menu
zoek

Nieuws Emst

Politie ontmantelt drugslab in Emst

dinsdag 27 oktober 2020, 14:53 uur

De politie heeft op maandag 26 oktober een drugslab ontdekt in een pand aan de Oranjeweg in Emst. Agenten troffen daar een lab dat was ingericht voor de productie van crystal meth. Er zijn drie mannen aangehouden.

Waar: Oranjeweg in Emst

Foto ter illustratie. Meerdere aanwijzingen die duidden op de productie van drugs in het betreffende pand waren reden om onderzoek te doen. Er bleek inderdaad dat er een lab zat dat nog in werking was. Er zijn verschillende middelen gevonden voor de productie van crystal meth. Er werden drie mannen in het pand aangetroffen die direct zijn aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 34, 36 en 37 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Op dinsdag 27 oktober zijn we begonnen met het ontmantelen van het lab samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om zo’n lab op een veilige manier te ontmantelen.

Hoe kunt u een drugslab herkennen?
De productie van (synthetische) drugs brengt ontzettend veel gevaren met zich mee voor iedereen in de omgeving. Het is daarom niet voor niks dat de politie zich volop inzet op dit soort onderzoeken. U kunt ons daarbij helpen! Heeft u vermoedens van een drugslab? Meld dat dan bij ons. Aan de volgende punten kunt u een drugslab herkennen: Er moet stromend water zijn en elektriciteit; De locatie moet goed afsluitbaar en afgeschermd zijn. Vaak zijn inkijkmogelijkheden geblindeerd; De locatie moet goed bereikbaar zijn met (grotere) voertuigen. De geurstoffen en de productielocatie ruiken chemisch. Meestal kunt u ook goed oplosmiddelen (onder andere aceton) ruiken. Regelmatig zitten drugslabs ook in de buurt van ‘stinkende’ buren zoals fabrieken en/of boerderijen (mestlucht). Ga er nooit vanuit dat zolang u nog geen chemische geur ruikt, dat u veilig bent. Zorg dat u direct naar buiten gaat, zodra u een vermoedelijk drugslab ontdekt hebt. Weten hoe een drugslab eruit ziet van binnen? Bekijk dan dit filmpje van een ander drugslab dat de politie ontdekte in Haaften:

Wat kunt u doen als u een drugslab ontdekt?
Er zijn een aantal dingen waar u dan aan kunt denken: Vindt u een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng uzelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab i.v.m. brand- en explosiegevaar en geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wilt u liever anoniem melding maken? Bel dan met ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000. Als de situatie of omgeving buiten het lab veilig is, kunt u mogelijk bijzonderheden vastleggen, zodat u deze kunt meegeven aan de politie wanneer deze ter plaatse komt. Denk aan het noteren van nummerborden, beschrijvingen van vervoermiddelen en personen, en andere opvallende activiteiten. 2020509426 JS

Drugs in Emst
Georganiseerde criminaliteit in Emst
Ondermijning in Emst

» Politie.nl


Kaart nieuws Emst. Locatie nieuws: 52.32135 / 5.93675 Oranjeweg


dinsdag 27 oktober 2020, 12:42 uur
Drugslab aangetroffen in voormalig horecagelegenheid
HardnieuwsEMST - Dinsdagmorgen 27 oktober rond 11.15 uur heeft de politie een drugslab aangetroffen in een voormalig horecagelegenheid aan de Oranjeweg in Emst.
» Hardnieuws
dinsdag 27 oktober 2020, 12:25 uur
Crystal methlab gevonden in voormalig partycentrum in Emst
Omroep GelderlandIn het voormalige partycentrum Schaveren aan de Oranjeweg in Emst is dinsdagochtend een drugslab gevonden. Het lab was ingericht voor de productie van crystal meth. Er zijn drie mannen aangehouden.
» Omroep Gelderland
dinsdag 27 oktober 2020, 11:25 uur
Drugslab ontdekt op de Veluwe
de GelderlanderDe politie heeft vandaag een drugslab gevonden in Emst, net boven Apeldoorn.
» de Gelderlander
dinsdag 27 oktober 2020, 11:25 uur
Drugslab ontdekt in voormalig restaurant Schaveren in Emst
de StentorBij voormalig restaurant en partycentrum Schaveren is een drugslab ontdekt. De politie is met een groot team bezig bij het restaurant.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Emst

21 december 23:53Mexicanen krijgen drie jaar voor werken in meth-lab
13 januari 12:43Verdachte Mexicanen in drugslab Emst kwamen ‘muurschildering maken’
27 oktober 14:53Politie ontmantelt drugslab in Emst
11 mei 18:00Verzorgster dode pony's weer vrij, maar blijft verdachte
27 december 18:05'Crash' blijkt voorzorgslanding helikopter
17 oktober 17:3014 dode schapen in Emst: kregen jonge wolven hier een lesje jagen?
5 januari 17:55Huis in aanbouw ingestort in Emst: één gewonde
RSS.