menu
zoek

Nieuws Enschede

Update Onrustige wedstrijd FC Twente - Fiorentina

vrijdag 26 augustus 2022, 16:05 uur

Van de 11 mensen die gisteren zijn aangehouden voor de ongeregeldheden bij de wedstrijd FC Twente- Fiorentina, zit er nog 1 iemand vast. Het gaat om een 51-jarige man uit Enter. De verwachting is dat het grootste deel van de overige mannen dat is aangehouden vandaag wordt heengezonden.

Waar: Stationsplein in Enschede

De 51-jarige man uit Enter werd gisteravond rond 21.15 uur aangehouden voor poging doodslag omdat hij een ME’er mishandelde die op de grond lag. Daarnaast werd er tijdens de wedstrijd een vuurwerkbom gegooid. Daarbij zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt. Er zijn zoveel mogelijk gegevens genoteerd en de politie gaat deze mensen de komende dagen benaderen voor het afleggen van een verklaring of het doen van een aangifte. Verder doet de politie onderzoek naar de vuurwerkbom die is gegooid en wordt er verder onderzoek gedaan naar mogelijk andere strafbare feiten die rondom de wedstrijd zijn gepleegd. Oproep Bent u gisteravond gewond geraakt door de vuurwerkbom? Dan kunt u zich melden bij ons voor het doen van een aangifte of voor het afleggen van een verklaring. Daarnaast roepen we iedereen op om zich te melden als ze meer informatie hebben over het gooien van de vuurwerkbom. Collega’s gewond Bij het voetbalstadion raakten drie politiemensen lichtgewond. Twee van hen moesten zich vandaag onder doktersbehandeling laten stellen. Met de andere agent gaat het naar omstandigheden goed. ^AC   


» Politie.nl


Kaart nieuws Enschede. Locatie nieuws: 52.22212 / 6.89125 Stationsplein
Stationsplein in Enschede


vrijdag 26 augustus 2022, 01:15 uur
Onrustige wedstrijd FC Twente - Fiorentina
Politie.nlBij de voetbalwedstrijd FC Twente - Fiorentina heeft de politie 11 aanhoudingen verricht voor openlijk geweld, mishandeling, vernielingen en de wet wapens en munitie.
Bij het voetbalstadion heeft de mobiele eenheid meerdere charges uit moeten voeren om de supporters van FC Twente en Fiorentina te kunnen scheiden omdat die uit waren op een confrontatie. Daarbij zijn drie politiemensen lichtgewond geraakt. Tijdens de wedstrijd werd er een vuurwerkbom gegooid. Waarschijnlijk zijn daarbij meerdere mensen lichtgewond geraakt. De scheidsrechter heeft in verband met die vuurwerkbom de wedstrijd kort onderbroken. Op dit moment hebben de meeste supporters de binnenstad verlaten en is er een rustig beeld. De noodverordening blijft gelden tot vrijdagochtend 07:00 uur. De meeste Fiorentina supporters zijn op weg naar huis. De politie zal de komende dagen nog verder onderzoek doen naar mogelijk andere gepleegde strafbare feiten. 

» Politie.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 16:51 uur
Man (51) vast voor poging tot doodslag op ME’er na FC Twente - Fiorentina
de GelderlanderENSCHEDE - Van de elf mensen die donderdag na de wedstrijd tussen FC Twente en Fiorentina zijn aangehouden, zit er nog een vast. Het gaat om een 51-jarige man uit Enter; hij werd aangehouden voor het mishandelen van een ME’er en wordt verdacht van poging tot doodslag.
» de Gelderlander
vrijdag 26 augustus 2022, 12:33 uur
Totale chaos in Enschede na wedstrijd FC Twente: ‘Hier staan we veilig’
de TelegraafIn Enschede breekt donderdagavond onrust uit na een wedstrijd tussen FC Twente en de Italiaanse club Fiorentina. Video’s via Dumpert: Video 1, video 2.
» de Telegraaf
vrijdag 26 augustus 2022, 08:00 uur
Elf arrestaties en meerdere lichtgewonden bij Conference League-duel FC Twente
NU.nlRondom de Conference League-wedstrijd tussen FC Twente en Fiorentina in Enschede zijn donderdagavond elf mensen aangehouden, meldt de politie vrijdag. Daarbij raakten drie agenten lichtgewond. Meerdere mensen op de tribune raakten lichtgewond toen een vuurwerkbom ontplofte tussen de stoeltjes.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 03:08 uur
Elf aanhoudingen, drie gewonde agenten rond FC Twente-Fiorentina
NOSDe politie in Enschede heeft donderdag rondom de voetbalwedstrijd FC Twente-Fiorentina elf mensen aangehouden. Bij het stadion voerde de mobiele eenheid charges uit om supporters van beide clubs die uit waren op een confrontatie, uit elkaar te houden. Daarbij raakten drie agenten lichtgewond.
» NOS
vrijdag 26 augustus 2022, 02:33 uur
Elf aanhoudingen en drie gewonde agenten rond wedstrijd FC Twente
BN DeStemDe politie in Enschede heeft donderdag rond de voetbalwedstrijd van FC Twente tegen het Italiaanse Fiorentina elf mensen aangehouden. Bij het stadion voerde de mobiele eenheid meerdere charges uit om supporters van beide clubs te scheiden. Daarbij raakten drie agenten lichtgewond.
» BN DeStem
donderdag 25 augustus 2022, 23:48 uur
Trainer Fiorentina over wangedrag eigen fans in Enschede: ‘Het spijt me dat dit is gebeurd’
Brabants DagbladFiorentina-trainer Italiano was niet blij met het wangedrag van de supporters. „Het spijt me dat dit is gebeurd. Zulke dingen mogen niet gebeuren.”
» Brabants Dagblad
donderdag 25 augustus 2022, 17:05 uur
Noodverordening Enschede na onrust in aanloop naar Europese voetbalwedstrijd
de TelegraafIn Enschede wordt een noodverordening ingesteld in aanloop naar de wedstrijd tussen FC Twente en de Italiaanse club Fiorentina van donderdagavond, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving van Tubantia. Woensdagavond kwam het tot een treffen tussen supporters van de voetbalclubs in de stad. Bij het Willem Wilminkplein vlogen stoelen over en weer en moest de mobiele eenheid ingrijpen.
» de Telegraaf
donderdag 25 augustus 2022, 17:00 uur
Burgemeester Enschede legt noodbevel op: 32 supporters Fiorentina missen wedstrijd tegen FC Twente
RTV OostBurgemeester Roelof Bleker van Enschede heeft de rode kaart getrokken voor Italiaanse hooligans die gisteravond betrokken waren bij rellen. 32 Fiorentina-supporters mogen niet bij de wedstrijd tegen FC Twente in de Grolsch Veste aanwezig zijn. Ze worden op basis van een noodbevel uit het stadion en uit de binnenstad van Enschede geweerd.
» RTV Oost
donderdag 25 augustus 2022, 13:42 uur
Liveblog | Enschede maakt zich op voor heet Europees avondje tussen FC Twente en Fiorentina
RTV OostGaat FC Twente zich kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League? Die vraag wordt vanavond van antwoord voorzien als de Enschedeërs in de eigen Grolsch Veste aantreden tegen Fiorentina. Volg hieronder alles in ons liveblog, van voorbeschouwingen op de tweestrijd tot de noodverordening van de gemeente Enschede.
» RTV Oost
donderdag 25 augustus 2022, 11:45 uur
Noodverordening: Italianen mogen binnenstad van Enschede niet in na rellen
de StentorENSCHEDE - Italiaanse supporters van Fiorentina die nu onderweg zijn naar Enschede, mogen de stad niet in. De politie vangt ze buiten de stad op en brengt ze naar een centrale locatie. Van daaruit worden ze geëscorteerd naar de Grolsch Veste.
» de Stentor
donderdag 25 augustus 2022, 11:45 uur
Italiaanse voetbalfans mogen binnenstad van Enschede niet in na rellen bij hotel
BN DeStemItaliaanse supporters van Fiorentina die nu onderweg zijn naar Enschede, mogen de stad niet in. De politie vangt ze buiten de stad op en brengt ze naar een centrale locatie. Van daaruit worden ze geëscorteerd naar de Grolsch Veste.
» BN DeStem
woensdag 24 augustus 2022, 22:34 uur
ME ingezet bij vechtpartij tussen fans FC Twente en Fiorentina in Enschede
de TelegraafDe Mobiele Eenheid heeft woensdagavond ingegrepen nadat er rond 21.00 uur bij het Willem Wilminkplein in Enschede een vechtpartij ontstond. Volgens Tubantia bestormden fans van FC Twente een trap met bovenaan supporters van de Italiaanse club Fiorentina en vlogen er onder meer stoelen over en weer. De voetbalclubs treffen elkaar donderdagavond op het veld.
» de Telegraaf
woensdag 24 augustus 2022, 21:53 uur
Gewelddadige confrontatie supporters Twente en Fiorentina in Enschede, ruiten hotel gesneuveld
Brabants DagbladEr werd gevreesd voor een wraakactie na de vechtpartijen in Florence en vanavond was het al zover in het centrum van Enschede. Supportersgroepen van Fiorentina en FC Twente troffen elkaar op de trappen bij het Stationsplein.
» Brabants Dagblad
woensdag 24 augustus 2022, 21:53 uur
Gewelddadige confrontatie supportersgroepen in Enschede, ruiten IntercityHotel gesneuveld
de GelderlanderEr werd gevreesd voor een wraakactie na de vechtpartijen in Florence en vanavond was het al zover in het centrum van Enschede. Supportersgroepen van Fiorentina en FC Twente troffen elkaar woensdagavond op de trappen bij het Stationsplein.
» de Gelderlander
woensdag 24 augustus 2022, 07:28 uur
Enschede neemt extra maatregelen rond Europese kraker tegen Fiorentina
RTV OostEnkele honderden Italiaanse supporters worden door de gemeente donderdagmiddag in Enschede verwacht. Zij reizen mee met AFC Fiorentina, dat het in de voorronde van de Conference League tegen FC Twente opneemt. Een beladen duel, nadat beide supporterskernen vorige week met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan in Italië.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Enschede

1 december 22:29Hof wil nieuw onderzoek naar viervoudige moord Enschede, hoger beroep ligt stil
1 december 13:55Kritiek op huidige regels vuurwerkopslag in onderzoek naar vuurwerkramp Enschede
1 december 10:27Fietser overleden door aanrijding met auto in Enschede
14 november 20:43Celstraffen geëist tegen Enschedees trio voor oplichting via Marktplaats
2 november 23:50Zoon probeert via de rechter zijn moeder uit haar woning te krijgen op landgoed
2 november 16:29BMW ‘vliegt’ over hek van speelgoedfabriek: ‘Ons gebouw trilde helemaal’
29 oktober 18:24Podcast Feyenoord: 'Dit team moet nog bewijzen een duel om te kunnen draaien als het niet loopt'
29 oktober 14:30Bedis (29) rijdt 250 kilometer om zijn auto van 173.000 euro te showen, en toen kwam de ME
29 oktober 10:10LIVE: Feyenoord komt terug in de wedstrijd tegen FC Twente (2-1)
23 oktober 09:12Heracles Almelo maakt geen melding homofobe spreekkoren tijdens Twentse derby
12 oktober 17:36Minderjarigen aangehouden voor straatroven in Enschede
6 oktober 11:44CBR wil stalkende ex-rijschoolhouder Kamps definitief stoppen: 181 examenkandidaten gedupeerd
3 oktober 19:27Bekende advocaat levenslang geschorst: ‘Niet langer verantwoord’
3 oktober 11:11112 nieuws: Boot vat vlam tijdens werkzaamheden in Enschede
2 oktober 12:51FC Twente-speler Joshua Brenet (29) vervolgd voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs
26 september 20:45Dode bij ernstige aanrijding op A35 bij Enschede, weg dicht voor verkeer
17 september 13:24LIVE eredivisie | Onwennig Ajax in de achtervolging in Enschede, Steijn wisselt twee keer in de rust
15 september 17:16Controle van slingerende auto leidt tot flinke hennepvangst
9 september 21:22FC Twente Vrouwen buigt achterstand om en plaatst zich voor volgende ronde Champions League
7 september 20:39Man die koud- en warmbuffet van 1468 euro niet afrekende bang om ‘gegijzeld’ te worden
RSS.