menu
zoek

Nieuws Foxhol

Foxhol / Zuidlaren - Update: 4 verdachten langer vast na dodelijk schietincident

zaterdag 14 januari 2017, 14:25 uur

Een 29-jarige man uit de gemeente Stadskanaal is vrijdagnacht om het leven gekomen na een schietincident in de Talingstraat in Foxhol. Het slachtoffer raakte vrijdagavond zwaar gewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Waar: Talingstraat in Foxhol

De politie reageerde vrijdagavond op een melding dat een schietincident in Foxhol had plaatsgevonden. De daders zouden gevlucht zijn in meerdere auto’s. Het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse voor de medische zorg van het slachtoffer. De Talingstraat en omgeving werd afgezet. Ook vond een uitgebreide zoektocht naar de mogelijke daders die in meerdere auto’s waren gevlucht. Verder werd een Burgernetmelding afgegeven. Achtervolging Een politieagent zag één van de gevluchte auto’s rijden. Tijdens de achtervolging verloor een agent in een opvallende politieauto de macht over het stuur. Hierna ontstond een eenzijdige aanrijding in Zuidlaren. De agent is hierop bij een andere collega in de auto ingestapt om de zoektocht naar de auto en de verdachten voort te zetten. Aantreffen auto De verdachte auto werd vervolgens aangetroffen in Zuidlaren. De inzittende(n) waren verdwenen. Hierop werd volop in de omgeving gezocht naar de mogelijke verdachten. Daarbij werden onder andere speurhonden ingezet. Aanhoudingen Op grond van onderzoek en ingewonnen informatie via getuigen wist de politie tien verdachten in Zuidlaren aan te houden. Het gaat om verdachten in de leeftijden van 23 tot 42 jaar uit plaatsen in de provincies Groningen en Drenthe. Zaterdag hield de politie een elfde verdachte aan uit de provincie Groningen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel daders daadwerkelijk bij het schietincident betrokken zijn geweest. De politie gaat er in ieder geval vanuit dat meerdere verdachten betrokken zijn geweest bij het schietincident. Team Grootschalige Opsporing Vanwege de ernst van het incident en het feit dat er tien verdachten waren aangehouden, is een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld. Er is nader sporenonderzoek gedaan op de locatie van het schietincident. De verdachten zitten vast. Zij zullen de komende dagen worden gehoord. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit. Getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen die iets van het schietincident in Foxhol hebben gezien en informatie hebben over personen of voertuigen die na het incident zijn gevlucht. Mensen kunnen met hun informatie bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Update: Zondag werden zeven verdachten in vrijheid gesteld. Zij zijn geen verdachte meer in deze zaak. Vier verdachten blijven langer vast zitten. Zij komen uit de provincies Groningen en Drenthe. Het onderzoek is volop in gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Schietincident/steekincident in Foxhol

» Politie.nl


Kaart nieuws Foxhol. Locatie nieuws: Talingstraat


zaterdag 14 januari 2017, 15:26 uur
Tien aanhoudingen in Zuidlaren na dodelijke schietpartij Foxhol
Dagblad van het NoordenIn de Talingstraat in Foxhol is vrijdagavond een 29-jarige man doodgeschoten. Na onderzoek van de politie zijn er tien verdachten aangehouden in Zuidlaren.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 14 januari 2017, 15:08 uur
Tien aanhoudingen na dodelijke schietpartij Foxhol
Hart van NederlandVrijdagavond laat kreeg de politie een melding binnen over een schietincident in de Talingstraat. “We hoorden harde knallen en dachten eerst dat het vuurwerk was. Het waren drie of vier schoten”, aldus een omwonende bij RTV Noord.
» Hart van Nederland
zaterdag 14 januari 2017, 09:01 uur
Zwaargewonde bij schietpartij Foxhol
Hart van NederlandBij een schietpartij in het Groningse Foxhol is vrijdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Waarschijnlijk is het slachtoffer een man. Getuigen melden bij RTV Noord dat er drie mannen richting de woning van het slachtoffer in de Talingstraat waren gereden.
» Hart van Nederland
vrijdag 13 januari 2017, 22:31 uur
Gewonde bij schietpartij Foxhol
Dagblad van het NoordenEen persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een schietpartij op de Talingstraat in Foxhol. De man is op straat gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn gevlucht.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Foxhol

7 november 10:55Auto in de sloot, bestuurder laat auto en krat bier achter
5 september 11:07Slachtoffer aanrijding Foxhol kwam uit Hoogezand
4 juni 19:09'Dit is de Champions League als het gaat om wietplantages'
19 mei 12:33Brandweer redt ree uit Winschoterdiep
19 april 15:02Verdachte dodelijke ripdeal Foxhol veroordeeld tot tien jaar cel
6 april 12:00Eis: 15 maanden cel voor laatste verdachte fatale ripdeal Foxhol
23 september 12:33Kleine zwavelzuurlek bij Avebe in Foxhol
18 september 14:02Vier en drie jaar cel voor fatale ripdeal in Foxhol
7 september 12:51Reconstructie Foxhol: onder politiebegeleiding met de hondjes naar buiten
4 september 19:45OM eist celstraf voor fatale ripdeal in Foxhol
15 augustus 14:21Pan te lang op het vuur: twee gewonden
14 april 10:09Toneelvereniging stopt na bijna zeventig jaar; geld en ledental slinkt
21 maart 18:38Meer Groninger scheepswerven hebben het moeilijk
16 januari 10:22Nog vier verdachten vast na schietincident Foxhol (Update)
14 januari 15:26Tien aanhoudingen in Zuidlaren na dodelijke schietpartij Foxhol
RSS.