordvoerder zaterdag.
» de Telegraaf
zaterdag 9 januari 2021, 12:29 uur
Agent in wurggreep genomen bij controle op mondkapjes, ‘grens is overschreden’
de StentorEen controle op mondkapjes bij een in Eindhoven is vrijdag aan het einde van de middag totaal uit de hand gelopen. Twee politiemedewerkers raakten gewond. Er zijn drie aanhoudingen verricht: twee mannen en een vrouw. Burgemeester Jorritsma reageert verbijsterd.
» de Stentor
zaterdag 9 januari 2021, 12:25 uur
Agent in wurggreep genomen bij controle op mondkapjes: ‘Grens is overschreden’
de GelderlanderEINDHOVEN - Een controle op mondkapjes bij delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven is vrijdag aan het einde van de middag totaal uit de hand gelopen. Twee politiemedewerkers raakten gewond. Er zijn drie aanhoudingen verricht: twee mannen en een vrouw.
» de Gelderlander
zaterdag 9 januari 2021, 12:25 uur
Agent in wurggreep genomen bij controle op mondkapjes: ‘Grens is overschreden’
PZCEen controle op mondkapjes bij delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven is vrijdag aan het einde van de middag totaal uit de hand gelopen. Twee politiemedewerkers raakten gewond. Er zijn drie aanhoudingen verricht: twee mannen en een vrouw.
» PZC
zaterdag 9 januari 2021, 12:02 uur
Winkelpersoneel weigert mondkapje te dragen, ingeschakelde agenten worden mishandeld
Omroep BrabantAgenten zijn vrijdagmiddag mishandeld door personeel van de delicatessenwinkel Delicious Store aan de Kleine Berg in Eindhoven. De medewerkers van de zaak droegen, ondanks de geldende mondkapjesplicht, allemaal geen mondkapje. Toen ze hierop werden aangesproken, liep de situatie uit de hand.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Eindhoven

1 maart 08:21Vergevingsgezind PSV biedt Ihattaren nog één laatste kans voordat een transfer noodzakelijk wordt
28 februari 19:25Woedende PSV-fans wachten Dusan Tadic op, Ajax doet aangifte
28 februari 11:5016 aanhoudingen in Eindhoven om illegaal gokken
27 februari 16:46FC Eindhoven houdt FC Volendam op gelijkspel, Helmond Sport verliest
27 februari 14:55'Kom niet naar Eindhoven met Koningsdag ook al viert hij hier zijn verjaardag'
26 februari 17:19Zoekactie naar vermiste Tanja, mogelijk vanwege link met moordenaar
25 februari 20:58Rotterdamse politie: meer verdachte relschoppers op grote schermen in de stad
25 februari 14:02PSV-supporters verstoren nachtrust Griekse tegenstander Olympiakos met vuurwerk
24 februari 14:52Marcel schakelde het waterkanon uit bij de avondklokrellen en moet in de cel blijven
24 februari 14:28Veluwse tegelzetter Marcel gooide fiets voor waterkanon bij avondklokrellen: drie maanden cel
24 februari 08:55Relschoppers en plunderaars Eindhoven voor de rechter
23 februari 09:06’GGD gaf twee kankerpatiënten onterecht coronavaccin’
23 februari 07:49Geparkeerde Mercedes brandt volledig uit
22 februari 14:52En daar ging weer een dagrecord, Eindhoven is de warmste
22 februari 14:11Warmste 22 februari ooit gemeten
22 februari 13:12Waarschuwingsschot gelost bij achtervolging
22 februari 07:00Tannane baalt van afketsen ‘toptransfer’: ‘Ik had het een paar weken wel moeilijk’
21 februari 14:05Warmste 21 februari ooit, record wordt waarschijnlijk met enkele graden verbroken
20 februari 18:25Forse schade aan woning door woningbrand
17 februari 21:58Catharina Ziekenhuis Eindhoven opnieuw getroffen door corona-uitbraak
RSS.