menu
zoek

Nieuws Enschede

Negen aanhoudingen door politie ivm conference league

vrijdag 28 juli 2023, 01:26 uur

Sinds woensdag zijn wij als politie constant op zoek naar de juiste balans tussen het handhaven van de regels en het handhaven van de openbare orde.

Ons politieoptreden is erop gericht dat alles veilig en rustig verloopt zowel voor, tijdens als na de voetbalwedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF. Met de informatie die wij via verschillende kanalen binnenkrijgen proberen wij confrontaties tussen verschillende supportersgroepen in de openbare ruimten te voorkomen. Hier helpen de genomen maatregelen als de noodverordening in het centrum van Enschede, het noodbevel in het centrum van Hengelo en de toestemming om preventief te kunnen fouilleren in de gemeente Enschede ons bij. Op deze manier hopen we dat andere gebruikers van de binnenstad, zoals winkelend publiek, horeca, bezoekers van Grolsch Summer Sounds en bewoners zich niet alleen veilig voelen maar dat ook daadwerkelijk zijn. Dit doen wij overigens niet alleen maar samen met de betrokken gemeenten, NS, Keolis, beveiligers etc.  Voor Hammarby-supporters was een speciale Fanzone ingericht bij het stadion van FC-Twente. De supporters van de Zweedse club, die in het centrum van Hengelo waren wilden te voet naar het voetbalstadion maar zijn door de politie per bus naar het voetbalstadion gebracht. Overige bezoekers van het stadion konden daardoor veilig gebruik maken van het openbaar en overige vervoer. Inzet ME Na de wedstrijd vond er een vechtpartij plaats in het voetbalstadion. Hierbij werden rake klappen over en weer uitgedeeld tussen de supportersgroepen. De Mobiele Eenheid is daarop ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Ook rondom het stadion was het onrustig en is er inzet geweest van diverse eenheden. Het overgrote deel van de Hammarby-supporters is uiteindelijk door de politie gefaciliteerd met vervoer naar hun hotel. Evenement binnenstad eerder gestopt In verband met de incidenten is in goed overleg met de organisatoren van Grolsch Summer Sounds besloten om dit evenement eerder te beëindigen. Tevens heeft de gemeente Enschede in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie de horecaondernemers gevraagd om vanaf middernacht hun etablissement te sluiten.  De afgelopen dagen waren wij zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig in het centrum. Tot nu toe zijn er negen personen aangehouden door de politie voor oa openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging van een ambtenaar in functie. Hierbij zit één minderjarige bij. Hij zal in de loop van de nacht weer in vrijheid worden gesteld. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Enschede. Locatie nieuws: 52.22081 / 6.87779


woensdag 26 juli 2023, 22:53 uur
Wapens aangetroffen bij supportersgroep
Politie.nlPolitie krijgt tijdelijke bevoegdheid om supporters preventief te fouilleren rond Europese wedstrijd van FC Twente.
Bij een supportersgroep in Enschede heeft de politie vanavond wapens aangetroffen. Locoburgemeester Niels van den Berg van Enschede heeft naar aanleiding van dit feit in afstemming met politie en Openbaar Ministerie (OM) besloten om het preventief fouilleren van supportersgroepen toe te staan in de gemeente Enschede.  Deze tijdelijke extra bevoegdheid voor de politie geldt vanaf 26 juli 2023 21.45 uur voor de hele gemeente Enschede en is specifiek gericht op alle supportersgroepen. Het is bedoeld om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners. 

» Politie.nl
vrijdag 28 juli 2023, 19:39 uur
De politieoperatie achter FC Twente - Hammarby IF: ‘Het loopt helemaal mis hier!’
de StentorRellen op de tribune, meerdere gewonden. Een voetbalduel in Enschede tussen 22 spelers ontaardde in een teleurstelling voor duizenden mensen. Twee dagen achter de schermen bij de politieoperatie rond FC Twente-Hammarby IF. „Die mannen in vak 116 moeten zich rustig houden! Anders krijgen we dezelfde taferelen als bij AZ-West Ham.”
» de Stentor
vrijdag 28 juli 2023, 08:28 uur
Hammarby: gewonde na rellen bij FC Twente is clubsponsor, meer beveiliging rond return
BN DeStemDe Zweedse voetbalclub Hammarby IF gaat de beveiliging rond het thuisduel van komende donderdag tegen FC Twente flink opschalen. Reden daarvoor zijn de rellen die donderdagavond uitbraken na afloop van het eerste duel tussen beide clubs op de tribune van de Grolsch Veste in Enschede.
» BN DeStem
vrijdag 28 juli 2023, 08:28 uur
Hammarby: gewonde na rellen bij FC Twente is clubsponsor, meer beveiliging rond return
de StentorDe Zweedse voetbalclub Hammarby IF gaat de beveiliging rond het thuisduel van komende donderdag tegen FC Twente flink opschalen. Reden daarvoor zijn de rellen die donderdagavond uitbraken op de tribune van de Grolsch Veste in Enschede na afloop van het eerste duel tussen beide clubs.
» de Stentor
donderdag 27 juli 2023, 13:50 uur
Lees terug | supporters leven toe naar Europese avond in Enschede
RTV OostEen Europese voetbalavond in De Grolsch Veste staat voor de deur. Enschede en omstreken maken zich op voor de tweestrijd tussen FC Twente en het Zweedse Hammarby in de tweede voorronde van de Conference League. Hoe tellen de Twente-supporters af naar de wedstrijd van vanavond en wat kan Twente verwachten van tegenstander Hammarby? Mis hieronder niets in ons liveblog.
» RTV Oost
woensdag 26 juli 2023, 23:25 uur
Wapens aangetroffen bij supporters in Enschede: politie op scherp in aanloop naar wedstrijd
RTV OostHet was onrustig gisteravond in Enschede en Hengelo, in aanloop naar de voetbalwedstrijd van FC Twente tegen het Zweedse Hammarby. Bij een supportersgroep in Enschede trof de politie wapens aan. De locoburgemeesters van zowel Hengelo als Enschede hebben daarop strenge maatregelen genomen, zoals het preventief mogen fouilleren.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Enschede

1 december 22:29Hof wil nieuw onderzoek naar viervoudige moord Enschede, hoger beroep ligt stil
1 december 13:55Kritiek op huidige regels vuurwerkopslag in onderzoek naar vuurwerkramp Enschede
1 december 10:27Fietser overleden door aanrijding met auto in Enschede
14 november 20:43Celstraffen geëist tegen Enschedees trio voor oplichting via Marktplaats
2 november 23:50Zoon probeert via de rechter zijn moeder uit haar woning te krijgen op landgoed
2 november 16:29BMW ‘vliegt’ over hek van speelgoedfabriek: ‘Ons gebouw trilde helemaal’
29 oktober 18:24Podcast Feyenoord: 'Dit team moet nog bewijzen een duel om te kunnen draaien als het niet loopt'
29 oktober 14:30Bedis (29) rijdt 250 kilometer om zijn auto van 173.000 euro te showen, en toen kwam de ME
29 oktober 10:10LIVE: Feyenoord komt terug in de wedstrijd tegen FC Twente (2-1)
23 oktober 09:12Heracles Almelo maakt geen melding homofobe spreekkoren tijdens Twentse derby
12 oktober 17:36Minderjarigen aangehouden voor straatroven in Enschede
6 oktober 11:44CBR wil stalkende ex-rijschoolhouder Kamps definitief stoppen: 181 examenkandidaten gedupeerd
3 oktober 19:27Bekende advocaat levenslang geschorst: ‘Niet langer verantwoord’
3 oktober 11:11112 nieuws: Boot vat vlam tijdens werkzaamheden in Enschede
2 oktober 12:51FC Twente-speler Joshua Brenet (29) vervolgd voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs
26 september 20:45Dode bij ernstige aanrijding op A35 bij Enschede, weg dicht voor verkeer
17 september 13:24LIVE eredivisie | Onwennig Ajax in de achtervolging in Enschede, Steijn wisselt twee keer in de rust
15 september 17:16Controle van slingerende auto leidt tot flinke hennepvangst
9 september 21:22FC Twente Vrouwen buigt achterstand om en plaatst zich voor volgende ronde Champions League
7 september 20:39Man die koud- en warmbuffet van 1468 euro niet afrekende bang om ‘gegijzeld’ te worden
RSS.