menu
zoek

Nieuws Emmen

Politie deelt beelden van explosies en brandstichting op Kolhoopstraat en Halvemaanweg Emmen

dinsdag 4 juli 2023, 09:50 uur

De politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting op verschillende locaties in Emmen. Op 20 oktober 2022 ontplofte een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk, bij een restaurant aan de Kolhoopstraat. Op 13 en 14 november vonden er een explosie en een brandstichting plaats op dezelfde plek aan de Halvemaanweg.

Waar: Stienackers in Emmen

Explosie restaurant Kolhoopstraat We publiceren nu beelden van een verdachte man, die op 20 oktober rond 04:00 uur een explosie zou hebben veroorzaakt bij een restaurant op de Kolhoopstraat. Op beelden is te zien dat de man met een shell voor het restaurant langs loopt. Hij gaat het terras op en steekt het explosief aan. Nadat hij is weggerend, vinden er twee explosies plaats. De schade bij en in het restaurant is aanzienlijk. Niemand raakte gewond. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat. Explosie en brandstichting Halvemaanweg Op 13 november vindt er rond 05:00 uur ’s nachts een explosie plaats op de Halvemaanweg. Op deze beelden zijn twee verdachten te zien, die vanuit de Zuidbargestraat komen aanlopen. Een van hen loopt met een shell in z’n hand de Halvemaanweg op, richting een auto. Nadat deze verdachte is weggerend, vindt er een heftige vuurwerkexplosie plaats. Een dag later is het op dezelfde plek weer raak. Ditmaal wordt er door een verdachte man brand gesticht bij een auto. De vlammen slaan over naar een nabijgelegen schuur. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen woonboerderij. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de incidenten bij de Halvemaanweg. Aanhoudingen explosie Stienackers Los van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg heeft de politie op maandag 3 juli ook al twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober plaatsvond aan de Stienackers in Emmen. De verdachten zijn ook gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij twee andere explosies, namelijk op 8 en 11 november aan de Stienackers en het Meerveld. Bij deze explosies werd ook gebruik gemaakt van shells. Lees hier het nieuwsbericht over de aanhoudingen.

Toedracht en mogelijk verband Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies. Het is wel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. We sluiten ook niet uit dat er personen zijn die verantwoordelijk zijn voor meerdere incidenten. We kijken dus of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de video hierboven. Tips? Neem contact met ons op! We zijn dus op zoek naar meerdere verdachten. Herkent u iemand op de beelden? Heeft u iemand horen praten over de explosie en/of de brandstichting? Weet u waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden? Of heeft u andere tips? Laat het ons dan weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt uw informatie ook delen van Team Criminele Inlichtingen (088-6617734) of door onderstaand tipformulier invullen.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Emmen. Locatie nieuws: 52.78193 / 6.93879 Stienackers
Stienackers in Emmen


maandag 3 juli 2023, 10:39 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie op Stienackers in Emmen
Politie.nlDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
Op 29 oktober werd een zwaar stuk vuurwerk bij een auto tot ontploffing gebracht. Niemand raakte gewond. De politie verdenkt de twee mannen uit Emmen van het opzettelijk teweegbrengen van deze ontploffing.  Op 8 november vond opnieuw een explosie van zeer zwaar vuurwerk plaats op de Stienackers. Dat gebeurde bij hetzelfde voertuig als eind oktober. Ook hier werd mogelijk gebruik gemaakt van zeer zwaar vuurwerk. Het voertuig raakte onherstelbaar beschadigd. Daarnaast was er op 11 november nog een explosie met zwaar vuurwerk bij een voertuig aan het Meerveld in Emmen. Verband met andere explosies De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze drie explosies. Daarbij wordt ook gekeken of de nu aangehouden verdachten iets te maken hebben gehad met de andere explosies aan de Stienackers en het Meerveld. Het onderzoek naar de ontploffingen gaat verder. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.

» Politie.nl
dinsdag 4 juli 2023, 11:46 uur
Politie deelt beelden van explosies en brandstichting in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting in Emmen, de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 4 juli 2023, 11:15 uur
Politie tast in het duister over daders en deelt beelden van explosies in Emmen
RTV DrentheDe eerste explosie is aan de Kolhoopstraat in Emmen op 20 oktober. Op 13 november is er een explosie en brandstichting aan de Halvemaanweg in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 12:01 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie in Emmen
CrimesiteDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober 2022 plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee zitten vast en worden gehoord. Op 29 oktober ontplofte een zwaar stuk vuurwerk bij een auto.
» Crimesite
maandag 3 juli 2023, 11:28 uur
Twee Emmenaren opgepakt voor vuurwerkexplosie bij auto
RTV DrentheBeide mannen, 19 en 20 jaar oud, zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij twee andere explosies in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 11:25 uur
Politie houdt twee mannen aan voor explosie in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Emmen

9 december 15:00Frustratie en ongeloof bij FC Emmen na debacle in Eindhoven: 'Er is maar één remedie hiervoor'
8 december 13:20Verzoek om marechaussee in Nieuw-Weerdinge afgewezen: 'Geen reden gekregen'
5 december 19:23In Emmen kun je komende zomer rioolwater drinken
5 december 08:32Kabinet verdeelt 26 miljoen onder Emmen en acht andere gemeenten om winkelstraten op te knappen
1 december 22:14Mislukte aanval FC Emmen op koppositie: 3-0 verlies in topper bij Willem II
30 november 19:55Hans O. uit Emmen buigt zijn hoofd bij zitting kofferbakmoord. Strafeis van 20 jaar komt hard binnen
30 november 15:14Flinke file op N34 richting Emmen na ongeval en autopech
28 november 16:10Klimtorens en wandelpad op hoogte in Rensenpark: speelplaats in 2025 open
28 november 11:42Twee slachtoffers met snijwonden bij ruzie in Emmen
27 november 20:42ADO Den Haag maakt indruk met ruime zege, Jong Ajax wint met miljoenenaankoop Gastón Ávila
24 november 21:55Willem II boekt ruime zege, FC Emmen en Cambuur blijven in spoor van koploper
24 november 18:17Pekelder vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor veroorzaken ongeval
16 november 17:09'Bushangers' liften mee op pendellijn Emmen-Ter Apel: 'Wat bezielt zo iemand?'
16 november 08:39Man stapt met steekwonden ziekenhuis Emmen binnen
10 november 20:30Zuidtribune FC Emmen pakt uit en onthult grootste spandoek ooit: 'De beuk erin'
10 november 16:49Politie houdt twee mannen aan voor brand en explosie in Emmen
9 november 17:02Overijssel neemt extra maatregelen tegen overlast in trein Emmen-Zwolle
6 november 23:55Fred Grim: 'Die ballen moeten er in. Niet frivool, maar gewoon zakelijk'
6 november 18:30Drentse plaatsnaamborden? In Emmen willen ze het
3 november 12:16Extra maatregelen in 'overlasttrein' Emmen-Zwolle leiden niet tot minder incidenten
RSS.