menu
zoek

Nieuws Elsloo

Stein/Elsloo/Beek - Drugs en geld aangetroffen bij actie woonwagenkamp

zaterdag 2 september 2017, 11:49 uur

Bij de inval op het woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein heeft de politie vrijdag onder andere grote hoeveelheden contant geld en drugs aangetroffen.

Waar: Julianaweg in Elsloo

Bij deze actie is door de politie samengewerkt met Defensie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente Stein. Rond 17.00 uur werd vrijdag gestart met doorzoeking van drie woonwagens op het woonwagenkamp. In die woonwagens  werden  tienduizenden euro’s  aan contant geld aangetroffen. Daarnaast werd er door de Belastingdienst beslag gelegd op sieraden en een aantal voertuigen vanwege openstaande vorderingen. Er werd bij de doorzoeking op het woonwagenkamp tevens een vuurwapen en een zak met mogelijk harddrugs aangetroffen.  Ook heeft de politie twee voertuigen in beslag genomen. Bij een pand in Beek, aan de Elsstraat, zijn meerdere tientallen kilo’s  aan hennep aangetroffen en een hennepdrogerij. De hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook in een pand in Stein, aan de Stadhouderslaan, werd hennep en hasj gevonden. Ook deze drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tevens werd hier door de Belastingdienst  beslag gelegd op een geldbedrag in verband met een openstaande vordering. In een ander pand in Stein aan de Dross Kampsstraat  werd een hennepplantage aangetroffen, bestaande uit ongeveer 100 hennepplanten. Tevens bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. Er werden twee aanhoudingen verricht. Aanhoudingen Bij de actie werden in totaal 11 mannen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 60 jaar oud. Op het woonwagenkamp werden vijf arrestaties verricht. Een verdachte wilde zich aan de aanhouding onttrekken en werd even later op het dak van een school in Stein aangetroffen en aangehouden. Daarnaast werden twee Belgen aangehouden op verdenking van de koop van drugs.  Zij waren in het bezit van een aanzienlijk bedrag aan contant geld. Dit werd door de politie in beslag genomen. In het begin van de avond werd nog een verdachte aangehouden, omdat hij nog 320 dagen moest gaan zitten. De aanhoudingen zijn verricht in het kader handel in verdovende middelen. Ook worden sommige verdachten verdacht van witwassen en bezit van vuurwapen. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek van de politie wordt voortgezet. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Elsloo. Locatie nieuws: 50.96797 / 5.76622 Julianaweg


vrijdag 1 september 2017, 19:00 uur
Stein/Elsloo/Beek - Doorzoekingen in woningen in verband met drugs
Politie.nlDe politie is – onder leiding van een Rechter Commissaris – bezig met een doorzoeking in drie woningen op een woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein. Ook vinden doorzoekingen in een pand in Beek (L) en in een pand in Elsloo (L) plaats.
Tijdens de zoekingen krijgt de politie assistentie van Defensie. Aanhoudingen Tot nu toe zijn in totaal 10 mannen in de leeftijd van 17 tot 60 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, witwassen en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Vijf personen werden op het woonwagenkamp aangehouden. De andere vijf personen op andere locaties. Samenwerking Bij deze actie wordt – naast Defensie - samengewerkt met de Belastingdienst en de gemeente Stein. De Belastingdienst zal aanslagen opleggen en vermogensbestanddelen in beslag nemen en waar mogelijk afvoeren. De verwachting is dat het onderzoek in de woningen nog enkele uren zal duren. Over de resultaten van de actie, zoals in beslag genomen spullen en/of aangetroffen verdovende middelen, wordt een tweede bericht gecommuniceerd wanneer duidelijk is wat er is aangetroffen. 

» Politie.nl
vrijdag 1 september 2017, 20:51 uur
Politie doorzoekt woonwagenkamp
de TelegraafDe politie doorzoekt vrijdagavond drie woningen op een woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein (Limburg). Ook een pand in Beek en een pand in Elsloo worden doorzocht.
» de Telegraaf
vrijdag 1 september 2017, 20:45 uur
Tien arrestaties bij doorzoeking Limburgs woonwagenkamp
Brabants DagbladDe politie doorzoekt deze avond drie woningen op een woonwagenkamp in het Limburgse Stein Ook een pand in Beek en een pand in Elsloo worden doorzocht. Er zijn in ieder geval tien mannen in de leeftijd van zeventien tot zestig jaar aangehouden.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Elsloo

18 juli 00:01Jonge overvaller sluit personeel supermarkt Elsloo op
20 februari 08:11’Medewerker kinderopvang onterecht beschuldigd van misbruik’
2 september 11:49Stein/Elsloo/Beek - Drugs en geld aangetroffen bij actie woonwagenkamp
RSS.