menu
zoek

Nieuws Emmen

Politie deelt beelden van explosies en brandstichting op Kolhoopstraat en Halvemaanweg Emmen

dinsdag 4 juli 2023, 09:50 uur

De politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting op verschillende locaties in Emmen. Op 20 oktober 2022 ontplofte een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk, bij een restaurant aan de Kolhoopstraat. Op 13 en 14 november vonden er een explosie en een brandstichting plaats op dezelfde plek aan de Halvemaanweg.

Waar: Stienackers in Emmen

Explosie restaurant Kolhoopstraat We publiceren nu beelden van een verdachte man, die op 20 oktober rond 04:00 uur een explosie zou hebben veroorzaakt bij een restaurant op de Kolhoopstraat. Op beelden is te zien dat de man met een shell voor het restaurant langs loopt. Hij gaat het terras op en steekt het explosief aan. Nadat hij is weggerend, vinden er twee explosies plaats. De schade bij en in het restaurant is aanzienlijk. Niemand raakte gewond. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat. Explosie en brandstichting Halvemaanweg Op 13 november vindt er rond 05:00 uur ’s nachts een explosie plaats op de Halvemaanweg. Op deze beelden zijn twee verdachten te zien, die vanuit de Zuidbargestraat komen aanlopen. Een van hen loopt met een shell in z’n hand de Halvemaanweg op, richting een auto. Nadat deze verdachte is weggerend, vindt er een heftige vuurwerkexplosie plaats. Een dag later is het op dezelfde plek weer raak. Ditmaal wordt er door een verdachte man brand gesticht bij een auto. De vlammen slaan over naar een nabijgelegen schuur. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen woonboerderij. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de incidenten bij de Halvemaanweg. Aanhoudingen explosie Stienackers Los van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg heeft de politie op maandag 3 juli ook al twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober plaatsvond aan de Stienackers in Emmen. De verdachten zijn ook gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij twee andere explosies, namelijk op 8 en 11 november aan de Stienackers en het Meerveld. Bij deze explosies werd ook gebruik gemaakt van shells. Lees hier het nieuwsbericht over de aanhoudingen.

Toedracht en mogelijk verband Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies. Het is wel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. We sluiten ook niet uit dat er personen zijn die verantwoordelijk zijn voor meerdere incidenten. We kijken dus of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de video hierboven. Tips? Neem contact met ons op! We zijn dus op zoek naar meerdere verdachten. Herkent u iemand op de beelden? Heeft u iemand horen praten over de explosie en/of de brandstichting? Weet u waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden? Of heeft u andere tips? Laat het ons dan weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt uw informatie ook delen van Team Criminele Inlichtingen (088-6617734) of door onderstaand tipformulier invullen.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Emmen. Locatie nieuws: 52.78193 / 6.93879 Stienackers
Stienackers in Emmen


maandag 3 juli 2023, 10:39 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie op Stienackers in Emmen
Politie.nlDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
Op 29 oktober werd een zwaar stuk vuurwerk bij een auto tot ontploffing gebracht. Niemand raakte gewond. De politie verdenkt de twee mannen uit Emmen van het opzettelijk teweegbrengen van deze ontploffing.  Op 8 november vond opnieuw een explosie van zeer zwaar vuurwerk plaats op de Stienackers. Dat gebeurde bij hetzelfde voertuig als eind oktober. Ook hier werd mogelijk gebruik gemaakt van zeer zwaar vuurwerk. Het voertuig raakte onherstelbaar beschadigd. Daarnaast was er op 11 november nog een explosie met zwaar vuurwerk bij een voertuig aan het Meerveld in Emmen. Verband met andere explosies De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze drie explosies. Daarbij wordt ook gekeken of de nu aangehouden verdachten iets te maken hebben gehad met de andere explosies aan de Stienackers en het Meerveld. Het onderzoek naar de ontploffingen gaat verder. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.

» Politie.nl
dinsdag 4 juli 2023, 11:46 uur
Politie deelt beelden van explosies en brandstichting in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting in Emmen, de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 4 juli 2023, 11:15 uur
Politie tast in het duister over daders en deelt beelden van explosies in Emmen
RTV DrentheDe eerste explosie is aan de Kolhoopstraat in Emmen op 20 oktober. Op 13 november is er een explosie en brandstichting aan de Halvemaanweg in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 12:01 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie in Emmen
CrimesiteDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober 2022 plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee zitten vast en worden gehoord. Op 29 oktober ontplofte een zwaar stuk vuurwerk bij een auto.
» Crimesite
maandag 3 juli 2023, 11:28 uur
Twee Emmenaren opgepakt voor vuurwerkexplosie bij auto
RTV DrentheBeide mannen, 19 en 20 jaar oud, zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij twee andere explosies in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 11:25 uur
Politie houdt twee mannen aan voor explosie in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Emmen

19 juli 21:34Verdediger Jorginho Soares tekent voor twee jaar bij FC Emmen
16 juli 12:12FC Emmen haalt Kameroens international naar De Oude Meerdijk
11 juli 14:56Drugslabs in woning Emmen en vrachtwagen Sittard
11 juli 13:29Man (36) uit Nijmegen aangehouden in drugslab Emmen
10 juli 07:11Gouden Pijl haalt Marianne Vos naar Emmen
9 juli 18:00Michel van Oostrum nieuwe hoofd scouting FC Emmen
8 juli 14:54Nog een Duitser en Noorse goaltjesdief naar FC Emmen
3 juli 08:48FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd met ruime cijfers van HZVV
2 juli 20:49Emmen viert drieklapper Oranje voor gigascherm. 'De grootste televisie van Drenthe'
2 juli 17:29Weer nieuweling voor FC Emmen, aanvaller Jalen Hawkins tekent voor twee seizoenen
27 juni 15:02GA Eagles rondt komst Dirksen af, verdediger tekent voor drie jaar
27 juni 12:55Gemeente Emmen wil geen bezwaar indienen tegen afvalwaterinjectie in Schoonebeek
21 juni 14:46FC Emmen heeft een nieuwe hoofdsponsor. 'We willen graag meer doen'
19 juni 11:05FC Emmen verwelkomt oude bekende onder de lat en haalt verdediger uit tweede divisie
12 juni 17:30Een nieuwe trainer, een oude lichtmast en een Tsjechische 'wonderdokter' | Radio Meerdijk
11 juni 19:40FC Emmen en Robin Peter vinden elkaar in nieuwe visie: jagen, creativiteit en dynamiek
10 juni 13:09Qbuzz zet extra bussen in tijdens Blues Festival
8 juni 15:23Hello Festival in Emmen met recordaantal bezoekers is in volle gang. Bekijk hier de foto's
7 juni 15:35FC Emmen verjongt in aanloop naar nieuwe seizoen: 'Vissen in vijver met hele jonge visjes'
26 mei 23:17Deel van het centrum van Emmen tot maandagochtend zonder water
RSS.